Connect with us

Ταξίδια

Οι πεζοπόροι του Σποκ Ευκλή, γνώρισαν το Κάστρο του Πηδήματος

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Οι πεζοπόροι του Σποκ Ευκλή, γνώρισαν το Κάστρο του Πηδήματος 1

Σποκ Ευκλής

Οι ομορφιές της Μεσσηνίας είναι αρκετές και είναι δίπλα από την πόλη μας.

– Οι περιηγητές του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ‘‘Ο Ευκλής” μια φορά τον μήνα εντάσσουν στο πρόγραμμά τους εξόρμηση στο Νομό μας, για να απολαύσουν μοναδικές διαδρομές και να γνωρίσουν τα χωριά μας.

– Έτσι στις 9 Φεβρουαρίου προσκαλεσμένοι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πηδήματος ανέβηκαν και περπάτησαν στο καθαρισμένο νέο μονοπάτι προς το Ενετικό Κάστρο του Πηδήματος.

– Η θέα από ψηλά στον Μεσσηνιακό κάμπο ήταν απίστευτη, όπως μας είπαν οι συμμετέχοντες, οι πενήντα Καλαματιανοί απόλαυσαν την κυκλική διαδρομή των 5800 χλμ. παρέα με τους ντόπιους κάτοικους.

– Η εξόρμηση ολοκληρώθηκε με φαγοπότι και χορό στην τοπική ταβέρνα ”Ο Μένης”, όμως δεν παρέλειψαν το καφεδάκι τους να το πιούν στην Κεντρική Πλατεία στο μοναδικό καφενείο του Ιωάννη Καννελόπουλου.

– Η πρόεδρος του Ευκλή, Ελένη Οικονομοπούλου ευχαριστεί θερμά όλους τους φυσιολάτρες, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πηδήματος, την πρόεδρό του Βασιλική Πουλοπούλου, τα μέλη του συλλόγου και τον ντόπιο οδηγό της εξόρμησης Δημήτριο Τσίμπουρη για την άψογη φιλοξενία και για τα κεράσματα.

– Επόμενη εξόρμηση είναι προγραμματισμένη για τα καλντερίμια της Μάνης στις 23 Φεβρουαρίου από την Μηλέα έως το παραθαλάσσιο χωριό του Αγίου Νικολάου.

Οι πεζοπόροι του Σποκ Ευκλή, γνώρισαν το Κάστρο του Πηδήματος 2

Οι πεζοπόροι του Σποκ Ευκλή, γνώρισαν το Κάστρο του Πηδήματος 3

Ταξίδια

Ευκλής Καλαμάτας: Διήμερη ορειβατική εξόρμηση στην κορυφή του Προφήτη Ηλία Ταϋγέτου στα 2407 μ.

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ταϋγέτος

Ο Ευκλής στον Προφήτη Ηλία Ταϋγέτου

Το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου 2020, τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής”, θα ανέβουν στον Ταΰγετο από το Καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης, στην κορυφή στα 2407 μ. υψόμετρο, να προσκυνήσουν στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, το οποίο βρίσκεται εκεί αγέρωχο από τα τέλη του 19 ου αιώνα.

__Θα έχουν την ευκαιρία, να θαυμάσουν και να φωτογραφίσουν το ”Φαινόμενο της Πυραμίδας” , τα σπάνια φυτά και τα αρωματικά βότανα του Ταϋγέτου.

Στις 6:30 το πρωί όλοι οι επισκέπτες πηγαίνουν στην πλευρά της κορυφής που βλέπει τη Μεσσηνία για να δουν το ”Φαινόμενο της Πυραμίδας”.

__Ο Προφήτης Ηλίας είναι μια κορυφή με σχήμα πυραμίδας και με την ανατολή του Ηλίου εμφανίζεται μια σκιά πυραμίδας σε όλο το Μεσσηνιακό Κόλπο. Πραγματικά φανταστικό !!

__ Πληροφορίες: Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου) στο τηλέφωνο του συλλόγου 27210 84844 ή 27210 90627 και 6974252234.

Ταϋγέτος

Συνέχεια ανάγνωσης

Ταξίδια

Ευκλής Καλαμάτας: Περπάτησαν μετά από 45 χρόνια μονοπάτι στου Σελλά Τριφυλίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ευκλής Καλαμάτας μονοπάτι στου Σελλά Τριφυλίας

Ευκλής Καλαμάτας μονοπάτι στου Σελλά Τριφυλίας

Ευκλής Καλαμάτας μονοπάτι στου Σελλά ΤριφυλίαςΤην περασμένη Κυριακή 5 Ιουλίου 2020, οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” εξόρμησαν στην Τριφυλία για να περπατήσουν ένα μονοπάτι από το ορεινό χωριό Σελλά έως τον Άγιο Νικήτα στα 850 μ. υψόμετρο στο όρος Άι Λιάς.
Η απαιτητική κατά 70 % ορειβατική, σκιερή διαδρομή ήταν ανάμεσα σε πεύκα, αριές και κουμαριές, όπου όλοι και οι εξήντα περιηγητές απόλαυσαν το πρόσφατα ανοιγμένο μονοπάτι από τους ντόπιους.
   Η πρόεδρος της Κοινότητας Σελλάς Χάϊδω Παπαευθυμίου είχε προσκαλέσει τον δραστήριο καλαματιανό σύλλογο, να τους ξεναγήσει και να τους δείξει τις ομορφιές της περιοχής.
   Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος ευχαριστεί θερμά την πρόεδρο της Κοινότητας Σελλάς Χάιδω Παπαευθυμίου για την άψογη φιλοξενία, όλους τους ντόπιους που άνοιξαν το μονοπάτι, για να το περπατήσει ο Ευκλής μετά από 45 χρόνια και τέλος τον οδηγό τους Αλέξανδρο Γαραντζιώτη.
   Επόμενη προγραμματισμένη εξόρμηση του Ευκλή είναι το ορειβατικό διήμερο 11 και 12 Ιουλίου στην ανάβαση στον Προφήτη Ηλία Ταϋγέτου, για να απολαύσουν το Φαινόμενο της Πυραμίδας.
Ευκλής Καλαμάτας μονοπάτι στου Σελλά Τριφυλίας

Συνέχεια ανάγνωσης

Ταξίδια

Δράσεις Ιουλίου για τον Ευκλή Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ευκλής Καλαμάτας

Ευκλής Καλαμάτας: Δράσεις – Ιούλιος 2020

Τον Ιούλιο έχει προγραμματίσει ο Σύλλογος Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” δράσεις για την πεζοπορική και ορειβατική ομάδα του.

Πιο συγκεκριμένα:

__ 5 Ιουλίου 2020: Πεζοπορική εξόρμηση για όλη την οικογένεια στο ορεινό χωριό Σελλά Τριφυλίας, κυκλική σκιερή διαδρομή ανάμεσα σε αριές, δρυς και πεύκα.

__ 12 Ιουλίου 2020: Ορειβατική εξόρμηση, ανάβαση στον Προφήτη Ηλία Ταϋγέτου (2407 μ.). Φαινόμενο Πυραμίδας.

__26 Ιουλίου 2020: Διάσχιση φαραγγιού Αντρωνίου στην ορεινή Ηλεία

Ευκλής Καλαμάτας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:

* Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου) στα τηλ. 27210 90627 και 6974252234.

* Αγγελική Ματσούκα (έφορος εκδρομών) στο τηλ. του συλλόγου 27210 84844.

* ΦΒ: Σ.Π.Ο.Κ. ΕΥΚΛΗΣ

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ