Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

“ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕ” Μικρή Μαντίνεια Μια μικρή όαση αναψυχής, για τους Καλαματιανούς

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

“ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕ” Μικρή Μαντίνεια Μια μικρή όαση αναψυχής, για τους Καλαματιανούς 1

“ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕ” Μικρή Μαντίνεια Μια μικρή όαση αναψυχής, για τους Καλαματιανούς

Σε απόσταση αναπνοής από την πόλη μας μόλις στα 8,6χλμ η Μικρή Μαντίνεια αποτελεί μια μικρή όαση αναψυχής, τόπος διακοπών ή μόνιμης κατοικίας για τους Καλαματιανούς. Με καθαρή θάλασσα και πολλά παραλιακά καταστήματα εστίασης προσφέρεται πραγματικά για ξεκούραση και βόλτες όλο τον χρόνο.

“ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕ” Μικρή Μαντίνεια Μια μικρή όαση αναψυχής, για τους Καλαματιανούς 2

Η Μικρή Μαντίνεια όπως και σχεδόν όλες οι τοπικές κοινότητες έχουν εγκαταλειφθεί από την δημοτική αρχή Καλαμάτας που ποτέ δεν απέδιδε τους αναλογούντες πόρους στην περιοχή όπως έχουμε αποδείξει με δεδομένα από τα τεχνικά προγράμματα του Δήμου Καλαμάτας.

“ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕ” Μικρή Μαντίνεια Μια μικρή όαση αναψυχής, για τους Καλαματιανούς 3

Τα τελευταία πέντε χρόνια η παράταξή μας έχει παρουσιάσει ένα σύνολο προτάσεων για την Μικρή Μαντίνεια. Μεταξύ μάλιστα των προτάσεων μας ήταν και η επέκταση της αστικής συγκοιονωνίας η οποία και υλοποιήθηκε εξυπηρετώντας τους κατοίκους αλλά και τους παραθεριστές. Οι υπόλοιπες προτάσεις οι οποίες και επαναβεβαιώθηκαν μετά από την επίσκεψή μας και στις οποίες είναι ο σύμφωνος ο τοπικός συνδυασμός “ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ”είναι:

1.Ανάπλαση της παραλιακής ζώνης και δημιουργία ενός φροντισμένου παραθαλάσσιου άλσους

  1. Ολοκλήρωση της πολεοδομικής μελέτης που θα απελευθερώσει ελεύθερους χώρους που έχει ανάγκη η περιοχή
  2. Θέματα πολιτικής προστασίας (Αντιπλημμυρική θωράκιση,μέτρα πυροπροστασίας)
  3. Προβλήματα καθημερινότητας (φωτισμός και καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων, επέκταση δικτύου ύδρευσης- αποχέτευσης, συντήρηση νεκροταφείου, παραβατικότητα και ασφάλεια κατοίκων)
  1. Η τουριστική αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ιδρύματος Παναγιώταρου που παραχωρήθηκε στον Δήμο Καλαμάτας είναι ένα ζητούμενο το οποίο θα πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία. Η ανακατασκευή του ξενοδοχείου σε συνδυασμό με την δημιουργία μουσείου ελιάς και ελαιολάδου που θα περιλαμβάνει την παραδοσιακή νεροτριβή και την ανάδειξη των πηγών και του ποταμιού είναι δυνατότητες που θα πρέπει να εξεταστούν. Επίσης σύνδεση με πεζοπορική διαδρομή με τον πύργο Καπετανάκη – Παναγιώταρου.
  2. Να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των κατολισθήσεων στην παραλιακή ζώνη.
  3. Να εξεταστούν μέτρα για την ήπια κυκλοφορία των αυτοκινήτων και την μείωση του ανωτάτου ορίου ταχύτητας μέσα από τις κατοικημένες περιοχές.

“ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕ” Μικρή Μαντίνεια Μια μικρή όαση αναψυχής, για τους Καλαματιανούς 4 “ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕ” Μικρή Μαντίνεια Μια μικρή όαση αναψυχής, για τους Καλαματιανούς 5

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Άγγελος Χρονάς: «Προσφέρω το 50% από το δώρο του Πάσχα στον ειδικό λογαριασμό για τον κορωνοϊό»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Άγγελος Χρονάς: «Προσφέρω το 50% από το δώρο του Πάσχα στον ειδικό λογαριασμό για τον κορωνοϊό» 18

Άγγελος Χρονάς δωρεά μισθού για τον κορωνοϊό

Σε μία συμβολική κίνηση , κίνηση αλληλεγγύης  προχώρησε ο Γιατρός και Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Άγγελος Χρονάς, την οποία και ανακοίνωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού BEST της Καλαμάτας.

Ο κ. Χρονάς ανέφερε πως από το δώρο του Πάσχα , αφού ως αυτοδιοικητικός δεν έχει μισθό, θα καταβάλει στον ειδικό λογαρισμό για τον κορωνοϊό, το 50% του ποσού.

Θέλοντας και ο ίδιος να συνεισφέρει με τις δυνατότητες που έχει, σε όλη αυτή την προσπάθεια που καταβάλλεται από ιδιώτες και επιχειρήσεις αλλά και από το Κράτος να αντιμετωπιστεί η δύσκολη υγειονομική κρίση που βιώνει όλος ο πλανήτης.

Ο κ. Χρονάς σχολιάζοντας γενικότερα την κατάσταση που υπάρχει στα νοσοκομεία τόνισε μεταξύ άλλων πως το ΕΣΥ ανταποκρίνεται στις ανάγκες της υπάρχουσας κατάστασης, αφού και ο κόσμος έχει περιορίσει τις επισκέψεις του σε αυτά στις απολύτως αναγκαίες.

Παραδέχθηκε πως δεν υπάρχει μεγάλο απόθεμα σε υγειονομικό υλικό (μάσκες κλπ), αλλά όπως είπε αυτό δεν σημαίνει πως η κατάσταση είναι τραγική, αφού αναμένεται να διατεθεί  και το υλικό που έχει έρθει από το εξωτερικό.

Για το θέμα της ενίσχυσης των νοσοκομείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο κ.Χρονάς τόνισε πως αυτό είναι αναγκαίο, αρκεί να υπάρξει κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό και εξοπλισμό.

Δείτε και το σχετικό απόσπασμα στον παρακάτω σύνδεσμο

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ο Άγγελος Χρονάς για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο Άγγελος Χρονάς για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 19

Άγγελος Χρονάς – Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Παγκόσμια Ημέρα Υγειας

Η σημερινή μέρα έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία λόγω της πρωτόγνωρης πανδημίας που μαστίζει όλο τον πλανήτη,στη μάχη αυτή είμαστε όλοι συμμέτοχοι και δεν περισσεύει κανείς, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συναδέλφους γιατρούς, νοσηλευτές, ΕΚΑΒ, αστυνομία, λιμενικό, δημοτική αστυνομία αλλα και σε όλους τους απλούς πολίτες που τηρούν τις οδηγίες των επιστημόνων.

Όλοι μαζί συνεχίζουμε και είμαστε αισιόδοξοι πως θα τα καταφέρουμε!

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Μήνυμα Αντωνίας Μπούζα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μήνυμα Αντωνίας Μπούζα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 20

Αντωνία Μπούζα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Υποδεχόμαστε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, με ένα μήνυμα αλληλεγγύης στον μεγάλο αγώνα των λειτουργών της υγείας και στα δίκαια αιτήματά τους.

Η συμπαράστασή μας στο έργο τους, η ανάγκη να τα καταφέρουν στον αγώνα με τον Covid 19 και η ευχή μας να είναι υγιείς πάνω απ΄ όλα,  είναι η κυρίαρχη ευχή όλων των Ελλήνων.

Ουσιαστικές λύσεις στα δίκαια αιτήματά τους πρέπει να δώσει η Πολιτεία και να απαλλάξει την υγεία από τις πολλές παθογένειες του χθες και να αποτρέψει τις παρεμβάσεις του πολιτικού συστήματος, που επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία συνολικά της υγείας στον τόπο μας.

Αποτυχημένοι πολιτευτές, κομματικοί κολλητοί, άνθρωποι που είναι έξω από τις πραγματικές ανάγκες της υγείας, δεν μπορούν παρασιτικά να επιβιώνουν σε βάρος του συστήματος υγείας.

Έχουν δίκιο για τις εκπτώσεις στη λειτουργία της υγείας οι λειτουργοί της υγείας, αλλά αυτήν τη στιγμή είναι άκαιρα τα συλλαλητήρια και οι διαμαρτυρίες.

Ο τομέας υγείας πράγματι σηκώνει βαρύ φορτίο, αλλά συγχρόνως και όλος ο Ελληνικός λαός που αγωνιά για την εν γένει επιβίωσή του, είτε σωματικά, είτε εργασιακά, είτε οικονομικά.

Σήμερα είναι η ώρα του καθήκοντος και όχι των συλλαλητηρίων.

Οι συνδικαλιστές της υγείας που σιωπούν στις ομαλές συνθήκες και σε όσα υποβάθμισαν τη δημόσια υγεία, δεν επιτρέπεται σήμερα να δημιουργούν κανενός είδους ένταση.

Όσον αφορά όσους υποκριτικά σήμερα θυμήθηκαν τους ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες, τους συνιστώ να τους θυμούνται και στην ομαλότητα.

Με πίστη πως όλα θα περάσουν, εύχομαι όλοι να έχουν υγεία και να συνεχίσουν και αύριο να είναι οι ήρωές μας για τους οποίους θα νοιώθουμε περήφανοι.

Αντωνία Μπούζα

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ