Connect with us
Επιμελητηρίο

Κινηματογράφος

Οι Μεσσήνιοι της Νέας Υόρκης τιμούν το 1821

Ανέβηκε

στις

Οι Μεσσήνιοι της Νέας Υόρκης τιμούν το 1821 7
Κοινοποιησέ το

https://www.navarinochallenge.com/

Προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ στην Ομογένεια

Την μεγάλη επέτειο της Εθνεγερσίας του 1821 θα τιμήσουν και φέτος οι ομογενείς εκ Μεσσηνίας που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Νέα Υόρκη των Η.Π.Α. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσσηνίων Νέας Υόρκης “Ο Αριστομένης”, σε σχετική του ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, καλεί τα μέλη του Συλλόγου σε συνεδρίαση το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023 στο σπίτι του Συλλόγου στην Αστόρια, (25-35 Astoria Blvd, Astoria NY) στις 6.00 μμ.

 

Οι Μεσσήνιοι της Νέας Υόρκης τιμούν το 1821 8

Στο πλαίσιο της Εθνικής Εορτής θα ακολουθήσει προβολή δραματοποιημένης ταινίας- ντοκιμαντέρ με θέμα την Ελληνική Επανάσταση στην Πελοπόννησο το 1821. Η ταινία αυτή αφορά στιγμές από την ζωή και τους αγώνες κορυφαίων Ηρώων της Εθνεγερσίας, όπως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Παπαφλέσσας και ο χιλίαρχος Ηλίας Κορμάς. Πρόκειται για δημιουργία του διαδικτυακού διαύλου Messinia View, που συντονίζει σκηνοθετικά και δημιουργικά ο Ιωάννης Κ. Μουτσούλας και ο συνεργάτης του Γεώργιος Αν. Κορμάς, σε αφήγηση Ιωάννη Κοροδήμου, στελέχους του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών και σε σενάριο και διαλόγους του συγγραφέα Γεωργίου Κουρκούτα. Για την παραγωγή του συνεργάστηκαν Σύλλογοι Ιστορικής Αναβίωσης από Μεσσηνία, Ηλεία, Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία και τα γυρίσματα έλαβαν χώρα σε πολλά σημεία της Πελοποννήσου.

Οι Μεσσήνιοι της Νέας Υόρκης τιμούν το 1821 9

Με τον τρόπο αυτό οι ομογενείς μας στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης για μία ακόμη φορά αποδεικνύουν τον σεβασμό στους Ήρωες και την Ιστορία του Ελληνισμού, που με κατάλληλες κινήσεις μεταδίδουν και στην νέα γενιά, που πρέπει να αισθάνεται υπερηφάνεια για τους προγόνους τους.

Οι Μεσσήνιοι της Νέας Υόρκης τιμούν το 1821 10

Ευχαριστήριο προς τους συμπατριώτες μας στην Νέα Υόρκη και στις Η.Π.Α.

Εκ μέρους των συντελεστών που από το 2020 ξεκινήσαμε την προσπάθεια, με γενικό συντονιστή τον διαδικτυακό δίαυλο Messinia View  του Ι. Μουτσούλα, να μεταφέρουμε στην μεγάλη οθόνη γνωστές και άγνωστες στιγμές της Εθνεγερσίας του 1821, με την δημιουργία δραματοποιημένων ταινιών-ντοκιμαντέρ, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μας προς την Ομογένεια των Μεσσηνίων της Νέας Υόρκης, του Συλλόγου «Ο Αριστομένης», που τιμά τους Ήρωες του 1821.

Και αποτελεί μεγάλη χαρά για όλους μας η επιλογή αυτής της τιμής  να συνδυαστεί με την προβολή ταινίας ντοκιμαντέρ με θέμα την ζωή κορυφαίων Ηρώων της Πελοποννήσου, που με την ζωή, το έργο και την θυσία τους χάρισαν σε όλους μας το πολύτιμο αγαθό της Ελευθερίας.

Να σας έχει ο Θεός καλά, πάντα έχετε την αγάπη και την εκτίμησή μας και να συνεχίσετε το μεγάλο πολιτιστικό και πνευματικό έργο σας και για τους χιλιάδες Ομογενείς που βρήκαν δεύτερη Πατρίδα στις πάντα φιλόξενες Η.Π.Α. από όπου κατέφθασαν πολλοί Φιλέλληνες στα έτη 1821-1830, για να στηρίξουν τον δίκαιο Αγώνα του Ελληνισμού να σταθεί και πάλι Ελεύθερος.

Θα είμαστε στο πλευρό σας σε κάθε καλή πρωτοβουλία για να αναδειχθεί η Ιστορία και η Ταυτότητα του Πολιτισμού και του Έθνους μας. Πολλούς χαιρετισμούς από την Πατρίδα, που πάντα αγαπάτε και με πράξεις το αποδεικνύετε.

Γεώργιος Διον. Κουρκούτας

Φιλόλογος- συγγραφέας, σεναριογράφος (με μητέρα από το Χαλαζώνι Φιλιατρών Μεσσηνίας, το γένος Γαρατζιώτη).

https://pralina.gr/spourgitissesamikafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ