Σάββατο , 18 Ιανουαρίου 2020
Home / Τοπικά / Καλαμάτα: Ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου
IMG 20180807 191221 660x330 - Καλαμάτα: Ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου
dav

Καλαμάτα: Ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου

Sharing is caring!

Το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου μέχρι την Καλαμάτα, επανέρχεται, καθώς έργα αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής από την Πάτρα μέχρι την Καλαμάτα, θα δημοπρατηθούν μέσα στο 2019, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε στην Ολυμπία.

182014 normal - Καλαμάτα: Ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου

Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2019 έχει προγραμματιστεί η δημοπράτηση δυο έργων συνολικού προϋπολογισμού 600 εκατομμυρίων που συνδέουν τον άξονα Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα. Το ένα έργο είναι η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής στα τμήματα Πάτρα – Πύργος – Αλφειός – Ολυμπία και Πύργος – Κατάκολο συνολικού μήκους 132 χιλιομέτρων. Η δημοπράτηση θα γίνει εντός του 2ου τριμήνου του 2019 καθότι είναι έτοιμο από πλευράς όλων των απαραίτητων οριστικών μελετών και αδειοδοτήσεων.
Το δεύτερο έργο αφορά την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής στα τμήματα Αλφειός – Καλό Νερό – Κυπαρισσία και Καλό Νερό – Πύργος συνολικού μήκους 118 χιλιομέτρων. Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι οι σχετικές μελέτες ήδη ολοκληρώνονται.

ΠΗΓΗ

niniosbanner 1 - Καλαμάτα: Ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου MYLO Indian Palace Restaurant - Καλαμάτα: Ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου perrotis - Καλαμάτα: Ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου mavreas1anigif - Καλαμάτα: Ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου krystalkyriakoanigif - Καλαμάτα: Ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου YPODIMATA - Καλαμάτα: Ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου

Δες και αυτό

σπιρτζης 768x512 310x165 - Ταχύτητα ρεκόρ : Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 20 λεπτά

Ταχύτητα ρεκόρ : Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 20 λεπτά

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΣιδηροδρομική γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη Στο τέλος του χρόνου, το νέο υπερσύγχρονο …

shares