Πέμπτη , 23 Ιανουαρίου 2020
8ο Καλαματιανό Καρναβάλι

Περιβαλλοντικά μηνύματα φιλοδοξεί να περάσει το 8ο Καλαματιανό Καρναβάλι

Sharing is caring!

8ο Καλαματιανό Καρναβάλι

Σε πυρετώδη ρυθμό βρίσκονται οι προετοιμασίες για το πιο εντυπωσιακό 8ο Καρναβάλι στην ιστορία του καλαματιανού θεσμού!

Μέχρι στιγμής τα γκρουπ των ενηλίκων έχουν διψήφιο αριθμό, συνολικά είναι 19. Αριθμός που με τη συμμετοχή και των μικρών καρναβαλιστών που φέτος θα πρωταγωνιστήσουν με τον δικό τους μοναδικό …ανακυκλώσιμο τρόπο, αναμένεται να ξεπεράσει τα 40 (γκρουπάκια)!

DSC01389 1 - Περιβαλλοντικά μηνύματα φιλοδοξεί να περάσει το 8ο Καλαματιανό Καρναβάλι

Σημαντικά περιβαλλοντικά μηνύματα φιλοδοξεί να εμφυσήσει σε μικρούς και μεγάλους ο θεσμός του καρναβαλιού που έρχεται για 8η χρονιά στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα και είναι πολύς ο κόσμος που αδημονεί να συμμετάσχει.

DSC09135 - Περιβαλλοντικά μηνύματα φιλοδοξεί να περάσει το 8ο Καλαματιανό Καρναβάλι

Το κεντρικό θέμα του πρώτου Παιδικού Καρναβαλιού (22 και 23 Φεβρουαρίου 2020), είναι η ανακύκλωση. Οι μικροί καρναβαλιστές βρίσκονται αντιμέτωποι με μια δημιουργική πρόκληση καθώς καλούνται να φτιάξουν τη δική τους πρωτότυπη στολή αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά!

Το πρώτο Παιδικό Καρναβάλι επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς καρναβαλιστές και πολλά παιχνίδια από το λιμάνι έως στο Πάρκο Σιδηροδρόμων όλα τα παιδιά θα συμμετέχουν στο καρναβάλι και στη παρέλαση (με τους συνοδούς τους) της Κυριακής, 23 Φεβρουαρίου.

DSC01390 - Περιβαλλοντικά μηνύματα φιλοδοξεί να περάσει το 8ο Καλαματιανό Καρναβάλι

Το Καρναβαλικό χωριό της Καλαμάτας προβλέπεται να βάλει τον πήχη των θεαματικών και διασκεδαστικών διοργανώσεων του παρελθόντος ακόμα ψηλότερα, αφού οι καθημερνές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται θα ναι γεμάτες events, μουσική, λαχειοφόρους κέφι και χαρά με επίκεντρο την κεντρική πλατεία της πόλης όπου το κάθε γκρουπ θα έχει τη δική του βάση, το δικό του καρναβαλικό σπιτάκι!

DSC04543 - Περιβαλλοντικά μηνύματα φιλοδοξεί να περάσει το 8ο Καλαματιανό Καρναβάλι

Καρναβαλικές ημέρες στην «καρδιά» της πόλης

Οι καρναβαλικές ημέρες έχουν και την παραδοσιακή τσίκνα, αφού από την Τσικνοπέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020, η πόλη αποκτά γιορταστικό παλμό και ενώ θα πλημμυρίσει μυρωδιές και κεράσματα σε κάθε της γωνιά!

Πρώτη επίσημη καρναβαλική πράξη θα είναι η Παρέλαση των Παιδιών, στις 23 Φεβρουαρίου ενώ η «Νυχτερινή Παρέλαση» έχει προγραμματιστεί γίνει το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου. Στο μεταξύ τα παιχνίδια δεν έχουν τελειωμό τόσο με το κυνήγι των θησαυρών μες την πόλη όσο και τις άλλες δράσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Όλοι μαζί θα υποδεχθούμε τον Μάρτη, με την Μεγάλη Παρέλαση και θα αποχαιρετήσουμε το 8ο Καλαματιανό Καρναβάλι με επίσημη Τελετή Λήξης, την Κυριακή, 1η Μαρτίου.

DSC09192 - Περιβαλλοντικά μηνύματα φιλοδοξεί να περάσει το 8ο Καλαματιανό Καρναβάλι

8ο Καλαματιανό Καρναβάλι

ilias poulis home - Περιβαλλοντικά μηνύματα φιλοδοξεί να περάσει το 8ο Καλαματιανό Καρναβάλι oinomessinia - Περιβαλλοντικά μηνύματα φιλοδοξεί να περάσει το 8ο Καλαματιανό Καρναβάλι 24173577 212881032587180 6080907507292582957 o - Περιβαλλοντικά μηνύματα φιλοδοξεί να περάσει το 8ο Καλαματιανό Καρναβάλι niniosbanner 1 - Περιβαλλοντικά μηνύματα φιλοδοξεί να περάσει το 8ο Καλαματιανό Καρναβάλι MYLO Indian Palace Restaurant - Περιβαλλοντικά μηνύματα φιλοδοξεί να περάσει το 8ο Καλαματιανό Καρναβάλι perrotis - Περιβαλλοντικά μηνύματα φιλοδοξεί να περάσει το 8ο Καλαματιανό Καρναβάλι mavreas1anigif - Περιβαλλοντικά μηνύματα φιλοδοξεί να περάσει το 8ο Καλαματιανό Καρναβάλι krystalkyriakoanigif - Περιβαλλοντικά μηνύματα φιλοδοξεί να περάσει το 8ο Καλαματιανό Καρναβάλι YPODIMATA - Περιβαλλοντικά μηνύματα φιλοδοξεί να περάσει το 8ο Καλαματιανό Καρναβάλι

Δες και αυτό

4 37 310x165 - Ανακαλύφθηκε κύτταρο που ίσως οδηγήσει στη θεραπεία όλων των καρκίνων

Ανακαλύφθηκε κύτταρο που ίσως οδηγήσει στη θεραπεία όλων των καρκίνων

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΑνακαλύφθηκε κύτταρο που ίσως οδηγήσει στη θεραπεία όλων των καρκίνων Ένα νέο …

shares