Connect with us

πρέπει να δεις

ΟΑΕΔ: Έρχονται 24.000 νέες θέσεις εργασίας – Δείτε ποιους αφορά

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

ΟΑΕΔ: Έρχονται 24.000 νέες θέσεις εργασίας – Δείτε ποιους αφορά

Όλες οι ειδήσεις: Πέντε νέα προγράμματα για την μείωση της ανεργίας προετοιμάζει ο οργανισμός, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας.

Τα νέα προγράμματα προβλέπουν, συνολικά, 24.000 θέσεις. Απευθύνονται σε ποικίλες και διαφορετικές ομάδες.

Με βάση τα δεδομένα, όπως αυτά διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή, πρώτο αναμένεται να εκδοθεί ο Β΄ κύκλος των πτυχιούχων ΑΕΙ – ΤΕΙ και αμέσως μετά η κατάρτιση και πιστοποίηση, σύμφωνα με το workenter.gr.

Αναλυτικά:

1) Δεύτερος κύκλος του ειδικού προγράμματος απασχόλησης για 3.000 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς.

(2) Στοχευµένη κατάρτιση και πιστοποίηση 3.000 ανέργων θεωρητικών σπουδών σε κλάδους αιχµής. Η δράση απευθύνεται σε ανέργους έως 29 ετών. Ενδεικτικοί τομείς δραστηριοποίησης, η διαχείριση κοινωνικών δικτύων, το marketing πολιτιστικών οργανισµών, η διοίκηση πολιτιστικών οργανισµών, η συµβουλευτική τρίτης ηλικίας και η αντιµετώπιση µαθησιακών δυσκολιών.

(3) Παρέµβαση επαγγελµατικής ενδυνάµωσης για 10.000 ανέργους ηλικίας 18-29 ετών. Αφορά αποφοίτους δευτεροβάθµιας και τριτοβάθµιας εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα επενδύει στο ανθρώπινο δυναµικό και στην ενίσχυση της κλαδικής οικονομίας. Γέφυρες ανάµεσα σε κρίσιµους τοµείς όπως ο τουρισµός µε την αγροδιατροφή.

(4) Νέοι πτυχιούχοι, ηλικίας 24-29, θετικής, τεχνολογικής και οικονοµικής κατεύθυνσης. Θα διατεθούν 3.000 θέσεις. Αφορά στην κατάρτιση ανέργων αποφοίτων σχετικών αντικειµένων σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ). Ο προϋπολογισµός του προγράµµατος ανέρχεται σε 40,2 εκατ. ευρώ.

(5) Προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας και στήριξη νέων έως 29 ετών, οι οποίοι θα μπορούν να καταθέσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες. Ωφελούμενοι θα είναι 5.000 άνεργοι και θα ενισχυθούν 2.500 επιχειρηματικά σχέδια. Το πόσο της ενίσχυσης μπορεί να φτάσει και τα 18.000 ευρώ.

Πηγή


Κοινοποιησέ το

πρέπει να δεις

Την δεύτερη δόση του εμβολίου έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Δευτέρας.
Ο πρωθυπουργός εμβολιάστηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν» λίγο μετά τις 09:00, ενώ θα ακολουθήσει στις 10:00 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Εν τω μεταξύ, ο συνολικός αριθμός των εμβολιασμένων αυτή τη στιγμή στην χώρα μας έχει φτάσει τους 80.000. Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, κατά την πρώτη ημέρα έναρξης των εμβολιασμών του γενικού πληθυσμού, είχαν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν 3.777 ηλικιωμένοι.

Δεν προσήλθαν οι 733, ίσως λόγω και των άσχημων καιρικών συνθηκών. Στη θέση τους εμβολιάστηκαν γιατροί από τις λίστες των Ιατρικών Συλλόγων, ώστε καμία δόση να μην πάει χαμένη. Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να ενεργοποιηθεί η λίστα αναμονής των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων για την αναπλήρωση των ραντεβού.

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Ο σύντροφος της Προέδρου της Δημοκρατίας και το μοντέρνο προφίλ της στο Facebook

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου από τον Μάρτιο του 2020 και μετά από πρόταση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η πρώτη γυναίκα στην Ελλαδα, στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα, αυτό της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οπως ανέφερε σε δήλωσή της αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού με την οποία αποδέχθηκε την πρότασή του, «πιστεύω ότι με την πρόταση αυτή τιμάται, στο πρόσωπό μου, τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η σύγχρονη Ελληνίδα».

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι Ελληνίδα Δικαστής, που από τον Οκτώβριο του 2018, με πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλη Καλογήρου, βρίσκεται στη θέση της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του ΣτΕ και η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, μέχρι να αναλάβει, είχε λογαριασμό στο Facebook, ζωντανό, με φωτογραφίες από την καθημερινότητά της, τη ζωή της, προσωπική και επαγγελματική. Μέχρι που προτάθηκε από τον πρωθυπουργό για ΠτΔ, διέγραψε το λογαριασμό της. Στο λογαριασμό της κυρίας Σακελλαροπούλου που ήταν ενεργός, κάνοντας κανείς ένα γρήγορο πέρασμα, διαπίστωνε πώς τα λόγια της αποτύπωναν ακριβώς την προσωπικότητά της. Πρόκειται για μια σύγχρονη Ελληνίδα με επαγγελματική, κοινωνική, αλλά και προσωπική ζωή.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου μέσα από το προφίλ της στο Facebook

Οι δεκάδες φωτογραφίες που αναρτούσε ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης φανερώνουν μια γυναίκα αρκετά δυναμική, αλλά και ταυτόχρονα ιδιαίτερα ευαίσθητη σε ότι έχει να κάνει με την οικογένειά της.

Χαρακτηριστική είναι μια φωτογραφία που είχε «ανεβάσει» με τον πατέρα της, Ν. Σακελλαρόπουλο την επομένη όταν είχε αναδεχθεί πρόεδρος του ΣτΕ.

«Επειδή όλες αυτές τις όμορφες κ έντονες μέρες έχω τον πατέρα μου στο μυαλό μου, θέλησα να χρησιμοποιήσω μια κοινή μας φωτογραφία αυτήν ειδικά τη στιγμή. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους, μέσα από την καρδιά μου, για τα όμορφα λόγια, τη στήριξη, την αναγνώριση, την αγάπη και την εκτίμηση που μου προσφέρατε. Είναι ένα αίσθημα δικαίωσης μιας πορείας που αντανακλά όμως και στο δικαστήριο που υπηρετώ εδώ και 36 χρόνια. Εχω βαθιά συγκινηθεί από αυτό το δυνατό κύμα και θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις. Ο αυτοπεριορισμός που μου επέβαλε το λειτούργημά μου ίσως γίνεται εντονότερος τώρα, αλλά δε θα χαθούμε. Σας ευχαριστώ και πάλι καθεμία και καθένα ξεχωριστά», έγραψε στο Facebook η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου με τον αείμνηστο πατέρα της Νίκο Σακελλαρόπουλο

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου «σπάει» την σοβαροφάνεια του δικαστηρίου και μετατρέπετε σε έναν απλό καθημερινό άνθρωπο που αγαπά τη φύση, τoν πολιτισμό αλλά και τα ζώα.

Φωτογραφίες που σχολιάζουν την επικαιρότητα, φωτογραφίες από ταξίδια και τα παιδικά της χρόνια μονοπωλούν στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τις γάτες

Η κυρία Σακελλαροπούλου στο μουσείο της Πύλου

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για πεζοπορία στα βουνά της Θράκης

Στην Ροδόπη, για πεζοπορία

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου τρέφει επίσης ιδιαίτερη αγάπη για τις τέχνες

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου σε επαγγελματικό ταξίδι

Φυσικά δεν λείπουν οι φωτογραφίες με τους συναδέλφους της.

Αλλα και τον σύντροφό της Παύλο Κοτσώνη, ο οποίος και εκείνος πέρασε από το δικαστικό σώμα, αλλά αποχώρησε για να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα στις Βρυξέλλες.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου με τον σύντροφό της, νομικό, Παύλο Κοτσώνη

Και φυσικά δεν λείπουν και τα throwbacks.

Θεσσαλονίκη, δεκαετία του ’60: «Εμείς του ’60 οι εκδρομείς» σχολιάζει η κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου κάτω από αυτή τη φωτογραφία με τις συμμαθήτριες και τη δασκάλα της στο δημοτικό.

Με την αδελφή της, μικρά κοριτσάκια και τους γονείς τους:

4 γενιές σε μια φωτό. Η ίδια η κυρία Σακελλαροπούλου νεαρή μητέρα τότε, με την μητέρα της, την γιαγιά της και φυσικά τη κόρη της.

Σε παλαιότερο στιγμιότυπο με την μητέρα της και την 36 ετών σήμερα κόρη της Νιόβη, η οποία έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.

Πηγή: iefimerida.gr


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Κορωνοϊός: 237 τα νέα κρούσματα, 28 οι νέοι θανάτοι

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Σήμερα ανακοινώνουμε 237 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 148607, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5739 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45466 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα

320 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 226 (70.6%) εκ

των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 87.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1030 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 28 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5469 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3225 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ