Connect with us

πρέπει να δεις

Πανελλήνιο πρωτάθλημα αγώνων karting 2020 και στην Καλαμάτα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα karting 2020

Μετά τα πρωταθλήματα ράλι, ταχύτητας, drift και drag racing, ήρθε η ώρα να μάθουμε ποιο είναι το πλάνο και για τους φετινούς αγώνες karting.

Η Επιτροπή Αγώνων (ΕΠ.Α.) της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ), ανακοίνωσε το αναθεωρημένο αγωνιστικό πρόγραμμα μετά την υποχρεωτική περίοδο παύσης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19.

Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τα «τρέξει» κανονικά με τέσσερις γύρους σε Αθήνα, Καλαμάτα και Πάτρα, θα έχουμε για μία ακόμα χρονιά PICK στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, ενώ το IAME Series Greece και το Rotax Max Challenge, θα περιοριστούν σε ένα και μόνο γύρο, σε πίστα που θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Αναλυτικά το νέο πρόγραμμα των αγώνων Karting στην Ελλάδα για το 2020:

19 Ιουλίου – Π.Π. Karting – Αθήνα
30 Αυγούστου – Π.Π. Karting – Καλαμάτα
19-20 Σεπτεμβρίου – PICK – Πάτρα
11 Οκτωβρίου – IAME Series Greece
31 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου – Rotax Max Challenge
22 Νοεμβρίου – Π.Π. Karting – Πάτρα
13 Δεκεμβρίου – Π.Π. Karting – Αθήνα


Κοινοποιησέ το

πρέπει να δεις

George Clooney: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Ο ηθοποιός George Clooney, γνωστός για την αγάπη του στην χώρα μας, προχώρησε σε νέα παρέμβασή υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ».

Τα Μάρμαρα ανήκουν στην Ελλάδα και πρέπει να γυρίσουν εκεί, υπογραμμίζει ο χολιγουντιανός σταρ.

«Υπάρχουν πράγματι πολλά αντικείμενα ιστορικής αξίας τα οποία πρέπει να επιστραφούν στους αρχικούς ιδιοκτήτες τους. Ωστόσο, κανένα από αυτά δεν είναι τόσο σημαντικό όσο τα Μάρμαρα του Παρθενώνα» σημειώνει ο Κλούνι και καλεί την Βρετανία να επιτρέψει τη μόνιμη επανένωσή τους στον γενέθλιο τόπο τους. «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στον αρχικό τους ιδιοκτήτη», τονίζει.

Τα σχόλια αυτά, σύμφωνα με τα «Νέα», έγιναν σε πρόσφατη επικοινωνία που είχε ο Κλούνεϊ με την επίσης ηθοποιό Τζάνετ Σούζμαν, πρόεδρο της βρετανικής Επιτροπής για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Θέλουμε να γίνουμε ξανά φοιτητές! Πάρτε μέτρα για να ανοίξουν οι Σχολές!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Ανακοίνωση των Φοιτητικών Συλλόγων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Την Τετάρτη 10 Μάρτη συμπληρώνεται ένας χρόνος που τα Πανεπιστήμια όλης της χώρας παραμένουν κλειστά. Ένας χρόνος που χιλιάδες φοιτητές είμαστε μακριά από τα αμφιθέατρα, τα εργαστήρια, που βλέπουμε τα εμπόδια στις σπουδές και στη ζωή μας να γιγαντώνονται.

Εδώ και ένα χρόνο χάνουμε από τη μόρφωση μας, υποβαθμίζεται το πτυχίο μας ,  ο χρόνος σπουδών μας παρατείνεται από την ίδια την κυβέρνηση που μας αποκαλεί «αιώνιους» και απειλεί να μας διαγράψει! Εδώ και ένα χρόνο τα εργαστηριακά μαθήματα στην πλειοψηφία τους δεν έχουν διδαχθεί, έχουν «μετατραπεί» σε θεωρητικά. Αυτά τα κενά πότε και με ποιο τρόπο θα καλυφθούν στην πορεία των σπουδών μας; Τελειόφοιτοι είναι για δεύτερη χρονιά εγκλωβισμένοι αφού δεν μπορούν να κάνουν την πρακτική τους άσκηση και να πάρουν πτυχίο. Πρωτοετείς δεν έχουν μπει ούτε για μια φορά σε αμφιθέατρο ενώ χιλιάδες σε όλη τη χώρα έχουν ξενοικιάσει τα σπίτια τους και βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο εγκατάλειψης των σπουδών τους.

 Ως εδώ με την κοροϊδία της κυβέρνησης! Παίρνουμε πίσω τις σχολές και τις σπουδές μας!!!

Η οργή μας μεγαλώνει γιατί κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται ότι είναι επιλογή της κυβέρνησης να κρατάει τις Σχολές κλειστές αδιαφορώντας για τις ανάγκες μας. Τα περί προστασίας από την πανδημία δεν πείθουν κανέναν. Αν ο στόχος της κυβέρνησης ήταν η προστασία της υγείας των φοιτητών θα εξασφάλιζε πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας για τις Σχολές και τις εστίες, τη διενέργεια τακτικών δωρεάν τεστ σε εστίες και Πανεπιστήμια. Θα διαμόρφωνε τους αναξιοποίητους χώρους που έχουν στην κατοχή τους τα Ιδρύματα και βρίσκονται σε κάθε πόλη για να γίνονται μαθήματα και εργαστήρια με ασφάλεια. Θα έδινε επίδομα στους πρακτικάριους και σε όσους νοικιάζουν σπίτι.

Όχι μόνο μας κρατάνε μακριά από τις Σχολές αλλά αξιοποιούν το γεγονός αυτό θεωρώντας ότι θα νομοθετούν σε βάρος μας χωρίς αντιδράσεις! Οι επιθέσεις και οι συλλήψεις  σε βάρος των συμφοιτητών μας στο ΑΠΘ είναι η πιο ξεκάθαρη από τις πολλές αποδείξεις ότι η κρατική καταστολή που ενισχύεται με το νέο νόμο έρχεται να χτυπήσει όσους αγωνίζονται. Αντιμετωπίζουν ως εγκληματίες τους φοιτητές που θέλουν να ανοίξουν τα επί ένα χρόνο κλειστά Πανεπιστήμια, που διεκδικούν τα δικαιώματα τους στη μόρφωση!

Το νομοσχέδιο Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη δε θα εφαρμοστεί! Γιατί το Πανεπιστήμιο ανήκει σε όλους εμάς και τις ανάγκες μας και όχι στην Αστυνομία και το Υπουργείο! Μπορεί η κυβέρνηση να έχει την πλειοψηφία στη Βουλή όμως χιλιάδες φοιτητές σε όλη τη χώρα, μαζί με εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς, με τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια και τις κινητοποιήσεις σε συνθήκες πανδημίας, απαγορεύσεων και καταστολής απέδειξαν ότι δεν τρομοκρατούνται και δεν υποχωρούν

Απαιτούμε:

  • Να ξεκινήσουν άμεσα οι πρακτικές για τους φοιτητές των πρώην ΤΕΙ.
  • Διαμόρφωση κατάλληλων χώρων, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Αξιοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών χώρων με την ευθύνη υπουργείου – Ιδρυμάτων – δήμων και Περιφερειών
  • Να δοθεί μόνιμο μηνιαίο επίδομα στέγασης για όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν σπίτι.
  • Επανεξέταση μαθημάτων που δεν δόθηκαν λόγω τεχνικών προβλημάτων
  • Να δοθεί παράταση του ν+2 στους φοιτητές του πρώην ΤΕΙ που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα σπουδών των ΑΕΙ λόγω των αναστολών των πρακτικών.

Όλοι στην κινητοποίηση την Τετάρτη 10/3 στις 13:00 στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Εργαστήριο Αρχαιομετρίας: Πρόσκληση για υποψήφιους διδάκτορες

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Το Εργαστήριο Αρχαιομετρίας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αναζητά απόφοιτους τμημάτων θετικών επιστημών κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου και με ειδίκευση στην ψηφιακή τεχνολογία ή στα υπολογιστικά συστήματα, για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής.

Οι θέσεις είναι αμειβόμενες από το ερευνητικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ Άριστες Εργαστηριακές Πρακτικές στην Πολιτιστική Κληρονομιά.
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να τηλεφωνούν στους αριθμούς 2721065130, 2721065151 και 2721065145


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ