Connect with us

Ταξίδια

Ο ΕΟΣ Καλαμάτας στον Πρ. Ηλία Ταϋγέτου στα 2.407 μέτρα.

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΕΟΣ Καλαμάτας στον Πρ. Ηλία Ταϋγέτου
Κοινοποιησέ το

ΕΟΣ Καλαμάτας στον Πρ. Ηλία Ταϋγέτου

Η ανάβαση στον υψηλότερη κορυφή του Ταϋγέτου είναι μια ιδιαίτερη εμπειρία για τον καθένα, μια από αυτές μας περιγράφουν στο κείμενό τους η Φωτεινή Καλλικούνη και η Κατερίνα Γεννάτου.

 

«Κυνηγώντας μια σκιά»

Ξεκινήσαμε το οδοιπορικό με camping στο δάσος της Βασιλικής και διανυκτερεύσαμε το βράδυ του Σαββάτου στις 18/7. Η Κυριακή ξεκίνησε με μια πορεία 3 ωρών στο δάσος ανάμεσα στα πεύκα ως προθέρμανση για την βραδινή ανάβαση στην κορυφή καθώς μας προετοίμασε τους αρχάριους σε ένα βαθμό, παρόλα αυτά δεν μας προϊδέασε για αυτό που θα επακολουθούσε. Έπειτα από την πρωινή απαιτητική πορεία ξεκουραστήκαμε στην σκηνή για λίγες ώρες και στην συνέχεια αρχίσαμε να προετοιμαζόμαστε ως ομάδα για τις λεπτομέρειες της ανάβασης. Ξεκινήσαμε στις 2 η ώρα το πρωί από το καταφύγιο του συλλόγου διασχίζοντας αρχικά το πρώτο μέρος της ανάβασης, το πευκόδασος, μέχρι που κάναμε την πρώτη στάση στις πηγές.

Το πρώτο μέρος διήρκησε 1 ώρα εύκολης πεζοπορίας γεγονός που μας έκανε να αναθεωρήσουμε προς στιγμήν για την δυσκολία της ανάβασης της συγκεκριμένης πορείας. Ωστόσο, όλα αρχίσαν να δυσκολεύουν όσο η βλάστηση μειωνόταν και το τοπίο γινόταν αλπικό.

ΕΟΣ Καλαμάτας στον Πρ. Ηλία Ταϋγέτου

Στο δεύτερο μέρος της πορείας, ο όρος «ορειβασία» άρχισε να χαρακτηρίζει περισσότερο την διαδρομή. Το νοητό μονοπάτι αναπτυσσόταν περιμετρικά του βουνού αφήνοντας μια μικρή απόσταση από το «μαύρο κενό» ενώ οι φακοί κεφαλής ίσα που φώτιζαν τα πατήματα μας. Με ρυθμικές ανάσες αναρριχηθήκαμε σταδιακά μέχρι που συναντήσαμε τα συντρίμμια του ιδιωτικού αεροπλάνου που συνετρίβει στο σημείο αυτό όπου φάνταζε, με τα φακούς κεφαλής να φωτίζουν τα κομμάτια από μέταλλο στο σκοτάδι, σαν ένα υπαίθριο μουσείο. Ακολούθησε μια μικρή περιγραφή του ατυχήματος από τον αρχηγό της αποστολής και για λίγο ξεχάσαμε ότι βρισκόμασταν καθοδόν για την κορυφή. Έπειτα κλείσαμε όλοι τους φακούς και σταθήκαμε για μια στιγμή για να στρέψουμε το βλέμμα προς τα πάνω διότι το μόνο φυσικό τοπίο που ήταν ευκρινές εκείνες τις ώρες ήταν ο έναστρος ουρανός.

Ύστερα από ώρα ανάβασης, φτάσαμε στο τρίτο μέρος της πορείας όπου απαιτούσε την διάσχιση της περίφημης κορυφογραμμής. Ορειβατώντας κυριολεκτικώς μεταξύ ορίου και κενού και ενώ το σκοτάδι δεν μας επέτρεπε να δούμε που κατέληγαν οι πέτρες που υποχωρούσαν στο πέρασμα μας, τα βήματα μας άρχισαν να γίνονται πιο διστακτικά. Αφού ολοκληρώσαμε αυτή τη διαδρομή, ένα αίσθημα ανακούφισης μας κατέκλεισε. Είχαμε διασχίσει το δυσκολότερο σημείο της ανάβασης. Σε λίγη ώρα ξεκίνησε να χαράζει και μια πορτοκαλί πάχνη εμφανίστηκε στον ορίζοντα καθιστώντας για πρώτη φορά διακριτό το ανάγλυφο του ορεινού τοπίου γύρω μας μετά από 2.30 ώρες απαιτητικής πορείας. Όταν πια ξημέρωσε, ο στόχος μας, η κορυφή ήταν πλέον ορατή.

ΕΟΣ Καλαμάτας στον Πρ. Ηλία Ταϋγέτου

Το τέταρτο και τελευταίο μέρος της ανάβασης όπου περιλάμβανε τα τελευταία 20 μέτρα μέχρι την κορυφή απαιτούσε αντοχή και σταθερό ρυθμό. Το κεκλιμένο έδαφος προς την κορυφή ήταν σκεπασμένο από μεγάλες κοτρόνες και χαλίκια αποτρέποντας την στατικότατα με αποτέλεσμα να σκαρφαλώσουμε χρησιμοποιώντας και τα δύο μας χέρια. Και εκεί όπου δεν υπήρχε άλλο περιθώριο αντοχής, η κορυφή, το πέμπτο μέρος της πορείας, εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά μας. Πλήθος κόσμου, σκηνές σε διάσπαρτα σημεία και το μικρό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στο κέντρο να αχνίζει λιβάνι. Το τοπίο γύρω μας μαγικό, σαν να ήμασταν επιβάτες μιας στατικής πτήσης. Αλλά αυτό που όλοι περιμέναμε θα αργούσε λίγο ακόμα. Το «φαινόμενο της πυραμίδας» εμφανίστηκε σταδιακά στον ορίζοντα δημιουργώντας μια γιγαντιαία ισοσκελή σκιά καμβά τον Μεσσηνιακό κόλπο. Και όταν ο ήλιος πλέον είχε αποκτήσει ύψος και η σκιά εξαφανίστηκε ήρθε η ώρα της επιστροφής. Η κατάβαση από την κορυφή αποτέλεσε μια τελείως διαφορετική εμπειρία αφού πλέον η πορεία διέθετε φόντο. Ωστόσο όσο εντυπωσιακό και αν ήταν το τοπίο της κορυφής, η απαιτητική εμπειρία της ανάβασης και τα τέσσερα διαφορετικά τοπία που περιδιαβήκαμε για να φτάσουμε στον Προφήτη Ηλία, ήταν αναμφίβολα το «αποκορύφωμα» του ταξιδιού.


Κοινοποιησέ το

Ταξίδια

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας στο φαράγγι της Νέδας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΕΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Κοινοποιησέ το

Εξόρμηση στη Νέδα για τον Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας

Την προσεχή Κυριακή 9 Αυγούστου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα διασχίσει το φαράγγι της Νέδας, το οποίο αποτελεί μια απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς γωνιά της Μεσσηνιακής φύσης, όπου οι συνεχείς εναλλαγές του τοπίου, η πλούσια βλάστηση, τα γαλαζοπράσινα νερά κι οι επιβλητικοί βράχοι, κάνουν τη διάσχιση του μια αξέχαστη εμπειρία.

Βαθμός δυσκολίας: 1+ (κατάλληλο για αρχάριους, απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και γνώση κολύμβησης).
Ώρες πορείας: 5 +/-
Αναχώρηση: από τα γραφεία του Συλλόγου την Κυριακή 09/08/20 και ώρα 8:00 π.μ.
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου από Δευτέρα-Παρασκευή τις ώρες 21:00-22:30μ.μ., στα τηλέφωνα 27210-97733 και 6937328781.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ταξίδια

Οι φυσιολάτρες του Ευκλή Καλαμάτας, εξερευνούν στο Φαράγγι Κάκοβος στην Ηλεία

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Οι φυσιολάτρες του Ευκλή Καλαμάτας, εξερευνούν στο Φαράγγι Κάκοβος στην Ηλεία 11
Κοινοποιησέ το

Ευκλής Καλαμάτας στο Φαράγγι Κάκοβος στην Ηλεία

 Στις 9 Αυγούστου 2020 μια ενδιαφέρουσα, δροσερή και πολυποίκιλη εξόρμηση περιμένει τους φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής”.
   Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: << Θα ξεφύγουμε από την καθημερινότητα, θα δροσιστούμε στο φαράγγι Κάκοβος, θα περιηγηθούμε την Φάρμα Πολυζωγόπουλου και τέλος αργά το απόγευμα θα απολαύσουμε το θαλασσινό μας μπάνιο στην παραλία Κακόβατος.
Βαθμός δυσκολίας: Α΄
Η περιπέτεια στο φαράγγι Κάκοβος ενδείκνυται και για αρχάριους.
Ώρες πορείας μέσα στο φαράγγι: 3 ώρες, διαδρομή εύκολη και βατή για όλη την οικογένεια, για μικρά και μεγάλα παιδιά!!!
__Ραντεβού εκκίνησης: 7:00 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου, τέρμα Αριστομένους 56, αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.
__Μετακίνηση με λεωφορεία 50 άρια.
Μόνο 33 άτομα σε κάθε 50 άρι λεωφορείο επιτρέπεται, όποτε οι παρακάτω τιμές διαμορφώθηκαν ανάλογα.
__Κόστος μετακίνησης: 17 ευρώ (μέλη), 20 ευρώ (μη μέλη) και 14 ευρώ (φοιτητικό, παιδικό και ανέργων με ενεργή κάρτα Ο.Α.Ε.Δ.).
__Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:
Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου) στα τηλ. 27210 90627 και 6974252234.
Ευκλής Καλαμάτας στο Φαράγγι Κάκοβος στην Ηλεία
Ευκλής Καλαμάτας στο Φαράγγι Κάκοβος στην Ηλεία


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ταξίδια

ΑEGEAN και ΣΕΤΕ προσφέρουν μαζί ένα ολοκληρωμένο πακέτο διακοπών στους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΑEGEAN και ΣΕΤΕ
Κοινοποιησέ το

ΑEGEAN και ΣΕΤΕ

To ευχαριστώ των φορέων του τουρισμού στους ανθρώπους που εργάστηκαν και εξακολουθούν να εργάζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19

Σε μία κοινή πρωτοβουλία, AEGEAN και ΣΕΤΕ προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο διακοπών, αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή, στους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας, ως ένα ελάχιστο ευχαριστώ για όλα όσα προσέφεραν το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζουν να προσφέρουν στη διαχείριση της υγειονομική κρίσης.

Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου της χώρας προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο 6ήμερο ταξιδιωτικό πακέτο σε αγαπημένους ελληνικούς προορισμούς, με στόχο τα στελέχη που εργάζονται στην πρώτη γραμμή της Πολιτικής Προστασίας κατά του COVID-19, μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, να ζήσουν μια ολοκληρωμένη και ευχάριστη εμπειρία διακοπών.

Η ΑΕGEAN, προσφέρει εισιτήρια μετ’ επιστροφής για όλο το δίκτυο εσωτερικού και ο ΣΕΤΕ τις διαμονές στις ξενοδοχειακές μονάδες των Mελών του – MITSIS HOTELS, TEMES S.A. (Hilton Athens και Costa Navarino), GRECOTEL HOTELS & RESORTS, PHĀEA RESORTS, LAMPSA HELLENIC HOTELS (Sheraton Rhodes Resort), ATRIUM HOTELS, KONTOKALI BAY RESORT & SPA, AEOLOS BEACH, GIANNOULIS HOTELS & RESORTS – σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε: «Να προστατεύουμε τους ανθρώπους, αυτή είναι η απόλυτη προτεραιότητα, το καθημερινό στοίχημα ευθύνης όλων εκείνων που εμπλέκονται στην Πολιτική Προστασία, είτε πρόκειται για καταστροφές είτε για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Φέτος, η εκπλήρωση της αποστολής μας περιλάμβανε και τη διαχείριση πανδημίας, μια πρωτόγνωρη συγκυρία που μέχρι σήμερα η χώρα μας έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία, χάρη στη συνεργασία ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Εκ μέρους των στελεχών της Πολιτικής Προστασίας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στην αντιμετώπιση του COVID-19, θα ήθελα να ευχαριστήσω την AEGEAN και τον ΣΕΤΕ για την ευγενική προσφορά τους και να διαβεβαιώσω ότι η Πολιτική Προστασία θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να παραμείνει η Ελλάδα ασφαλής.»

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος ανέφερε: «Ο τουριστικός τομέας παραμένει στην πρώτη γραμμή των ενεργειών συνεισφοράς στους ανθρώπους που διαχειρίστηκαν και συνεχίζουν να διαχειρίζονται την υγειονομική κρίση. Είναι η ελάχιστη επιβράβευση στη συνεχή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων καταστάσεων που βιώνει η χώρα μας. Ευχή όλων μας είναι οι εργαζόμενοι της Πολιτικής Προστασίας, έπειτα από μία πολύ δύσκολη περίοδο και ενόψει νέων προκλήσεων το επόμενο διάστημα, να ταξιδέψουν και να ξεκουραστούν στους αγαπημένους τους προορισμούς.»

Οι δικαιούχοικαλούνται από σήμερα και έως τις 14 Αυγούστου να επισκεφθούν την ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα της AEGEAN (https://el.aegeanair.com/milesandbonus/civilprotection-form) και να υποβάλλουν τα στοιχεία τους. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής και την επαλήθευση των στοιχείων τους που θα ακολουθήσει, οι δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν δύο (2) εισιτήρια μετ’ επιστροφής για το δίκτυο εσωτερικού μέσω του Προγράμματος Miles+Bonus της AEGEAN και να επιλέξουν τη διαμονή τους από τη λίστα των επιλεγμένων ξενοδοχείων μελών του ΣΕΤΕ σε ολόκληρη την Ελλάδα, για να  προγραμματίσουν το ταξίδι τους.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα για την εγγραφή θα παραμείνει ενεργή από την 1η και έως την 14η Αυγούστου, ενώ για περισσότερες πληροφορίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις  www.aegeanair.com και www.sete.gr.

*Δικαιούχοι του προγράμματος: Οι εργαζόμενοι στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τα μέλη των Κλιμακίων Δειγματοληψίας COVID-19 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Ενημέρωσης COVID‑19 της Πολιτικής Προστασίας, στο Κέντρο Καταγραφής COVID-19 της Πολιτικής Προστασίας και στο Κέντρο Ιχνηλάτισης COVID-19 της Πολιτικής Προστασίας.

ΑEGEAN και ΣΕΤΕ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ