Connect with us
Επιμελητηρίο

Μαγειρική

Κοτομπουγάτσα αφράτη με τυρί!

Ανέβηκε

στις

Κοτομπουγάτσα αφράτη με τυρί! 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Κοτομπουγάτσα αφράτη με τυρί!

Μια πεντανόστιμη αφράτη πίτα με κοτόπουλο και τυριά. Η πιο εύκολη συνταγή για μπουγάτσα με… κοτόπουλο!

Μια εύκολη συνταγή στην οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κοτόπουλο, βραστό ή ψητό, που σας περίσσεψε και να το μετατρέψετε σε μια λαχταριστή, πεντανόστιμη κοτομπουγάτσα η οποία σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας.

Υλικά συνταγής

Για τη πίτα:

1 πακέτο φύλλα κρούστας (10 ή 11 φύλλα)
½ φλ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
2 φλ. τσαγιού (400 ml) γάλα
1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.σ. βούτυρο
1 ½ φλ. τσαγιού ψαχνό από βρασμένο ή ψητό κοτόπουλο, κομματιασμένο[*]
500 γρ. φέτα, σχετικά μαλακή, θρυμματισμένη
250 γρ. ανθότυρο, κομματισμένο με πιρούνι
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
2-3 πρέζες μπαχάρι σε σκόνη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Για τη γέμιση: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά,το γάλα. Πριν πάρει βράση ρίχνετε πασπαλιστά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.

Κοτομπουγάτσα

Χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε ανακατεύοντας διαρκώς το μείγμα (για να μη κάνει γρομπαλάκια) για 5 λ περίπου ή μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.

Στη συνέχεια προσθέτετε το κομματιασμένο κοτόπουλο, τα θρυμματισμένα τυριά, τα αυγά, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε το μείγμα με διάφανη μεμβράνη την οποία εφαρμόζετε πάνω στην επιφάνεια της κρέμας για να μη κάνει πέτσα. Την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Για τη πίτα: Προθερμαίνετε τη πίτα στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα μακρόστενο ταψί 40×28 εκ. περίπου ή ένα αντίστοιχο στρογγυλό.

Στρώνετε στη βάση του ταψιού τα 5 από τα φύλλα κρούστας, λαδωμένα ένα ένα με πινέλο. Από πάνω αδειάζετε το μείγμα γέμισης και το σκεπάζετε με τα υπόλοιπα 5 ή 6 φύλλα κρούστας, λαδωμένα και πάλι ένα ένα.

Κόβετε τις άκρες των φύλλων που εξέχουν από το ταψί, τις γυρίζετε προς τα μέσα και τις στριμώχνετε προς τα κάτω, στα τοιχώματα του ταψιού. Αλείφετε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο, βάζετε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνετε τη πίτα για 45-50 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ