Connect with us

Μαγειρική

Κανταϊφάκια με κρέμα μπουγάτσας!

Kalamata Times

Published

on

Κανταϊφάκια με κρέμα μπουγάτσας! 1

Μια συνταγή για υπέροχα κανταϊφάκια με κρέμα μπουγάτσας και μπόλικο σιρόπι. Σερβίρετε σκέτα ή με παγωτό και απλά… απολαύστε τα.

Υλικά συνταγής
Για τα κανταϊφάκια:
450 γρ. φύλλο κανταΐφι
100 γρ. βούτυρο (κατά προτίμηση) ή μαργαρίνη λιωμένη
Για τη κρέμα μπουγάτσας:
3 αυγά
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
ξύσμα 1 λεμονιού
1 κοφτό κ.γ. σκόνη βανίλιας
5 φλ. τσαγιού γάλα
½ κ.γ. αλάτι
1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
Για το σιρόπι:
800 γρ. ζάχαρη
3 ποτήρια νερού νερό
1 ξυλάκι κανέλας
1 λεπτή φετούλα λεμόνι

Κανταϊφάκια με κρέμα μπουγάτσας! 2

Εκτέλεση συνταγής

Αραιώνουμε το κανταΐφι, τραβώντας τις “κλωστές” του προσεκτικά και απαλά με τα χέρια μας, μέχρι να αφρατέψει. Απλώνουμε το αραιωμένο κανταΐφι σε ένα ρηχό ταψί, το περιχύνουμε με το περισσότερο λιωμένο βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) και με τις παλάμες μας τρίβουμε τις κλωστές του προσεκτικά, για να βραχούν όλες όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται. Σκεπάζουμε το ταψί με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη κρέμα μπουγάτσας: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα αφράτο και ανοιχτόχρωμο. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τη σκόνη βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με ελάχιστο αλάτι, χωρίς όμως το γάλα να κάψει και να αφρίσει. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι πασπαλιστά και σταδιακά, ανακατεύοντας διαρκώς με ένα σύρμα για να μην σβολιάσει. Μαγειρεύουμε τη κρέμα αυτή σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει αρκετά και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Προσθέτoυμε στην κατσαρόλα το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα, μέχρι να φτιάξουμε ένα ενιαίο και λείο μείγμα. Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο σε ένα μεγάλο μπολ (για να μην πήξει το αυγό από τη ζεστή κατσαρόλα), το σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη για να μην σχηματίσει πέτσα και το αφήνω κατά μέρος για να κρυώσει τελείως.

Για τα κανταϊφάκια: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου.
Παίρνουμε μια μικρή χουφτίτσα φύλλο κανταΐφι, την απλώνουμε σε ένα ξύλο κοπής φροντίζοντας να μην είναι πολύ αραιωμένες οι “κλωστές” του, αλλά σχετικά πυκνές μεταξύ τους. Στη μία άκρη βάζουμε 1 κ.γ. από την κρέμα μπουγάτσας, τυλίγουμε το κανταϊφάκι σε ρολό και το βάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Ανάλογα με το μέγεθος φτιάχνουμε περίπου 30 μικρά κανταϊφάκια (ή 25 μεγαλύτερα), τα βάζουμε όλα στο βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 25 λ περίπου.
Για το σιρόπι: Βράζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα για 7 περίπου λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Το αφήνουμε να γίνει χλιαρό και περιχύνουμε τα επίσης χλιαρά κανταϊφάκια, μέσα στο ταψί τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και σερβίρουμε.

Continue Reading
Advertisement

Μαγειρική

Η ελληνική μακαρονάδα με φέτα που σαρώνει στα εστιατόρια του κόσμου

Kalamata Times

Published

on

Η ελληνική μακαρονάδα με φέτα που σαρώνει στα εστιατόρια του κόσμου 3

Ελληνική μακαρονάδα με φέτα

Μπορεί οι Ιταλοί να φημίζονται για τις μακαρονάδες τους και τις σάλτσες που τα συνοδεύουν, αλλά με τόσα φρέσκα και νόστιμα υλικά, ήταν θέμα χρόνου οι Έλληνες σεφ να δημιουργήσουν πιάτα με βάση τα μακαρόνια.

Τα τελευταία 3 χρόνια η ελληνική φέτα βρίσκεται σε όλα τα σούπερ μάρκετ του κόσμου, και ενώ χρειάστηκε καιρός μέχρι να πειστούν οι ξένοι να τη δοκιμάσουν, ο χρόνος που χρειάστηκε για να την λατρέψουν ήταν ελάχιστος.

Έτσι λοιπόν οι σέφ ακολούθησαν την τάση και χρησιμοποίησαν την φέτα για να φτιάξουν μια ελληνική μακαρονάδα και πολύ σύντομα έγινε το πιάτο στα ξένα μενού που έγινε ανάρπαστο.

Δείτε πως θα τη φτιάξετε:

  • Ένα πακέτο ζυμαρικά (500 γρ.)
  • 250 γρ. φέτα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κύβος ζωμό βοδινού ή κότας, 1 σκελίδα σκόρδο, ½ ματσάκι μαϊντανός, κάππαρη
  • ψιλοκομμένες πιπεριές πράσινες

Και τώρα μαγείρεμα…

Βράζουμε τα μακαρόνια μαζί με το αλάτι και το ζωμό βοδινού.

Σουρώνουμε και τα κρατάμε σε μία άκρη.

Ρίχνουμε στο τηγάνι λάδι, μαλακή φέτα, σκόρδο και τις πιπεριές.

Αν δούμε ότι η φέτα κολλάει ρίχνουμε λίγο ζωμό βοδινού, ζεστό όμως για να μη σταματήσει το βράσιμο.

Ξεπλένουμε πολύ καλά την κάππαρη και τη ρίχνουμε πριν το σβήσιμο της σάλτσας

Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα.

Στο τέλος ψιλοκόβουμε τον μαιντανό και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ

Continue Reading

Μαγειρική

Φτιάξε την πίτσα της τεμπέλας σε χρόνο ρεκόρ

Kalamata Times

Published

on

Φτιάξε την πίτσα της τεμπέλας σε χρόνο ρεκόρ 4

Πίτσα της τεμπέλας

Φτιάξτε την πιο εύκολη πίτσα με τη μαγική συνταγή του Live Kitchen! Η πίτσα είναι έτοιμη υπέροχη,πεντανόστιμη σε ελάχιστο χρόνο σε σχέση με άλλες συνταγές για πίτσα.

ΥΛΙΚΑ

400 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
300 γρ νερό
9 γρ ξηρή μαγιά
50 γρ βούτυρο
1 κτσ αλάτι
1 κτγ ζάχαρη
20 γρ ελαιόλαδο
Σάλτσα για πίτσα
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
100 γρ χοιρινή ωμοπλάτη
300 γρ γκούντα
300 γρ μοτσαρέλα
ταψί σε διαστάσεις 35×40

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε την συνταγή και σε ένα μπολ ρίχνουμε χλιαρό νερό.Συνεχίζουμε και προσθέτουμε 50 γρ λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου(για να μην καψουμε την μαγιά).

Έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη και την ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η μαγιά. Συνεχίζουμε και ρίχνουμε όλο το αλεύρι μαζί με το 1κτσ αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Η ζύμη θα έχει μορφή ελαστική και θα κολλάει. Ρίχνουμε 20 γρ ελαιόλαδο στην ζύμη και λαδώνουμε πολύ καλά τα χέρια μας. Πιάνουμε την ζύμη με τα λαδωμένα χέρια και την βάζουμε σε ένα ταψί 35χ40 αφού πρώτα έχουμε βάλει μια λαδόκολλα.

Ανοίγουμε σε όλες τις πλευρές του ταψιού το ζυμάρι με τα χέρια. Μόλις το έχουμε ανοίξει καλά προσθέτουμε την σάλτσα για πίτσα. Συνεχίζουμε βάζοντας τα κασέρια να καλυφθεί καλα όλη η επιφάνεια και με ένα πίλνερ κόβουμε την χοιρινή ωμοπλάτη σε λεπτές φέτες. Έπειτα προσθέτουμε τις πιπεριές και βάζουμε την πίτσα για ψήσιμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15 λεπτά στους 200 c και για ακόμη 5 λεπτά στην κάτω αντίσταση.

Μόλις ψηθεί βγάζουμε την πίτσα και την αποσύρουμε από την λαδόκολλα. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και έπειτα με ένα μαχαίρι την κόβουμε σε κομμάτια(βγάζει περίπου 13 μεγάλα κομμάτια).

ΠΗΓΗ

Continue Reading

Μαγειρική

Τηγανιά λουκάνικο με πατάτες σε 20 λεπτά

Kalamata Times

Published

on

Τηγανιά λουκάνικο με πατάτες σε 20 λεπτά 5

Τηγανιά λουκάνικο με πατάτες

Κάθε τρόπος μαγειρέματος είναι πάντα καλός ειδικά αν δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας, και το καλύτερο, φτιάχνετε πατάτες στο τηγάνι χωρίς όμως να είναι αυτό που λέμε “τηγανητές”, αφού δεν βουλιάζουν σε ανθυγιεινά λάδια αλλά όλο το φαγητό έχει 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Πάμε να το φτιάξουμε!

Θα χρειαστείτε:

5 μεσαίες πατάτες, περίπου 2 κιλά, κομμένες σε ροδέλες.
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα (αλλά μπορειτε και με Φρανκφούρτης) κομμένα σε φέτες
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Φρέσκο κρεμμυδάκι

Εκτέλεση

Ρίξτε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που καίει. Έπειτα τσιγαρίστε για μερικά λεπτά το κρεμμύδι, και προσθέστε το λουκάνικο. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια και το λουκάνικο έως ότου τα κρεμμύδια είναι τρυφερά και το λουκάνικο αρχίζει να γίνεται τσιγαριστό.

Προσθέστε τις πατάτες στο τηγάνι. Ανακατεύετε απαλά. Μειώστε τη θερμοκρασία, σε μέτρια ή χαμηλή, ανάλογα την κουζίνα. Καλύψτε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, ανακατεύοντας συχνά (περίπου 3 ή 4 φορές). Όταν οι πατάτες έχουν μαλακώσει, ρίχνετε το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Όταν το σερβίρετε ρίξτε από πάνω φρέσκο κρεμμυδάκι κατά το δοκούν.

Παραλλαγή

Αν θέλετε κάτι διαφορετικό, μπορείτε αντί για πατάτες να προσθέσετε κομμένο λάχανο (ή iceberg) που δίνει μια άλλη γεύση στο πιάτο αλλά και άλλα λαχανικά, όπως καρότο ή πιπεριές, που θα κάνουν παρέα στις πατάτες! Η αυθεντική συνταγή όμως είναι η κλασική….

ΠΗΓΗ

Continue Reading

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ