Connect with us

πρέπει να δεις

Κορωνοϊός: Τι αλλάζει για τους επόμενους μήνες σε επιδόματα, δάνεια, αγορά εργασίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κορωνοϊός: Τι αλλάζει για τους επόμενους μήνες σε επιδόματα, δάνεια, αγορά εργασίας 1
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Κορωνοϊός – επιδόματα, δάνεια

Μάχη σε τέσσερα μέτωπα δίνουν κυβέρνηση και υπουργείο Οικονομικών απέναντι στον κορωνοϊό για να στηρίξουν την υγεία, κρατώντας όρθια όμως την οικονομία και την κοινωνία. Με τις χθεσινές ανακοινώσεις ο Χρήστος Σταϊκούρας έδωσε τους άξονες για τις παρεμβάσεις που ετοιμάζουν τα υπουργεία Εργασίας, Οικονομικών και Ανάπτυξης στους επόμενους 2-3 μήνες, για τις επιχειρήσεις που κλείνουν και τους εργαζόμενους που δεν θα πηγαίνουν στις δουλειές τους όσο διαρκούν τα νέα έκτακτα μέτρα.

Από σήμερα κιόλας, για πρώτη φορά ξεκινά να λειτουργεί σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης των τάσεων σε ημερήσια βάση (με στοιχεία από τράπεζες, ΑΑΔΕ, ΓΛΚ, υπ.Εργασίας και φορείς της αγοράς) για να μπορεί να εντοπίζει και να παρεμβαίνει άμεσα σε περίπτωση ανάγκης λόγω απότομης πτώσης του τζίρου, ανά κλάδο και περιοχή της χώρας. Αυτό θα οδηγήσει σε νέα μέτρα στήριξης που θα αρχίσουν να ανακοινώνονται σταδιακά, από την ερχόμενη Δευτέρα.

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εκδοθεί τις επόμενες μέρες ή ώρες – μέσα στο σαββατοκύριακο πιθανότατα- η κυβέρνηση:

– ενισχύει άμεσα με επιπλέον 200 εκατομμύρια ευρώ την Υγεία για δαπάνες ΜΕΘ, υγειονομικό υλικό και 2.000 προσλήψεις σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ.

– στηρίζει τους εργαζομένους που χάνουν εισόδημα γιατί κλείνουν οι επιχειρήσεις και δεν μπορούν να δουλέψουν, με ειδικό επίδομα που θα καθοριστεί μέσα στην εβδομάδα. Θα ανακοινωθεί επίσης ότι οι εργαζόμενοι δεν θα χάσουν ούτε ένα ένσημο, για όσο χρονικό διάστημα δεν θα εργάζονται.

– ενισχύει τη ρευστότητα των επιχειρήσεων με άμεσες επιστροφές φόρου και εισφορών σε όσους τις περιμένουν αλλά, παράλληλα, και αναστολή πληρωμών τρεχουσών οφειλών και ρυθμίσεων για τις τρέχουσες οφειλές του Μαρτίου.

– έκτακτα μέτρα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες, για επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα -και όχι μόνον για εκείνες που κλείνουν «δια νόμου». Προϋπόθεση, εκτός από την διαπιστωμένη πτώση του τζίρου τους, θα είναι να πληρώνουν και να μην απολὐουν τους εργαζομένους τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του prototheme.gr, εκτός από το «παρατηρητήριο κρίσεων» ή τις «ενέσεις ρευστότητος» και προκειμένου να σταθούν όρθιες οι επιχειρήσεις που πλήττονται:

– η ΠΝΠ θα προβλέπει απελευθέρωση υπερωριών για να καλυφθούν τα κενά που αφήνουν οι μαζικές απουσίες εργαζομένων λόγω ειδικής γονικής άδειας -και όχι μόνον- για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η κρίση.

– ο Χρήστος Σταϊκούρας ενθάρρυνε εχθές σε τηλεδιάσκεψη τους επικεφαλής των τραπεζών, λόγω των εκτάκτων συνθηκών, να προχωρούν στη χορήγηση δανείων αλλά και να φανούν περισσότερο ανεκτικές σε περιπτώσεις καθυστερήσεων πληρωμής δανείων, είτε για ενήμερα δάνεια είτε και για «κόκκινα δάνεια» που έχουν μπει σε ρύθμιση. Πρακτικά πάντως, οι πλειστηριασμοί αναστέλλονται λόγω διακοπής λειτουργίας των δικαστηρίων, ενώ αντιθέτως τα καταστήματα των τραπεζών θα λειτουργούν κανονικά, με τον περιορισμό να μην εξυπηρετούν παραπάνω από 5 άτομα ταυτοχρόνως, για λόγους αποφυγής συγχρωτισμού και προστασίας της δημόσιας Υγείας.

– Με την ίδια ΠΝΠ θα παρατείνεται προσωρινά και η θητεία εκλεγμένων συνδικαλιστικών διοικήσεων η οποία λήγει, μέχρι να παρατηρηθεί ύφεση της νόσου και να επιτραπεί ξανά η μαζική συμμετοχή στις αρχιαιρεσίες για την εκλογή νέων ηγεσιών.

Για να επιτύχει όσα υπόσχεται η κυβέρνηση, ο Χρήστος Σταϊκούρας προσέρχεται τη Δευτέρα στο Eurogroup (που θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης πιθανότατα) διεκδικώντας μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο, ίδια ευελιξία για έκτακτες περιστάσεις όπως ισχύει για τις άλλες χώρες και να αφαιρούνται από τα πρωτογενή πλεονάσματα οι έκτακτες δαπάνες που κάνει το Κράτος για να καλύψει Υγεία, Εργαζόμενους, Επιχειρήσεις, καθώς επίσης όμως και για το μεταναστευτικό.

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το

πρέπει να δεις

Κορωνοϊός: «Εκτόξευση» κρουσμάτων

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κορωνοϊός: «Εκτόξευση» κρουσμάτων 12
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 453 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 195 συνδέονται με γνωστές συρροές (τα 184 στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ Λέσβου) και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15595, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2618 (16.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6592 (42.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

79 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 24 (30.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 181 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Δράσεις του ΣΕΣ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (βίντεο)

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Ο ΣΕΣ συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 αναπτύσσοντας 2 βίντεο και δημιουργώντας σημαντικές συνέργειες με φορείς του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα ενισχύοντας το μήνυμα της εβδομάδας.

 

Στη συνέχεια παρουσιάζονται τα δύο βίντεο:

 

  1. Συνεργασία ΥΠΕΝ – ΣΕΣ – ΚΕΔΕ

 

 

Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ), το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ανέπτυξαν βίντεο όπου συμμετέχουν

– Ο Πρόεδρος του ΣΕΣ, Παναγιώτης Παπαντωνίου

– Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΝ, Ευθύμιος Μπακογιάννης

– Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου

 

 

  1. Συνεργασίας ΣΕΣ – Interamerican

 

Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) και η εταιρία Interamerican ανέπτυξαν animation video στο πλαίσιο της εβδομάδας κινητικότητας


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Κακοκαιρία Ιανός: 43 σκάφη βυθίστηκαν στην Κεφαλονιά

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κακοκαιρία Ιανός: 43 σκάφη βυθίστηκαν στην Κεφαλονιά 13
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Σαράντα τρία συνολικά σκάφη, διαφόρων τύπων, βυθίστηκαν κατά τη διάρκεια του διημέρου 17-18/09/2020 στην Κεφαλληνία, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών , ενώ σε εννέα (09) σκάφη προκλήθηκαν υλικές ζημιές και εννέα (09) σκάφη προσάραξαν. Ειδικότερα:

-στο λιμένα Αργοστολίου βυθίστηκε ένα (01) σκάφος, σε δύο (02) προκλήθηκαν υλικές ζημιές, ενώ φορτηγίδα επακούμβησε σε γέφυρα και στη συνέχεια απομακρύνθηκε με μέριμνα του ιδιοκτήτη,

-στη μαρίνα Αργοστολίου βυθίστηκαν δύο (02) σκάφη, ενώ πέντε (05) υπέστησαν υλικές ζημιές,

-στο λιμενίσκο Μαϊστράτου Αργοστολίου βυθίστηκαν έξι (06) σκάφη, εκ των οποίων τέσσερα ανελκύστηκαν με μέριμνα των ιδιοκτητών τους

-στο λιμένα Αγίας Πελαγίας βυθίστηκαν δύο (02) σκάφη

-στο λιμένα Αγίας Κυριακής βυθίστηκαν πέντε (05) σκάφη

-στον τουριστικό λιμένα Λεγατάτων Ληξουρίου βυθίστηκαν τρία (03) σκάφη,

-στην περιοχή “ΑΘΕΡΑΣ” Παλικής βυθίστηκαν τέσσερα (04) σκάφη, ενώ προσάραξε ένα (01),

-στο λιμένα Φισκάρδου βυθίστηκαν τέσσερα (04) σκάφη, τα οποία ανελκύστηκαν ήδη με μέριμνα των ιδιοκτητών,

-στον όρμο “ΦΩΚΙ” βυθίστηκαν δύο (02) σκάφη,

-στο λιμένα “ΑΣΣΟΥ” βυθίστηκαν πέντε (05) σκάφη και προσάραξαν τέσσερα (04),

-στο λιμένα Σάμης βυθίστηκαν τρία (03) σκάφη

-στην περιοχή “ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΣ” βυθίστηκε ένα (01) σκάφος και προσάραξε άλλο ένα (01),

-στον τουριστικό λιμένα Αγίας Ευφημίας βυθίστηκαν πέντε (05) σκάφη και προσάραξαν τρία (03), ενώ ένα (01) σκάφος υπέστη υλικές ζημιές.

-στο λιμένα Πόρου Κεφαλληνίας ένα (01) σκάφος υπέστη υλικές ζημιές.

Από τα προαναφερόμενα συμβάντα δεν διαπιστώθηκε ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, πλην έντονων προσχώσεων και φερτών υλικών σε αρκετούς λιμένες και λιμενικές εγκαταστάσεις της νήσου, ενώ δεν έχει διαπιστωθεί ή δηλωθεί τραυματισμός.

[ΠΗΓΗ]


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ