Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ο Σωτήρης Γεωργούντζος “πάλεψε” και εμφανώς καταβεβλημένος παίρνει εξιτήριο νικητής

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο Σωτήρης Γεωργούντζος "πάλεψε" και εμφανώς καταβεβλημένος παίρνει εξιτήριο νικητής 1
Κοινοποιησέ το

Σωτήρης Γεωργούντζος

Ο Σωτήρης Γεωργούντζος, ο γνωστός σπορτκάστερ, εμφανώς καταβεβλημένος και αδυνατισμένος από τη μάχη που δίνει με τον κορονοϊό, ξαναστέκεται όρθιος, μέσα στον θάλαμο της ειδικής πτέρυγας της οφθαλμολογικής κλινικής του νοσοκομείου του Ρίου που έχει μετατραπεί σε κλινική για κρούσματα, δέκα ημέρες από την αρχή της νοσηλείας του.

Μέχρι την Παρασκευή δεν είχε βελτιωθεί η αναπνοή μου, ήθελα πιο πολύ οξυγόνο, με πήγαν στη μονάδα αυξημένης φροντίδας.

Ο γνωστός αθλητικογράφος και παρουσιαστής από την Καλαμάτα, περιγράφει τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε μέσα στην μονάδα αυξημένης φροντίδας όπου νοσηλευόταν, όταν είδε έναν συνάνθρωπό του, ασθενή με κορονοϊό, να φεύγει από τη ζωή μπροστά στα μάτια του.

Εκεί που είχα πάει στην μονάδα αυξημένης φροντίδας δίπλα ήταν η ΜΕΘ και είδα έναν άνθρωπο να πεθαίνει, μπροστά μου, με συγκλόνισε, τα ‘χασα, δεν μπορούσα να κοιμηθώ.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργούντζο, η κατάστασή του χαρακτηρίστηκε πολύ σοβαρή, αφού σύμφωνα με τους γιατρούς άνηκε στο 5% των πιο δύσκολων περιπτώσεων του κορωνοϊού.

Απαλλαγμένος πλέον από την υποστήριξη οξυγόνου, ο Σωτήρης Γεωργούντζος, πήρε σήμερα 10 Απριλίου, εξιτήριο και επιστρέφει ξανά πίσω, στην αγαπημένη του Καλαμάτα, νικητής και απόλυτα υγιής.

Είμαι καλά δεν έχω καθόλου πυρετό, η αναπνοή μου πάει πάρα πολύ καλά και θα φύγω.

Θέλω να πω ένα μπράβο για το προσωπικό των νοσοκομείων, πρέπει να είμαστε περήφανοι για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Πηγη:megatv.com


Κοινοποιησέ το

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Επισκευή ζημιών Κλειστού Γυμναστηρίου Μεσσήνης

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κλειστό Γυμναστήριο Μεσσήνης
Κοινοποιησέ το

Ικανοποιητικά εξελίσσονται οι εργασίες αποκατάστασης στο Κλειστό Γυμναστήριο Μεσσήνης ώστε να αντιμετωπιστούν μία σειρά από προβλήματα που δυσχέραιναν τη λειτουργία του.

Η χρηματοδότηση για την επισκευή των ζημιών στον εν λόγω χώρο, υπενθυμίζεται ότι εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών το φθινόπωρο του 2019, ύστερα από αίτημα που είχε υποβάλει ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος προς τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, με το οποίο ζητούσε να δοθεί άμεσα λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, η αντιμετώπιση του οποίου αποτελούσε μια από τις πρωταρχικές δεσμεύσεις της νέας Δημοτικής αρχής.

Την περασμένη εβδομάδα, υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου «Επισκευή ζημιών Κλειστού Γυμναστηρίου Μεσσήνης» προϋπολογισμού μελέτης 180.000 ευρώ, μεταξύ των συμβαλλομένων, του Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου και του νόμιμου εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «Ν. Παπούτες – Κ. Μέγγος (ΠΑΜΕ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε.)» Κωνσταντίνου Μέγγου και αμέσως ξεκίνησαν οι εργασίες.

Έχει ολοκληρωθεί η αποξήλωση του ξύλινου πατώματος όπου παρουσιάζει φθορές και έχει αντικατασταθεί  με νέο, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε η απαραίτητη συντήρηση και νέα βαφή του. Υπολείπονται η μόνωση της οροφής, η ανακαίνιση των χρωματισμών εσωτερικά στη σάλα, επισκευές στα WC όπου υπάρχουν κατεστραμμένα πλακίδια, προμήθεια και τοποθέτηση νέων φορητών διαχωριστικών κιγκλιδωμάτων, αντικατάσταση των υπαρχόντων φωτιστικών με φωτιστικά νέας τεχνολογίας τύπου LED και  αναβάθμιση συστήματος ζεστού νερού χρήσης με σύστημα θέρμανσης βεβιασμένης κυκλοφορίας τριπλής ενεργείας (με ηλιακούς συλλέκτες, με λέβητα πετρελαίου και ηλεκτρική αντίσταση). Ακόμη θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση των υπαρχόντων μπασκετών με νέες προδιαγραφών FIBA και αναβάθμιση της αίθουσας βαρών.

«Η επιτυχής έκβαση του ζητήματος αυτού και η έναρξη των εργασιών αποκατάστασης μας χαροποιεί ιδιαιτέρως διότι ήταν ένα ζήτημα που είχαμε θέσει σε υψηλή προτεραιότητα από τη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου. Ήταν διαπιστωμένο ότι οι μικροπαρεμβάσεις του παρελθόντος, απλά παρέτειναν τα προβλήματα στο Κλειστό Γυμναστήριο. Με τη σύμβαση αυτή θα δοθεί οριστική λύση στη χρόνια ταλαιπωρία την οποία αντιμετώπιζαν τα αθλητικά σωματεία», σημείωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Αθανασόπουλος.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ακυρώνεται η νυχτερινή Θ. Λειτουργία και η κάθοδος της Εικόνας στην Ι. Μονή Βουλκάνου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ι. Μονή Βουλκάνου
Κοινοποιησέ το

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, έχον­τας υπ όψιν την ΚΥΑ (ΦΕΚ 3332/Β΄/9-8-2020) για την διεξαγωγή θρησκευ­τι­κών τελετών εν πομπή, απέστειλε σήμερα 10 Αυγούστου 2020, έγγραφο προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βουλκάνου Πανοσιολ. Αρχιμ. Προκόπιον Σμυρνήν, περί μη πραγματοποίησης της καθιερωμένης νυχτερινής Θ. Λειτουργίας στο παλαιόν Καθολικόν της Ιεράς Μονής, καθώς και της λιτανευτικής πομπής και υποδοχής της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης κατά την 14ην προς 15ην Αυγούστου 2020. Οι λοιπές Ακολουθίες θα τελεσθούν κανονικά στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, όπου θα βρίσκεται η Ιερά Εινόνα προς προσκύνηση των πιστών.

Ο  Σεβασμιώτατος προτρέπει επιπλέον τα Μέλη της Αδελφότητας αλλά και τους λαϊκούς εργαζομένους της Μονής, όπως συνεργασθούν με τις αστυνομικές αρχές, για την τήρηση των μέτρων προστασίας και προασπίσεως της δημόσιας υγείας.

Η παραπάνω επιστολή κοινοποιήθηκε και στο Διευθυν­τή Αστυνομίας Μεσσηνίας Ταξίαρχο κ. Ηλία Αξιοτόπουλο.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας για τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας στους Ιερούς Ναούς

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας για τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας στους Ιερούς Ναούς 14
Κοινοποιησέ το

Εγκύκλιο Σημείωμα (αριθ. Πρωτ. 509/2020) απέστειλε σή­με­ρα 10 Αυγούστου 2020, ο Σεβ. Μητροπο­λί­της Μεσσηνίας κ.  Χρυσό­στο­­μος, προς άπαντας τους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς και τις Μοναστι­κές αδελφότητες, όσον αφορά τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, έχοντας υπ’ όψιν τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΦΕΚ 3330/Β΄/8-8-2020 και 3332/Β΄/9-8-2020), ο Σεβασμιώτα­τος ενημέρωσε ότι :

  1.  Αναστέλλεται η διεξαγωγή θρησκευτικών τελε­τών που πραγματοποιούνται εν πομπή, εκτός χώρων λατρείας, δηλαδή τέλεση Λιτανειών, περιφορά Εικόνων και Επιταφίου της Παναγίας, στους πανηγυρίζοντες Ναούς,
  2.  Επιβάλλεται η χρήση προστατευτικής μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των Ναών και των Μονών (Πρό­ναοι και Προαύλια), και
  3.  Αναφορικά με την τήρηση των μέτρων υγιεινής εντός των Ναών και Μονών, ισχύουν όσα έχουν υποδειχθεί με πρηγούμε­να Εγκύκλια Σημειώματα.

Συνάμα ο Σεβασμιώτατος προτρέπει τους Ιερείς και τους λαϊκούς συνεργάτες τους, να έλθουν αρωγοί και θεματοφύλακες της Εκκλησιαστικής τάξεως και τηρήσεως των μέτρων προστασίας και περιφρουρήσεως της δημόσιας υγείας, επ  ωφελεία του πιστού λαού.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ