Τρίτη , Μάρτιος 26 2019
Home / Πολιτικά / ΚΙΝΑΛ δήμου Πύλου-Νέστορος για τη δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα

ΚΙΝΑΛ δήμου Πύλου-Νέστορος για τη δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα

Ύστερα από 28 χρόνια καλό είναι να αναφερθούμε στο τραγικό συμβάν της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα που έλαβε χώρα στην Πάτρα στις 8 Ιανουαρίου 1991 ώστε να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι. Ο Τεμπονέρας λοιπόν ήταν καθηγητής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στη διάρκεια μαθητικών κινητοποιήσεων κατά του νομοσχεδίου Κοντογιαννόπουλου επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη, δολοφονήθηκε από τον Γιάννη Καλαμπόκα, ο οποίος ήταν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πάτρας και δημοτικός σύμβουλος της Ν.Δ. Το γεγονός αυτό στιγμάτισε την κοινωνία.

Τα πεπραγμένα της Ν.Δ δεν σταματούν εκεί όμως. Το 2012 η σχολική κοινότητα βιώνει ακόμη μια ανείπωτη πράξη. Μια καθηγήτρια, η Φώφη Μπουλούτα, πέφτει «θύμα» της πολιτικής Σαμαρά μιας και τόλμησε να μονογράψει την κόλλα του γιού του Αντώνη Σαμαρά μετά από αντιγραφή του. Η γυναίκα αυτή φεύγει από τη ζωή και ο αγώνας της για δικαίωση μένει στη μέση. Εν τέλει ήρθε το 2018 μετά θάνατον αναδεικνύοντας τη σαθρότητα του τότε συστήματος.  Η πολιτική αυτή της δεξιάς ζει και το αποδεικνύει ανά τα χρόνια. Ως πότε; Ευχόμενοι λοιπόν να σταματήσει η διαπλοκή, το παρακράτος, η διαφθορά και οι σκανδαλώδεις ενέργειες, θέλουμε να επισημάνουμε ότι υπάρχει ελπίδα και όραμα για ένα πιο καθαρό μέλλον. Ας λάβουμε λοιπόν δράση για την Αλλαγή!

Δες και αυτό

Σάκης Αρναούτογλου: Υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές

Από τους μετεωρολογικούς χάρτες και τα στούντιο της ΕΡΤ, ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου ετοιμάζεται να μετακομίσει …