Connect with us
Επιμελητηρίο

Τέχνη & Ψυχαγωγία

Παγκόσμια Ημέρα Χορού 2020! Η τέχνη και ο Πολιτισμός σε καραντίνα!

Ανέβηκε

στις

Παγκόσμια Ημέρα Χορού
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Παγκόσμια Ημέρα Χορού 2020

«Η τέχνη δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα για την ανθρώπινη επιβίωση, είναι όμως αυτή που μας κάνει πιο ανθρώπινους!»

‘Ο Covid-19 μας έκλεισε στο σπίτι, μας έφερε αντιμέτωπους με τις σκιές μας, τις ανασφάλειες μας, “τις εκδηλώσεις μας που ματαιώθηκαν”, τη δυσλειτουργικότητα στις σχέσεις μας.

Στάθηκε, όμως και η αφορμή να μείνουμε σπίτι, να αναμετρηθούμε με τον εαυτό μας, με τις δυνατότητες μας, να γίνουμε όλοι λίγο πιο δημιουργικοί, να ονειρευτούμε λίγο περισσότερο την επόμενη μέρα.

Σίγουρα η τέχνη προσφέρει όταν είναι ζωντανή!’

Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Η Παγκόσμια Ημέρα του Χορού για το 2020 γιορτάζεται σε συνεργασία με τον Κινηματογράφο, Τηλεόραση και Οπτικοακουστικές Επικοινωνίες με γενικό θέμα «Νεολαία-Χορός-Βίντεο». Καλούνται οι χορογράφοι και γενικά άνθρωποι του χορού να συνθέσουν χορογραφίες που εκτελούνται από χορευτές κάτω των 18 ετών και πρέπει να εμπνέονται από αξίες και ιδανικά. Για παράδειγμα: δια-πολιτισμικός και δια-θρησκευτικός διάλογος, αντι-ντόπινγκ, προώθηση της κοινής ιστορίας και της μνήμης για συμφιλίωση, προστασία, προώθηση και μετάδοση πολιτιστικής κληρονομιάς, πνεύμα ειρήνης, μη βία και βιώσιμη ανάπτυξη, απέναντι σε φτώχεια, κλιματική αλλαγή, φυσικές καταστροφές και κοινωνικές ανισότητες.

Θα βρείτε περισσότερες αξίες, όπως ισότητα, δημοκρατία, ειρήνη και ανθρώπινες αξίες, στα portal της UNESCO και των Ηνωμένων Εθνών. Η πρόκληση είναι πώς να απεικονίσει κανείς τέτοιες αφηρημένες έννοιες μέσω συντονισμένης κίνησης πάνω στη σκηνή. Ο κύριος στόχος είναι να κατανοήσουν οι νέοι χορευτές τη σημασία μιας ή περισσοτέρων από αυτές τις αξίες και να συμμετάσχουν στην έκφρασή τους.

Την Ημέρα του Χορού η προσοχή του κόσμου στρέφεται προς την τέχνη του χορού. Το βίντεο εξυπηρετεί πάρα πολύ ως ένα απλό μέσο για την καταγραφή και τη διάδοση του δημιουργικού έργου των χορευτών. Φέτος, ο χορός και το βίντεο θα συνδυάσουν τον εορτασμό της ανύψωσης της ανθρωπότητας προς τους ευγενείς στόχους που έθεσαν οι οργανώσεις κορυφής.

‘Με το μήνυμα αυτό προτρέπουμε όλους τους ασχολούμενους με τον χορό να φτιάξουν την δική τους δημιουργία μέσα από το σπίτι τους, ώστε να μην αποκοπούν από την τέχνη του χορού που τόσο αγαπούν. Προτρέπουμε επίσης το φιλότεχνο κοινό να παρακολουθεί από το διαδίκτυο παλιότερες εκδηλώσεις και παραστάσεις χορού μέχρι να επανέλθουμε στην κανονικότητα!

Με εγγραφή στο Youtube κανάλι  του Dance Challenge εδώ : https://bit.ly/2yDSBkQ, καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα www.dancechallenge.gr μπορεί κανείς να δει  διάφορα βίντεο από προηγούμενες εκδηλώσεις χορού στην πόλη μας.

Ας αναγνωρίσει ο καθένας τη δύναμη που μπορεί να αντλήσει μέσα από την τέχνη!!!Κι ας αναρωτηθούμε αν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς εκδηλώσεις, συναυλίες, θέατρα και άλλα πλούσια θεάματα τέχνης και πολιτισμού!

Νίνα Δράκου

Διοργανώτρια μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων τέχνης & πολιτισμού

Υπεύθυνη Διοργάνωσης ‘Kalamata Dance Cup’

Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Dance Challenge’ και Ιδρύτρια της Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλαμάτας ‘PolisArt’.

www.dancechallenge.gr

Πηγή: Conseil International de la Dance (CID Unesco)

sesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ