Connect with us

Gadgets

PlayStation 5 και Xbox Series X: Πρέπει να βιαστούμε;

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

PlayStation 5 και Xbox Series X: Πρέπει να βιαστούμε; 1
Κοινοποιησέ το

Μας χωρίζουν μόλις μερικές εβδομάδες από την κυκλοφορία των PlayStation 5 και Xbox Series X, όμως χρειάζεται όντως να βιαστούμε; Η νέα γενιά υπόσχεται πολλά νέα πράγματα, εκ των οποίων όμως αρχικά δε θα δούμε τεράστιες διαφορές, ενώ πολλοί τίτλοι θα κυκλοφορήσουν και για την προηγούμενη γενιά. Οπότε, σαν παίκτης, θέλω να δώσω τη δική μου οπτική για το αν κάποιος κάτοχος πρέπει ή όχι να βιαστεί να αγοράσει νέα κονσόλα.

Έχω PlayStation 4/Slim και θέλω PlayStation 5

Ξεκινάμε λοιπόν με όσους έχουν ένα από τα πιο αδύναμα PS4 και θέλουν να απολαύσουν τη νέα γενιά. Η απάντηση για όσους έχετε την αρχική ή τη Slim έκδοση είναι ότι ναι, αξίζει να αναβαθμίσετε. Όχι μόνο θα έχετε καλύτερες επιδόσεις, αλλά θα έχετε και ένα σύστημα που δε θα ζορίζεται/ζεσταίνεται τόσο με απαιτητικά παιχνίδια. Ένα παράδειγμα για μένα ήταν το Final Fantasy VII Remake, όπου πήγα να το παίξω στο PlayStation 4 Slim και μόνο που δεν πέταξε η κονσόλα.

Έχω PlayStation 4 Pro και θέλω PlayStation 5

Αν έχετε την Pro έκδοση τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Αν έχετε μία 4K τηλεόραση και θέλετε να την αξιοποιήσετε τότε ναι, σίγουρα αξίζει η αγορά του νέου μοντέλου. Αν όμως δεν έχετε 4K τηλεόραση (όπως αρκετοί ακόμα) και δεν έχετε πρόβλημα θέρμανσης της κονσόλας, τότε θα πρότεινα να περιμένετε. Ο καλύτερος δίσκος και ο γρηγορότερος επεξεργαστής ναι μεν μπορεί να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία, αλλά δε χρειάζεται να βιαστείτε να αναβαθμίσετε άμεσα.

Έχω Xbox One/One S και θέλω Xbox Series X

Εδώ τα πράγματα είναι πολύ απλά: Ναι, αξίζει να αναβαθμίσετε άμεσα. Τόσο το Xbox One όσο και τα One S/One S Digital έχουν μεγάλο χάσμα στη δύναμη με το Series X. Ειδικά το αρχικό Xbox One δεν είχε τόση δύναμη όσο το PS4, με το αποτέλεσμα να είναι χαμηλότερες επιδόσεις σε όλα τα παιχνίδια. Οπότε, αν είστε console gamers, η γρήγορη μετάβαση για εσάς σίγουρα αξίζει πολύ παραπάνω.

Έχω Xbox One/One S και θέλω Xbox Series S

Για όσους έχουν μία από τις βασικές εκδόσεις Xbox One και θέλουν να μπουν εύκολα και οικονομικά στη νέα γενιά, τότε το Xbox Series S είναι μία πολύ καλή πρόταση. Θα μπορείτε να απολαύσετε σε καλύτερη ανάλυση ή/και καλύτερο frame rate τα παιχνίδια και της νέας και της προηγούμενης γενιάς, μαζί με την ταχύτητα των SSD και CPU. Αν λοιπόν δε σας ενδιαφέρει το 4K gaming και θέλετε να αναβαθμίσετε το παλιό σας σύστημα, τότε το Series S θα σας ικανοποιήσει.

Έχω Xbox One X και θέλω Xbox Series X

Εδώ η απάντηση είναι ναι και όχι. Αν έχετε 120Hz οθόνη ή monitor τότε ναι, σίγουρα θα μπορέσετε να απολαύσετε τα παιχνίδια με πολύ πιο smooth gameplay, τουλάχιστον όσα υποστηρίζουν το εν λόγω refresh rate. Αν όμως έχετε απλή τηλεόραση ή 4K, τότε το One X σίγουρα μπορεί να συνεχίσει να σας προσφέρει την ίδια, σχεδόν άριστη εμπειρία, πόσο μάλλον από τη στιγμή που πολλά παιχνίδια θα βγαίνουν και εκεί, σύμφωνα με τη Microsoft, για τα επόμενα 2 χρόνια.

Έχω Xbox One X και θέλω Xbox Series S

Όχι. Δεν αξίζει. Το Xbox Series S είναι μία οικονομική πρόταση για να έχετε σίγουρη πρόσβαση σε όλα τα παιχνίδια της νέας γενιάς. Όμως, με τη Microsoft να υπόσχεται τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια υποστήριξης, δεν αξίζει η “θυσία”. Παρά το νέο επεξεργαστή και λειτουργίες όπως Quick Resume, θα έχετε χειρότερη ανάλυση ή/και χειρότερα frames στο Series S από ότι στο One X. Με τη δύναμη του One X θα μπορείτε να απολαμβάνετε τα παιχνίδια με πολύ καλύτερη ποιότητα, θυσιάζοντας βέβαια χρόνο σε loading και boot. Αλλά και πάλι, είναι μικρό το τίμημα.

Προφανώς αν κάποιοι θέλετε να παίξετε launch παιχνίδια όπως το Demon’s Souls έχετε ήδη πατήσει το pre-order και απλά περιμένετε καρτερικά να πάει 19 Νοεμβρίου. Από την άλλη, αν έχετε ήδη κάποια Pro/X έκδοση και δεν έχετε σκοπό αγορά κάποιας τηλεόρασης για να αξιοποιήσετε τη next-gen δύναμη, τότε τα γρηγορότερα loadings δε θεωρώ ότι είναι λόγος να βιαστείτε.


Κοινοποιησέ το
Advertisement

Gadgets

Οι 5 εφαρμογές που πρέπει να έχετε για πιο απλή και διασκεδαστική καθημερινότητα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Οι 5 εφαρμογές που πρέπει να έχετε για πιο απλή και διασκεδαστική καθημερινότητα 2
Κοινοποιησέ το

Η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει αρκετά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ειδικότερα τις περιόδους που εφαρμόζεται το lockdown, το οποίο μας αναγκάζει να κάνουμε σχεδόν τα πάντα από το σπίτι.

Καθημερινές μας συνήθειες, όπως η δουλειά στο γραφείο, μία επίσκεψη στην τράπεζα, ένα πρόγραμμα στο γυμναστήριο, μία βόλτα με φίλους ή ένα καλό φαγητό σε αγαπημένο εστιατόριο δεν μπορούν αυτή την περίοδο να αποτελέσουν μέρος της ζωής μας, αυτό, ωστόσο, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι για να μπορέσουμε, από το σπίτι μας, να έχουμε πρόσβαση σε όλα εκείνα που χρειαζόμαστε ή αγαπάμε να κάνουμε καθημερινά.

Ο προσωπικός μας χώρος είναι πλέον το μέρος εκείνο στο οποίο εργαζόμαστε, επικοινωνούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, παραγγέλνουμε φαγητό, γυμναζόμαστε, αλλά και έχουμε πρόσβαση σε όλες εκείνες τις τραπεζικές υπηρεσίες που καλύπτουν οικονομικές μας υποχρεώσεις και δαπάνες. Φυσικά, για όλα αυτά φροντίζουν οι κατάλληλες εφαρμογές, που αναλαμβάνουν, με μερικά κλικ, να μας φέρουν πιο κοντά σε κάθε μας ανάγκη και υποχρέωση, ακόμη και χωρίς να σηκωθούμε από τον καναπέ ή το οικιακό γραφείο. Βρήκαμε 5 apps, απαραίτητα στο lockdown, που μπορείτε να κατεβάσετε στο smartphone σας διευκολύνοντας την καθημερινότητά σας.

Εφαρμογή τηλεδιασκέψεων

Μία εφαρμογή που οι περισσότεροι δε γνωρίζαμε πριν την πανδημία και, όμως, πλέον, έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας σχεδόν όλων όσων βρίσκονται σε τηλεργασία – και όχι μόνο βέβαια. Είτε είναι το Zoom, είτε το Microsoft Teams είτε το Skype, μέσα από ένα εύχρηστο περιβάλλον, με όλα εκείνα που απαιτούνται για ένα διαδικτυακό meeting, οι εφαρμογές αυτές κατάφεραν να αποτελέσουν απαραίτητο εργαλείο για να έρθει κοντά όχι μόνο ο επαγγελματικός κόσμος, αλλά και φίλοι και οικογένεια. Κατεβάστε το app της πλατφόρμας που θα επιλέξετε στο smartphone σας για εύκολη πρόσβαση και δώστε το «παρών» σε κάθε online συνάντηση, μιλήστε με συνεργάτες σε όλο τον κόσμο, οργανώστε το διαδικτυακό πάρτι γενεθλίων της κολλητής σας ή τη γιορτή του αδερφού σας που βρίσκεται σε άλλη πόλη, κάντε bonding με τους συνεργάτες σας μετά το τέλος της δουλειάς και ζήστε στο Διαδίκτυο όλα εκείνα που «χάνετε» λόγω της πανδημίας.

Οι 5 εφαρμογές που πρέπει να έχετε για πιο απλή και διασκεδαστική καθημερινότητα 3

Μιλήστε με συνεργάτες σε όλο τον κόσμο και δώστε το «παρών» σε κάθε online συνάντηση/Φωτογραφία: Shutterstock

Παραγγελία φαγητού και όχι μόνο

Σίγουρα το ότι «μένουμε σπίτι» μας προσφέρει τη δυνατότητα να βρούμε το χρόνο και τη δημιουργική διάθεση που αναζητούσαμε για να αποτελέσουμε τους σεφ της οικογένειας, όμως, ακόμη και αυτή την περίοδο, υπάρχουν μέρες που η καθημερινότητά μας είναι τόσο γεμάτη με – έστω διαδικτυακές – υποχρεώσεις ώστε ψάχνουμε μία εύκολη λύση παραγγελίας φαγητού. Υπηρεσίες όπως το e-food, το Wolt και το Box αποτελούν, για το λόγο αυτό, απαραίτητα apps για το smartphone σας, καθώς σας δίνουν τη δυνατότητα με μερικά κλικ να έχετε πρόσβαση σε ό,τι λαχταράει η ψυχή σας. Κλασικά και αγαπημένα ελληνικά πιάτα, πίτσα για να παρακολουθήσετε την ποδοσφαιρική δράση που συνεχίζεται στην τηλεόρασή σας, μία έθνικ κουζίνα για να ικανοποιήσετε τις γευστικές σας ανάγκες για κάτι ξεχωριστό ή ακόμη και ο πρωινός καφές αν θέλετε ενέργεια για το πρώτο Zoom meeting της ημέρας, έρχονται στο σπίτι σας πιο εύκολα από ποτέ. Τα καλύτερα νέα, βέβαια, είναι πως, λόγω της κατάστασης που διανύουμε, όλες αυτές οι υπηρεσίες έχουν εμπλουτιστεί αρκετά, κι έτσι θα βρείτε περισσότερες επιλογές σε καταστήματα ακόμη και από πιο μακρινές περιοχές, δυνατότητες delivery προϊόντων super market, κρεοπωλείων ή οπωροπωλείων κ.ά.

Οι 5 εφαρμογές που πρέπει να έχετε για πιο απλή και διασκεδαστική καθημερινότητα 4

Παραγγείλτε μέσω app το αγαπημένο σας φαγητό στο σπίτι/Φωτογραφία: Shutterstock

Τράπεζα τσέπης

Οι ρυθμοί μπορεί να είναι πιο χαλαροί τώρα που οι μετακινήσεις περιορίστηκαν, αλλά οι υποχρεώσεις δεν σταματούν ούτε κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Για οποιαδήποτε υποχρέωση οικονομικής φύσης, υπάρχει ένα και μόνο app που θα σας βοηθήσει να τις διεκπεραιώσετε χωρίς να πρέπει να βγείτε από το σπίτι, πιο εύκολα από ποτέ: το app της τράπεζάς σας. Το mobile app σάς επιτρέπει να κάνετε συναλλαγές από το κινητό ή το tablet σας, με ευκολία και ασφάλεια. Μπορείτε να διαχειριστείτε με τη βοήθειά του πανεύκολα τις κάρτες σας, να ελέγχετε όλα σας τα προϊόντα, αλλά και να πραγματοποιείτε με μία κίνηση δημοφιλείς συναλλαγές όπως πληρωμές λογαριασμών και οφειλών προς το δημόσιο, μεταφορές χρημάτων κ.ά. Είναι απόλυτα ασφαλές, καθώς συνδέεστε με το δακτυλικό σας αποτύπωμα ή 4-ψήφιο PIN, οι συναλλαγές πραγματοποιούνται σε ασφαλές ηλεκτρονικό περιβάλλον με προηγμένο Firewall και πρωτόκολλο κρυπτογράφησης, ενώ σας συμφέρει και οικονομικά, καθώς οι περισσότερες συναλλαγές που κάνετε μέσω αυτού έχουν χαμηλότερα έξοδα σε σχέση με άλλα κανάλια της τράπεζας.

Οι 5 εφαρμογές που πρέπει να έχετε για πιο απλή και διασκεδαστική καθημερινότητα 5

Mobile app

Γυμναστική και ευεξία

Το ότι μένουμε σπίτι δε σημαίνει ότι πρέπει να παραμελήσουμε τη φυσική μας κατάσταση και η αλήθεια είναι πως αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Στην πρώτη καραντίνα, ξεκινήσατε με όρεξη τη γυμναστική online, τώρα όμως η ψυχολογική κούραση σας δυσκολεύει. Ίσως η λύση είναι η yoga, που αποτελεί ένα εξαιρετικό είδος εκγύμνασης, ακριβώς ό,τι χρειάζεστε σε μία περίοδο με υψηλό άγχος, αλλά και ανάγκες για χαλάρωση και καλή φυσική κατάσταση. Το Down Dog αποτελεί ένα ιδιαίτερα δημοφιλές Yoga app, κατάλληλο τόσο για αρχάριους όσους και για προχωρημένους. Θα γίνει ο προσωπικός σας γυμναστής, προσφέροντάς σας πολλές επιλογές, μουσική που θα διευκολύνει την άθλησή σας, ενώ το καλύτερο είναι πως με μια συνδρομή σε αυτό αποκτάτε δωρεάν άλλα apps για όποιους προτιμούν άλλους τρόπους εκγύμνανσης (HIIT, Barre a terre κ.ά.). Μέχρι να ξαναέχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε ένα γυμναστήριο, αποτελεί μία ασφαλή και ευέλικτη επιλογή που προσαρμόζεται στο επίπεδο και τον χρόνο σας.

Οι 5 εφαρμογές που πρέπει να έχετε για πιο απλή και διασκεδαστική καθημερινότητα 6

Γυμναστική μέσω app για τις μέρες της καραντίνας/Φωτογραφία: Shutterstock

Ομαδικό παιχνίδι

Μπορεί στην καραντίνα να σας λείπει η φυσική επαφή με τους φίλους και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, όμως υπάρχουν τρόποι όχι απλά να επικοινωνείτε αλλά και να διασκεδάζετε ή να περνάτε καλά μαζί τους. Και ποιος ο καλύτερος τρόπος από το …παιχνίδι. Το Among us είναι ένα πολυσυζητημένο mobile game, ό,τι καλύτερο για να το απολαύσετε με τους φίλους σας, όσο βρίσκεται ο καθένας στο σπίτι του. Ένα app για το οποίο ακούτε παντού και αγαπούν οι πάντες, από τους σκληροπυρηνικούς gamers μέχρι τους trendy TikTokers. Κατεβάστε το δωρεάν στο κινητό σας και διαπιστώστε πόσο εθιστικό μπορεί να γίνει και πόσο θα φτιάξει τη διάθεσή σας, αλλά και αυτή των αγαπημένων σας.

Πηγή: iefimerida.gr


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Gadgets

Ηλεκτρικά Μηχανάκια Biostalis από 1.620€ με επιδότηση – Με 1€ Διανύουν 365χλμ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ηλεκτρικά Μηχανάκια Biostalis από 1.620€ με επιδότηση - Με 1€ Διανύουν 365χλμ 7
Κοινοποιησέ το

Όμορφα & Οικονομικά Ηλεκτρικά Μηχανάκια Biostalis με επιδότηση 20% και Επιπλέον 400€ για απόσυρση (επιπλέον 500€ για πολύτεκνους).
Τα ηλεκτρικά scooter συνδυάζουν  Οικονομία, Εργονομία, Οικολογία και Στυλ.

Χαρακτηρίζεται ως οικολογικό όχημα και ένα από τα πολλά του οφέλη είναι πως δεν θα χρειαστεί ποτέ να περάσει από έλεγχο Κ.Τ.Ε.Ο.

ΔΕΝ έχουν Τέλη Κυκλοφορίας, ως πράσινα οχήματα.

Διαθέτουν την επιλογή  Eco και Fast για καλύτερη διαχείριση της αυτονομίας.

Δισκόφρενο στον εμπρόσθιο τροχό που παρέχει περισσότερη ασφάλεια στον οδηγό.

Ψηφιακό καντράν με ακριβή δείκτη της στάθμης της μπαταρίας

Διατίθεται σε 5 χρώματα. Με 1 ευρώ διανύετε 365 χιλιόμετρα. 

Δείτε περισσότερα εδώ🌐 https://bit.ly/2Pm7duh

Αποστολή Πανελλαδικά

Ηλεκτρικά Μηχανάκια Biostalis από 1.620€ με επιδότηση - Με 1€ Διανύουν 365χλμ 8


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Gadgets

Τι πρέπει να κάνεις κάθε βράδυ στον υπολογιστή σου αλλά μάλλον το ξεχνάς

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τι πρέπει να κάνεις κάθε βράδυ στον υπολογιστή σου αλλά μάλλον το ξεχνάς 9
Κοινοποιησέ το

Όταν το βράδυ σταματάς τη δουλειά στον υπολογιστή ή τελειώνεις ένα video game ή έστω ένα τελευταίο σερφάρισμα στα social media, η πιο συνηθισμένη κίνηση που κάνεις μάλλον είναι να κλείνεις το καπάκι και να τον αφήνεις στην άκρη.
Ο υπολογιστής με αυτόν τον τρόπο μπαίνει σε κατάσταση ύπνου, ή όπως λέμε sleep mode. Όταν τον ανοίξεις ξανά, είναι σαν να ξυπνάει από έναν ελαφρύ ύπνο. Κάτι όμως που δεν είναι ιδανικό για το μηχάνημα.

Για την ακρίβεια αυτό που πρέπει να κάνετε κάθε βράδυ είναι να απενεργοποιείτε εντελώς τον υπολογιστή. Μπορεί οι υπολογιστές πλέον να έχουν σχεδιαστεί για να μην κλείνει απαραίτητα εντελώς, αλλά είναι καλό να δίνετε στο μηχάνημα κάποιο χρόνο ξεκούρασης, ώστε έτσι να αποφορτίζονται όλα τα εξαρτήματα του αλλά και στην περίπτωση των φορητών, να υπάρχει αξία στον κύκλο φόρτισης της μπαταρίας.

Μόνο με την πλήρη απενεργοποίηση όλα τα εξαρτήματα απενεργοποιούνται και δεν λειτουργούν πλέον. Οπότε καλό θα ήταν για τον υπολογιστή σου, ένα εντελώς απαραίτητο πλέον μηχάνημα, να τον κλείνεις κάθε βράδυ και να του δώσεις τον χρόνο που χρειάζεται και για ξεκούραση αλλά και για ανασυγκρότηση.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ