Connect with us

Μαγειρική

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλια και σοκολάτα

Kalamata Times

Published

on

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλια και σοκολάτα 1

Το απόλυτο, πεντανόστιμο, ανάλαφρο και δροσερό γλυκό ψυγείου για το τέλειο επιδόρπιο αλλά και όλες τις περιστάσεις.

Μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας το τέλειο γλύκισμα με στρώσεις μωσαϊκό, μπισκότων, κρέμα σοκολάτας και βανίλιας. Απλά δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

Για τη στρώση μωσαϊκό:
250 γρ. βούτυρο
8 κ.σ. κακάο σε σκόνη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 ½ πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ
4 κ.σ. κονιάκ ή χυμό πορτοκαλιού
Για τις στρώσεις κρέμας σοκολάτας-βανίλιας:
2 λίτρα φρέσκο γάλα
1 ¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη
8 γεμάτες κ.σ. κορν φλάουρ
2 καψουλίτσες βανίλιας
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος τριμμένη
1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ
4 κ.σ. γάλα κρύο
4 κ.σ. κονιάκ ή χυμό πορτοκαλιού
Για τη στρώση επικάλυψης σαντιγί:
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35%, κρύα χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί
φιλέ αμυγδάλου ή τρούφα σοκολάτας για γααρνίρισμα

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλια και σοκολάτα 2

Εκτέλεση συνταγής

Για τις στρώσεις κρέμας σοκολάτας-βανίλιας: Κρατάτε 1/2 λίτρο γάλα, ρίχνετε το υπόλοιπο σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτετε τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε συχνά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά. Εν τω μεταξύ, διαλύετε το κορν φλάουρ μέσα στο υπόλοιπο 1/2 λίτρο κρύο γάλα, το ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα με το ζεστό γάλα, προσθέτετε και τη βανίλια και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα.

Όταν δέσει η κρέμα τη χωρίζετε σε 2 ίσα μέρη. Στη μισή δόση προσθέτετε αμέσως όσο είναι καυτή τη τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Αφήνετε και τη κρέμα βανίλιας και τη σοκολατένια κρέμα στην άκρη να κρυώνουν, ανακατεύοντάς τες περιστασιακά να μη κάνουν κρούστα.

Για τη στρώση μωσαϊκό: Σε μια φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε τη σκόνη κακάου και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν πολύ καλά τα υλικά. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το κονιάκ και ανακατεύετε.

Σπάτε με τα χέρια τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια, τα προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε απαλά μέχρι να καλυφθούν τα μπισκότα από το σοκολατένιο μείγμα. Αδειάζετε το μωσαϊκό σε ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο πυρέξ και το απλώνετε ομοιόμορφα στη βάση του.
Πάνω από τη βάση μωσαϊκό απλώνετε σε μια στρώση τη κρέμα βανίλιας και ισιώνετε την επιφάνειά της. Σπάτε τα μπισκότα πτι μπερ με τα χέρια σας, τα στρώνετε όλα πάνω από τη κρέμα βανίλιας και τα ραντίζετε με το γάλα και το κονιάκ.

Πάνω από τα μπισκότα απλώνετε σε μια στρώση τη κρέμα σοκολάτας και τελειώνετε καλύπτοντας τη σοκολατένια κρέμα στρώση σαντιγί την οποία μπορείτε να την απλώσετε με μια μαρίζ ή να κάνετε σχέδια επιλογής σας με κορνέ ζαχαροπλαστικής. Πασπαλίζετε από πάνω το φιλέ ή τη τρούφα σοκολάτας και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες πριν το σερβίρετε.

Πασπαλισμένο με τρούφα σοκολάτας

Continue Reading
Advertisement

Μαγειρική

Η ελληνική μακαρονάδα με φέτα που σαρώνει στα εστιατόρια του κόσμου

Kalamata Times

Published

on

Η ελληνική μακαρονάδα με φέτα που σαρώνει στα εστιατόρια του κόσμου 3

Ελληνική μακαρονάδα με φέτα

Μπορεί οι Ιταλοί να φημίζονται για τις μακαρονάδες τους και τις σάλτσες που τα συνοδεύουν, αλλά με τόσα φρέσκα και νόστιμα υλικά, ήταν θέμα χρόνου οι Έλληνες σεφ να δημιουργήσουν πιάτα με βάση τα μακαρόνια.

Τα τελευταία 3 χρόνια η ελληνική φέτα βρίσκεται σε όλα τα σούπερ μάρκετ του κόσμου, και ενώ χρειάστηκε καιρός μέχρι να πειστούν οι ξένοι να τη δοκιμάσουν, ο χρόνος που χρειάστηκε για να την λατρέψουν ήταν ελάχιστος.

Έτσι λοιπόν οι σέφ ακολούθησαν την τάση και χρησιμοποίησαν την φέτα για να φτιάξουν μια ελληνική μακαρονάδα και πολύ σύντομα έγινε το πιάτο στα ξένα μενού που έγινε ανάρπαστο.

Δείτε πως θα τη φτιάξετε:

  • Ένα πακέτο ζυμαρικά (500 γρ.)
  • 250 γρ. φέτα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κύβος ζωμό βοδινού ή κότας, 1 σκελίδα σκόρδο, ½ ματσάκι μαϊντανός, κάππαρη
  • ψιλοκομμένες πιπεριές πράσινες

Και τώρα μαγείρεμα…

Βράζουμε τα μακαρόνια μαζί με το αλάτι και το ζωμό βοδινού.

Σουρώνουμε και τα κρατάμε σε μία άκρη.

Ρίχνουμε στο τηγάνι λάδι, μαλακή φέτα, σκόρδο και τις πιπεριές.

Αν δούμε ότι η φέτα κολλάει ρίχνουμε λίγο ζωμό βοδινού, ζεστό όμως για να μη σταματήσει το βράσιμο.

Ξεπλένουμε πολύ καλά την κάππαρη και τη ρίχνουμε πριν το σβήσιμο της σάλτσας

Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα.

Στο τέλος ψιλοκόβουμε τον μαιντανό και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ

Continue Reading

Μαγειρική

Φτιάξε την πίτσα της τεμπέλας σε χρόνο ρεκόρ

Kalamata Times

Published

on

Φτιάξε την πίτσα της τεμπέλας σε χρόνο ρεκόρ 4

Πίτσα της τεμπέλας

Φτιάξτε την πιο εύκολη πίτσα με τη μαγική συνταγή του Live Kitchen! Η πίτσα είναι έτοιμη υπέροχη,πεντανόστιμη σε ελάχιστο χρόνο σε σχέση με άλλες συνταγές για πίτσα.

ΥΛΙΚΑ

400 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
300 γρ νερό
9 γρ ξηρή μαγιά
50 γρ βούτυρο
1 κτσ αλάτι
1 κτγ ζάχαρη
20 γρ ελαιόλαδο
Σάλτσα για πίτσα
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
100 γρ χοιρινή ωμοπλάτη
300 γρ γκούντα
300 γρ μοτσαρέλα
ταψί σε διαστάσεις 35×40

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε την συνταγή και σε ένα μπολ ρίχνουμε χλιαρό νερό.Συνεχίζουμε και προσθέτουμε 50 γρ λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου(για να μην καψουμε την μαγιά).

Έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη και την ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η μαγιά. Συνεχίζουμε και ρίχνουμε όλο το αλεύρι μαζί με το 1κτσ αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Η ζύμη θα έχει μορφή ελαστική και θα κολλάει. Ρίχνουμε 20 γρ ελαιόλαδο στην ζύμη και λαδώνουμε πολύ καλά τα χέρια μας. Πιάνουμε την ζύμη με τα λαδωμένα χέρια και την βάζουμε σε ένα ταψί 35χ40 αφού πρώτα έχουμε βάλει μια λαδόκολλα.

Ανοίγουμε σε όλες τις πλευρές του ταψιού το ζυμάρι με τα χέρια. Μόλις το έχουμε ανοίξει καλά προσθέτουμε την σάλτσα για πίτσα. Συνεχίζουμε βάζοντας τα κασέρια να καλυφθεί καλα όλη η επιφάνεια και με ένα πίλνερ κόβουμε την χοιρινή ωμοπλάτη σε λεπτές φέτες. Έπειτα προσθέτουμε τις πιπεριές και βάζουμε την πίτσα για ψήσιμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15 λεπτά στους 200 c και για ακόμη 5 λεπτά στην κάτω αντίσταση.

Μόλις ψηθεί βγάζουμε την πίτσα και την αποσύρουμε από την λαδόκολλα. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και έπειτα με ένα μαχαίρι την κόβουμε σε κομμάτια(βγάζει περίπου 13 μεγάλα κομμάτια).

ΠΗΓΗ

Continue Reading

Μαγειρική

Τηγανιά λουκάνικο με πατάτες σε 20 λεπτά

Kalamata Times

Published

on

Τηγανιά λουκάνικο με πατάτες σε 20 λεπτά 5

Τηγανιά λουκάνικο με πατάτες

Κάθε τρόπος μαγειρέματος είναι πάντα καλός ειδικά αν δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας, και το καλύτερο, φτιάχνετε πατάτες στο τηγάνι χωρίς όμως να είναι αυτό που λέμε “τηγανητές”, αφού δεν βουλιάζουν σε ανθυγιεινά λάδια αλλά όλο το φαγητό έχει 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Πάμε να το φτιάξουμε!

Θα χρειαστείτε:

5 μεσαίες πατάτες, περίπου 2 κιλά, κομμένες σε ροδέλες.
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα (αλλά μπορειτε και με Φρανκφούρτης) κομμένα σε φέτες
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Φρέσκο κρεμμυδάκι

Εκτέλεση

Ρίξτε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που καίει. Έπειτα τσιγαρίστε για μερικά λεπτά το κρεμμύδι, και προσθέστε το λουκάνικο. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια και το λουκάνικο έως ότου τα κρεμμύδια είναι τρυφερά και το λουκάνικο αρχίζει να γίνεται τσιγαριστό.

Προσθέστε τις πατάτες στο τηγάνι. Ανακατεύετε απαλά. Μειώστε τη θερμοκρασία, σε μέτρια ή χαμηλή, ανάλογα την κουζίνα. Καλύψτε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, ανακατεύοντας συχνά (περίπου 3 ή 4 φορές). Όταν οι πατάτες έχουν μαλακώσει, ρίχνετε το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Όταν το σερβίρετε ρίξτε από πάνω φρέσκο κρεμμυδάκι κατά το δοκούν.

Παραλλαγή

Αν θέλετε κάτι διαφορετικό, μπορείτε αντί για πατάτες να προσθέσετε κομμένο λάχανο (ή iceberg) που δίνει μια άλλη γεύση στο πιάτο αλλά και άλλα λαχανικά, όπως καρότο ή πιπεριές, που θα κάνουν παρέα στις πατάτες! Η αυθεντική συνταγή όμως είναι η κλασική….

ΠΗΓΗ

Continue Reading

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ