Connect with us
Επιμελητηρίο

Μαγειρική

Πασχαλινά κουλουράκια με βανίλια και πορτοκάλι

Ανέβηκε

στις

Πασχαλινά κουλουράκια με βανίλια και πορτοκάλι 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Πεντανόστιμα και αρωματικά

Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο ανάλατο
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αβγό χτυπημένο με 1 κ. σ. νερό
  • Σπόρους σουσαμιού για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσετε ένα ελαφρύ και βελούδινο μείγμα.
Βήμα 2
Προσθέστε τα αβγά και συνεχίστε το χτύπημα. Ρίξτε, επίσης, το γάλα, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μπέικιν πάουντερ.
Βήμα 3
Στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι, λίγο λίγο τη φορά, ενώ ανακατεύετε, μέχρι να έχετε μια μαλακή, αλλά όχι κολλώδη, ζύμη.
Βήμα 4
Καλύψτε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο 30 λεπτά. Ενώ η ζύμη ξεκουράζεται, προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 5
Μόλις η ζύμη ξεκουραστεί, αλευρώστε ελαφρώς μία καθαρή επιφάνεια και πλάστε τα κουλουράκια σε πλεξούδες.
Βήμα 6
Τοποθετήστε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα, αλείψτε με το χτυπημένο αβγό και πασπαλίστε με το σουσάμι (προαιρετικά).
Βήμα 7
Ψήστε τα κουλουράκια για 15- 20 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένια απόχρωση.
Βήμα 8
Αφήστε να κρυώσουν πριν τα αποθηκεύσετε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

sesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ