Κυριακή , Μάρτιος 24 2019
Home / Πολιτικά / Ο Τσίπρας εγκαινίασε τον σταθμό του Mετρό χωρίς συρμούς στην Θεσσαλονίκη

Ο Τσίπρας εγκαινίασε τον σταθμό του Mετρό χωρίς συρμούς στην Θεσσαλονίκη

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε τον σταθμό του Μέτρο Θεσσαλονίκης «Σιντριβάνι», που αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του το 2020.

«Tο πιο γνωστό ανέκδοτο για την πόλη της Θεσσαλονίκης παύει να είναι πια ανέκδοτο και γίνεται πραγματικότητα», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον χαιρετισμό του από τον σταθμό του μετρό στο Συντριβάνι, τον οποίο επιθεώρησε.

Είναι στο 95% ολοκληρωμένο το έργο σε ό,τι αφορά την κατασκευή των 13 πρώτων σταθμών και αυτό που λείπει είναι δύο πράγματα: οι συρμοί και ο ιδιοκτήτης του έργου, δηλαδή οι πολίτες της Θεσσαλονίκης που δικαιούνται μετά από τόσα χρόνια αναμονής να έχουν τη δυνατότητα μιας σύγχρονης υποδομής που θα αλλάξει την ποιότητα της ζωής τους και την καθημερινότητα τους.

Είπε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2019 θα γίνουν οι δοκιμές των συρμών και τόνισε την πεποίθησή του ότι «όχι στο τέλος του 2020, αλλά τον Φλεβάρη του 2020 οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα είναι σε θέση να κάνουν χρήση ενός εργαλείου που το έχουν ανάγκη».

Ο πρωθυπουργός νωρίτερα είχε συνάντηση με φορείς της πόλης ενώ προανήγγειλε και την δημιουργία Διεθνούς Πανεπιστημίου στην Θεσσαλονίκη.

 

athensvoice.gr

Δες και αυτό

Νέο καυστικό σκίτσο του Αρκά για τον Αλέξη Τσίπρα

Ο γνωστός σκιτσογράφος σατιρίζει και αυτή τη φορά, εστιάζοντας στην… καρέκλα αλλά και στο «ναι σε …