Connect with us

Πολιτικά

Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Εργαζομένων: Μηνύσεις, συλλήψεις και τρομοκρατία ενάντια στους απεργούς του ΟΤΕ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Εργαζομένων: Μηνύσεις, συλλήψεις και τρομοκρατία ενάντια στους απεργούς του ΟΤΕ 1

Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Εργαζομένων: Μηνύσεις, συλλήψεις και τρομοκρατία ενάντια στους απεργούς του ΟΤΕ

«Το δόγμα «τρόμος και τάξη» δε θα περάσει» δηλώνει ευθαρσώς ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Εργαζομένων με αφορμή το κλίμα «τρομοκρατίας» που ασκείται στους απεργούς του ΟΤΕ.
Με ανακοίνωσή του ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Εργαζομένων τονίζει ότι οι κατηγορίες για παράνομη βία και διατάραξη οικιακής ειρήνης έχουν ξεκάθαρο στόχο την τρομοκράτηση εργαζόμενων και συνδικάτων ώστε να παύσουν τον απεργιακό τους αγώνα και αποδεχθούν όλα τα αντεργατικά σχέδια του Ομίλου ΟΤΕ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

«Η Διοίκηση του ΟΤΕ, έχοντας την πλήρη κάλυψη της Κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΣΕΒ, δεν δίστασε εχθές να προβεί σε μια πρωτοφανή αθλιότητα ενάντια στους εργαζόμενους – απεργούς του ΟΤΕ.
Κάνοντας πράξη το κυβερνητικό δόγμα «τρόμος και τάξη», αποφάσισε να προχωρήσει σε μηνύσεις και συλλήψεις συνδικαλιστών των σωματείων ΠΕΤ-ΟΤΕ και ΠΑΣΕ-ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι και προσπάθησαν να περιφρουρήσουν τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα που δίνουν με σκοπό να ανακληθούν οι άδικες απολύσεις της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και να υπογραφεί ΣΣΕ στον Όμιλο ΟΤΕ.

Οι μηνύσεις και οι συλλήψεις αυτές, ήδη μετατράπηκαν σε κατηγορίες για παράνομη βία (!) και διατάραξη οικιακής ειρήνης (!), και έχουν σαν ξεκάθαρο στόχο να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, ώστε να σταματήσουν τον απεργιακό τους αγώνα και να «κάτσουν στα αβγά τους», αποδεχόμενοι χωρίς αντίδραση όλα τα αντεργατικά σχέδια του Ομίλου ΟΤΕ.

Αυτές οι άθλιες πρακτικές επίδειξης αυταρχισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων, ήρθαν να συμπληρώσουν τις ανάλογες πρακτικές που χρησιμοποιεί η Διοίκηση του ΟΤΕ όλες αυτές τις ημέρες του αγώνα των εργαζομένων: δηλαδή πρακτικές κατασυκοφάντησης των απεργών, απειλών, πιέσεων και εκβιασμών για απεργοσπασία, τις οποίες και αναπαρήγαγαν τα κυρίαρχα ΜΜΕ, επιβεβαιώνοντας έτσι τον άθλιο ρόλο τους ως «παπαγαλάκια» της Κυβέρνησης και του ΣΕΒ.

Πρόκειται για μια άθλια, ευθεία και χωρίς ενδοιασμούς μεθόδευση ενάντια στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της Απεργίας και της περιφρούρησης της, που μας γυρνά σε αλήστου μνήμης εποχές που θυμίζουν πια τις μετεμφυλιακές δεκαετίες του αυταρχισμού και της καταστολής των εργατικών αγώνων, της πλήρους υποταγής των εργαζομένων στις επιθυμίες της εργοδοσίας.
Αυτή είναι η «κανονικότητα» που επαγγέλθηκε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη – ΣΕΒ, και η επιβολή της γίνεται με ΜΑΤ, τρομοκρατία, μηνύσεις και συλλήψεις.

Ο ΠΑΜΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και παραταξη που ανηκει ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ στηρίζουν τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ, που είναι αγώνας όλων των εργαζομένων για την υπεράσπιση στοιχειωδών δημοκρατικών, κοινωνικών και εργατικών δικαιωμάτων. Είναι ένας αγώνας ο οποίος πρέπει να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, ενότητα και αλληλεγγύη από το σύνολο της εργατικής τάξης.

ΤΟ ΔΟΓΜΑ «ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ» ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΆ ΜΑΣ!»

Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Εργαζομένων: Μηνύσεις, συλλήψεις και τρομοκρατία ενάντια στους απεργούς του ΟΤΕ

Συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Πολιτικά

Βαρουφάκης: «Να τυπώσει η ΕΚΤ 750 δισ. ευρώ και να δώσει σε κάθε πολίτη 2.000»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Βαρουφάκης: «Να τυπώσει η ΕΚΤ 750 δισ. ευρώ και να δώσει σε κάθε πολίτη 2.000» 4

Γιάνης Βαρουφάκης Να τυπώσει η ΕΚΤ 750 δισ. ευρώ

Ανέκαθεν ο Γιάνης Βαρουφάκης κατέθετε ασυνήθιστες και ριζοσπαστικές προτάσεις…

Το ίδιο και τώρα με αφορμή την οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει στις περισσότερες χώρες του πλανήτη.

Ποια ήταν λύση, σύμφωνα με τον πρώην Υπουργό Οικονομικών;

Η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα να τυπώσει 750 δισεκατομμύρια ευρώ και να καταθέσει στον τραπεζικό λογαριασμό κάθε πολίτη 2.000 ευρώ, κάθε μήνα, μέχρι να νικηθεί ο ιός.

Έτσι, όπως λέει, θα λυθεί το πρόβλημα θα υπάρχει ροή ρευστού στην αγορά.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα.

 

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Κανονικοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής στο πλαίσιο του ΣΔΑΜ θέτει ως προτεραιότητα η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

nikas

Περιφέρεια Πελοποννήσου Κανονικοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής

Η κανονικοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα δημόσιο έργο που επιβάλλεται να υλοποιηθεί.

Αυτό τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 2 Ιουλίου, κατά την 5η συνεδρίαση -μέσω τηλεδιάσκεψης- της Συντονιστικής Επιτροπής για την κατάρτιση και υλοποίηση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) στη μεταλιγνιτική εποχή, της Μεγαλόπολης και της Δυτικής Μακεδονίας.

“Με έμφαση τονίσαμε ότι πέρα από τις επιδοτήσεις για την εγκατάσταση επιχειρήσεων -ήδη εκδηλώνεται ενδιαφέρον ευθέως ανάλογο με το ύψος των επιδοτήσεων-, χρειάζεται να δούμε με σοβαρότητα τα δημόσια έργα” τόνισε ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ειδικότερα:

“Από την πλευρά μας, ως πρώτο δημόσιο έργο θεωρούμε για την Μεγαλόπολη -και την Πελοπόννησο γενικότερα- την κανονικοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής. Καμία προοπτική ανάπτυξης δεν υπάρχει για μια Βιομηχανική Περιοχή χωρίς σύνδεση με το διεθνές σιδηροδρομικό δίκτυο και το συγκριτικό οικονομικό πλεονέκτημα που φέρνει αυτή η σύνδεση” υπογράμμισε ο Π. Νίκας.

Στην δίωρη σημερινή τηλεδιάσκεψη, κύριο θέμα της οποίας αποτέλεσε η πορεία εκπόνησης του master plan, ο περιφερειάρχης απηύθυνε πρόσκληση προς τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Κωστή Μουσουρούλη να επισκεφθεί, μαζί με μέλη της ομάδας του master plan και με συνεργάτες του, την Τρίπολη και τη Μεγαλόπολη προκειμένου να συζητήσουν με τους φορείς και να ενημερωθούν για το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

“Οταν αναφέρομαι σε επίσκεψη, εννοώ για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που δεν θα εξαντληθεί σε ένα μόνο 24ωρο” σημείωσε με νόημα ο περιφερειάρχης.

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Ανοικτό το ενδεχόμενο κρατικής ενίσχυσης των πατατοπαραγωγών

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ανοικτό το ενδεχόμενο κρατικής ενίσχυσης των πατατοπαραγωγών 5

Περικλής Μαντάς για πατατοπαραγωγούς

Θετική εξέλιξη φαίνεται να έχει το αίτημα του βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη για κρατική στήριξη των πατατοπαραγωγών, που πλήττονται λόγω της φετινής ιδιαίτερα χαμηλής τιμής της μεσσηνιακής πατάτας. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Βορίδης κατά τη σημερινή συζήτηση Επίκαιρων Ερωτήσεων στην Βουλή, έχουν πλέον συγκεντρωθεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία και ολοκληρώνεται η σχετική μελέτη, έτσι ώστε πιθανότατα εντός της επόμενης εβδομάδας να υπάρξουν και οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις ως προς το ύψος της ενίσχυσης που πρόκειται να δοθεί.

 

Όπως ανέφερε ο υπουργός, η χορήγηση κρατικής ενίσχυσης για ένα προϊόν γενικά απαγορεύεται. Ως εκ τούτου είναι απαραίτητο να τεκμηριωθεί προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι υπάρχει ανάγκη για κατ’ εξαίρεση χορήγηση της ενίσχυσης, λόγω π.χ. ενός απρόβλεπτου ή ιδιαίτερα ζημιογόνου φαινομένου, όπως είναι η διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού. Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο είναι υποχρεωμένο να συνδέσει αιτιακά μια πιθανή μεγάλη πτώση στη τιμή με τα συγκεκριμένα περιοριστικά μέτρα που λήφθηκαν λόγω της πανδημίας. Αυτό αποτελεί μια διαδικασία που τις περισσότερες φορές απαιτεί αρκετό χρόνο, προκειμένου να υπάρξει μια ολοκληρωμένη και ενδελεχής μελέτη μέσα από τη συλλογή πληθώρας στοιχείων.

 

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και οι κρατικές ενισχύσεις για τους καρπουζοπαραγωγούς. Σύμφωνα πάντα με τον υπουργό, η σχετική μελέτη των στοιχείων που αφορούν στην πορεία του καρπουζιού είναι ήδη σε εξέλιξη, ωστόσο θα χρειαστεί να δοθεί περισσότερος χρόνος, ώστε να φανεί πώς εξελίσσεται η πορεία των εξαγωγών και των τιμών. Ο κ. Βορίδης επίσης δεσμεύθηκε ότι όλα τα αιτήματα ενισχύσεων συνεχίζουν να εξετάζονται από το υπουργείο, ωστόσο δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα να δίνονται ενισχύσεις όπως γινόταν παλαιότερα. Τυχόν εμπορικές αιτίες και ζητήματα ανταγωνισμού δεν μπορούν να αποζημιώνονται και γι’ αυτό πλέον είναι απαραίτητο να συλλέγονται στοιχεία, να κατατίθενται αιτιάσεις και επιχειρήματα, να λαμβάνονται υπόψη αριθμοί και ποσότητες σε βάθος χρόνου και τελικά να τεκμηριώνεται πέραν πάσης αμφιβολίας γιατί πρέπει να υπάρξει στήριξη ενός αγροτικού προϊόντος που πλήττεται.

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ