Connect with us

Συμβουλές

Όλα είναι ενέργεια και όλα ελέγχονται από τη σκέψη μας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Όλα είναι ενέργεια και όλα ελέγχονται από τη σκέψη μας 1

Η σκέψη όχι μόνο ερμηνεύει την πραγματικότητα, όπως πιστεύουμε συνήθως, αλλά έχει την ικανότητα να τη δημιουργεί. Η σκέψη παράγει ενέργεια και όλα στον φυσικό κόσμο γύρω μας περικλείουν ενέργεια.

O υπαρκτός κόσμος είναι ένας ωκεανός ενέργειας σε μία αέναη διεργασία υλοποίησης και εξαΰλωσης, η οποία πραγματοποιείται σε κλάσματα δευτερολέπτου. Το παραπάνω είναι το συμπέρασμα βραβευμένων με Νόμπελ φυσικών επιστημόνων.

Σύμφωνα με αυτούς, τίποτε δεν παραμένει άθικτο. Αυτός είναι ο κόσμος της κβαντικής φυσικής. Σύμφωνα με τους ίδιους τους επιστήμονες, οι σκέψεις μας ευθύνονται για τη διατήρηση αυτού του αέναα μεταβαλλόμενου ενεργειακού πεδίου, καθώς και για τη μορφή των πραγμάτων έτσι όπως μας είναι γνωστά.

Γιατί λοιπόν Βλέπουμε Ανθρώπους και όχι Απαστράπτοντα Ενεργειακά Συμπλέγματα;

Ας φανταστούμε ένα ρολό φωτογραφικού φιλμ.

Ένα φιλμ απαρτίζεται από τη συλλογή 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Κάθε καρέ χωρίζεται από το άλλο με ένα μικρό διάστημα. Έτσι, σε σχέση με την ταχύτητα εναλλαγής των καρέ, το μάτι εξαπατάται, αντιλαμβανόμενο ότι πρόκειται μία ενιαία ταινία.

Ας φανταστούμε τώρα μία τηλεόραση.

Ο καθοδικός σωλήνας είναι μία λυχνία με ένα σύνολο ηλεκτρονίων τα οποία προσπίπτουν με ορισμένο τρόπο στην οθόνη, δημιουργώντας έτσι την ψευδαίσθηση του σχήματος και της κίνησης. Αυτός λοιπόν είναι ο τρόπος λειτουργίας και αντίληψης όλων των πραγμάτων.

Οι άνθρωποι διαθέτουμε πέντε αισθήσεις μέσω των οποίων αντιλαμβανόμαστε τον φυσικό κόσμο: την όραση, την ακοή, την αφή, την όσφρηση και τη γεύση. Καθεμιά από τις αισθήσεις μας λειτουργεί μέσα σε ένα ορισμένο βεληνεκές. Για παράδειγμα, ο σκύλος αντιλαμβάνεται διαφορετικό εύρος ήχων σε σχέση με τον άνθρωπο.

Τα φίδια βλέπουν σε ένα άλλο φάσμα φωτός σε σχέση με εμάς, και ούτω καθεξής.

Οι αισθήσεις μας, με απλά λόγια, αφουγκράζονται την ενέργεια από μία προκαθορισμένη προοπτική και αναλόγως συνθέτουν εικόνες, διαμορφώνοντας στη συνέχεια την αντίληψή μας.

Το παραπάνω συμπέρασμα δεν είναι ωστόσο ούτε ακριβές ούτε απόλυτο. Συνιστά απλώς μία ερμηνεία.

Όλες μας οι ερμηνείες βασίζονται αποκλειστικά στον «εσωτερικό χάρτη» της πραγματικότητας, όμως δεν αποτελούν την πραγματική αλήθεια. Ο χάρτης μας είναι το γέννημα συλλογικών εμπειριών από την προσωπική μας ζωή.

Οι σκέψεις μας συνδέονται με την αόρατη αυτή ενέργεια, ορίζοντας τη μορφή που αυτή λαμβάνει. Οι σκέψεις μπορούν κυριολεκτικά να μεταβάλουν το σύμπαν «μόριο προς μόριο», δημιουργώντας μία ζωή σε τρεις διαστάσεις.

Ρίξτε μία ματιά γύρω σας. Κάθε τι που αντικρίζετε στο φυσικό κόσμο έχει γεννηθεί ως μία ιδέα, η οποία αναπτυσσόταν έως ότου υλοποιήθηκε παίρνοντας τη μορφή ενός απτού αντικειμένου μέσα από μία αλληλουχία βημάτων.

Οι Σκέψεις μπορούν Κυριολεκτικά να Μεταμορφώσουν

Η ζωή του καθενός είναι το αποτέλεσμα όσων είχε φανταστεί και όσων πίστευε.

Ο κόσμος είναι, κυριολεκτικά μιλώντας, ο καθρέφτης των ανθρώπων, επιτρέποντάς τους να βιώνουν το κάθε τι που πιστεύουν, είτε ως πραγματικότητα είτε μέσα σε αυτό το τρισδιάστατο πλάνο…έως ότου το αλλάξουν.

Η κβαντική φυσική μάς διδάσκει ότι ο κόσμος δεν είναι μία σταθερά, όπως ενδεχομένως να φαίνεται. Αντ’ αυτού, ο κόσμος είναι ένα μέρος διαρκούς κίνησης, την οποία οι ατομικές και συλλογικές μας σκέψεις χτίζουν, γκρεμίζουν και ξαναχτίζουν.

Ο κόσμος είναι συνεπώς μία μόνιμη αλλαγή.

Ό,τι θεωρούμε ως αλήθεια, στην πραγματικότητα είναι μία ψευδαίσθηση, ένα είδος απάτης. Ευτυχώς, η αποκάλυψη της ψευδαίσθησης αυτής έχει ξεκινήσει, και κυρίως εκπαιδευόμαστε στο να την αλλάζουμε.

Ποια είναι τα Συστατικά Στοιχεία του Σώματος;

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από εννέα συστήματα:

Το κυκλοφορικό, το πεπτικό, το ενδοκρινολογικό, το μυϊκό, το νευρικό, το αναπαραγωγικό, το αναπνευστικό, το σκελετικό και το ουροποιητικό σύστημα.

1.Από τι απαρτίζεται το κάθε σύστημα;

-Από ιστούς και όργανα.

Από τι απαρτίζονται οι ιστοί και τα όργανα;
-Από κύτταρα.

Τι γεννά τα κύτταρα;
-Τα μόρια.

Από τι συναποτελείται ένα μόριο;
-Από άτομα.

Από τι συνίσταται ένα άτομο;
-Από υποατομικά σωματίδια.

Και τα υποατομικά σωματίδια;

Από ενέργεια!

Είμαστε λοιπόν απλώς ενεργειακό φως στην πιο όμορφη και ευφυή του σύνθεση.

Ενέργεια, η οποία διαρκώς μεταβάλλεται κάτω από την επιφάνεια, μία διεργασία που τίθεται υπό τον έλεγχο του πανίσχυρου εγκεφάλου.

Είστε ένας Σημαντικός και Δυνατός άνθρωπος

Αν είχατε την ευκαιρία πειραματιζόμενοι να δείτε μέσα από ένα δυνατό ηλεκτρονικό μικροσκόπιο, θα διαπιστώνατε ότι απαρτίζεστε από συμπλέγματα διαρκώς μεταβαλλόμενης ενέργειας υπό τη μορφή ηλεκτρονίων, νετρονίων, φωτονίων και άλλων υπό-ατομικών σωματιδίων. Το ίδιο ισχύει και για οτιδήποτε σάς περιβάλλει.

Σύμφωνα με την κβαντική φυσική, η ίδια η πράξη της παρατήρησης είναι εκείνη που προκαλεί την ύπαρξη του παρατηρούμενου αντικειμένου. Το αντικείμενο δηλαδή, δεν υπάρχει ανεξάρτητα από τον παρατηρητή του. Καθώς διαπιστώνετε κατά την παρατήρηση, η προσοχή εστιάζεται σε κάτι και κυριολεκτικά είναι η πρόθεσή σας η οποία δημιουργεί το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Είναι Αποδεδειγμένο Επιστημονικά

Ο κόσμος αποτελείται από νου, ψυχή και πνεύμα.

Κάθε ένα από τα τρία αυτά συστατικά στοιχεία, επιτελεί μία μοναδική λειτουργία.

Ό,τι βλέπετε με τα ίδια σας τα μάτια και ό,τι βιώνετε με το σώμα σας, αποτελεί τον φυσικό κόσμο, αυτό που ονομάζεται Ύλη.

Η Ύλη είναι το αποτέλεσμα που γεννιέται από κάποιον σκοπό.

Ο σκοπός ονομάζεται Σκέψη.

Μπορεί μόνον να αισθάνεται να γίνεται αισθητή, μία μοναδική εμπειρία.

Αντίθετα, η σκέψη δε μπορεί να αισθάνεται.

Είναι ικανή να φτιάχνει, να δημιουργεί και να ερμηνεύει.

Προκειμένου να βιωθεί, χρειάζεται ένας κόσμος σχετικότητας (ο φυσικός κόσμος, η Ύλη).

Το παν είναι η ψυχή, ο ζωοδότης της σκέψης και του σώματος.

Το σώμα είναι ανίκανο να δημιουργεί, παρά την ψευδαίσθηση για το αντίθετο.

Ακριβώς η ψευδαίσθηση αυτή είναι που ευθύνεται για τόσες απογοητεύσεις.

Το σώμα είναι ένα καθαρό αποτέλεσμα που δεν έχει τη δύναμη να γεννά ή να δημιουργεί. Το κλειδί είναι η δυνατότητα της αξιοποίησης της γνώσης αυτής, έτσι ώστε να δείτε το Σύμπαν με τρόπο διαφορετικό από τον καθιερωμένο, έτσι ώστε ν’ αποκαλυφθεί η πραγματικότητα που επιθυμεί ο καθένας.

Conscious Reminder

Επιμέλεια: Μαρίνα Σίσκου

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Συμβουλές

Κουνούπια, οι ενοχλητικοί επισκέπτες: 8 φυσικοί τρόποι να τα αποφύγετε

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Βασιλικός

Κουνούπια φυσικοί τρόποι να τα αποφύγετε

Τα κουνούπια είναι οι πιο ανεπιθύμητοι επισκέπτες του καλοκαιριού, εισβάλλουν κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες και η μικρή παραμονή τους στον χώρο μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητα τσιμπήματα, έντονη φαγούρα και μπόλικο εκνευρισμό

Υπάρχει όμως τρόπος να κρατήσουμε μακριά από το μπαλκόνι μας, την κήπο μας και το σπίτι μας αυτούς τους λιλιπούτειους εχθρούς, τα κουνούπια, προς αποφυγή σημαδιών και μάλιστα χωρίς χημικούς παράγοντες.

  1. Λεμόνι και γαρίφαλα: Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και εισαγάγετε σε κάθε κομμάτι περίπου δέκα γαριφαλάκια. Για ακόμη καλύτερα προστασία από κάθε ανεπιθύμητη επίσκεψη μπορείτε σε μια πιατέλα να τοποθετήσετε πέντε-έξι λεμόνια.
  2. Βασιλικός: Εάν διαθέτετε μια γλάστρα με βασιλικό, τότε έχετε στο σπίτι σας την πιο φυσική λύση για την απομάκρυνση των κουνουπιών. Οι απωθητικές του ιδιότητες είναι ισχυρότερες εάν χρησιμοποιούνται ως τοπικό αιθέριο έλαιο, που εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα.
  3. Σκόρδο: Με έντονη μυρωδιά το σκόρδο είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά εντομοαπωθητικά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνθλίψετε μερικές σκελίδες σκόρδου και να τις βράσετε σε νερό για λίγη ώρα. Ρίξτε το νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε το γύρω από το δωμάτιο για να αποφύγετε την είσοδο κουνουπιών στον χώρο σας.
  4. Λάδι neem: Μελέτες έχουν δείξει ότι το έλαιο neem είναι πολύ αποτελεσματικό στην απομάκρυνση κουνουπιών, δέκα φορές περισσότερο από οποιαδήποτε άλλα χημικά υλικά.
  5. Λεμόνι ευκαλύπτου: Το λεμόνι ευκαλύπτου είναι ένα δραστικό εντομοαπωθητικό. Σε μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε, το αιθέριο έλαιο λεμονιού ευκαλύπτου βρέθηκε να παρέχει 100% προστασία από τα κουνούπια έως και 12 ώρες. Απλώς μην το χρησιμοποιείτε σε παιδιά κάτω των τριών ετών.
  6. Μέντα: Το έλαιο μέντας είναι ένα φυσικό εντομοαπωθητικό. Μπορείτε να το αναμείξετε με άλλα αρώματα, όπως το λεμόνι, και να τα τρίψετε στο δέρμα σας.
  7. Λεμονόχορτο: Το έλαιο λεμονόχορτου είναι συγκρίσιμο με τα εμπορικά εντομοαπωθητικά. Μάλιστα από τον συνδυασμό λαδιού λεμονόχορτου με ένα άλλο αιθέριο έλαιο, όπως το έλαιο κανέλας, θα προκύψει ένα πιο ισχυρό εντομοαπωθητικό.
  8. Χρήση ανεμιστήρα: Αποτελεί μία ιδανική λύση δροσιάς και συνάμα χάρη στη χρήση του τα κουνούπια απομακρύνονται από τον χώρο σας, καθώς ο αέρας τα απωθεί.

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Συμβουλές

Πώς θα σβήσεις τις γραντσουνιές από τα γυαλιά σου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πώς θα σβήσεις τις γραντσουνιές από τα γυαλιά σου 4

Σβήσιμο γρατσουνιών από τα γυαλιά

Αν η μέχρι τώρα οι προσπάθειές σου να εξαλείψεις λεκέδες και γρατσουνιές από τα γυαλικά σου, ακόμη και τα γυαλιά μυωπίας ή ηλίου, δεν ήταν πετυχημένες, σου δίνουμε ιδέες και λύσεις για να δοκιμάσεις. Τι περισσότερες φορές, ένα καλό πλύσιμο με νερό και σαπούνι μπορεί να αφαιρέσει τα σημάδια, ωστόσο, δεν είναι πάντα εφικτό. Το Goddess.gr έψαξε και βρήκε τους πιο αποτελεσματικούς και εύκολους τρόπους για να κάνεις τα γυαλιά και γυαλικά σου να φαίνονται καινούρια.

Μαγειρική σόδα

Μια κουταλιά μαγειρικής σόδας μπορεί να σε βοηθήσει να αφαιρέσεις τα σημάδια από γυαλιά και γυαλικά κάνοντάς τα να λάμπουν. Βάλε λίγη μαγειρική σόδα με νερό σε ένα μπολ, βρέξε ένα πανί και πέρνα τα γυαλικά σου με κυκλικές κινήσεις. Ξέπλυνε με κρύο νερό και σκούπισε με καθαρό στεγνό πανί.

Βερνίκι επίπλων

Το βερνίκι επίπλων έχει τη δυνατότητα χάρη στα συστατικά του να γυαλίζει και να εξαλείφει τις γρατζουνιές από το γυαλί. Ρίξε ελάχιστη ποσότητα πάνω σε ένα πανί και σκούπισε λίγο την εξωτερική επιφάνεια των αντικειμένων που θέλεις να γυαλίσεις.

Οδοντόκρεμα

Η οδοντόπαστα λειτουργεί επίσης καλά. Σε βρεγμένο πανί βάλε λίγη οδοντόπαστα και τρίψε απαλά. Ξέπλυνε με κρύο νερό και άσε τα να στεγνώσουν. Προσοχή, μη χρησιμοποιήσεις οδοντόπαστα με λευκαντική δράση.

Κερί αυτοκινήτου

Ακούγεται παράδοξο, ωστόσο, ένας πολύ καλός τρόπος για να αφαιρέσεις τις γρατζουνιές είναι το κερί αυτοκινήτου. Απλά εφαρμόζεις λίγη ποσότητα στο φακό και τρίβεις με ένα μαλακό καθαρό πανί, σκουπίζοντας απαλά τη γρατζουνιά.

Σκόνη μουστάρδας με ξύδι

Η σκόνη μουστάρδας και το ξύδι θα κάνουν τα γυαλιά σου να φαίνονται ολοκαίνουργια. Τα παραπάνω συστατικά βοηθούν στην απομάκρυνση των λεκέδων και δίνουν λάμψη. Φτιάξε μια παχιά πάστα από μουστάρδα σε σκόνη και λευκό ξύδι και στη συνέχεια τρίψε με απαλές κινήσεις χρησιμοποιώντας βαμβακερό πανί. Τέλος, ξέπλυνε καλά για να αφαιρέσεις τυχόν υπολείμματα. Προσοχή: Η μουστάρδα μπορεί να ερεθίσει τα μάτια σου γι΄ αυτό φρόντισε να πλύνεις καλά τους φακούς πριν τους χρησιμοποιήσεις.

Συνέχεια ανάγνωσης

Συμβουλές

Τα μάτια λένε πάντα την αλήθεια – Μάθε να τα διαβάζεις…

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τα μάτια λένε πάντα την αλήθεια – Μάθε να τα διαβάζεις… 5

Μάθε να τα διαβάζεις τα μάτια

Μάθε να ακούς αυτό που βλέπεις!

Μάθε να δέχεσαι και να καταλαβαίνεις τα μηνύματα που σου στέλνουν τα μάτια του κάθε ανθρώπου· μηνύματα τα οποία με λόγια δεν λέγονται, μόνο μέσω των ματιών είναι πιο εύκολο να σταλούν και να λεχθούν.

Τα μάτια λένε πάντα την αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή, μας αρέσει, δε μας αρέσει.

Μάτια που άσχετα από το σχήμα, το χρώμα τους, το μέγεθός τους, πάντα θα διαγράφουν μέσα τους τα συναισθήματα των ανθρώπων· συναισθήματα αγάπης, χαράς, λύπης, πόνου, στεναχώριας, ζήλιας, κακίας, μίσους, φθόνου· πάντα μέσα στα δυο μάτια θα κρύβονται είτε θετικά είτε αρνητικά συναισθήματα. Μέσα από τα μάτια θα μάθεις να ξεχωρίζεις αν ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου, σου λέει αλήθεια ή ψέματα. Γιατί, μπορεί με λόγια να σου λέει πράγματα που φαίνονται αληθοφανή, όμως, μέσω του βλέμματός του και των ματιών του να δείχνει κάτι άλλο, να δείχνει αυτό που πραγματικά είναι, αυτό που πραγματικά νιώθει, αυτό που πραγματικά σκέφτεται. Αυτό θα το καταλάβεις από τον τρόπο που σε κοιτά· μέσα από τα μάτια του θα καταλάβεις αν αυτός ο άνθρωπος είναι ευτυχισμένος ή δυστυχισμένος. Αν αυτός ο άνθρωπος υποφέρει ή όχι, αλλά ντρέπεται ή φοβάται να το πει. Αν αυτός ο άνθρωπος σε ζηλεύει και θέλει το κακό σου.

Μέσα από τα μάτια του ο καθένας προδίδεται, όσο και να προσπαθεί να κρύψει καλά τα συναισθήματά του και ενδεχομένως τις πράξεις του. Μέσα από τα μάτια όλα μπορούν να λεχθούν και να αποκαλυφθούν, χωρίς να χρειάζεται στην πραγματικότητα να πει τίποτα με το στόμα, ούτε μια λέξη. Γιατί οι πιο δυνατές λέξεις, τα πιο δυνατά θέλω, λέγονται μέσα από τα μάτια.

Μάθε να παρατηρείς τον άλλον! Γιατί, μπορεί κάποιος να δείχνει καλά, αφού χαμογελάει, όμως τα μάτια του να είναι θλιμμένα, κάτι που μπορεί να τον προδώσει· να φανεί, δηλαδή, πως προσποιείται, πως προσπαθεί να φαίνεται καλά, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι, πως έχει ανάγκη από στήριξη, αλλά διστάζει να το πει.

Η ευτυχία, όπως και η δυστυχία, πάντα φαίνεται μέσα στα μάτια. Όταν κάποιος είναι ευτυχισμένος τα μάτια του λάμπουν, όπως και όταν είναι δυστυχισμένος και μέσα του πονά τα μάτια του συννεφιάζουν και ετοιμάζονται για βροχή και καταιγίδες· όταν αγαπάει, τα μάτια του κρύβουν μέσα τους την ηρεμία και τη γαλήνη της θάλασσας, καθώς κοιτάει τον άνθρωπο εκείνο για τον οποίο τρέφει όμορφα και αληθινά συναισθήματα, ενώ, όταν καταλαμβάνεται από συναισθήματα θυμού, τα μάτια του πετάνε φλόγες· εκείνες τις φλόγες της ανελέητης φωτιάς που ετοιμάζεται να κάψει τα πάντα στο πέρασμά της, χωρίς κόστος και ίσως με ανυπολόγιστες ζημιές…

Τα μάτια του κάθε ανθρώπου είναι ο καθρέφτης της ψυχής του! Αυτή η ψυχή μπορεί να αποκαλυφθεί γυμνή μπροστά σου, αν εσύ μάθεις να διαβάζεις σωστά τα μάτια αυτού που έχεις απέναντί σου. Μάθε, λοιπόν, να τον κοιτάς μέσα στα μάτια, για να καταλάβεις όσα με λόγια δεν σου λέει. Εκεί, μέσα στα μάτια, φαίνονται όλα.Εκεί, μέσα στα μάτια κρύβονται, όλα τα αληθινά συναισθήματα και όλα τα ανείπωτα λόγια. Γιατί τα μάτια λένε πάντα την αλήθεια, ποτέ δεν ψεύδονται.

Πρέπει, λοιπόν, να διαβάζουμε τα μάτια « για να μην μας πνίξουν τόσα ανείπωτα λόγια », όπως χαρακτηριστικά λέει ο ποιητής Τάσος Λειβαδίτης. Ξεκίνα από σήμερα και κάνε το πράξη! Πολλά θα καταλάβεις, πολλά θ’ αλλάξουν!

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ