Connect with us

Θέατρο

Παραστάσεις και μαθήματα για μικρούς και μεγάλους για 4η συνεχή χρονιά με το Θέατρο «Νηπιαγωγείο»!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Παραστάσεις και μαθήματα για μικρούς και μεγάλους για 4η συνεχή χρονιά με το Θέατρο «Νηπιαγωγείο»! 1
Κοινοποιησέ το

Επιστροφή στη δράση για το Θέατρο «Νηπιαγωγείο» τόσο με την επιτυχημένη παιδική παράσταση “Η μπάντα του δάσους”, αλλά και με σειρά μαθημάτων για όλες τις ηλικίες.

Για 4η συνεχόμενη χρονιά θα συνεχιστούν οι επιτυχημένες παραστάσεις του Θεάτρου με την επίσημη έναρξη να γίνεται για φέτος, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, με την παράσταση Σχόλιο για την Ηλέκτρα σε σκηνοθεσία του Γιώργου Μάντζαρη. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τις αρχές Νοεμβρίου και απευθύνονται μόνο σε ενήλικες.

Θα φιλοξενηθούν επίσης φέτος πολλές παραστάσεις από την Αθήνα αλλά και τοπικές ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο θεατρικό παιχνίδι στο πλαίσιο της περσινής επιτυχημένης παράστασης η «Μπάντα του Δάσους» που θα έχουν ελεύθερη συνεισφορά -σε αντίθεση με τις Αθηναϊκές παραστάσεις οι οποίες θα έχουν οικονομικό εισιτήριο – και αναμένεται να περιοδεύσουν και φέτος σε σχολεία της πόλης μας.

Την Διεύθυνση Παραγωγής αναλαμβάνει από φέτος η Κωνσταντίνα Κολόκα, ενώ η μέχρι πρότινος υπεύθυνη Καλλιρόη Βελέντζα, λόγω μετοίκισης, θα παραμείνει ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου.

Την δραστηριότητα για τη νέα περίοδο παρουσίασαν χθες οι άνθρωποι του Θεάτρου “Νηπιαγωγείο” Καλλιρόη Βελέντζα, Κωνσταντίνα Κολόκα, Ελένη Χρηστίδου και Πάνος Ταντής δράττοντας της ευκαιρίας να καλέσουν το κοινό της πόλης μας να βρεθεί κοντά στις εκδηλώσεις και να συμμετέχει ενεργά σε αυτές.

«Στο Θέατρο Νηπιαγωγείο είναι η 4η χρονιά και φέτος ξεκινάμε με ένα νέο τρόπο συνεργασίας κι αυτό προκύπτει από την προσωπική μου ανάγκη να φύγω από την πόλη οπότε παίρνω μία απόσταση από το δημιουργικό κομμάτι. Βρήκαμε τη λύση στο να κρατηθεί ζωντανή η σκηνή αυτή, και τη βρήκαμε μέσω της συνεργασίας, όπως πάντα λύνουμε τα προβλήματά μας σ’ αυτή την ομάδα! Αποφασίσαμε να διατηρήσω μεν την καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου, αλλά την διεύθυνση παραγωγής θα την αναλάβει εξ’ ολοκλήρου η Κωνσταντίνα Κολόκα» ενημέρωσε αρχικά η Καλλιτεχνική Διευθύτρια, Καλλιρόη Βελέντζα, για να συνεχίσει: «Οπότε φέτος θα δούμε αρκετές παραστάσεις από την Αθήνα, θα έρθουν αρκετές ομάδες από την Αθήνα στο «Θέατρο Νηπιαγωγείο» και το οργανωτικό κομμάτι θα το τρέχει η συνάδελφος Κωνσταντίνα Κολόκα. Συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τους «τσικιμπόμπ», κατά κόσμον Ελένη Χρηστίδου και Πάνο Ταντή. Η Ελένη θα αναλάβει και τα μαθήματα της φετινής χρονιάς και ο Πάνος είναι εδώ για το δημιουργικό κομμάτι, για τη μουσική, για τα σκηνικά και φυσικά θα συμμετέχει και σε παραγωγή ως μουσικός, όπως συνήθως. Φιλοδοξούμε φέτος να έχουμε τουλάχιστον πέντε φιλοξενούμενες θεατρικές παραστάσεις από την Αθήνα και τουλάχιστον δύο δικές μας παραγωγές, σε δική μας σκηνοθεσία. Επίσης σκοπεύουμε να συνεργαστούμε και με  καλαματιανούς καλλιτέχνες και με ανθρώπους που ζουν στην Καλαμάτα όπως είναι ο Άρης Τσαμπαλίκας και φυσικά με ανθρώπους του ευρύτερου καλλιτεχνικού πεδίου, όπως η Μάρτζι Σαβιτσάνου και ο Δημήτρης Καούρης, που είναι επαγγελματίες ακροβάτες και χορευτές. Έρχεται ένα πρότζεκτ πολύ ιδιαίτερα με αυτά τα παιδιά!»

Η νέα υπεύθυνη Διεύθυνσης Παραγωγής, Κωνσταντίνα Κολόκα ευχαρίστησε τον κόσμο που για μια ακόμη χρονιά στηρίζει το Θέατρο Νηπιαγωγείο καθώς και την Καλλιρόη Βελέτζα που της έδωσε τη δυνατότητα να κάνει «όλο αυτό που ονειρευόμουν το φετινό καλοκαίρι και μέσα μου πίστευα, να το υλοποιήσω, και δεν κατεβάζουμε ρολά, μπορούμε με τη σωστή συνεργασία να το συνεχίσουμε. Να την ευχαριστήσω που κρατάει την καλλιτεχνική διεύθυνση γιατί σίγουρα εγώ δεν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω. Φέτος θα δείτε πολλές παραστάσεις από Αθήνα. Θα αλλάξουν κάποια πράγματα διαδικαστικά, γιατί καλούμαστε να φιλοξενήσουμε ανθρώπους που δεν έχουμε ξανασυνεργαστεί.

Θα είναι κυρίως νέες ομάδες στο χώρο πάντα με επαγγελματίες όμως. Και θα ενημερώνεστε για την καθεμία ξεχωριστά. Έχουμε πάρα πολλούς στόχους με πρώτο και καλύτερο την έναρξη των μαθημάτων, που θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου από την Ελένη, οπότε και να μας πει λίγα για τα μαθήματα.»

Η Ελένη Χρηστίδου, ηθοποιός και δασκάλα εξέφρασε τη χαρά της που για 4η συνεχή χρονιά το Θέατρο Νηπιαγωγείο θα παραμένει ανοιχτό και είπε «Θα προσπαθήσουμε και εμείς να το στηρίξουμε με όποιο τρόπο μπορούμε, δημιουργικά, και με τα μαθήματα υποκριτικής που θα είναι κάθε Δευτέρα 5.30-7.30 όλη τη χρονιά. Θα κινηθούμε σε ένα πλαίσιο που θα είναι ετήσιο το σεμινάριο που θα κάνουμε, δεν θα πάμε με κύκλους. Έχω στο μυαλό μου να ξεκινήσουμε με θεατρικό παιχνίδι, μουσική, τραγούδι, με σώμα, δηλαδή να βάλουμε όλα αυτά τα κομμάτια μέσα, οπότε αυτό θα μας πάρει σίγουρα τον πρώτο καιρό, ίσως το πρώτο εξάμηνο και στο δεύτερο θα προχωρήσουμε σε ρόλους, κομμάτια. Θα ήθελα το μάθημα να είναι πολύ διασκεδαστικό, ευχάριστο, να γνωριστούμε οι ενήλικες της πόλης που θέλουμε να κάνουμε θέατρο και θέλουμε να το δούμε με μια μέθοδο. Ο στόχος μας δεν είναι να παίξουμε οπωσδήποτε κάτι, αλλά να καταλάβουμε τη διαδικασία, σώμα, φωνή, επαφή της ομάδας και επικοινωνία και θα δούμε στην πορεία πως θα εξελιχθεί. Θα απευθύνεται σε ενήλικες που είτε έχουν ασχοληθεί με το θέατρο είτε είναι για πρώτη φορά. Θα έχει σίγουρα και ένα μουσικό κομμάτι, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του καθενός.»

Εξίσου χαρούμενος και ο Πάνος Ταντής, ο οποίος είπε: «Είμαστε πολλοί χαρούμενοι που το θέατρο είναι εδώ και έχει πολλά να δώσει. Είναι η τρίτη χρονιά που συνεργαζόμαστε και ειδικά μετά την περσινή επιτυχία με την παιδική παράσταση «Η μπάντα του δάσους», ανυπομονούμε για τα όσα έπονται. Θα συνεχιστεί η παιδική σκηνή με διάθεση να ταξιδεύει στα σχολεία, όπως έγινε και πέρυσι, με κέφι και χαρά.

Στις παραγωγές που θα έρθουν είναι άνθρωποι όπως ο Γιώργος Ματζιάρης που θα ξεκινήσουμε τη σεζόν με το «Σχόλιο για την Ηλέκτρα», η Μελίνα Σκουφού που θα φέρει τους «Συρματένιους-Ξεσυρματένιους», ο Στέφανος Παπατρέχας με τη «Φροσύνη» του και η Εμμανουέλλα Οικονόμου-Κοντογιώργου.

Παράλληλα κάθε Τετάρτη θεσπίζεται τις «αστείες Τετάρτες» οπότε θα έρχεται ένας stand up comedian από την Αθήνα, ένας κάθε μήνα για 4 Τετάρτες. Ο θεσμός της «Ελεύθερης Συνεισφοράς» θα συνεχίσει να ισχύει όσον αφορά τις δικές μας παραγωγές, ωστόσο στις παραστάσεις που έρχονται έτοιμες από την Αθήνα θα έχουν κάποιο εισιτήριο το οποίο θα επιδιωχθεί να είναι οικονομικό ώστε να είναι και πάλι το θέατρο προσβάσιμο σε όλους, κάτι που γίνεται για λόγους λειτουργικούς και τυπικούς.»

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Οι εγγραφές για τα μαθήματα ξεκινούν τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, το τηλ. επικοινωνίας του Θεάτρου «Νηπιαγωγείο» είναι 6943092719, και βρίσκεται στην οδό Λεϊκων 24.

Η πρώτη παράσταση θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 12 -13 Οκτωβρίου και θα «τρέξει» έως αρχές Νοεμβρίου και θα είναι το «Σχόλιο για την Ηλέκτρα» σε σκηνοθεσία Γιώργου Μάτζιαρη.


Κοινοποιησέ το

Θέατρο

Παραστάσεις σε αρχαιολογικούς χώρους από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας με την “Οδυσσέως Σχεδία”

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Οδυσσέως Σχεδία
Κοινοποιησέ το

Σε αρχαιολογικούς χώρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, περιοδεύει τον τρέχοντα Αύγουστο η παράσταση “Οδυσσέως Σχεδία” του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, μια περιοδεία για την οποία το δημοτικό περιφερειακό θέατρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας έχει ενισχυθεί από την Περιφέρεια με 10.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, μετά τις δύο παραστάσεις στο Κάστρο της Καλαμάτας, η παράσταση συνέχισε το περασμένο Σάββατο στο Αρχαίο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης και σήμερα Δευτέρα 10 Αυγούστο στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Χώρας.

Ο προγραμματισμός στη συνέχεια προβλέπει παραστάσεις, στον Μυστρά την ερχόμενη Τετάρτη 12 Αυγούστου, στην τάφρο του Κάστρου της Μεθώνης την Δευτέρα 17 του μήνα, στο Αρχαίο Θέατρο της Αρχαίας Ηλιδας την Τετάρτη 19 Αυγούστου και δύο ημέρες αργότερα στο Αρχαίο Θέατρο της Μεγαλόπολης.

Εκκρεμεί δε η αδειοδότηση για δύο ακόμα παραστάσεις, στις 23 του μήνα στο Αρχαίο Θέατρο του Αργους και στις 24 Αυγούστου στο Παλαμήδι του Ναυπλίου.

Η “Οδυσσέως Σχεδία” προγραμματίζεται να παρουσιαστεί επίσης και σε χώρους που δεν είναι αρχαιολογικοί -συγκεκριμένα, αύριο Τρίτη 11 Αυγούστου στο αμφιθέατρο του Μελιγαλά, στις 26 του μήνα στο θέατρο του άλσους Αγίου Γεωργίου στην Τρίπολη, στις 27 Αυγούστου στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, μία ημέρα αργότερα στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο της Νέας Μάκρης και στις 30 Αυγούστου στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών, της Θεσσαλονίκης.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Θέατρο

“Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω” το Σάββατο 8 Αυγούστου στη Μάνη

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω
Κοινοποιησέ το

“Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω” στη Μάνη

Η κωμωδία που επί σειρά ετών έσπασε ταμεία στην Αθήνα και την περιφέρεια, που αγαπήθηκε όσο λίγες και απέκτησε φανατικό κοινό, η παράσταση που δεν χρειάζεται  συστάσεις ….

 

ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ το καλοκαίρι σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

 

Για όσους ξέρουν, για όσους θέλουν να θυμηθούν  και για όσους θέλουν να μάθουν.

 

Ένας κουφός. Ένας τυφλός. Ένας μουγκός. Είναι φίλοι, ζουν μαζί κι αντιμετωπίζουν από κοινού τις αντιξοότητες που δημιουργεί η καθημερινότητα και οι ειδικές τους δυνατότητες. Σ’ αυτή την μικρή Βαβέλ, σ’ αυτή την εντελώς ασυνήθιστη συνύπαρξη, ο κάθε ήρωας έχει αναπτύξει τον δικό του κώδικα για να επικοινωνεί με τους άλλους. Και τα καταφέρνουν τόσο… όσο…

Κάποια στιγμή μπαίνει στην ζωή τους μια κοπέλα γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία, ένας άγγελος της αγάπης. Και όλα αλλάζουν ξαφνικά.  Την διεκδικούν και οι τρεις αλλά ποιος και με τι τρόπο  θα την κερδίσει;

Το «Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω» εμπνευσμένο από έναν παλιό Ινδικό μύθο για την υπομονή και την μακροθυμία απέναντι στις δυσκολίες της ζωής, είναι μια πολύ ιδιαίτερη και ξεκαρδιστική κωμωδία. Ταυτόχρονα, όμως, είναι ένα έργο για τη συντροφικότητα, την αγάπη, την εκτίμηση, τη φιλία, τον καθημερινό αγώνα και την αισιόδοξη προσέγγιση της ζωής, σε μια εποχή που οι μαύρες σκέψεις πληθαίνουν.

 

Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω

Συντελεστές:
Κείμενο:
Γιώργος Θεοδοσιάδης
Σκηνοθεσία:
Σπύρος Σπαντίδας
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Ζώης
Σκηνογράφος : Νατάσσα Παπαστεργίου
Ενδυματολόγος: Κατερίνα Ανδρικοπούλου
Φωτισμοί: Βλάσης Θεοδωρίδης
Φωτογράφος: Γιώργος Καλφαμανώλης

Παίζουν:
Σπύρος Πούλης
Σπύρος Σπαντίδας
Σταύρος Νικολαΐδης
Μυριέλλα Κουρεντή 

Τιμή εισιτηρίου: 10€
Ώρα έναρξης: 21.30
Διάρκεια: 1 ώρα και 50 λεπτά

Προπώληση:
https://www.viva.gr/tickets/theater/pollaploi-choroi/den-akouw-de-vlepw-de-milaw/
Στούπα
:  Σούπερ Μάρκετ «Κατερίνα»


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Θέατρο

Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η Όμορφη Κρεμμύδω στο κάστρο της Καλαμάτας την Τετάρτη 5 Αυγούστου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η Όμορφη Κρεμμύδω
Κοινοποιησέ το

Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η Όμορφη Κρεμμύδω στην Καλαμάτα

Για πρώτη φορά το αγαπημένο παραμύθι των παιδιών γίνεται θεατρική παράσταση!!!

 

Το Θέατρο του Βορρά φέτος το Καλοκαίρι παρουσιάζει το αγαπημένο μουσικό παραμύθι του Γ. Σακελλαρίδη «Ο πρίγκιπας Λεμόνης». Μια διαδραστική παράσταση, με τα πολυαγαπημένα τραγούδια του Πρίγκιπα Λεμόνη! Τα παιδιά, γνωρίζουν από κοντά το Λεμόνη και την Κρεμμύδω που μιλούν για τη δύναμη της αγάπης!

Η υπόθεση του έργου

Ο καλόκαρδος  Πρίγκιπας Λεμόνης γνωρίζει την όμορφη Κρεμμύδω και την ερωτεύεται! Παρά τις αντιρρήσεις που έχει ο περίγυρος και των δυο θα παντρευτούν και θα απαντήσουν σε όλους όσους επικρίνουν την αγάπη τους…με αγάπη!!!

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Ο Πρίγκιπας Λεμόνης και η Όμορφη Κρεμμύδω, παρά τις διαφορές τους, ερωτεύονται με την πρώτη ματιά! Στο βασίλειο ξεσπάσει μεγάλο σούσουρο! Όλοι είναι εναντίον αυτής της μεγάλης αγάπης και προσπαθούν να τους χωρίσουν! Καρότα υπασπιστές, βασιλιάς και βασίλισσα Λεμόνη, μαμά και μπαμπάς Κρεμμύδι, δεν μπορούν με τίποτα να καταλάβουν πώς γίνεται ένα λεμόνι να ερωτευτεί κρεμμύδι! Θα καταφέρει ο έρωτας αυτός να έχει ευτυχισμένο τέλος και να χορέψουμε στο γάμο τους παρέα με τον κουμπάρο κύριο μαϊντανό;

Πολύχρωμα σκηνικά και κοστούμια, μουσική και χορός με τα αγαπημένα μας τραγούδια σε μια παράσταση που το γέλιο και η αγάπη γεμίζει τις καρδιές μικρών και μεγάλων!

 

Λίγα λόγια για τον « Πρίγκιπα Λεμόνη»

Το αγαπημένο βιβλίο των παιδιών, χρόνια τώρα, ευαισθητοποιεί τα παιδιά αναφορικά με το θέμα της υγιεινής διατροφής και  δίνει ερεθίσματα για  συζητήσεις που αφορούν το ζήτημα της παχυσαρκίας, ζήτημα το οποίο συχνά συνδέεται και με την αυτοεκτίμηση.

Ωστόσο, το βιβλίο «Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω»,  πάει ακόμα πιο πέρα καθώς  μιλά στα παιδιά για τη δύναμη της αγάπης και για τη δημιουργικότητα που χαρίζει ο έρωτας στους ερωτευμένους. Γι’ αυτό και η ιστορία αυτή αγαπήθηκε όχι μόνο από τα παιδιά, αλλά και από τους ρομαντικούς ενήλικες.

Το περιεχόμενο  του βιβλίου αποτελεί προσφιλές υλικό για γιορτές, θεατρικές  παραστάσεις, κουκλοθέατρο, project και άλλες δράσεις , στις οποίες συμμετέχουν από προ νήπια έως και μαθητές των ΣΤ! τάξεων του Δημοτικού Σχολείου.

«Ο πρίγκιπας Λεμόνης» έχει συμπεριληφθεί από το 2014 στο ανθολόγιο παιδικών τραγουδιών των Δημοτικών Σχολείων της Κύπρου. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί σε βιβλίο (με Cd)  από τις εκδόσεις Polaris.

Από το 2016 κυκλοφόρησε και η συνέχεια αυτού του παραμυθιού (μέσα από ένα άλλο βιβλίο, του ίδιου εκδοτικού οίκου), με τίτλο: «Το μαγικό ραβδί του πρίγκιπα Λεμόνη». Το μαγικό ραβδί δεν είναι άλλο από την πανανθρώπινη αγάπη!

 

Ταυτότητα Παράστασης:

Κείμενο – Μουσική: Γ. Σακελλαρίδης

Θεατρική Διασκευή – Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Βαγγέλης Δαλλές

Σκηνικά – Κοστούμια: Anna Wassiac

Φωτισμοί: Γ. Ζίγκας

Ηθοποιοί: Λευτέρης Κωνσταντίνου, Αννα Χατζηαντωνίου, Ελένη Γαβριηλάτου

Μουσική παίζει ζωντανά η Ελένη Γαβριηλάτου

Παραγωγη: Θέατρο του Βορρά

Διάρκεια: 60 λεπτά

 

Τιμή εισιτήριου:   7 ευρώ (ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ), 9 ευρώ (ΤΑΜΕΙΟ)

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΚΑΙ Η ΟΜΟΡΦΗ ΚΡΕΜΜΥΔΩ» ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 21:00 Μ.Μ.

 

Εισιτήρια πληρώνουν τα παιδιά από 1,5  ετών και άνω

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Πανελλαδική προπώληση: www.viva.gr, viva τηλεφωνικό κέντρο 11876

 

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6986523898 (10:00 -13:00 ΚΑΙ 17:30 -21:00)


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ