Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

ΟΑΣΠΠ για δακοκτονία: Η κυβέρνηση και η περιφέρεια είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή μας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

ΟΑΣΠΠ για δακοκτονία

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ) για την απόφαση της περιφέρειας Πελοποννήσου για την δακοκτονία και προτάσεις για τις χαμένες παραγωγές τους.

Αναλυτικά:

Διαβάζουμε στα μέσα την απόφαση του περιφέριακου συμβουλίου για την δακοκτονία και το ψήφισμα προς το υπουργείο. Με μπαλώματα δεν δίνεται λύση η μικρομεσαία αγροτιά υποφέρει μην παίζεται στις πλάτες μας. Η κυβέρνηση και η περιφέρεια είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την καταστροφή μας, κάθε χρόνο προειδοποιούμε, κάθε χρόνο μας καθησυχάζουν και κάθε χρόνο κλαίμε χαμένες παραγωγές. Τους καλούμε ακόμη και την  ύστατη στιγμή αν πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν να στηρίξουν και να προωθήσουν το πάγιο αίτημα του αγροτικού κινήματος για την δακοκτονία.

Nα εξασφαλιστεί  ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των υπηρεσιών του. Να μην ιδιωτικοποιηθεί το πρόγραμμα της δακοκτονίας που θα έχει τραγικές επιπτώσεις στους ελαιοπαραγωγούς. Καμιά καθυστέρηση στις διαδικασίες για την δακοκτονία στη φετινή παραγωγή. Να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δακοκτονία και να καταργηθεί η εισφορά του 2% για τους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς.Να γίνουν άμεσα προσλήψεις όλου του απαραίτητου επιστημονικού – τεχνικού προσωπικού, στις αρμόδιες υπηρεσίες με εξασφάλιση και των απαραιτήτων μέτρων προστασίας.


Κοινοποιησέ το

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Πρόταση χρηματοδότησης για ανάπλαση παραλιακού μετώπου από Μικρά Μαντίνεια έως Κιτριές

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Δρομολογείται η κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», για το έργο: «Ανάπλαση Παραλιακού Μετώπου Μικρά Μαντίνεια – Κιτριές» προϋπολογισμού έργου 8.545.000 €, ενώ θα περιλαμβάνει και οριζόντιες επικουρικές δράσεις ποσού 464.107 €. Μετά και την έγκριση από την Οικ. Επιτροπή των όρων των Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Καλαμάτας, Δήμου Δυτικής Μάνης και Αναπτυξιακού Οργανισμού Ο.Τ.Α. «Πάρνωνας Α.Ε.», θα κατατεθεί και ο σχετικός φάκελος.

Η προγραμματική σύμβαση έχει αντικείμενο την ωρίμανση των απαιτούμενων μελετών από τον αναπτυξιακό οργανισμό Πάρνωνα  Α.Ε., αλλά και τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας υλοποίησης του έργου από τους Δήμους Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το έργο θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών έργων Π.Ε. Μεσσηνίας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Καλαμάτας και το αυτοτελές Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Δυτικής Μάνης.

Η μελέτη  της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου είχε εκπονηθεί στα πλαίσια του έργου: «ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΩΝ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΚΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ», το οποίο υλοποιήθηκε μόνο κατά το μέρος των παράκτιων έργων προστασίας.

Για την υποβολή της πρότασης αλλά και την κατασκευή των έργων ανάπλασης απαιτείται η επικαιροποίηση των υφιστάμενων μελετών. Επιπλέον, των έργων που περιλαμβάνει η αρχική μελέτη, είναι αναγκαίο να κατασκευαστούν έργα ανάπλασης και αποκατάστασης πεζοδρομίων, κοινόχρηστων χώρων και τμημάτων του κύριου οδικού δικτύου αλλά και κάθετων οδών πρόσβασης που δεν περιλαμβάνονται στις υφιστάμενες μελέτες.  Αυτά σε γενικές γραμμές είναι τα ακόλουθα:

  • πλακοστρώσεις, πεζοδρομήσεις, τοποθέτηση εξοπλισμού
  • αποκατάσταση υφιστάμενων πεζοδρομίων
  • Βελτίωση εισόδου Κιτριών
  • Βελτίωση προσβάσεων στην παραλίας Ακρογιαλίου, Παλιόχωρα
  • Ανάπλασεις πλατειών
  • βελτίωση προσβάσεων στο μέτωπο της ανάπλασης και
  • μικροπαρεμβάσεις στο έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας προς επίλυση τυχόν προβλημάτων

Η πρόταση της Περιφέρειας θα περιλαμβάνει δύο υποέργα, το ένα αφορά το παραλιακό μέτωπο και το άλλο την ανάπλαση της Νεμέας.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Αποχιονισμός – κατολισθήσεις στην εθνική οδό Καλαμάτα – Σπάρτη

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Σε εξέλιξη βρίσκεται, το έργο του αποχιονισμού στην περιοχή του Ταϋγέτου αυτή την περίοδο και αντιμετωπίζονται τυχόν προβλήματα, μέσω εργολαβίας, που παρακολουθεί τον εθνικό δρόμο αλλά και το υπόλοιπο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της ΠΕ Μεσσηνίας. Οι όποιες παρεμβάσεις που απαιτούνται, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, προγραμματίζονται σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της ΠΕ Μεσσηνίας και την πολιτική προστασία.

Όσον αφορά την πρόσφατη κατάπτωση, αυτή αφορούσε λεπτόκοκκο χωμάτινο κυρίως υλικό, το οποίο προσωρινά απομακρύνθηκε εν μέρει, σημάνθηκε η περιοχή για αποφυγή ατυχημάτων, ενώ παρακολουθείτε η εξέλιξη του φαινομένου από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ολοκληρώνεται επίσης, εντός Φεβρουαρίου και η μελέτη για την αντιμετώπιση της κατολίσθησης, στο 24ο χιλ., ώστε άμεσα να δημοπρατηθεί το ενταγμένο στο ΠΔΕ έργο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ 82η Ε.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΣΠΑΡΤΗΣ ΑΠΟ Χ.Θ. 24+000 ΕΩΣ ΟΡΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ», προϋπολογισμού 1.850.000 €, το οποίο θα επιλύσει το χρονίζον πρόβλημα στη συγκεκριμένη θέση. Μετά την τοποθέτηση κλεισιομέτρων και τις μετρήσεις που έχουν καταγραφεί θα αξιολογηθεί από τη μελέτη η συγκεκριμένη θέση, ώστε να προταθεί η βέλτιστη τεχνική λύση.

Όσον αφορά την εργολαβία των 3.000.000 €, χρηματοδοτούμενη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για το έργο με τίτλο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ 82ΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΣΠΑΡΤΗΣ», βρίσκεται σε ικανοποιητικό σημείο αφού έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση πλέγματος σε πέντε από τα δέκα στρέμματα που προβλέπει η μελέτη, ενώ έχει γίνει και η προετοιμασία για τις υπόλοιπες θέσεις τοποθέτησης.

Προβλέπονται ακόμα να πραγματοποιηθούν  εργασίες καθαρισμού και μόρφωσης των τάφρων, κατασκευή υπενδεδυμένης τάφρου, οδοστρωσία – ασφαλτόστρωση κατά θέσεις με αντιολισθηρή στρώση κυκλοφορίας, εργασίες σήμανσης – ασφάλειας.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Μεσσήνη: Τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού ενόψει επαναλειτουργίας Γυμνασίων – Λυκείων

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Γρήγορα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού COVID-19 θα διενεργηθούν το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στη Μεσσήνη σε εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενόψει της επαναλειτουργίας των Γυμνασίων και των Λυκείων.

Ο Δήμος Μεσσήνης μεριμνώντας για την ασφαλή επάνοδο των εργαζομένων της Δευτεροβάθμιας στα σχολεία, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προγραμματίζει τη διενέργεια rapid tests ανίχνευσης του κορωνοϊού COVID-19 το Σάββατο 30-1-2021, από τις 9 π.μ. μέχρι τις 12 μ. στο Δημαρχείο Μεσσήνης για το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό όλων των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Μεσσήνης. Μπορούν να συμμετάσχουν επίσης και οι εκπαιδευτικοί και το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχα τεστ είχαν γίνει στο Δημαρχείο πριν από το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων στις 11 Ιανουαρίου.

Τα rapid τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, πραγματοποιεί το υγειονομικό προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Μεσσήνης.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής με στόχο την υγειονομικά ασφαλή επαναλειτουργία των γυμνασίων και των λυκείων του Δήμου μας.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ