Ειδήσεις απο Μεσσηνία
Μοναδικό θέαμα και υψηλός ανταγωνισμός στο Ράλλυ Σπριντ Πεταλιδίου
Ανέβηκε
2 έτη πρινστις
από
Kalamata Times

Μοναδικό θέαμα και υψηλό ανταγωνισμό πρόσφερε το Ράλλυ Σπριντ Πεταλιδίου στους πολυάριθμους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού που το παρακολούθησαν.
Η διοργάνωση της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Καλαμάτας και του Δήμου Μεσσήνης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή και αποζημίωσε αγωνιζόμενους και θεατές. Την προηγούμενη μέρα είχε προηγηθεί η πανηγυρική εκκίνηση στην πλατεία του Πεταλιδίου όπου έδωσε το παρών πλήθος κόσμου, παρά τον βροχερό καιρό.
Τα 34 πληρώματα που συμμετείχαν αγωνίστηκαν τρεις φορές στην μήκους 12,17 χλμ. ειδική διαδρομή ενώ οι Παναγιώτης Παραδείσης – Μιχάλης Φράγκου αναδείχθηκαν νικητές. Οι κυριότεροι αντίπαλοί τους, το δίδυμο της ΑΛΑΚ Γιάννης Μποζιονέλος – Βαγγέλης Παναρίτης πέτυχαν την ταχύτερη επίδοση στην εναρκτήρια διαδρομή του αγώνα. Στη συνέχεια, όμως, το πλήρωμα του Renault Clio Rally3 δεν κατάφερε να αντισταθεί στην πίεση των Παραδείση – Φράγκου και ολοκλήρωσε στη δεύτερη θέση. Τρίτοι τερμάτισαν οι Πυργιώτες, Αργύρης Τσούλος – Πάνος Σπυρογιάννης με το λευκό Mitsubishi Lancer Evo IΧ.

Πολύτιμα χιλιόμετρα πίσω από το τετρακίνητο Lancer ένατης γενιάς έγραψαν οι Δημήτρης Σταυρόπουλος-Δημήτρης Πανούτσος, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση, αφήνοντας πιο πίσω τους Γιώργο Παραδείση – Πλούταρχο Στεργίου με ίδιο αυτοκίνητο, οι οποίοι βελτίωναν τους χρόνους τους ειδική με ειδική. Οι Κύπριοι Γιώργος Παφίτης – Κύπρος Χριστοδούλου που φέτος ακολουθούν ολόκληρο το θεσμό του Κυπέλλου ολοκλήρωσαν στην έκτη θέση με ένα Ford Fiesta Rally3.
Στην F2, νικητές αναδείχθηκαν οι Δημήτρης Παλαιοκώστας – Ανδρέας Βίγκος που οδήγησαν εντυπωσιακά το Peugeot 208 Rally4, αποσπώντας δίκαια το χειροκρότημα των θεατών που βρέθηκαν στο Πεταλίδι. Τo δίδυμο επικράτησε και στη C5. Τόσο στην F2, όσο και στη C5, τους ακολούθησαν οι Πυργιώτες Ιωάννης Γιαννακόπουλος – Ιωάννης Φωτεινογιαννόπουλος. Το βάθρο της F2 συμπλήρωσαν οι νικητές της C6, Αθανάσιος Πατέας – Βασίλης Παναγόπουλος με Toyota Starlet EP91.

Καταπληκτική μάχη έγινε στην F2 E, με την κορυφή να αλλάζει τρεις φορές χέρια! Τελικοί νικητές με διαφορά από τους αντιπάλους τους μικρότερη του ενός δευτερολέπτου, αναδείχθηκαν οι Γιώργος Μανέτας-Ανδρέας Αδαμόπουλος. Το πλήρωμα του κόκκινου Toyota Corolla AE111 ξεκίνησε υποτονικά, στη συνέχεια όμως ανέβασε ρυθμό και έκοψε πρώτο το νήμα, τόσο στην F2 E, όσο και στην C4, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Αναστάσιο Αναστασόπουλο – Αχιλλέα Παρασκευόπουλο με Toyota Corolla AE92. Το βάθρο στην F2 E συμπλήρωσε ο Θοδωρής Πανταζόπουλος της ΑΛΑΚ, έχοντας τον Νίκο Λαμπρινό στο δεξί μπάκετ του Toyota Corolla AE86. Το δίδυμο ήταν στην κορυφή της κατηγορίας έπειτα από τα δύο πρώτα σκέλη του αγώνα, ωστόσο στο τέλος δεν κατάφερε να διατηρήσει τη θέση του. Παράλληλα, ολοκλήρωσε τρίτο στη C5.

Στην κατηγορία C6, πίσω από τους Πατέα – Παναγόπουλο, τερμάτισαν οι Γιώργος Ψύλλος – Κώστας Κόντος με Nissan Micra K11. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Νίκος Σωτηρόπουλος – Βαγγέλης Μούκας στην πρώτη τους απόπειρα με ένα Toyota Yaris.
Στη C3, ταχύτεροι ήταν οι Παναγιώτης Μπρης – Γιώργος Μικελόπουλος με Ford Escort MKII, αφήνοντας πιο πίσω τους Βασίλη Χατζηδάκη – Σπύρο Καραστεφάνου (Renault Clio RS) και τους Γιώργο Παντελάκη – Βίκυ Ψαράκη (Renault Clio Ragnotti). Στο βάθρο της C4, μαζί με τους Μανέτα – Αδαμόπουλο και Αναστασόπουλο – Παρασκευόπουλο, ανέβηκαν και οι Κωνσταντίνος Δημακόπουλος – Παναγιώτης Κακαλής με Toyota Starlet KP61.

Από τα 34 πληρώματα που εκκίνησαν, τερμάτισαν τα 24.
Άτυχοι στάθηκαν οι Γιώργος Ρήγας – Ιωάννης Γεωργιάδης της ΑΛΑΚ, οι οποίοι ήταν στην κορυφή της F2 E, μέχρι τη στιγμή που ο άξονας του Ford Escort MKII έσπασε, ενώ λίγο πριν τον τερματισμό εγκατέλειψαν από έξοδο οι Ιωάννης Βορριάς – Αθανάσιος Μπάκας με το θηριώδες Mitsubishi Pajero.
Επόμενος αγώνας του Κυπέλλου Ράλλυ Χώματος είναι το Ράλλυ Σπριντ Πύργου που θα διεξαχθεί στα μέσα Νοεμβρίου.



Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Νέος πρόεδρος στην ΑΛΑΚ ο Γιάννης Γεωργιάδης – Αλλαγή σκυτάλης μετά από 11 χρόνια
-
Δήμος Μεσσήνης: Δωρεάν φιλοξενία παιδιών σε θερινές κατασκηνώσεις για οικογένειες που έχουν ανάγκη
-
Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε τέσσερις κοινότητες του Δήμου Μεσσήνης από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ
-
Δεύτερο χρυσό στο Ευρωπαϊκό για τον Βασίλη Ηλιόπουλο – Διακρίσεις και στη Νεμέα για την ΑΛΑΚ
-
Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λιθουανίας ο Ηλιόπουλος – Πέντε συμμετοχές της ΑΛΑΚ στο Ράλλυ Σπριντ Νεμέας
-
Τιμή στους ήρωες του Μανιακίου: Τρισάγιο στη μνήμη του Αντιστράτηγου Ηλία Κορμά στο Κεφαλινό
-
Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στην Καλογερόρραχη
-
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο κύκλος ημερίδων για την ανάπτυξη και τη συναισθηματική εξέλιξη των παιδιών στη Μεσσήνη
-
Βαλύρεια 2026: Μεγάλη συμμετοχή σε αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Βαλύρα
-
Χρυσό μετάλλιο για τον Βασίλη Ηλιόπουλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Autocross στη Λετονία
-
Ο Βασίλης Ηλιόπουλος της ΑΛΑΚ στο Ευρωπαϊκό Crosscar junior στη Λετονία
-
Ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση της δημοτικής οδοποιίας στο Μαυρομάτι Μεσσήνης
-
Μεσσήνη: Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία για τους μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες
-
Δυναμική παρουσία της ΑΛΑΚ σε Ανάβαση Κύμης και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift
-
Βέργης και Μίλης εκπροσωπούν την Καλαμάτα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Dragster στις Σέρρες
-
Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις από τον ΕΟΔΥ σε κοινότητες του Δήμος Μεσσήνης τον Μάιο
-
Ημερίδες για γονείς και εκπαιδευτικούς στη Μεσσήνη: «Μεγαλώνοντας – Το ταξίδι της ανάπτυξης και του συναισθήματος»
-
Μνημόσυνο στη μνήμη του ευεργέτη Νικολάου Χιώτη στη Μεσσήνη το Σάββατο 9 Μαΐου
-
Δήμος Μεσσήνης: Ημερίδες για την ανάπτυξη, τη διάθεση και το συναίσθημα των παιδιών
-
Δυναμικές παρουσίες και διακρίσεις για την ΑΛΑΚ σε Drift, Ταχύτητα και Χώμα
-
Δημήτρης Πτωχός για το γήπεδο Πεταλιδίου: «Συνολικό σχέδιο έργων και παρεμβάσεων στη Μεσσήνη»
-
Πρωτιά Ηλιόπουλου της ΑΛΑΚ στο Πανελλήνιο Crosscar
-
Συμμετοχές της ΑΛΑΚ σε τρία πανελλήνια πρωταθλήματα
-
Δυναμική παρουσία της ΑΛΑΚ σε Ριτσώνα και Crosscar – Με 7 συμμετοχές σε άσφαλτο και χώμα
-
Διδασκαλία ανώμαλου δρόμου με βιωματική προσέγγιση στην παραλία της Μπούκας
-
Κατανυκτική μουσική βραδιά στη Μεσσήνη με ύμνους ενόψει Μεγάλης Εβδομάδας
-
Διπλή γιορτή στη Μεσσήνη: Εθνική Επέτειος και Ευαγγελισμός με κάθε επισημότητα
-
Δυναμική παρουσία της ΑΛΑΚ σε Drift και Ολυμπιακό Ράλλυ το Σαββατοκύριακο
-
Εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Δήμο Μεσσήνης
-
Κοινωνικοί λειτουργοί και Δήμος Μεσσήνης ενώνουν δυνάμεις – Στο επίκεντρο παιδί και οικογένεια
Πρόσφατα Άρθρα

Η Μαύρη Θύελλα έμαθε το πρόγραμμα της Super League – Δείτε αναλυτικά όλους τους αγώνες της σεζόν 2026-2027

Συνελήφθησαν τρία άτομα για κλοπές σε καταστήματα στην Καλαμάτα

Κεντρική Αγορά Καλαμάτας: Η καρδιά της τοπικής αγοράς χτυπά καθημερινά δίπλα στον καταναλωτή

Στην Καλαμάτα το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ από 5 έως 7 Νοεμβρίου 2026

Στην Τρίπολη το πρώτο εντός έδρας ματς της Μαύρης Θύελλας
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
-
NightLife2 ημέρες πρινARCO Live στο Poseidon Ocean View – Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με Cello & Voice
-
Επιχειρήσεις1 ημέρα πρινΚεντρική Αγορά Καλαμάτας: Η καρδιά της τοπικής αγοράς χτυπά καθημερινά δίπλα στον καταναλωτή
-
Αστυνομικό δελτίο19 ώρες πρινΣυνελήφθησαν τρία άτομα για κλοπές σε καταστήματα στην Καλαμάτα
-
Αθλητικά18 ώρες πρινΗ Μαύρη Θύελλα έμαθε το πρόγραμμα της Super League – Δείτε αναλυτικά όλους τους αγώνες της σεζόν 2026-2027
-
Ειδησεις απο Καλαματα1 ημέρα πρινΣτην Καλαμάτα το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ από 5 έως 7 Νοεμβρίου 2026
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία2 ημέρες πρινΤο Greek Maritime Golf Event επιστρέφει στις 4-6 Σεπτεμβρίου, στην Costa Navarino
-
Αθλητικά2 ημέρες πρινΣτην Τρίπολη το πρώτο εντός έδρας ματς της Μαύρης Θύελλας















