Connect with us
Επιμελητηρίο

πρέπει να δεις

Ισθμός: Συνεχίζονται οι εργασίες κατεδάφισης – Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είναι σε ισχύ

Ανέβηκε

στις

Ισθμός: Συνεχίζονται οι εργασίες κατεδάφισης – Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είναι σε ισχύ 1
Κοινοποιησέ το

Την Πέμπτη αναμένεται να παραδοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία στην Αθηνών-Κορίνθου. Αναλυτικά όλες οι οδηγίες από την ΕΛ.ΑΣ. για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο σημείο.

Συνεχίζονται οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας στην Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού μετά την πυρκαγιά και την έκρηξη από ανατροπή βυτιοφόρου στο 75,5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού.

Η διαδικασία της κατεδάφισης αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα ενώ μέχρι την Τετάρτη τα συνεργεία θα έχουν απομακρύνει τα μπάζα, θα έχουν καθαρίσει και θα έχουν στρώσει το οδόστρωμα ώστε ο δρόμος να επανέλθει πλήρως στην κυκλοφορία. Την Πέμπτη αναμένεται να δοθεί και το συγκεκριμένο τμήμα στους οδηγούς σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, θα υπάρξει ταλαιπωρία για τους οδηγούς μέχρι την Τετάρτη ωστόσο κάνουν ότι καλύτερο μπορούν. Μάλιστα τόνισε ότι δεν καταβάλλεται το αντίτιμο των διοδίων στον Ισθμό και στην Ελευσίνα.

Ο 60χρονος οδηγός του βυτιοφόρου απέδωσε την ανατροπή του οχήματος σε σκασμένο λάστιχο. «Πάτησε ένα από τα μπροστινά λάστιχα σε κάποιο αντικείμενο στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να σκάσει και έτσι να χάσω τον έλεγχο του οχήματος και να ανατραπεί», φέρεται να υποστήριξαν στελέχη της Πυροσβεστικής.

Ο οδηγός, ο οποίος είναι ιδιώτης και όχι υπάλληλος συγκεκριμένης εταιρείας καυσίμων, είχε ελαφρά εγκαύματα και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Κορίνθου. Συνελήφθη σύμφωνα με τις διαδικασίες και αφέθηκε ελεύθερος. Η Τροχαία διενεργεί προανάκριση και έχει οριστεί ειδικός πραγματογνώμονας ο οποίος θα εξετάσει εάν η ανατροπή του βυτιοφόρου έγινε εξαιτίας σκασμένου λάστιχου.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για λόγους ασφαλείας στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαίας ενημερώνει τους πολίτες ότι για λόγους ασφαλείας θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για διευκόλυνση της κυκλοφορίας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων:

  1. Προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων με τελικό προορισμό τον Νομό Αττικής, επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου από τη χ/θ 199,600 (διόδια Αγ. Βασιλείου) έως τη χ/θ 142,850 (όριά μας με Δ.Α. Κορινθίας), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από σήμερα (08/06/2024) και έως την 23:00΄ ώρα της ιδίας, καθώς και από ώρα 05:00΄της Κυριακής 09/06/2024 έως ώρα 05:00΄της Δευτέρας 10/06/2024, αντίστοιχα.
  2. Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:

(α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, σύμφωνα με ν. 3651/2008, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν ζώντα ζώα, ευπαθή τρόφιμα όπως αυτά αναφέρονται στη διεθνή συμφωνία ΑΤΡ εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

(β) Τα γερανοφόρα οχήματα εφόσον παρέχουν έργο οδικής βοήθειας και δεν μεταφέρουν άλλα υλικά ή εξοπλισμό πέρα των αναγκαίων για την παροχή υπηρεσιών για το έργο της οδικής βοήθειας και διαθέτουν έγγραφα ή σχετική ηλεκτρονική ενημέρωση για το κατεπείγον της αποστολής τους για την παροχή της οδικής βοήθειας.

(γ) Τα βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

(δ) Τα φορτηγά οχήματα (ψυγεία) δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

(ε) Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΚ 1069/2009, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

(στ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ, Φυσικό Αέριο, κ.λπ.) όταν κινούνται για αποκατάσταση έκτακτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

(ζ) Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.

(η) Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση και μεταφορά εξοπλισμού για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων.

(θ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς.

(ι) Τα μηχανήματα έργου των ΔΕΣΕ και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από αίτημα της αρμόδιας υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με σχετική απόφαση της κατά τόπου αρμόδιας Διεύθυνσης Τροχαίας.

(ια) Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εκλογικό υλικό, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από παραστατικά- έγγραφα.

(ιβ) Τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

(ιγ) Τα φορτηγά οχήματα και μηχανήματα έργου των εταιρειών παραχώρησης που διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους και των υπεργολάβων τους προκειμένου να εκτελούν απρόσκοπτα το έργο που τους έχει ανατεθεί.

(ιδ) Τα φορτηγά οχήματα του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.

(ιε) Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς αγωνιστικών αυτοκινήτων και τα φορτηγά οχήματα διασκευασμένα σε αυτοκινούμενα επισκευής – συντήρησης (service) παροχής βοήθειας σε αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Πηγή

pralinaspourgitissesamikafemauroeidis
Κοινοποιησέ το

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ