Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Να μην καταργηθούν αλλά να αναβαθμιστούν οι Δημοτικοί Λαχανόκηποι στην Καλαμάτα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Δημοτικοί Λαχανόκηποι Καλαμάτα
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Μανώλης Μάκαρης για τους Δημοτικούς Λαχανόκηπους

Σε πολλά αστικά κέντρα του εξωτερικού, και μάλιστα στις ανεπτυγμένες χώρες της Δύσης, οι δημοτικές υπηρεσίες έχουν δημιουργήσει κοινοτικούς λαχανόκηπους (Community Gardens).

Στο πλαίσιο του προγράμματος αστικής γεωργίας που ξεκίνησε στην χώρα μας, ο Δήμος Καλαμάτας δημιούργησε χώρους για λαχανόκηπους στο ανατολικό και δυτικό κέντρο που διατέθηκαν σε δημότες Καλαμάτας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να παράγουν βασικά αγροτικά προϊόντα προσφέροντας το 10% της παραγωγής στο Δημοτικό Παντοπωλείο της πόλης στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ασφαλώς και πρόκειται για ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο μέτρο που εφαρμόζεται στον δήμο Καλαμάτας με απόλυτη επιτυχία, αφενός διότι εξασφάλισε προϊόντα λαχανικών σε ακτήμονες, και κυρίως ηλικιωμένους συνδημότες μας, κι αφετέρου πρόσφερε στην συγκεκριμένη κατηγορία της τρίτης ηλικίας ευεργετική ενασχόληση, που αποτέλεσε σημαντική διέξοδο, ιδιαίτερα στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης και της συνακόλουθης κοινωνικής απομόνωσης.
Δυστυχώς, μόλις πρόσφατα και αιφνιδιαστικά η Δημοτική Αρχή ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει τους Δημοτικούς Λαχανόκηπους στο ανατολικό κέντρο (Τέντα) με σκοπό να πραγματοποιηθούν αναπλάσεις στην συγκεκριμένη περιοχή.

Ως δημοτική παράταξη ανέκαθεν υποστηρίζαμε τις αναπλάσεις που απέδιδαν στους πολίτες ελεύθερους δημόσιους χώρους με οποιαδήποτε μορφή (αθλητικούς χώρους, παιδικές χαρές και αστικό πράσινο). Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση η δημοτική αρχή πριν προχωρήσει σε αυτές θα πρέπει να έχει προηγουμένως εξασφαλίσει στους ενεργούς δικαιούχους ανάλογο χώρο στην περιοχή, ώστε να εξακολουθήσει η εφαρμογή του προγράμματος των Δημοτικών Λαχανόκηπων, που άλλωστε προσδίδει θετικό πρόσημο στην πόλη μας. Παράλληλα θα πρέπει να αναθεωρηθεί ο κανονισμός λειτουργίας τους έτσι ώστε να αποτραπούν φαινόμενα εγκατάλειψης αυτών.

Μανώλης Μάκαρης

 


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Αγιασμός από το Μητροπολίτη Μεσσηνίας στον Παιδικό Σταθμό της Μητροπόλεως

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Αγιασμός από το Μητροπολίτη Μεσσηνίας στον Παιδικό Σταθμό της Μητροπόλεως 5
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Αγιασμό τέλεσε σήμερα Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, στον «Παπαδοπούλειο» Παιδικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, με την ευκαιρία ενάρξεως της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε για καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία, πρόοδο και κάθε καλό παρά Θεού.
Η Ακολουθία τελέστηκε με την παρουσία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σταθμού, των βρεφονηπιοκόμων και των μικρών παιδιών στον αύλειο χώρο, τηρουμένων των μέτρων προστασίας από την πανδημία.

Παπαδοπούλειο» Παιδικό Σταθμό Παπαδοπούλειο» Παιδικό Σταθμό Παπαδοπούλειο» Παιδικό Σταθμό AGIASMOS


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Καλαμάτα: Ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Η ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας τιμήθηκε χθες, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 και στην Καλαμάτα.

Το πρωί, στο μνημείο Μικρασίας και Μικρασιατών στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού, εψάλλει επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε ομιλία από την Αργυρώ Μητράκου Πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών , κατάθεση στεφάνων και τήρηση ενός λεπτού σιγής. Η λιτή -λόγω των υγειονομικών μέτρων- τελετή, ολοκληρώθηκε με τους παρευρισκόμενους να ψάλλουν τον Εθνικό μας ύμνο.

Στην τελετή το Δήμο Καλαμάτας εκπροσώπησε ο Δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, την Κυβέρνηση ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης και τη Βουλή ο Βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης.

Ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Φωταγωγήθηκε το κεντρικό σιντριβάνι στο Πάρκο του ΟΣΕ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

σιντριβάνι στο Πάρκο του ΟΣΕ
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων συνεχίζονται. Στο Πάρκο έχουν πραγματοποιηθεί -μεταξύ άλλων- εργασίες συντήρησης στη λίμνη, τα σιντριβάνια, έχει βελτιωθεί η εικόνα του πρασίνου, έχουν τοποθετηθεί φωτιστικά σώματα Led, ενώ εξετάζεται η περαιτέρω ενίσχυση του φωτισμού. Επίσης βελτιώσεις αναμένονται στον αστικό εξοπλισμό, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η αποκατάσταση φθορών που έχουν υπάρξει στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ.

Μετά από πολλά χρόνια φωταγωγήθηκε και το σιντριβάνι στη μεγάλη λίμνη του Δημοτικού Πάρκου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό οι παρεμβάσεις στο χώρο θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Τέλος από το Δήμο γίνεται έκκληση προκειμένου οι επισκέπτες του Πάρκου να το διατηρούν καθαρό και να μην προκαλούν φθορές.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ