Connect with us

Εκλογές Μεσσηνία

Ομιλία Μανώλη Μάκαρη: Σας κοιτάμε στα μάτια και σας ζητούμε να μας εμπιστευτείτε

Ανέβηκε

στις

Ομιλία Μανώλη Μάκαρη: Σας κοιτάμε στα μάτια και σας ζητούμε να μας εμπιστευτείτε 17
Κοινοποιησέ το

https://www.navarinochallenge.com/https://dimiourgikiprotovoulia.gr/https://dinamidimiourgias.gr/

Ομιλία Μανώλη Μάκαρη στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας και επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» Μανώλης Μάκαρης, σε ομιλία του, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας τη Δευτέρα 6 Μαΐου, ξεκαθάρισε τη θέση του απέναντι στους συνυποψήφιους του αλλά και το πρόγραμμα του συνδυασμού του που έχει παρουσιάσει σε θεματικές ενότητες ως τώρα, στη συνέχεια ζήτησε μια καθαρή εντολή από τον κόσμο της Καλαμάτας για να μπορεί να υλοποιήσει το πρόγραμμά της παράταξης του.

Ομιλία Μανώλη Μάκαρη: Σας κοιτάμε στα μάτια και σας ζητούμε να μας εμπιστευτείτε 18

Αναλυτικά η ομιλία του:

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την μεγάλη σας συμμετοχή και παρουσία .

Βρισκόμαστε ήδη στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Έμειναν μόλις 20 μέρες που θα πρέπει να αξιοποιηθούν από κάθε πολίτη της Καλαμάτας για να πάρει τις σωστές αποφάσεις τις κρίσιμες αποφάσεις για την περιοχή του αλλά και την ίδια του την ζωή.

Η 26η Μαίου αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για την Καλαμάτα να γυρίσει σελίδα. Είναι μια ιστορική ευκαιρία που δεν θα πρέπει να χαθεί.

Ομιλία Μανώλη Μάκαρη: Σας κοιτάμε στα μάτια και σας ζητούμε να μας εμπιστευτείτε 19

Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι ξεκάθαρο.

Ή η Καλαμάτα θα  μείνει στην συντήρηση και την απλή διαχείριση χωρίς όραμα και προοπτική ή θα προχωρήσει στην πρόοδο και την ουσιαστική ανάπτυξη με διάχυση σε όλη την κοινωνία.

Τα δίλλημα είναι εμφανές και ευδιάκριτο για τους πολίτες: Ή θα βασιστούν στην πεπατημένη και θα αλλάξουν απλά απόχρωση ή θα προχωρήσουν μαζί μας στο μέλλον.

Ή θα αναλωθούν στις μικροπολιτικές ή θα υλοποιήσουμε μαζί το κοινό μας όραμα για την Καλαμάτα αξιοποιώντας τις τεράστιες αναπτυξιακές της δυνατότητες.

Ομιλία Μανώλη Μάκαρη: Σας κοιτάμε στα μάτια και σας ζητούμε να μας εμπιστευτείτε 20

Η Καλαμάτα δεν μπορεί να διοικηθεί από τους ίδιους που ως άβουλα όντα αδράνησαν μπροστά στα μεγάλα ζητήματα της πόλης και τώρα αιφνιδίως τα ανακαλύπτουν και εκπλήσσονται.  Η Καλαμάτα δεν χρειάζεται δήμαρχο γραφειοκράτη που έχει θητεύσει στα γρανάζια της διοίκησης και έχει υπηρετήσει ένα κατεστημένο. Η Καλαμάτα δεν χρειάζεται δήμαρχο παράγοντα της πόλης που εμφανίζεται και εξαφανίζεται αναλόγως των συγκυριών.

Αντίθετα η Καλαμάτα χρειάζεται δήμαρχο μαχητή για να παλέψει με γνώση, διάθεση και εμπειρία.

Ομιλία Μανώλη Μάκαρη: Σας κοιτάμε στα μάτια και σας ζητούμε να μας εμπιστευτείτε 21

Η παράταξή μας έχει δώσει καθημερινά εξετάσεις όλα αυτά τα 5 χρόνια της τελευταίας δημοτικής περιόδου.

Ήμασταν παρόντες παντού σε κάθε γειτονιά, σε κάθε συνοικία. Αναδείξαμε προβλήματα, προτείναμε λύσεις.

Παράξαμε έργο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και έξω από αυτό στην ίδια την κοινωνία.

Σεβόμαστε τους πολίτες και τους κοιτάμε στα μάτια.

Σας κοιτάμε στα μάτια και σας ζητούμε να μας εμπιστευτείτε.

Δεν χαρίζουμε φρούδες υποσχέσεις, όμως δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα.

Δεν τάζουμε διορισμούς ή προσωρινές θέσεις εργασίας Δεσμευόμαστε όμως ότι με την υλοποίηση του προγράμματός μας θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας για τους νέους.

Αποδείξαμε αυτά τα 5 χρόνια ότι μπορούμε να διοικήσουμε τον Δήμο γιατί έχουμε ικανά κατηρτισμένα στελέχη με διάθεση για προσφορά.

Ομιλία Μανώλη Μάκαρη: Σας κοιτάμε στα μάτια και σας ζητούμε να μας εμπιστευτείτε 22

Χρειαζόμαστε μια καθαρή εντολή για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας.

Ο νέος νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση φαινομενικά μπορεί να έφερε πολυδιάσπαση και κατακερματισμό δυνάμεων αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η επιλογή πρέπει να γίνει με γνώμονα την αξιοσύνη, το πρόγραμμα και το όραμα της κάθε παράταξης.

Πιστεύουμε σε ένα άλλο μοντέλο διοίκησης. Οι αποφάσεις δεν πρέπει να παίρνονται από  τα πάνω, δεν πρέπει να βασιζόμαστε στην σοφία του ενός αλλά στην σύνθεση των απόψεων και την διαβούλευση. Πολλά από τα προβλήματα της Καλαμάτας θα είχαν λυθεί αν το δημοτικό συμβούλιο είχε πραγματική υπόσταση.

Δεν θα σας κουράσω με την αναλυτική περιγραφή του προγράμματός μας γιατί αυτό έχει ήδη γίνει στις θεματικές παρουσιάσεις του προγράμματός μας. Αυτή ήταν μια από τις μεγάλες κατακτήσεις της παράταξής μας. Δώσαμε την ευκαιρία σε σας τους πολίτες και στα στελέχη μας να συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμά μας ανά θεματική ενότητα. Κάτι τέτοιο είναι πρωτοποριακό και δεν έχει ξαναγίνει στην Μεσσηνία.

Και αυτό ακριβώς αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο σύνθημά μας

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Και αυτή θα είναι η δέσμευσή μας και για την τετραετία που έρχεται

Δεν θα παίρνονται οι αποφάσεις σε κλειστά γραφεία.

Ο πολίτης θα αποφασίζει για το μέλλον του.

Ομιλία Μανώλη Μάκαρη: Σας κοιτάμε στα μάτια και σας ζητούμε να μας εμπιστευτείτε 23

Ψηλά στην ατζέντα βάζουμε τη διαχείριση των απορριμμάτων. Η προσωρινή διαχείριση έχει προκαλέσει σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα γιατί βρίσκεται σε μία -ευαίσθητη περιβαλλοντικά- περιοχή του Ταϋγέτου, που απέχει 6 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα και εκεί δυστυχώς τα στραγγίσματα ρυπαίνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και τον ποταμό Νέδοντα, ο οποίος απέχει μόλις 600 μέτρα από την εγκατάσταση.

 

Παρότι εμείς έχουμε θέσει το ζήτημα στον δημόσιο διάλογο, αλλά καμία από τις υπόλοιπες παρατάξεις δεν έχουν διατυπώσει ξεκάθαρες απόψεις. Εμείς λέμε ότι μαζί με την πλήρη απορρύπανση της συγκεκριμένης περιοχής πρέπει ταυτόχρονα να περάσουμε σε ένα βιώσιμο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων με ανακύκλωση, διαλογή στην πηγή, κομποστοποίηση και εν γένει ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας.

Ομιλία Μανώλη Μάκαρη: Σας κοιτάμε στα μάτια και σας ζητούμε να μας εμπιστευτείτε 24

Ήδη από το 2014 προτείνουμε απομάκρυνση από την κοιλάδα του Νέδοντα όλων των μη συμβατών δραστηριοτήτων (σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων, συνεργεία του δήμου) και τη δημιουργία υπερτοπικού πάρκου αναψυχής. Για εμάς είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία να δημιουργηθεί ένα υπερτοπικό πάρκο. Επίσης θέλουμε να φτιάξουμε αθλητικό πολυθεματικό πάρκο στην έκταση των 48 στρεμμάτων στη δυτική παραλία, που πρόσφατα παραχωρήθηκε στον δήμο μας, ύστερα από τον πολυετή αγώνα που δώσαμε μαζί με τον καλαματιανό λαό.

 

Ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση της Καλαμάτας, για να μην επαναληφθούν οι καταστροφές του Σεπτεμβρίου του 2016, που στοίχισαν τη ζωή σε ανθρώπους και προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα, υποδομές και στην αγροτική παραγωγή. Επίσης πρέπει να προστατευθεί ο Ταΰγετος, που έχει δεχτεί αλλεπάλληλα πλήγματα από φυσικές καταστροφές, και ταυτόχρονα πρέπει να αξιοποιηθεί κατάλληλα το κονδύλι των 6 εκατ. ευρώ από το ΠΔΕ για την βελτίωση των οδικών υποδομών για τα χωριά του Ταϋγέτου.

Ομιλία Μανώλη Μάκαρη: Σας κοιτάμε στα μάτια και σας ζητούμε να μας εμπιστευτείτε 25

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη της πόλης μας περιορίστηκε στο κέντρο, ενώ ούτε οι γύρω συνοικίες, αλλά ούτε τα χωριά έτυχαν προσοχής. Για εμάς το μεγάλο στοίχημα είναι να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στις συνοικίες και τα χωριά. Θέτουμε σε προτεραιότητα την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, που θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στην πόλη μας. Παράλληλα προτείνουμε ένα σχέδιο αστικής αναζωογόνησης το οποίο θα παρουσιαστεί σε ειδική θεματική εκδήλωση.

 

Επίσης, στο εσωτερικό της πόλης προτείνουμε την εφαρμογή ενός σχεδίου βιώσιμης αστικής κινητικότητας, που θα αναμορφώσει τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη, καθιστώντας τις ασφαλείς και χωρίς αποκλεισμούς, ιδίως για ΑμΕΑ ή άτομα μεγάλης ηλικίας. Επίσης θέλουμε να αναπτυχθεί δίκτυο αστικής συγκοινωνίας που να καλύπτει όλες τις περιοχές της Καλαμάτας.

 

Η Καλαμάτα έχει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα της επιτρέψουν να αναπτυχθεί τουριστικά γιατί διαθέτει εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον, σημαντικές πολιτιστικές υποδομές και η οδική πρόσβαση από την Αθήνα με την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου είναι πλέον γρήγορη και ασφαλής. Απαιτείται, όμως, η αναβάθμιση του διεθνούς αεροδρομίου Καλαμάτας, που καταγράφει ήδη θεαματική αύξηση επιβατών διεθνών πτήσεων, και η αναβάθμιση του λιμένα της Καλαμάτας με την υλοποίηση ενός σύγχρονου μάστερ πλαν.

 

Τέλος, για εμάς είναι πολύ σημαντική η επαναλειτουργία του τρένου, που να εξυπηρετεί τη σύνδεση της Καλαμάτας με τις γειτονικές πόλεις (π.χ. Μεσσήνη) και θα αποσυμφορήσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα του κέντρου. Επίσης, πρέπει να αναβαθμιστεί και να επαναλειτουργήσει η σιδηροδρομική γραμμή προς την Πάτρα, που θα συνδέσει την Καλαμάτα με την αρχαία Ολυμπία.

Η Καλαμάτα πρέπει να στοχεύσει στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη όλον τον χρόνο, καθότι η Καλαμάτα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, είναι από τις πόλεις της Ελλάδας με τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια και μπορεί να υποστηρίξει μεγάλης διάρκειας διακοπές. Παράλληλα, η ύπαιθρος του Δήμου Καλαμάτας μπορεί να αξιοποιηθεί ενισχύοντας την ποιοτική πρωτογενή παραγωγή και τη μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων.

Το διατροφικό brand name “Καλαμάτα”, με κυρίαρχα προϊόντα την ελιά και το ελαιόλαδο, πρέπει να διαφυλαχθεί και να αξιοποιηθεί ως ένα συνολικό πακέτο μεσογειακής διατροφής. Παράλληλα, θέλουμε να επενδύσουμε στον πολιτισμό και τον αθλητισμό και να αναδείξουμε την Καλαμάτα ως πόλη του πολιτισμού και του αθλητισμού.  Για αυτά όμως έχουμε αναφερθεί αναλυτικά στις αντίστοιχες θεματικές εκδηλώσεις. Όπως επίσης έχουμε αναφερθεί και σε ειδική ημερίδα για το πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής της παράταξής μας.

Κυρίες και κύριοι

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσω τους εκλεκτούς συνεργάτες μου και υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μας.

Να τους ευχαριστήσω καθένα και καθεμία ξεχωριστά.

 

https://dimitrisptochos.gr/https://dimiourgikiprotovoulia.gr/https://stoupass.gr/ΔΡΑΚΟΥsesamisesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ