Connect with us

Θέατρο

Παραστάσεις και μαθήματα για μικρούς και μεγάλους για 4η συνεχή χρονιά με το Θέατρο «Νηπιαγωγείο»!

Ανέβηκε

στις

παραστάσεις και μαθήματα για μικρούς και μεγάλους για 4η συνεχή χρονιά με το θέατρο «νηπιαγωγείο»! 1
Κοινοποιησέ το

Επιστροφή στη δράση για το Θέατρο «Νηπιαγωγείο» τόσο με την επιτυχημένη παιδική παράσταση “Η μπάντα του δάσους”, αλλά και με σειρά μαθημάτων για όλες τις ηλικίες.

Για 4η συνεχόμενη χρονιά θα συνεχιστούν οι επιτυχημένες παραστάσεις του Θεάτρου με την επίσημη έναρξη να γίνεται για φέτος, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, με την παράσταση Σχόλιο για την Ηλέκτρα σε σκηνοθεσία του Γιώργου Μάντζαρη. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τις αρχές Νοεμβρίου και απευθύνονται μόνο σε ενήλικες.

Θα φιλοξενηθούν επίσης φέτος πολλές παραστάσεις από την Αθήνα αλλά και τοπικές ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο θεατρικό παιχνίδι στο πλαίσιο της περσινής επιτυχημένης παράστασης η «Μπάντα του Δάσους» που θα έχουν ελεύθερη συνεισφορά -σε αντίθεση με τις Αθηναϊκές παραστάσεις οι οποίες θα έχουν οικονομικό εισιτήριο – και αναμένεται να περιοδεύσουν και φέτος σε σχολεία της πόλης μας.

Την Διεύθυνση Παραγωγής αναλαμβάνει από φέτος η Κωνσταντίνα Κολόκα, ενώ η μέχρι πρότινος υπεύθυνη Καλλιρόη Βελέντζα, λόγω μετοίκισης, θα παραμείνει ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου.

Την δραστηριότητα για τη νέα περίοδο παρουσίασαν χθες οι άνθρωποι του Θεάτρου “Νηπιαγωγείο” Καλλιρόη Βελέντζα, Κωνσταντίνα Κολόκα, Ελένη Χρηστίδου και Πάνος Ταντής δράττοντας της ευκαιρίας να καλέσουν το κοινό της πόλης μας να βρεθεί κοντά στις εκδηλώσεις και να συμμετέχει ενεργά σε αυτές.

«Στο Θέατρο Νηπιαγωγείο είναι η 4η χρονιά και φέτος ξεκινάμε με ένα νέο τρόπο συνεργασίας κι αυτό προκύπτει από την προσωπική μου ανάγκη να φύγω από την πόλη οπότε παίρνω μία απόσταση από το δημιουργικό κομμάτι. Βρήκαμε τη λύση στο να κρατηθεί ζωντανή η σκηνή αυτή, και τη βρήκαμε μέσω της συνεργασίας, όπως πάντα λύνουμε τα προβλήματά μας σ’ αυτή την ομάδα! Αποφασίσαμε να διατηρήσω μεν την καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου, αλλά την διεύθυνση παραγωγής θα την αναλάβει εξ’ ολοκλήρου η Κωνσταντίνα Κολόκα» ενημέρωσε αρχικά η Καλλιτεχνική Διευθύτρια, Καλλιρόη Βελέντζα, για να συνεχίσει: «Οπότε φέτος θα δούμε αρκετές παραστάσεις από την Αθήνα, θα έρθουν αρκετές ομάδες από την Αθήνα στο «Θέατρο Νηπιαγωγείο» και το οργανωτικό κομμάτι θα το τρέχει η συνάδελφος Κωνσταντίνα Κολόκα. Συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τους «τσικιμπόμπ», κατά κόσμον Ελένη Χρηστίδου και Πάνο Ταντή. Η Ελένη θα αναλάβει και τα μαθήματα της φετινής χρονιάς και ο Πάνος είναι εδώ για το δημιουργικό κομμάτι, για τη μουσική, για τα σκηνικά και φυσικά θα συμμετέχει και σε παραγωγή ως μουσικός, όπως συνήθως. Φιλοδοξούμε φέτος να έχουμε τουλάχιστον πέντε φιλοξενούμενες θεατρικές παραστάσεις από την Αθήνα και τουλάχιστον δύο δικές μας παραγωγές, σε δική μας σκηνοθεσία. Επίσης σκοπεύουμε να συνεργαστούμε και με  καλαματιανούς καλλιτέχνες και με ανθρώπους που ζουν στην Καλαμάτα όπως είναι ο Άρης Τσαμπαλίκας και φυσικά με ανθρώπους του ευρύτερου καλλιτεχνικού πεδίου, όπως η Μάρτζι Σαβιτσάνου και ο Δημήτρης Καούρης, που είναι επαγγελματίες ακροβάτες και χορευτές. Έρχεται ένα πρότζεκτ πολύ ιδιαίτερα με αυτά τα παιδιά!»

Η νέα υπεύθυνη Διεύθυνσης Παραγωγής, Κωνσταντίνα Κολόκα ευχαρίστησε τον κόσμο που για μια ακόμη χρονιά στηρίζει το Θέατρο Νηπιαγωγείο καθώς και την Καλλιρόη Βελέτζα που της έδωσε τη δυνατότητα να κάνει «όλο αυτό που ονειρευόμουν το φετινό καλοκαίρι και μέσα μου πίστευα, να το υλοποιήσω, και δεν κατεβάζουμε ρολά, μπορούμε με τη σωστή συνεργασία να το συνεχίσουμε. Να την ευχαριστήσω που κρατάει την καλλιτεχνική διεύθυνση γιατί σίγουρα εγώ δεν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω. Φέτος θα δείτε πολλές παραστάσεις από Αθήνα. Θα αλλάξουν κάποια πράγματα διαδικαστικά, γιατί καλούμαστε να φιλοξενήσουμε ανθρώπους που δεν έχουμε ξανασυνεργαστεί.

Θα είναι κυρίως νέες ομάδες στο χώρο πάντα με επαγγελματίες όμως. Και θα ενημερώνεστε για την καθεμία ξεχωριστά. Έχουμε πάρα πολλούς στόχους με πρώτο και καλύτερο την έναρξη των μαθημάτων, που θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου από την Ελένη, οπότε και να μας πει λίγα για τα μαθήματα.»

Η Ελένη Χρηστίδου, ηθοποιός και δασκάλα εξέφρασε τη χαρά της που για 4η συνεχή χρονιά το Θέατρο Νηπιαγωγείο θα παραμένει ανοιχτό και είπε «Θα προσπαθήσουμε και εμείς να το στηρίξουμε με όποιο τρόπο μπορούμε, δημιουργικά, και με τα μαθήματα υποκριτικής που θα είναι κάθε Δευτέρα 5.30-7.30 όλη τη χρονιά. Θα κινηθούμε σε ένα πλαίσιο που θα είναι ετήσιο το σεμινάριο που θα κάνουμε, δεν θα πάμε με κύκλους. Έχω στο μυαλό μου να ξεκινήσουμε με θεατρικό παιχνίδι, μουσική, τραγούδι, με σώμα, δηλαδή να βάλουμε όλα αυτά τα κομμάτια μέσα, οπότε αυτό θα μας πάρει σίγουρα τον πρώτο καιρό, ίσως το πρώτο εξάμηνο και στο δεύτερο θα προχωρήσουμε σε ρόλους, κομμάτια. Θα ήθελα το μάθημα να είναι πολύ διασκεδαστικό, ευχάριστο, να γνωριστούμε οι ενήλικες της πόλης που θέλουμε να κάνουμε θέατρο και θέλουμε να το δούμε με μια μέθοδο. Ο στόχος μας δεν είναι να παίξουμε οπωσδήποτε κάτι, αλλά να καταλάβουμε τη διαδικασία, σώμα, φωνή, επαφή της ομάδας και επικοινωνία και θα δούμε στην πορεία πως θα εξελιχθεί. Θα απευθύνεται σε ενήλικες που είτε έχουν ασχοληθεί με το θέατρο είτε είναι για πρώτη φορά. Θα έχει σίγουρα και ένα μουσικό κομμάτι, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του καθενός.»

Εξίσου χαρούμενος και ο Πάνος Ταντής, ο οποίος είπε: «Είμαστε πολλοί χαρούμενοι που το θέατρο είναι εδώ και έχει πολλά να δώσει. Είναι η τρίτη χρονιά που συνεργαζόμαστε και ειδικά μετά την περσινή επιτυχία με την παιδική παράσταση «Η μπάντα του δάσους», ανυπομονούμε για τα όσα έπονται. Θα συνεχιστεί η παιδική σκηνή με διάθεση να ταξιδεύει στα σχολεία, όπως έγινε και πέρυσι, με κέφι και χαρά.

Στις παραγωγές που θα έρθουν είναι άνθρωποι όπως ο Γιώργος Ματζιάρης που θα ξεκινήσουμε τη σεζόν με το «Σχόλιο για την Ηλέκτρα», η Μελίνα Σκουφού που θα φέρει τους «Συρματένιους-Ξεσυρματένιους», ο Στέφανος Παπατρέχας με τη «Φροσύνη» του και η Εμμανουέλλα Οικονόμου-Κοντογιώργου.

Παράλληλα κάθε Τετάρτη θεσπίζεται τις «αστείες Τετάρτες» οπότε θα έρχεται ένας stand up comedian από την Αθήνα, ένας κάθε μήνα για 4 Τετάρτες. Ο θεσμός της «Ελεύθερης Συνεισφοράς» θα συνεχίσει να ισχύει όσον αφορά τις δικές μας παραγωγές, ωστόσο στις παραστάσεις που έρχονται έτοιμες από την Αθήνα θα έχουν κάποιο εισιτήριο το οποίο θα επιδιωχθεί να είναι οικονομικό ώστε να είναι και πάλι το θέατρο προσβάσιμο σε όλους, κάτι που γίνεται για λόγους λειτουργικούς και τυπικούς.»

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Οι εγγραφές για τα μαθήματα ξεκινούν τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, το τηλ. επικοινωνίας του Θεάτρου «Νηπιαγωγείο» είναι 6943092719, και βρίσκεται στην οδό Λεϊκων 24.

Η πρώτη παράσταση θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 12 -13 Οκτωβρίου και θα «τρέξει» έως αρχές Νοεμβρίου και θα είναι το «Σχόλιο για την Ηλέκτρα» σε σκηνοθεσία Γιώργου Μάτζιαρη.

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ