Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Καλαμάτας με τα «Παιδικά Χωριά SOS»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Δήμος Καλαμάτας – Παιδικά Χωριά SOS

Συνάντηση ενόψει της συζήτησης στην 13η/2020 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την «Έγκριση μνημονίου συνεργασίας του Δήμου Καλαμάτας με το Φιλανθρωπικό Σωματείο (ΝΠΙΔ) , “ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS Ελλάδος”», είχε ο Δήμαρχος με τον υπεύθυνο προγραμμάτων Καλαμάτας Στέργιο Σιφνιό και την υπεύθυνη της Ομάδας Στήριξης Ρούλα Χρηστάκη.

Το μνημόνιο αφορά στη συνέργεια των συμβαλλομένων φορέων στο πλαίσιο της αποστολής τους και της προσφοράς του κατάλληλου προσωπικού από τη μεριά των Παιδικών Χωριών SOS με σκοπό:

α) την υποστήριξη ευάλωτων παιδιών και οικογενειών που πλήττονται ιδιαιτέρα από τις συνέπειες της πανδημίας Covid-19 ( οικονομικά, ψυχολογικά, κοινωνικά) και

β) την εκπαίδευση επαγγελματιών του τομέα κοινωνικής προστασίας (π.χ κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, βρεφονηπιοκόμοι) του Δήμου Καλαμάτας σχετικά με πρωτόκολλα αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης και των συνεπειών της με βάση την διεθνή βιβλιογραφία από εμπειρογνώμονες επιστήμονες του πεδίου

Πιο συγκεκριμένα, η συνέργεια αφορά κοινού ενδιαφέροντος κοινωνικά ζητήματα που σχετίζονται με την

1. Πρόληψη και καταπολέμηση του κινδύνου κοινωνικού αποκλεισμού των παιδιών

2. Ενδυνάμωση της ψυχικής υγείας και της ευημερίας παιδιών και ενηλίκων

3. Πρόσβαση σε ποιοτικές ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες (συμβουλευτική, ψυχολογική υποστήριξη) εν όψει της διαχείρισης του μετατραυματικού στρες που προκαλείται λόγω της κρίσης

4. Ανταλλαγή τεχνογνωσίας και «καλών πρακτικών» με σκοπό τη βελτίωση των δεξιοτήτων του προσωπικού που ασχολείται επαγγελματικά με το παιδί.


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Επανέρχεται η ελεγχόμενη στάθμευση στον Δήμο Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

πάρκινγκ Νεδοντος
Κοινοποιησέ το

Την επαναφορά της ελεγχόμενης στάθμευσης ανακοίνωσε από σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, ο Δήμος Καλαμάτας, μαζί με το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικού εμπορίου, όπως και κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων.

Επίσης θα επαναλειτουργήσουν και οι χώροι στάθμευσης στο Νέδοντα.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Καλαμάτα: Ξεκινά η δίκη της 50χρονης που μαχαίρωσε στον αυχένα τον κουμπάρο της

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Γυθείου ξεκινά τη Δευτέρα η δίκη της υπόθεσης επίθεσης με μαχαίρι που δέχθηκε ένας άνδρας στην Καλαμάτα από την κουμπάρα του.

Το θύμα της επίθεσης, ο Κωνσταντίνος Φλαούνας μίλησε στον ΑΝΤ1 για την επίθεση και δήλωσε πως «η κατηγορούμενη να τιμωρηθεί, όπως πρέπει να τιμωρηθεί βάσει Νόμου και να δικαιωθώ και εγώ γιατί έχω δεχθεί και ψυχολογική επίθεση».

«Ισχυρίζονται πράγματα που δεν ισχύουν», είπε ακόμη ο κ. Φλαούνας, ο οποίος αναφέρθηκε και στο διάστημα που ακολούθησε μετά την επίθεση και τον σοβαρό τραυματισμό του στον αυχένα. «Αρχικά δεν μπορούσα να κάνω καμία δραστηριότητα», δήλωσε και πρόσθεσε: «Αν σήκωνα βάρος νόμιζα ότι θα πάθω εγκεφαλικό». Όσο για την 50χρονη κατηγορούμενη; Ισχυρίζεται ότι δεχόταν σεξουαλική παρενόχληση από το θύμα. «Υπάρχουν πολλά κενά στη συγκεκριμένη υπόθεση», δηλώνει ο συνήγορός της, Αντώνης Ξυλουργίδης.

ΠΗΓΗ enikos.gr

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Μανώλης Μάκαρης: Γιατί σε εταιρείες εκτός Μεσσηνίας οι αναθέσεις του Δήμου Καλαμάτας;

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μανώλης Μάκαρης
Κοινοποιησέ το

Το τελευταίο διάστημα παρατηρήσαμε  ότι στις ακόλουθες δύο περιπτώσεις η δημοτική αρχή Καλαμάτας προχώρησε σε αναθέσεις –χωρίς διαγωνιστική διαδικασία- σε εταιρείες εκτός Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα:

1.για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση (επιχειρησιακός σχεδιασμός) με απόφαση δημάρχου έγινε απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένη εταιρεία που εδρεύει στην Ζήρια Αχαΐας και ιδρύθηκε προ έτους.

  1. για την μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Μικρής Μαντίνειας έγινε προγραμματική σύμβαση (μέσω Περιφέρειας Πελοποννήσου) με την Αναπτυξιακή του Πάρνωνα στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας συμμετέχουν οι δήμοι Ευρώτα , Μονεμβασιάς, Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας και όχι ο δήμος Καλαμάτας.

Τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν και δεν απαντήθηκαν από τη δημοτική αρχή είναι τα ακόλουθα:

1.γιατί δεν προτιμήθηκε η διαγωνιστική διαδικασία έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον Δήμο;

2.γιατί δεν προτιμήθηκαν αντίστοιχες εταιρείες της Μεσσηνίας παρομοίου αντικειμένου(πχ Αναπτυξιακή Μεσσηνίας στην οποία μετέχει ο Δήμος Καλαμάτας);

Ειδικά για την ανάπλαση της Μικρής Μαντίνειας η δυνατότητα παρέμβασης του Δήμου Καλαμάτας αλλά και της τοπικής κοινότητας είναι ιδιαίτερα περιορισμένη αφού ο δήμος Καλαμάτας δεν μετέχει στο ΔΣ της Αναπτυξιακής του Πάρνωνα.

Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Μικρής Μαντίνειας είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή και θα πρέπει να γίνει με βάση τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, της αειφορίας και της συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας και σαφώς να συμπεριλάβει και την περιοχή έμπροσθεν του κληροδοτήματος Παναγιώταρου που θα πρέπει να αναβαθμιστεί σε ένα παραθάλασσιο πάρκο αναψυχής.

Μανώλης Μάκαρης


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ