Connect with us

Διατροφή

Ποιο συστατικό που χρησιμοποιούμε στα φαγητά, μας «κλέβει» χρόνια

Ανέβηκε

στις

ποιο συστατικό που χρησιμοποιούμε στα φαγητά, μας «κλέβει» χρόνια 1
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

Αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου

Η αλήθεια είναι πως η ζωή χωρίς αλάτι θα ήταν βαρετή και άνοστη. Όμως η ιατρική κοινότητα το έχει βάλει στη μαύρη λίστα με τα συστατικά που μας βλάπτουν και ευθύνονται για πρόωρους θανάτους.

Η νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο European Heart Journal, χτυπάει το καμπανάκι στους καλοφαγάδες που ρίχνουν μεγάλες ποσότητες αλατιού στο φαγητό με ένα νούμερο που τρομάζει. Η αύξηση του κινδύνου για πρόωρο θάνατο λόγω αλατιού είναι της τάξεως του 28%.

Και συνέχισαν με τα νούμερα, καθώς βρήκαν ότι όσοι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλατιού χάνουν από 1,5 χρόνο ζωής εώς 2,5.

Το ανησυχητικό είναι ότι το αλάτι είναι βρίσκεται σε τροφές που ούτε παρατηρούμε, όπως οι επεξεργασμένες τροφές ή τα γλυκά και ο κόσμος δεν μπορεί να υπολογίσει πόσο αλάτι καταναλώνει στο τέλος της ημέρας.

«Η μελέτη μας είναι η πρώτη που αξιολογεί τη σχέση μεταξύ της προσθήκης αλατιού στο φαγητό και του πρόωρου θανάτου», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης και καθηγητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας και Τροπικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Tulane της Νέας Ορλεάνης των ΗΠΑ, Lu Qi.

Η έρευνα έγινε σε 500.000 άτομα και ο κίνδυνος για θάνατο αυξάνεται όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία των ατόμων που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλατιού.

Με τη κρίσιμη ηλικία να κατεβαίνει πλέον στα 55 έτη.

Η σοβαρότητα της μελέτης είναι τέτοια που ανακοίνωση για μεγάλη προσοχή εξέδωσε και ο ΠΟΥ.

ΠΗΓΗ

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ