Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

Μεγάλη επιτυχία για το 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Καλαμάτα

Ανέβηκε

στις

https://diaplasis.eu/services/%ce%bd%ce%bf%cf%83%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84-%ce%bf%ce%af%ce%ba%ce%bf%ce%bd/

Με εντυπωσιακή συμμετοχή κόσμου και θετική απήχηση ολοκληρώθηκε το 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς που διεξήχθη στην Καλαμάτα. Για τρεις ημέρες (30-31 Μαΐου και 1η Ιουνίου), το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Καλαμάτας μετατράπηκε σε σημείο αναφοράς για τον ελαιοκομικό κλάδο, προσελκύοντας πλήθος κόσμου και επαγγελματιών.

Η επισκεψιμότητα ξεπέρασε τις 10.000, σύμφωνα με τους διοργανωτές, με αποτέλεσμα η Καλαμάτα να προβάλλεται έντονα τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο φεστιβάλ θεωρείται η μεγαλύτερη έκθεση στη Μεσόγειο αφιερωμένη στο ελαιόλαδο και την επιτραπέζια ελιά.

Μεγάλη επιτυχία για το 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Καλαμάτα 31

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά σύγχρονο γεωργικό εξοπλισμό, μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, τρακτέρ και εξειδικευμένα εργαλεία για τη συγκομιδή της ελιάς, όπως ελαιοραβδιστικά. Παράλληλα, δυναμική παρουσία έδωσαν παραγωγοί και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και τυποποίηση ελαιολάδου.

Μεγάλη επιτυχία για το 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Καλαμάτα 32

Στο φεστιβάλ παρουσιάστηκαν καινοτόμες λύσεις για τη συγκομιδή, την άρδευση και τη λίπανση της ελιάς από ελληνικές και διεθνείς εταιρείες. Συμμετείχαν επιχειρήσεις μηχανολογικού εξοπλισμού από 21 διαφορετικές χώρες, ενώ την έκθεση επισκέφθηκαν παραγωγοί και ελαιοτριβείς από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Μεγάλη επιτυχία για το 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Καλαμάτα 33

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν πανεπιστημιακοί, ερευνητές, επιστήμονες και ελαιοπαραγωγοί, ενώ διεξήχθησαν και οι καθιερωμένοι διαγωνισμοί για τα καλύτερα ελληνικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα και τις επιτραπέζιες ελιές.

Μεγάλη επιτυχία για το 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Καλαμάτα 34

Η αυλαία του φεστιβάλ άνοιξε την Παρασκευή 30 Μαΐου, με τα επίσημα εγκαίνια να πραγματοποιούνται παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσιου Σταμενίτη, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτριου Πτωχού, του Δημάρχου Καλαμάτας και Προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου Αθανάσιου Βασιλόπουλου, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλη Ξυγκώρου, καθώς και βουλευτών, αντιπεριφερειαρχών, αντιδημάρχων και εκπροσώπων φορέων.

Μεγάλη επιτυχία για το 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Καλαμάτα 35

Το φεστιβάλ φιλοξενήθηκε με τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας μέσω του περιπτέρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Τιμώμενες περιοχές ήταν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, καθώς και οι Περιφέρειες Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Μεγάλη επιτυχία για το 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Καλαμάτα 36 Μεγάλη επιτυχία για το 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Καλαμάτα 37

Μεγάλη επιτυχία για το 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Καλαμάτα 38 Μεγάλη επιτυχία για το 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Καλαμάτα 39 Μεγάλη επιτυχία για το 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Καλαμάτα 40 Μεγάλη επιτυχία για το 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Καλαμάτα 41 Μεγάλη επιτυχία για το 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Καλαμάτα 42 Μεγάλη επιτυχία για το 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Καλαμάτα 43 Μεγάλη επιτυχία για το 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Καλαμάτα 44

https://www.instagram.com/reels/DaDDNtUgNp2/ Μεγάλη επιτυχία για το 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Καλαμάτα 45https://spourgitis.gr/en/https://spourgitis.gr/en/kafemauroeidis

ΔΗΜΟΦΙΛΗ