Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Μήνυμα της Δημάρχου Οιχαλίας για το εορτασμό της Επετείου της 25ης Μαρτίου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μήνυμα της Δημάρχου Οιχαλίας για το εορτασμό της Επετείου της 25ης Μαρτίου 1

Μήνυμα Δημάρχου Οιχαλίας για 25η Μαρτίου

Συνδημότες και συνδημότισσες

Άυριο 25 Μαρτίου 2020 συμπληρώνονται 199 χρόνια από την ημέρα που οι πρόγονοί μας ξεκίνησαν την επανάσταση από την περιοχή μας και μετέπειτα απελευθερώθηκε η Ελλάδα, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους τους σκλαβομένους μέχρι τότε Έλληνες, τους Ευρωπαίους και ολόκληρο τον ελεύθερο κόσμο.

Ήταν 23 Μαρτίου 1821 όταν ξεκίνησε η απελευθέρωση της Καλαμάτας.

Ήταν 24 Μαρτίου 1821 όταν όλοι οι Ντρέδες είχαν μαζευτεί στο σημερινό Αϊ Γιώργη με μια λευκή σημαία με την εικόνα του Αγ. Δημητρίου και τις λέξεις «Ελευθερία ή Θάνατος».

Θυμόμαστε, τιμούμε, εκφράζουμε το σεβασμό μας σε όλους τους ήρωες του 1821.

Εμείς στην περιοχή μας ειδικά τιμούμε και τους Ντρέδες από τα Σουλιμοχώρια.

Τιμούμε όλους αυτούς τους προγόνους μας που με ομοψυχία, κοινό όραμα και σχέδιο, θέληση και βαθιά πίστη, απέδειξαν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Οι Αξίες και τα ιδανικά που πηγάζουν από τους αγώνες τους, παραμένουν διαχρονικά επίκαιρα και αποτελούν οδηγό για όλους εμάς.

 

Φίλες και φίλοι,

Αντιμετωπίζουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση και οι στιγμές που ζούμε δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. Για να περάσει η πανδημία του κορωνοϊού, καλούμαστε να έχουμε υπευθυνότητα και οφείλουμε να μείνουμε ψύχραιμοι υπακούοντας απόλυτα τις οδηγίες του κράτους και των ειδικών.

Η όλη κατάσταση αυτή, δεν μας επέτρεψε να εορτάσουμε την επέτειο της επανάστασης του 1821 όπως αρμόζει, αλλά τους τιμούμε μέσα μας και τους αποδίδουμε φόρο τιμής.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες

Τέλος θα ήθελα να τονίσω ότι για να μπορέσουμε όλοι μαζί να γιορτάσουμε την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση καλούμαστε να έχουμε υπευθυνότητα και ψυχραιμία.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

ΑΣ Χανδρινού: Κίνδυνος απώλειας επιδοτήσεων και ταλαιπωρία για χιλιάδες αγρότες το ΟΣΔΕ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΑΣ Χανδρινού: Κίνδυνος απώλειας επιδοτήσεων και ταλαιπωρία για χιλιάδες αγρότες το ΟΣΔΕ 12

ΑΣ Χανδρινού – επιδοτήσεις

Κίνδυνος απώλειας επιδοτήσεων και ταλαιπωρία για χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες χαρακτηρίζει ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού την εκκίνηση το συστήματος του ΟΣΔΕ για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ο κίνδυνος για την απώλεια επιδοτήσεων ελλοχεύει κι οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι πολλοί συμπολίτες μας αγρότες δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία ενώ απαραίτητη θεωρείται η παράταση διορίας.

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές αναλάβαμε την ατομική ευθύνη μένοντας σπίτι υπακούοντας στις υποδείξεις των ειδικών. Η κυβέρνηση, όμως, βάζει σε κίνδυνο χιλιάδες αγρότες ανοίγοντας το σύστημα του ΟΣΔΕ για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων.

Ταλαιπωρία για χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες. Αγρότες σε απομακρυσμένα χωριά που χρειάζονται μετακίνηση.
Αγρότες και χωριά χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ηλικιωμένος αγροτικός πληθυσμός και αγρότες χωρίς ιδέα ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Με τα λάθη που θα γίνουν από τους παραγωγούς να επιβαρύνουν τους ίδιους και τον κίνδυνο να χαθούν επιδοτήσεις.
Πρέπει επιτέλους να δοθεί μια λύση με το ΟΣΔΕ που μας ταλαιπωρεί χρόνια.

Ζητάμε αυτές τις κρίσιμες στιγμές από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς που τόσο πεισματικά αρνείται ο κύριος Βορίδης.

-Να δοθεί η απαραίτητη παράταση για όσο χρόνο χρειαστεί για την υποβολή των δηλώσεων για όσους έχουν μεταβολές οι οποίες πρέπει να γίνονται δωρεάν και με την ευθύνη των δομών του υπουργείου

-Για όσους αγρότες δεν έχουν μεταβολές να γίνεται αυτόματα και κάθε χρόνο η ενεργοποίηση χωρίς καμία επιβάρυνση και ταλαιπωρία για τους παραγωγούς.»

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Το Νομαρχιακό Παράρτημα της ΟΤΟΕ Μεσσηνίας για τις ουρές συμπολιτών μας στις τράπεζες

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Το Νομαρχιακό Παράρτημα της ΟΤΟΕ Μεσσηνίας για τις ουρές συμπολιτών μας στις τράπεζες 13

Νομαρχιακό Παράρτημα της ΟΤΟΕ Μεσσηνίας

Το Νομαρχιακό Παράρτημα της ΟΤΟΕ νομού Μεσσηνίας εξέδωσε δελτίο τύπου εξαιτίας της δημιουργίας ουρών από συμπολίτες μας που παρατηρούνται καθημερινά τις προηγούμενες μέρες έξω από τα καταστήματα των τραπεζών στον νομό Μεσσηνίας.
ΟΤΟΕ ΜεσσηνίαςΗ ΟΤΟΕ με γνώμονα πάνω και πρώτα από όλα την υγεία των υπαλλήλων και της πελατείας των τραπεζών, αλλά και την αυτονόητη κοινωνική υπευθυνότητα που πρέπει να επιδείξουμε στη δύσκολη αυτή στιγμή, για την προστασία του υπέρτατου αγαθού που είναι για όλους η υγεία, μετά από άμεση παρέμβαση της ΟΤΟΕ, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών προχώρησε άμεσα στη λήψη μέτρων πρόληψης, για την προστασία όλων των τραπεζοϋπαλλήλων, αλλά και των πελατών των τραπεζών.
Επίσης δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στη λήψη όποιων άλλων μέτρων χρειαστούν στην πορεία.
Αυτονόητο είναι ότι σε αυτές τις πρωτόγνωρες και ρευστές συνθήκες, τα μέτρα και οι πρωτοβουλίες θα προσαρμόζονται  ανάλογα με τα εκάστοτε δεδομένα και τις οδηγίες των ειδικών.
Οι εργαζόμενοι, οι συμπολίτες μας και ολόκληρη η κοινωνία περνάμε μια εξαιρετικά δύσκολη δοκιμασία, που απαιτεί αυξημένη εγρήγορση, συνεπή και κοινωνικά υπεύθυνη στάση από όλους.
Πολίτες σχηματίζουν καθημερινά ουρές έξω από τα καταστήματα των τραπεζών όχι μόνο στη Θεσσαλία, αλλά  σε όλη την Ελλάδα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, παρά τις συστάσεις και τα μέτρα περιορισμού για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Πολίτες διαφόρων ηλικιών από το πρωί πηγαίνουν στις τράπεζες είτε για τις συντάξεις τους, είτε για την πληρωμή λογαριασμών και την τακτοποίηση των υποχρεώσεών τους, είτε για ρυθμίσεις δανείου.
Είναι λάθος οι ουρές στις τράπεζες αυτή την περίοδο. Θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο την υγεία του προσωπικού των τραπεζών αλλά θέτουν σε κίνδυνο και την δική τους υγεία οι πολίτες γιατί ο ιός δεν κάνει διακρίσεις.
Είναι λάθος να πηγαίνει κανείς σε τραπεζικό κατάστημα για μια ενημέρωση βιβλιαρίου ή για την άρση προσημείωσης εκείνου του δανείου που έχει εξοφληθεί πριν 17 χρόνια.
Ειδικά αυτό το διάστημα, όπως τους προέτρεψε και η εκπρόσωπος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, κα Απαλαγάκη, πρέπει να χρησιμοποιούν το internet banking ή τα ΑΤΜ και να μην πηγαίνουν στις τράπεζες, για την αποφυγή της εξάπλωσης του Κορωνοϊού.
Η εκπρόσωπος υπογράμμισε πως απαιτείται αυστηρή προσήλωση στα μέτρα που έχουν ληφθεί, απαιτείται σεβασμός στον εαυτό μας και στους εργαζόμενους των τραπεζών.
Ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμπιστευτούν τις ψηφιακές δυνατότητες των τραπεζών και να κάνουν χρήση της κάρτας τους.
Δεν υπάρχει λόγος οι πελάτες να προσέρχονται στα καταστήματα των τραπεζών, εφόσον υπάρχουν τρόποι να περιοριστεί το πλήθος των αναγκαίων συναλλαγών.
Μετά και την απόφαση για την αναστολή της υποχρέωσης αποπληρωμής λογαριασμών, δόσεων, επιταγών και λοιπών οφειλών και υποχρεώσεων για την έκτακτη αυτή περίοδο.
Αυτή την κρίσιμη για όλους περίοδο, οι πελάτες οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην πηγαίνουν στις τράπεζες.
Σε περίπτωση που κατεξαίρεση, χρειαστεί να πάνε σε κατάστημα τράπεζας γιατί δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν την συναλλαγή τους ψηφιακά, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων συναδέλφων στα καταστήματα των τραπεζών προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος διάδοσης του ιού.
Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και παρεμβαίνουμε συστηματικά ώστε όλοι οι εργοδότες του κλάδου να τηρήσουν τις αυτονόητες υποχρεώσεις τους απέναντι στους συναδέλφους και στο συναλλασσόμενο κοινό άμεσα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Για να προστατέψουμε  αυτό που προέχει για όλους: την υγεία μας, την υγεία των  ανθρώπων μας, τη  δημόσια υγεία συνολικότερα.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ο Άγγελος Χρονάς ευχαριστεί όλους όσους προσφέρουν δωρεές

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο Άγγελος Χρονάς ευχαριστεί όλους όσους προσφέρουν δωρεές 14

Άγγελος Χρονάς

Θα ήθελα ως Μεσσήνιος και ως γιατρός να ευχαριστήσω προσωπικά το Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης και τον Μητροπολίτη μας κ.κ Χρυσόστομο που πρόσφερε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για την προμήθεια υγειονομικού υλικού το ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και όλους εκείνους τους μικρούς ή μεγαλύτερους επιχειρηματίες της περιοχής μας καθώς και τον κάθε απλό πολίτη που προσφέρει είτε χρήματα είτε εθελοντική εργασία ως αρωγή στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που βιώνει και η χώρα μας, όπως όλος ο κόσμος.

Κάθε ανάλογη κίνηση βοηθά και πρακτικά, αλλά κυρίως αποδεικνύει πως υπάρχει ανεπτυγμένο το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης σε αυτές τις κρίσιμες για την υγεία όλων μας στιγμές.

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και θα βγούμε νικητές και από αυτή τη μάχη.

Άγγελος Χρονάς

Γιατρός

Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου

Αναπληρωτής Γραμματέας Ποιότητας Ζωής ΝΔ

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ