Connect with us

πρέπει να δεις

Κορονοϊός: Καμπάνα κινδύνου στη Μεσσηνία – Αλλαγές σε rapid test και εστίαση

Ανέβηκε

στις

κορονοϊός: καμπάνα κινδύνου στη μεσσηνία - αλλαγές σε rapid test και εστίαση 1
Κοινοποιησέ το

Η ισχυρή πίεση που δέχεται το Σύστημα Υγείας σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, σε συνδυασμό με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού φέρνουν στο τραπέζι συζήτηση για νέα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Newsit έχει ήδη ζητηθεί από τους Επιστήμονες κατάλογος μέτρων, παρ’ ότι όλοι αναγνωρίζουν ότι είναι ελάχιστα αυτά τα οποία δεν έχουν ήδη εφαρμοστεί.

Ενδεικτικό είναι και το γεγονός ότι ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας έχει πυκνώσει τις επισκέψεις του στο Πρωθυπουργικό γραφείο για ενημέρωση και συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Η εκτίμηση είναι ότι στις γιορτές των Χριστουγέννων είναι πιθανό να υπάρξει κορύφωση του νέου κύματος της πανδημίας.

Προς ανακοίνωση νέων μέτρων

Γενικευμένο lockdown δεν πρόκειται να υπάρξει, παρά μόνο μέτρα τοπικού χαρακτήρα, όπου είναι απαραίτητο, καθώς η κοινωνία και η οικονομία δεν το αντέχουν, επιμένει σταθερά η κυβέρνηση.

Παράλληλα δεν είναι στο τραπέζι η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε νέες ομάδες του πληθυσμού.

Ωστόσο, δε λείπουν οι φωνές που εκτιμούν πως σε τομείς όπως η εστίαση και η ψυχαγωγία θα πρέπει να επανεξεταστεί η υποχρεωτικότητα, όσον αφορά στους εργαζόμενους.

Επιπλέον, εξετάζεται σοβαρά η πρόταση, οι ανεμβολίαστοι πολίτες να υποχρεούνται να κάνουν δύο rapid test εβδομαδιαίως για να προσέλθουν στην εργασία τους, με δική τους οικονομική επιβάρυνση, ενώ υπάρχει η σκέψη για περαιτέρω περιορισμούς στους ανεμβολίαστους όσον αφορά στην παρουσία τους σε μεικτούς, ανοιχτούς χώρους σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ.

Το προανήγγειλε άλλωστε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. «Περιορισμοί μπορεί να τεθούν σε ισχύ στους κοινούς χώρους που συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι για να προστατευτούν οι δεύτεροι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Ανησυχία και για τους εμβολιασμένους

Παράλληλα με την ανησυχία για την απροθυμία μεγάλου ποσοστού του πληθυσμού να εμβολιαστεί, διάχυτη είναι και η ανησυχία για την περαιτέρω θωράκιση όσων έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο.

Για τους μεν ανεμβολίαστους, προγραμματίζεται επέκταση της ενημερωτικής καμπάνιας για τα οφέλη του εμβολίου, ακόμη και με αποστολή sms στα κινητά τους.

Για όσους έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο και συμπληρώνουν εξάμηνο από τη δεύτερη δόση ή την πρώτη αν έχουν κάνει το μονοδοσικό της Johnson and Johnson, ήδη ξεκίνησε η αποστολή μηνυμάτων sms, με την οποία ενημερώνονται για τη δυνατότητα να κλείσουν άμεσα ραντεβού για την τρίτη, αναμνηστική δόση.

Την ερχόμενη εβδομάδα, εφόσον η επιδημιολογική εικόνα δε σταθεροποιηθεί, θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις για νέες, στοχευμένες παρεμβάσεις για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Ποιες περιοχές έχουν χτυπήσει «καμπάνα κινδύνου»

Η ανησυχία σήμερα επικεντρώνεται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και τη Θεσσαλία και στη Μεσσηνία. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη ξυπνούν μνήμες του περσινού Νοέμβρη. Χτες Παρασκευή (29/10) κατέγραψε 661 νέα κρούσματα, ενώ οι ΜΕΘ έχουν αγγίξει ήδη τα όρια τους.

Ήδη το Υπουργείο Υγείας προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας με 5 ιδιωτικές κλινικές: Μία στη Θεσσαλονίκη και από 2 στο Βόλο και τη Λάρισα, ώστε να εξασφαλιστούν επιπλέον κλίνες για ασθενείς με covid αλλά και για ασθενείς με άλλες παθήσεις.

maisonplussesamisesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ