Connect with us

Αθλητικά

Με αποσκευές γεμάτες μετάλλια επιστρέφει η αποστολή του Παμμεσσηνιακού Α.Σ.

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Με αποσκευές γεμάτες μετάλλια επιστρέφει η αποστολή του Παμμεσσηνιακού Α.Σ. 1

Με αποσκευές γεμάτες μετάλλια επιστρέφει η αποστολή του Παμμεσσηνιακού Α.Σ.

Με πρωτοφανή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Κύπελλο Καράτε Εγχρώμων και Μαύρων Ζωνών, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου ¨Τ. Καμπούρης¨ στη Χαλκίδα, με την παρουσία 122 συλλόγων και 2.300 αθλητών και αθλητριών σε ένα άκρως εντυπωσιακό διήμερο για το Ολυμπιακό άθλημα του Καράτε. Η εν λόγω διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε (ΕΛΟΚ) και του Δήμου Χαλκιδέων.

Ο Παμμεσσηνιακός Α.Σ. Καράτε απέδειξε για μια ακόμη φορά πως η δουλειά που γίνεται στο σύλλογο είναι με απόλυτη γνώση στο άθλημα και με στόχο την καλύτερη δυνατή παρουσία των αθλητών του σε κάθε διοργάνωση. Στους εν λόγω αγώνες έλαβε μέρος με 23 αθλητές και αθλήτριες και κατέκτησε 11 μετάλλια (1 χρυσό – 7 ασημένια – 3 χάλκινα).

Με αποσκευές γεμάτες μετάλλια επιστρέφει η αποστολή του Παμμεσσηνιακού Α.Σ. 2

Οι αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο και εντυπωσίασαν με την υψηλή τους τεχνική κατάρτιση είναι οι ακόλουθοι :

 • Μανώλης Προϊμάκης: 1η θέση στο ΚΟΥΜΙΤΕ στην κατηγορία Παίδων του 2008.
 • Παναγιώτα Ορφανού: 2η θέση στα ΚΑΤΑ & 2η θέση στο ΚΟΥΜΙΤΕ στην κατηγορία -63Κgr στους Εφήβους.
 • Νίκος Αδαμόπουλος : 2η θέση στο ΚΟΥΜΙΤΕ στην κατηγορία -75Κgr στους Άνδρες.
 • Αναστάσιος Χασανάκος : 2η θέση στο ΚΟΥΜΙΤΕ στην κατηγορία -68 στους Νέους Ανδρες.
 • Γιώργος Χριστόπουλος : 2η Θέση στο ΚΟΥΜΙΤΕ στους Άνδρες.
 • Δημήτριος Μέντζας : 2η Θέση στα ΚΑΤΑ στους Παίδες του 2010.
 • Δημήτριος Σμυρνιός : 2η θέση στο ΚΟΥΜΙΤΕ στους Παίδες του 2008.
 • Αθανάσιος Ανδρεάδης: 3η θέση στο ΚΟΥΜΙΤΕ στους Παίδες του 2006.
 • Ευάγγελος Λαπιώτης: 3η θέση στο ΚΟΥΜΙΤΕ στους Παίδες του 2011.
 • Άγγελος Μπάλλας: 3η θέση στο ΚΟΥΜΙΤΕ στους Παίδες του 2009.

Οι ακόλουθοι αθλητές/τριες κέρδισαν αρκετούς αγώνες και πολύτιμες εμπειρίες, ενώ δεν ανέβηκαν στο βάθρο στις λεπτομέρειες. Οι αθλητές είναι οι εξής: Παναγιώτης Βασιλείου, Ευάγγελος Λαπιώτης, Ιωάννης Μπάλλας, Βενετία Μέντζα, Κατερίνα Κακούνη, Σοφία Κακούνη, Δημήτριος Λαπιώτης, Ηλίας Ηλιόπουλος, Δήμητρα Μπακάκη, Σοφία Μπάλλα, Γεώργιος Γεωργακόπουλος, Νικήτας Δημόπουλος και Μαριλένα Γεωργακοπούλου.

Με αποσκευές γεμάτες μετάλλια επιστρέφει η αποστολή του Παμμεσσηνιακού Α.Σ. 3

Ο πρόεδρος του Παμμεσσηνιακού Αθλητικού Συλλόγου κ. Αντώνης Γιουρτούμας δήλωσε τα ακόλουθα:

«Για τις επιτυχίες που μας χάρισαν και πάλι οι αθλητές μας, θέλω να συγχαρώ πρωτίστως την προπονητική μας ομάδα, που την απαρτίζουν οι Γιάννης και Ευάγγελος Μπούρας, που παρέχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία στους αθλητές μας και διαμορφώνουν το ιδανικό προπονητικό περιβάλλον για να φέρουμε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο άμεσο μέλλον. Τον πρωτεργάτη όλου αυτού του οικοδομήματος κ.Ευθύμιο Μπούρα που αγόγγυστα προσφέρει τις υπηρεσίες του 42 ολόκληρα χρόνια. Ακόμα να ευχαριστήσω τους δύο αθλητές που είχαν επιφορτιστεί το έργο να βοηθούν τους προπονητές μας κατά τη διάρκεια των αγώνων κ.Μπάλλα Ανδρέα και κ.Κακούνη Πανάγο. Επίσης θέλω να απονείμω τα εύσημα σε όλους τους αθλητές που αγωνίσθηκαν με σθένος και προσήλωση στις οδηγίες των προπονητών μας, αλλά και στους γονείς αυτών των παιδιών που είναι άξιοι συμπαραστάτες στις προσπάθειες μας».

Ο πρόεδρος της διαιτησίας για την Νότια Ελλάδα και περιφερειακός εξεταστής ΝΤΑΝ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε κ. Ευθύμιος Μπούρας δήλωσε τα εξής:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Εάν συνυπολογίσουμε την τεράστια συμμετοχή στους αγώνες και την παρουσία 20 και 30 ατόμων σε κάθε κατηγορία, τότε οι επιτυχίες των παιδιών παίρνουν μεγαλύτερες διαστάσεις. Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που εργάζονται με γνώση και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν και αποζητούν πάντα το καλύτερο. Εύχομαι να συνεχίσουν οι αθλητές μας με τον ίδιο ζήλο και σίγουρα το μέλλον τους ανήκει».

Ο προπονητής Γιάννης Μπούρας επισήμανε τα εξής :

« Μετά από μια περίοδο έντονης προσπάθειας μέσα από την προετοιμασία για τους αγώνες κατορθώσαμε να δείξουμε πως βρισκόμαστε μέσα στους καλύτερους συλλόγους του Ελληνικού Καράτε . Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αθλητές και τους γονείς για την υποστήριξη και το ζήλο που έδειξαν και επιδεικνύουν διαρκώς για το άθλημα και το σύλλογο μας, καθώς το αποτέλεσμα που ήρθε αποτελεί προϊόν ομαδικής προσπάθειας. Κλείνοντας θέλω να επισημάνω ότι οι προπονήσεις μας θα συνεχιστούν το προσεχές διάστημα με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στις εγκαταστάσεις μας ( Φιλελλήνων και Ομήρου 6, δίπλα στο κολυμβητήριο), καθώς ακολουθεί σε λίγες ημέρες το Κύπελλο Νότιας Ελλάδας στην Αμαλιάδα».

Με αποσκευές γεμάτες μετάλλια επιστρέφει η αποστολή του Παμμεσσηνιακού Α.Σ. 4

Με αποσκευές γεμάτες μετάλλια επιστρέφει η αποστολή του Παμμεσσηνιακού Α.Σ.

Συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Αθλητικά

7 Μετάλλια για τον Μεσσηνιακό στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παμπαίδων/ Παγκορασίδων

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μεσσηνιακός

Μεσσηνιακός ΓΣ  στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παμπ/ Παγκορασίδων

Στην πρώτη διοργάνωση ανοιχτού στίβου της φετινής αγωνιστικής περιόδου συμμετείχε ο Μεσσηνιακός την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 στο Δημοτικό Στάδιο Τριπόλεως, καθώς διεξήχθη το Διασυλλογικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Παμπαίδων/ Παγκορασίδων Ά (Κ16). Μετά από πολύμηνη διακοπή λόγω της πανδημίας οι αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου αλλά και των υπολοίπων σωματείων, είχαν την ευκαιρία να επανέλθουν στην ενεργό δράση, παρότι η προπονητική τους προετοιμασία ήταν ελλιπής εξαιτίας των ειδικών συνθηκών. Για τον λόγο αυτό αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές και τους προπονητές όλων των συλλόγων για την επάνοδο τους στην αθλητική δραστηριότητα.

Οι 14 αθλητές/ αθλήτριες του Μεσσηνιακού συμμετείχαν σε 10 αγωνίσματα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων χαρακτηρίστηκε από έντονο και πολυπληθή συναγωνισμό. Ο υπέρ αιωνόβιος σύλλογος κατετάγη 4ος στην γενική κατάταξη μεταξύ 22 αξιολογημένων σωματείων συγκεντρώνοντας 80 βαθμούς. Ο Μεσσηνιακός κατέκτησε 7 μετάλλια εκ των οποίων τα 2 ήταν χρυσά, τα 2 αργυρά και τα υπόλοιπα 3 ήταν χάλκινα.

Παρότι η διαδικασία πρόκρισης των αθλητών στο επερχόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έχει τροποποιηθεί για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο (προκρίνονται οι καλύτερες 8 θέσεις κατάταξης από 3 ομίλους), αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι αθλητές/ αθλήτριες του Μεσσηνιακού πραγματοποίησαν την επίτευξη τεσσάρων υψηλών ορίων πρόκρισης (ισχύουσα διαδικασία μέχρι την περσινή περίοδο) για την κορυφαία εγχώρια διοργάνωση της κατηγορίας.

Η αγωνιστική παρουσία των αθλητών του Μεσσηνιακού έχει ως εξής.

Παμπαίδες                                                  

80μ (συμμετείχαν 13 αθλητές)

 • 3η θέση, Στρατόπουλος Νίκος, 10’’.31

200μ. με εμπόδια (συμμετείχαν 8 αθλητές)

 • 3η θέση, Τριαντόπουλος Βλαδίμηρος, 28’’.48
 • 6η θέση, Νικολής Παύλος, 29’’.94

Άλμα σε ύψος (συμμετείχαν 2 αθλητές)

 • 2η θέση, Μπακούρος Λάμπρος, 1.59μ

Ακοντισμός (συμμετείχαν 3 αθλητές)

 • 2η θέση, Παπαγιαννόπουλος Μάριος, 44.92μ

Παγκορασίδες

80μ (συμμετείχαν 19 αθλήτριες)

 • 1η θέση, Κουλιέρη Βασιλική, 10’’.75
 • 6η θέση, Δωδέκατου Κατερίνα, 11’’.38
 • 8η θέση, Καλογεροπούλου Γεωργία, 11’’.90
 • 9η θέση, Φουσέκη Κατερίνα, 11’’.93

150μ (συμμετείχαν 18 αθλήτριες)

 • 9η θέση, Κνέντζο Ζωή, 22’’.00

Σφαιροβολία (συμμετείχαν 12 αθλήτριες)

 • 7η θέση, Μαλαπάνη Αγγελική, 8.62μ

Σφυροβολία (συμμετείχαν 8 αθλήτριες)

 • 5η θέση, Μαλαπάνη Αγγελική, 30.30μ
 • 7η θέση, Χόντζα Χριστίνα, 25.20μ
 • 8η θέση, Παρθένιου Ελένη, 20.38μ

Σκυταλοδρομία 4x80μ (συμμετείχαν 7 ομάδες)

 • 3η θέση, Μεσσηνιακός (Φουσέκη, Κνέντζο, Χόντζα, Δωδέκατου), 45’’.55

Σκυταλοδρομία 4x200 μεικτή (συμμετείχαν 7 ομάδες)

 • 1η θέση, Μεσσηνιακός (Τριαντόπουλος, Κουλιέρη, Καλογεροπούλου, Νικολής), 01’:49’’.98

Στην διοργάνωση συμμετείχε και η αθλήτρια Κλείδωνα Γεωργία (Ολυμπιάδα Καλαμάτας) η οποία κατετάγη στην 4η και 6η θέση στα αγωνίσματα της σφαιροβολίας (επίδοση 9.42μ) και σφυροβολίας (επίδοση 27.74μ) αντίστοιχα.

Στην Τρίπολη παρευρέθηκαν οι προπονητές Άρης Τριανταφυλλόπουλος, Ελένη Χαντζή, Θεόδωρος Χάντζος, Γιάννης Γρίβας, Γιάννης Καλυβιώτης και Παναγιώτα Τσιάλα. Επίσης παρευρέθη το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ και του Μεσσηνιακού Δημήτρης Πουλόπουλος. Επόμενη διοργάνωση για το τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού είναι το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παίδων/ Κορασίδων Κ18 που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή στην Τρίπολη.

Συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικά

Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Λίβερπουλ μετά από 30 χρόνια

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Λίβερπουλ μετά από 30 χρόνια 7

Λίβερπουλ Πρωταθλήτρια Αγγλίας

Μια ιστορική νύχτα για τη Λίβερπουλ που στέφθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας ύστερα από 30 χρόνια φτάνοντας τους 19 τίτλους, ενώ είναι το πρώτο της πρωτάθλημα στην εποχή της Premier League. Περίμενε πολύ, αλλά το πρωτάθλημα ήρθε με εμφατικό τρόπο, επτά στροφές πριν από το τέλος.

Η Τσέλσι επικράτησε με 2-1 επί της Μάντσεστερ Σίτι στο Λονδίνο, στέλνοντας ουσιαστικά τον τίτλο στο Λίβερπουλ αφού η διαφορά είναι πλέον στους 23 βαθμούς. Ο Πούλισικ άνοιξε το σκορ για την Τσέλσι στο 36′. Η Μάντσεστερ Σίτι απάντησε με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Κέβιν Ντε Μπρόινε, με την Τσέλσι να απαντά ξανά κερδίζοντας πέναλτι σε χέρι του Φερναντίνιο, που άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες. Ο Γουίλιαν ευστόχησε από τα 11 μέτρα και το υπόλοιπο ματς κύλησε ήρεμα, με τους φιλάθλους της Λίβερπουλ να πανηγυρίζουν μέσω zoom.

Η Λίβερπουλ από την αρχή της χρονιάς είχε δείξει τα δόντια της. Πρόπερσι ήταν 25 βαθμούς πίσω από τη Σίτι. Πέρσι μετά από μια φρενήρη κούρσα έχασε το πρωτάθλημα στον πόντο. Αλλά μετά την νίκη της επί της Μπαρτσελόνα και την κατάκτηση του Champions League, είχε έρθει και η ώρα της Premier League. Και αυτό το απέδειξε με το καλημέρα, κερδίζοντας τον έναν αγώνα μετά από τον άλλο.
Ακόμα και η «κατάρα» των Χριστουγέννων έφυγε φέτος. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε ξανά μετά την διακοπή λόγω της πανδημίας και η Λίβερπουλ έπρεπε απλά να εμφανιστεί στο γήπεδό. Η λύτρωση ήρθε την 26η Ιουνίου του 2020, με χιλιάδες φίλους τις Λίβερπουλ να είναι εκστασιασμένοι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

Ο Στίβεν Τζέραρντ μίλησε ακόμα και για άγαλμα του Γιούργκεν Κλοπ. Ο Γερμανός είχε υποσχεθεί τίτλους και από πέρσι πραγματοποιεί την υπόσχεσή του. Και για αυτό είναι πάντα ο αγαπημένος του Kop. Πλέον από τα παράθυρα του Λίβερπουλ θα ακούγεται παντού το «You’ ll Never Walk Alone». Οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ το αξίζουν γιατί ο τίτλος ανήκει και ασε αυτούς, μετά από την υπομονή που έκαναν για τρεις δεκαετίες. Ωστόσο μάλλον άξιζε τον κόπο…

Το επίσημο κανάλι της Liverpool στο Youtube δεν άργησε να ανεβάσει ένα βίντεο αφιερωμένο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος…

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικά

Η Kalamata BC και o Παύλος Νώντας συνεχίζουν μαζί το ταξίδι τους στην Γ’ Εθνική

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Η Kalamata BC και o Παύλος Νώντας συνεχίζουν μαζί το ταξίδι τους στην Γ' Εθνική 8

Kalamata BC – Παύλος Νώντας

Η διοίκηση της Kalamata BC ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον προπονητή Παύλο Νώντα. Ο Έλληνας τεχνικός, που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας μας μεσούσης της σεζόν 2018-2019, είναι αυτός που θα την καθοδηγήσει στο επόμενο ταξίδι της στη Γ’ Εθνική, ανανεώνοντας για ακόμη μια αγωνιστική περίοδο.

Του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες, στο δύσκολο έργο της ομάδας για την προσπάθεια καθιέρωσής της στις εθνικές κατηγορίες.

Kalamata BC - Παύλος Νώντας

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ