Τρίτη , 18 Φεβρουαρίου 2020

Νέες ταυτότητες: Τι αλλάζει, πότε θα κυκλοφορήσουν και πόσο θα κοστίζουν;

Sharing is caring!

Το κόστος της νέας ταυτότητας για τον Έλληνα πολίτη θα φτάνει τα 7 ευρώ συν το κόστος για τις φωτογραφίες, όπως σας μεταφέραμε και από την Παρασκευή!

Τσιπ με φωτογραφίες, δακτυλικά αποτυπώματα και προαιρετικά ομάδα αίματος, όπως όλα δείχνουν, θα είναι μόνον μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα έχουν οι νέες ελληνικές ταυτότητες. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θα αλλάξει και το μέγεθός τους, καθώς οι νέες ταυτότητες θα είναι όπως οι πιστωτικές κάρτες.

Οι ταυτότητες, μάλιστα, θα έχουν ειδικές ψηφιακές προδιαγραφές ασφαλείας. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που «κρύβονται» στο ενσωματωμένο ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης θα είναι:
φωτογραφία,
στοιχεία κατόχου,
ύψος (μετά τη συμπλήρωση του 24ου έτους),
στοιχεία που απαιτούνται για υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης,
δήμος εγγραφής,
αριθμός δημοτολογίου,
τόπος έκδοσης δελτίου.

 Νέες ταύτοτητες: Τι αλλάζει, πότε θα κυκλοφορήσουν και πόσο θα κοστίζουν;

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τις επόμενες ημέρες, όπως όλα δείχνουν, ο μειοδοτικός διαγωνισμός θα προκηρυχθεί για να ανατεθεί το έργο και αν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα σε έξι μήνες θα έχει ολοκληρωθεί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το κόστος της νέας ταυτότητας για τον Έλληνα πολίτη θα φτάνει τα 7 ευρώ συν το κόστος για τις φωτογραφίες.

Ποιες θα είναι οι «ζώνες» ασφαλείας
Στην εμπρόσθια όψη

Ζώνη 1: Αριθμός Ταυτότητας (card number).
Ζώνη 2: Φύλο / Sex (Άρρεν/ Θήλυ Male/Female), Επώνυμο, Όνομα, Ημερομηνία Γέννησης, Ιθαγένεια,
Ζώνη 3: Ημερομηνίας Λήξης, Αριθμός Πρόσβασης Κάρτας, Αρχή Έκδοσης.
Ζώνη 4: Υπογραφή Κατόχου.
Ζώνη 5: Φωτογραφία
Στην οπίσθια όψη

Ζώνη 6: Όνομα Πατέρα, Όνομα Μητέρας, Τόπος Γέννησης, Ημερομηνία Έκδοσης, Ομάδα Αίματος, Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα
Ζώνη 7: Ζώνη Μηχανικής Ανάγνωσης (Machine Readable Zone-MRZ)
Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά

Στη νέα ταυτότητα μεγέθους πιστωτικής κάρτας έχουν τοποθετηθεί ο θυρεός της Ελληνικής Δημοκρατίας, το όνομα της χώρας (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ / HELLENIC REPUBLIC), ο τύπος εγγράφου (ΔΕΛΤΙΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ / IDENTITY CARD), το σήμα ICAO (Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας), το ενσωματωμένο RFID chip.

Δες και αυτό

Ευκλής Καλαμάτας: Μας προσκαλεί, να περπατήσουμε στα καλντερίμια της Μάνης

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΕυκλής καλντερίμια της Μάνης Ο Σύλλογος Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” …

shares