Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

«Καλώς ανταμωθήκαμε» την Τετάρτη στη Μεσσήνη

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

«Καλώς ανταμωθήκαμε» την Τετάρτη στη Μεσσήνη 1

Η ετήσια κεντρική παράσταση των Τμημάτων Εκμάθησης Χορού του Δήμου Μεσσήνης (Δημοτικός Χορευτικός Όμιλος) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιουλίου.

Η εκδήλωση «Καλώς ανταμωθήκαμε» θα γίνει στο Αμφιθέατρο Πάρκου Μεσσήνης, στις 9 το βράδυ, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

«Καλώς ανταμωθήκαμε» την Τετάρτη στη Μεσσήνη 2

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ένδεκα κρούσματα κορονοϊού στη Μεσσηνία – 21 συνολικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ένδεκα κρούσματα κορονοϊού στη Μεσσηνία - 21 συνολικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 13

Κρούσματα κορονοϊού στη Μεσσηνία

Σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε στην Τρίπολη την Τρίτη 7 Απριλίου, κατά την υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, στη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια αυξήθηκαν στα 21

Αναλυτικά, σύμφωνα με το δελτίο που δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

“Ανακοινώνονται τρία νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι δύο ασθενείς είναι στενές επαφές ενός ήδη επιβεβαιωμένου κρούσματος. Για τo τρίτο κρούσμα έχει πραγματοποιηθεί και είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος ιχνηλάτηση επαφών και χορήγηση οδηγιών από τη ΓΓΠΠ.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον στην Περιφέρεια μας σε εικοσιένα (21) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: δύο (2)* αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα δύο (2)*

ΠΕ Αρκαδίας: τρία (3)

ΠΕ Κορινθίας: τέσσερα (4)

ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)

ΠΕ Μεσσηνίας: ένδεκα (11)

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι δεκαπέντε άνδρες (15) και έξι γυναίκες (6).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων δύο (2) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και οκτώ (8) νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Ένας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό.”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Άγγελος Χρονάς: «Προσφέρω το 50% από το δώρο του Πάσχα στον ειδικό λογαριασμό για τον κορωνοϊό»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Άγγελος Χρονάς: «Προσφέρω το 50% από το δώρο του Πάσχα στον ειδικό λογαριασμό για τον κορωνοϊό» 14

Άγγελος Χρονάς δωρεά μισθού για τον κορωνοϊό

Σε μία συμβολική κίνηση , κίνηση αλληλεγγύης  προχώρησε ο Γιατρός και Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Άγγελος Χρονάς, την οποία και ανακοίνωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού BEST της Καλαμάτας.

Ο κ. Χρονάς ανέφερε πως από το δώρο του Πάσχα , αφού ως αυτοδιοικητικός δεν έχει μισθό, θα καταβάλει στον ειδικό λογαρισμό για τον κορωνοϊό, το 50% του ποσού.

Θέλοντας και ο ίδιος να συνεισφέρει με τις δυνατότητες που έχει, σε όλη αυτή την προσπάθεια που καταβάλλεται από ιδιώτες και επιχειρήσεις αλλά και από το Κράτος να αντιμετωπιστεί η δύσκολη υγειονομική κρίση που βιώνει όλος ο πλανήτης.

Ο κ. Χρονάς σχολιάζοντας γενικότερα την κατάσταση που υπάρχει στα νοσοκομεία τόνισε μεταξύ άλλων πως το ΕΣΥ ανταποκρίνεται στις ανάγκες της υπάρχουσας κατάστασης, αφού και ο κόσμος έχει περιορίσει τις επισκέψεις του σε αυτά στις απολύτως αναγκαίες.

Παραδέχθηκε πως δεν υπάρχει μεγάλο απόθεμα σε υγειονομικό υλικό (μάσκες κλπ), αλλά όπως είπε αυτό δεν σημαίνει πως η κατάσταση είναι τραγική, αφού αναμένεται να διατεθεί  και το υλικό που έχει έρθει από το εξωτερικό.

Για το θέμα της ενίσχυσης των νοσοκομείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο κ.Χρονάς τόνισε πως αυτό είναι αναγκαίο, αρκεί να υπάρξει κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό και εξοπλισμό.

Δείτε και το σχετικό απόσπασμα στον παρακάτω σύνδεσμο

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ο Άγγελος Χρονάς για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο Άγγελος Χρονάς για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 15

Άγγελος Χρονάς – Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Παγκόσμια Ημέρα Υγειας

Η σημερινή μέρα έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία λόγω της πρωτόγνωρης πανδημίας που μαστίζει όλο τον πλανήτη,στη μάχη αυτή είμαστε όλοι συμμέτοχοι και δεν περισσεύει κανείς, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συναδέλφους γιατρούς, νοσηλευτές, ΕΚΑΒ, αστυνομία, λιμενικό, δημοτική αστυνομία αλλα και σε όλους τους απλούς πολίτες που τηρούν τις οδηγίες των επιστημόνων.

Όλοι μαζί συνεχίζουμε και είμαστε αισιόδοξοι πως θα τα καταφέρουμε!

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ