Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Καλαμάτα: Δύο προφυλακίσεις από τη χτεσινή απολογία, σήμερα οι υπόλοιποι έξι

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Καλαμάτα: Δύο προφυλακίσεις από τη χτεσινή απολογία, σήμερα οι υπόλοιποι έξι 1

Ξέπλυμα χρήματος στην Καλαμάτα

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα η απολογία των πέντε από τους έντεκα συλληφθέντες, όπου σύμφωνα με την Ελληνική αστυνομία είχαν προσαχθεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης αλλα και για ξέπλυμα χρήματος.

Να τονίσουμε ότι σε  βάρος τους είχε σχηματισθεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για -τα κατά περίπτωση- αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων, εκβίασης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απειλής και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και περί συμπληρωμάτων διατροφής και καταπολέμησης του ντόπινγκ

Με ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, αποφασίσθηκε η προφυλάκιση του 45χρουνου που φέρεται και ως αρχηγός αλλα και του 33χρονου από την Αθήνα που φέρεται να ήταν αυτός που εκβίαζε, προκαλώντας επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δυο επιχειρηματίες από την Καλαμάτα ο 34χρονος με εγγύηση το ποσό των 20.000 ευρώ αλλα και ο 45χρονος με εγγύηση 50.000 ευρώ ενώ στον 34χρονο αλλοδαπό τέθηκε επιπλέον ο περιοριστικός όρος να μην επισκέπτεται τη Μεσσηνία.

Σήμερα Κυριακή αναμένεται η απολογία των υπολοίπων 6 κατηγορούμενων.

Ειδησεις απο Καλαματα

Ολοκληρώθηκε το 6ο πανελλήνιο Φεστιβάλ ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

6ο πανελλήνιο Φεστιβάλ ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς Καλαμάτας

Το 6ο πανελλήνιο φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων του διαγωνισμού kalamata Olive Oil awards 2020. Καθώς και με τις απονομές σε βραβευμένα πρόσωπα και ιδρύματα που έχουν συνεισφέρει στον τομέα της έλαιοκομιας. Βραβεία έλαβαν το ίδρυμα καπετάν Βασίλης και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλος, ο διευθυντής ΔΑΟΚ Μεσσηνίας Ιωάννης Κυριακόπουλος, ο καθηγητής Του πανεπιστημίου Πελλοπονήσου κύριος Γιώργος Ζακυνθινός και ο πρόεδρος της ομάδας παραγωγών Νηλέας.

Με τις εισηγήσεις των ερευνητών και εισηγητών αλλά και από τις καίριες τοποθετήσεις και χαιρετισμούς θεσμικών φορέων ολοκληρώθηκε το διήμερο του 6ου συνεχόμενου φεστιβάλ ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς Καλαμάτας.
Παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων ο δήμαρχος Καλαμάτας κύριος Θανάση Βασιλόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μεσσηνίας κύριος Στάθης Αναστασόπουλος.
Θανάση Βασιλόπουλος Σταθης Αναστασοπουλος
Πλήθος φορέων και επισκεπτών από όλη την Ελλάδα κάτω από τα αυστηρά μέτρα λόγω των προφυλάξεων για τον Κορωνοιο.
Συζητήθηκε μεταξύ των άλλων σε γεύμα εργασίας το ζήτημα με τις αθρόες εισαγωγές και εξαγωγές με το όνομα Καλαμάτα και η κατακόρυφη πτωση των τιμών στην επιτραπέζια ελιά Καλαμών λόγω της απόφασης του πρώην υπουργού κυρίου Αποστόλου να “χαρίσει” το όνομα Καλαμάτα σε όσους παράγουν μαύρες ελιές τύπου ΠΟΠ Καλαμάτα.  Τις οδυνηρές συνέπειες αυτής της ενέργειας πληρώνουν σήμερα οι παραγωγοί όλης τής Ελλάδας.
6ο πανελλήνιο Φεστιβάλ ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς Καλαμάτας
Ο αγροτικός συνεταιρισμός Καλαμάτας που είχε και την ευθύνη τής διοργάνωσης ευχαριστεί τους συνδιοργανωτές και χορηγούς των φετινών εκδηλώσεων, καθώς και τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό kalamata oliveoil awards 2020, όπως και το πανεπιστήμιο Πελλοπονήσου για την επιστημονική βοήθεια στην διεξαγωγή του.
Σύντομα μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρχουν ανάλογες δράσεις ανάδειξης πιστοποιημένων προϊόντων σε συνεργασία και με άλλες ζώνες ΠΟΠ προϊόντων στην Ελλάδα.

6ο πανελλήνιο Φεστιβάλ ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς Καλαμάτας

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Καταγγελία εργαζόμενης: Κλείνουν τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Βρεφονηπιακός Σταθμός

“Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Καλαμάτας

ιδρύθηκε το 1989 από τον Οργανισμό  Εργατικής  Εστίας. Όταν το 2012 καταργήθηκε ο Οργανισμός από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τότε ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Καλαμάτας πέρασε υπό την διοίκηση του ΟΑΕΔ. Από τότε μέχρι και σήμερα λειτουργεί σε κτήρια του Δήμου Καλαμάτας στην θέση Αγία Τριάδα μέσω χρησιδανείου, το οποίο έχει λήξει από το 2011.

Από την πρώτη στιγμή ο Βρεφονηπιακός Σταθμός εγκαταστάθηκε σε ακατάλληλο κτίριο για την αποστολή του. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν γίνει καταγγελίες και έχει αναδειχθεί η ανάγκη για τον κτιριακό εκσυγχρονισμό του. Παρά τα διαβήματα, τα έγγραφα και τις καταγγελίες, όλα αυτά τα χρόνια, καμία κυβέρνηση και διοίκηση του ΟΑΕΔ δεν ενδιαφέρθηκε για τα προβλήματα του παιδικού σταθμού.

Έγιναν μόνο ορισμένα “πασαλείμματα” – διορθωτικές παρεμβάσεις, ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του σταθμού, χωρίς να εξασφαλίζεται ουσιαστικά η αναβάθμιση του σταθμού και η ασφάλεια των παιδιών.

Πριν από λίγες ημέρες μας ανακοινώθηκε από την διοίκηση του ΟΑΕΔ η προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Β.Ν.Σ, ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες εργασίες.

Αυτή η κίνηση ουσιαστικά κλείνει τον παιδικό σταθμό με πρόσχημα το κτιριακό. Ουσιαστικά πετά έξω τα δεκάδες παιδιά για την επόμενη χρονιά και οδηγεί τους εργαζόμενους σε εργασιακή περιπέτεια.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί πρόκληση. Ειδικά σε μια περίοδο που το θέμα των παιδικών σταθμών είναι κύριο για τα νέα ζευγάρια εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πόλη της Καλαμάτας (δεκάδων χιλιάδων κατοίκων) οι βρεφικοί σταθμοί είναι μόλις 3 (2 του Δήμου, 1 του ΟΑΕΔ όπου οδηγείται σε κλείσιμο).

Μεθοδευμένα όλα αυτά τα χρόνια υπονόμευσαν τον συγκεκριμένο βρεφονηπιακό σταθμό οδηγώντας τον στην απαξίωση και στο κλείσιμο. Ενώ οι δυνατότητες του είναι για 20 βρέφη και 60 νήπια, λόγω υποστελέχωσης (μόλις 7 μόνιμοι υπάλληλοι και 4 συμβασιούχοι) αυτή την στιγμή εξυπηρετεί 8 βρέφη και 27 νήπια.

Όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει ο συγκεκριμένος παιδικός σταθμός, αλλά να στελεχωθεί πλήρως ώστε να λειτουργεί στο 100% και να φτιαχτούν επιπλέον καινούριοι, ώστε να εξασφαλιστεί κάθε παιδί στην πόλη. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε το 2020 να μην είναι εξασφαλισμένο το δικαίωμα σε βρεφικό και παιδικό σταθμό για κάθε παιδί, για κάθε νέο ζευγάρι.

Πρέπει άμεσα:

 • Με ευθύνη του Κράτους, της Κυβέρνησης και του Δήμου Καλαμάτας να δοθεί προσωρινή λύση ώστε ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Καλαμάτας να λειτουργήσει την νέα χρονιά κανονικά, μέχρι να γίνουν όλες οι απαραίτητες κτιριακές αναβαθμίσεις.
 • Να φτιαχτεί σύγχρονο κτίριο για τον βρεφονηπιακό Σταθμό που να εξασφαλίζει την ασφάλεια παιδιών και εργαζομένων
 • Να προσληφθεί όλο το αναγκαίο προσωπικό με μόνιμες σχέσεις εργασίας, ώστε ο παιδικός να λειτουργεί στο 100% των δυνατοτήτων.
 • Καμιά οικογένεια να μην στερηθεί το δικαίωμα σε βρεφικό και παιδικό σταθμό. Η προσχολική αγωγή ΔΕΝ είναι πολυτέλεια.
 • Καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις και συνθήκες των εργαζομένων στον ΒΝΣ Καλαμάτας.

  Ως εργαζόμενη στον 21ο αιώνα δεν δέχομαι να γίνω έρμαιο των πολιτικών κόστους- οφέλους από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Μιας πολιτικής που από την μία χτυπά εργασιακά δικαιώματα και από την άλλη κάνει πολυτέλεια το δικαίωμα των νέων ζευγαριών σε βρεφικό και παιδικό σταθμό.”

Αγγελική Ρηγανάκου

Εργαζόμενη στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Καλαμάτας,
Πρόεδρος του Συλλόγου Για Τα Δικαιώματα Της Γυναίκας Καλαμάτας- Μέλους της ΟΓΕ

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Ο απόλυτος ταξιδιωτικός οδηγός “My Traveller” by KalamataTimes κυκλοφόρησε!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

My Traveller

My Traveller by KalamataTimes

Κυκλοφόρησε ένας νέος ταξιδιωτικός οδηγός με πλούσια θεματολογία και φωτογραφικό υλικό με επίκεντρο την Δυτική Πελοπόννησο. Το My Traveller by KalamataTimes είναι η νέα πρόταση με επίκεντρο τον «Μοριά» που αποκαλύπτει την ιστορία και αναδεικνύει τις ομορφιές έξι σημαντικών πόλεων: της Καλαμάτας, της Μεσσήνης, της Πύλου, της Τρίπολης, της Μεγαλόπολης και της Σπάρτης!

Σε 88 σελίδες παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για όλα τα σημεία αναφοράς του τόπου και τα σωστά tips που θα πρέπει να «σημαδέψει» στον χάρτη του κάθε επισκέπτης, ώστε να απολαύσει ένα μοναδικό ταξίδι σε έναν τόπο πραγματικά αξέχαστο!

Ο ταξιδιωτικός οδηγός “My Traveller” by KalamataTimes

 • Συστήνει τη Δυτική Μάνη και τη Μικρά Μαντίνεια
 • Αποκαλύπτει τις κρυστάλλινες, καταγάλανες, καθαρές και ορισμένες …«μυστικές» παραλίες αλλά και τα περίφημα beach bar της Δυτικής Πελοποννήσου.
 • Προβάλλει μέρη μαγικά κι ονειρεμένα σε ένα τόπο άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική ιστορία, την επανάσταση καθώς και τη σύγχρονη Ελλάδα.
 • Φανερώνει μνημεία ιστορικής και θρησκευτικής σημασίας, προτείνοντας τοποθεσίες ιδανικές για Θρησκευτικό Τουρισμό
 • Προτείνει εναλλακτικές εξορμήσεις γεμάτες άθληση…
 • Παρουσιάζει τα πιο must καταστήματα όπου θα ντυθείτε ποιοτικά και φθηνά, θα γευθείτε λιχουδιές του τόπου και θα απολαύσετε καφέ και ποτό δίπλα στο κύμα…
 • Διασκεδάζει και …νυχτοπερπατά σε γραφικά σοκάκια, πλατείες γεμάτες στυλάτα καφέ και bar, ξεδιπλώνοντας τη νυχτερινή ζωή μιας πόλης που ζει στο maximum: στη στήλη «Night life in Kalamata».
 • Ψυχαγωγεί με all year long φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
 • Συμβουλεύει, με λίγα αλλά σημαντικά tips στη στήλη «Φεύγοντας μην ξεχάσετε» …πριν κουνήσετε μαντήλι να πάρετε μαζί πολλές αναμνήσεις, σουβενίρ και μυρωδιές από τον ευλογημένο τούτο τόπο…

My Traveler by KalamataTimes

Όλα αυτά ….made by “My Traveller by KalamataTimes», τον απόλυτο ταξιδιωτικό οδηγό που φέρνει την Δυτική Πελοπόννησο …στην τσέπη σας!

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ