Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

«Καλάθι αλληλεγγύης» για τη στήριξη του Δημοτικού Παντοπωλείου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

«Καλάθι αλληλεγγύης» για τη στήριξη του Δημοτικού Παντοπωλείου 1
Κοινοποιησέ το

Καλάθι αλληλεγγύης Δημοτικό Παντοπωλείο

Σε μία περίοδο κρίσιμη όπως αυτή που διανύουμε, οι κοινωνικές δομές του Δήμου καλούνται να στηρίξουν τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Στο πλαίσιο αυτό, από την Κοινότητα Καλαμάτας, γίνεται έκκληση προς τους συμπολίτες μας και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Δήμο, να στηρίξουν – ενισχύσουν το Δημοτικό Παντοπωλείο με είδη πρώτης ανάγκης μέσα από το «καλάθι αλληλεγγύης». Η δομή έχει μεταφερθεί και λειτουργεί προσωρινά στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του νέου Δημαρχείου (Αθηνών 99).

Επίσης θα τοποθετηθούν ειδικά καλάθια για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης σε σούπερ μάρκετ της Καλαμάτας και σε σημεία της Κεντρικής Αγοράς.

Η πρωτοβουλία της Κοινότητας Καλαμάτας στηρίζεται από το Δήμο και η ενίσχυσή της είναι προς όφελος των δικαιούχων – συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες επιβίωσης.


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στις Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κεντρική Αγορά Καλαμάτας
Κοινοποιησέ το

Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Έλεγχοι και σήμερα Τετάρτη 5 Αυγούστου στη Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, με πωλητές και καταναλωτές να δείχνουν στην πλειονότητά τους συμμόρφωση στην τήρηση αποστάσεων, μέτρων ατομικής προστασίας κ.λπ.

Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Όπως θα διαπιστώσετε και στις φωτογραφίες η απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών των 5 μέτρων, τηρείται κατά κανόνα, εξυπηρετώντας τους πολίτες στις αγορές του αλλά και στα μέτρα πρόληψης του covid-19

 

Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Να τονίσουμε ότι εδώ και λίγες ημέρες έχει απαγορευτεί η είσοδος στα οχήματα των παραγωγών στο βόρειο πάρκινγκ εξοικονομώντας περισσότερο χώρο για τους καταναλωτές και να μην υπάρχει συνωστισμός, ενώ τα οχήματα τους οδηγούνται σε φυλασσόμενο πάρκινγκ που τους έχει παραχωρήσει η Κ.Α.Κ.

 

Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Η διοίκηση της Κεντρική Αγορά Καλαμάτας σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας, βρίσκονται σε αναζήτηση και δεύτερου πάρκινγκ για την εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού, ενώ εργαζόμενος της Κ.Α.Κ. διευκολύνει και καθοδηγεί τα οχήματα στο βόρειο πάρκινγκ, λόγο των νέων θέσεων που έχουν δημιουργηθεί αλλά και την τήρηση των αποστάσεων στα πλαίσια των μέτρων προστασίας από τον covid-19  

Όλος ο χώρος καθαρίζεται και να απολυμαίνεται μετά την λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς.

Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Κεντρική Αγορά Καλαμάτας


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Ανακοίνωση από τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας για την ορθή διαχείριση του πόσιμου νερού

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ανακοίνωση από τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας για την ορθή διαχείριση του πόσιμου νερού 6
Κοινοποιησέ το

ΔΕΥΑ Καλαμάτας

Με αφορμή την καλοκαιρινή περίοδο, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους καταναλωτές της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, ότι πρέπει να προσπαθήσουμε από κοινού για την ορθή διαχείριση του πόσιμου νερού, προκειμένου να αποφύγουμε προβλήματα στην επάρκειά του.

Ειδικότερα, με την αύξηση του πληθυσμού λόγω της θερινής περιόδου, συνιστούμε αποφυγή ποτίσματος και υπερκατανάλωσης κατά τις ώρες αιχμής (08:00-22:00).

Μπορούμε να ποτίζουμε νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ και όχι τις ώρες υψηλής θερμοκρασίας, ώστε να μην εξατμίζεται μεγάλη ποσότητα νερού.

Παρακάτω προτείνουμε απλά μέτρα που μπορεί κάθε νοικοκυριό να εφαρμόσει με στόχο την οικονομία στην κατανάλωση του νερού.

  • Ποτίζουμε τους κήπους με σταγονίδια και όχι με λάστιχο.
  • Ποτίζουμε νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ και όχι τις ώρες υψηλής θερμοκρασίας, ώστε να μην εξατμίζεται μεγάλη ποσότητα νερού.
  • Δεν αφήνουμε ανοιχτή τη βρύση κατά το πλύσιμο πιάτων, το βούρτσισμα δοντιών και το ξύρισμα.
  • Δεν αφήνουμε το λάστιχο να τρέχει όταν πλένουμε αυλές, μπαλκόνια και αυτοκίνητα.
  • Ελέγχουμε συχνά τις υδραυλικές εγκαταστάσεις μας για ενδεχόμενες διαρροές και τις επιδιορθώνουμε άμεσα.
  • Ενημερώνουμε άμεσα τη ΔΕΥΑΚ σε περίπτωση που διαπιστώσουμε διαρροή σε κάποιο κεντρικό δίκτυο.

Το προσωπικό της επιχείρησης είναι όπως πάντα σε διαρκή επιφυλακή για να επιληφθεί οποιουδήποτε προβλήματος προκύψει.

Πιστεύοντας σε μια αρμονική συνεργασία, ευελπιστούμε ότι θα ανταποκριθούμε στις ανάγκες σας και αυτό το καλοκαίρι.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Έργα, παρεμβάσεις και βελτιώσεις σε κέντρο και γειτονιές της Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Εργασίες σε κέντρο και γειτονιές της Καλαμάτας
Κοινοποιησέ το

Εργασίες σε κέντρο και γειτονιές της Καλαμάτας

Παρεμβάσεις, βελτιώσεις και μικρά έργα σε γειτονιές και διάφορα σημεία της Καλαμάτας, πραγματοποιεί συνεργείο αυτεπιστασίας του Δήμου. Οι εργασίες εξελίσσονται σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών καθώς και τις ανάγκες που καθημερινά καταγράφονται τόσο από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο, όσο και από υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν αποκατάσταση ζημιών και κατασκευή πεζοδρομίων, διαμόρφωση χώρων και πλατειών κ.ά.

Επίσης τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού (παγκάκια) στην Κεντρική Πλατεία Βασ. Γεωργίου, αντικαθιστώντας φθαρμένα υλικά, ενώ σε εξέλιξη είναι η προμήθεια νέου αστικού εξοπλισμού για διάφορα σημεία της πόλης.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ