Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Η “Καλαμάτα Μπροστά” επιμένει για μονοδρόμηση της Ναυαρίνου στην καραντίνα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ναυαρίνου
Κοινοποιησέ το

Κοσμόπουλος για μονοδρόμηση της Ναυαρίνου

Σε ανακοίνωση στην προσωπική του σελίδα στο fb, ο συνδυασμός “Καλαμάτα Μπροστά” του Βασίλη Κοσμόπουλου, επανέρχεσαι στο θέμα που είχε τονίσει στο προηγούμενο ΔΣ για μονοδρόμηση της Ναυαρίνου, ώστε να δοθεί περισσότερος χώρος στους αθλούμενους πολίτες εν όψη καραντίνας και υστερα απο σχετικο post του γνωστού ιατρού Μιχάλη Μιχαήλ, που αγανάκτησε με τον συνωστισμό στην Ναυαρίνου.

Δείτε αναλυτικά:

Στο πρόσφατο ΔΣ, ο Βασίλης Κοσμόπουλος με σκοπό την ασφαλή σωματική άσκηση των πολιτών, πρότεινε να χρησιμοποιείται ο χώρος του “χιλιομέτρου” για συγκεκριμένο αριθμό πολιτών, με έλεγχο εισερχομένων. Επίσης να μονοδρομηθεί η Ναυαρίνου, για να δοθεί περισσότερος χώρος στους αθλούμενους πολίτες. Με δεδομένο την αραιή κίνηση οχημάτων, θα ήταν αρκετά εύκολο.
Την πρόταση, που υποστήριξε και ο κ. Τζαμουράνη, δεν συζήτησε καν ο δήμαρχος. Μάλιστα τις επόμενες μέρες την χαρακτήρισε “αστεία” και πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε σε έκτακτη ανάγκη και όχι σε διακοπές. Παρά το ότι τις προηγούμενες μέρες είχε αναγκασθεί η αστυνομία να στείλει περιπολικό, για να ζητήσει από τους πολίτες να μην συνωστίζονται.
Αφιερώνουμε στον δήμαρχο την χθεσινή ανάρτηση του γνωστού ιατρού Μιχάλη Μιχαήλ, που αγανάκτησε με τον συνωστισμό στην Ναυαρίνου και τους κινδύνους που εγκυμονεί.
Του αφιερώνουμε επίσης την πληροφορία, ότι σε Ευρωπαϊκές πόλεις η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται με χαμηλή ταχύτητα και ότι θα δοθούν λωρίδες κυκλοφορίας για ποδηλάτες και πεζούς.
Ελπίζουμε να καταλάβει την διαφορά της περιχαράκωσης στην πεπατημένη και της ευέλικτης ρεαλιστικής αντιμετώπισης ενός πραγματικού προβλήματος.


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Καλαμάτα: Ξεκινά η δίκη της 50χρονης που μαχαίρωσε στον αυχένα τον κουμπάρο της

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Γυθείου ξεκινά τη Δευτέρα η δίκη της υπόθεσης επίθεσης με μαχαίρι που δέχθηκε ένας άνδρας στην Καλαμάτα από την κουμπάρα του.

Το θύμα της επίθεσης, ο Κωνσταντίνος Φλαούνας μίλησε στον ΑΝΤ1 για την επίθεση και δήλωσε πως «η κατηγορούμενη να τιμωρηθεί, όπως πρέπει να τιμωρηθεί βάσει Νόμου και να δικαιωθώ και εγώ γιατί έχω δεχθεί και ψυχολογική επίθεση».

«Ισχυρίζονται πράγματα που δεν ισχύουν», είπε ακόμη ο κ. Φλαούνας, ο οποίος αναφέρθηκε και στο διάστημα που ακολούθησε μετά την επίθεση και τον σοβαρό τραυματισμό του στον αυχένα. «Αρχικά δεν μπορούσα να κάνω καμία δραστηριότητα», δήλωσε και πρόσθεσε: «Αν σήκωνα βάρος νόμιζα ότι θα πάθω εγκεφαλικό». Όσο για την 50χρονη κατηγορούμενη; Ισχυρίζεται ότι δεχόταν σεξουαλική παρενόχληση από το θύμα. «Υπάρχουν πολλά κενά στη συγκεκριμένη υπόθεση», δηλώνει ο συνήγορός της, Αντώνης Ξυλουργίδης.

ΠΗΓΗ enikos.gr

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Μανώλης Μάκαρης: Γιατί σε εταιρείες εκτός Μεσσηνίας οι αναθέσεις του Δήμου Καλαμάτας;

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μανώλης Μάκαρης
Κοινοποιησέ το

Το τελευταίο διάστημα παρατηρήσαμε  ότι στις ακόλουθες δύο περιπτώσεις η δημοτική αρχή Καλαμάτας προχώρησε σε αναθέσεις –χωρίς διαγωνιστική διαδικασία- σε εταιρείες εκτός Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα:

1.για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση (επιχειρησιακός σχεδιασμός) με απόφαση δημάρχου έγινε απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένη εταιρεία που εδρεύει στην Ζήρια Αχαΐας και ιδρύθηκε προ έτους.

  1. για την μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Μικρής Μαντίνειας έγινε προγραμματική σύμβαση (μέσω Περιφέρειας Πελοποννήσου) με την Αναπτυξιακή του Πάρνωνα στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας συμμετέχουν οι δήμοι Ευρώτα , Μονεμβασιάς, Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας και όχι ο δήμος Καλαμάτας.

Τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν και δεν απαντήθηκαν από τη δημοτική αρχή είναι τα ακόλουθα:

1.γιατί δεν προτιμήθηκε η διαγωνιστική διαδικασία έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον Δήμο;

2.γιατί δεν προτιμήθηκαν αντίστοιχες εταιρείες της Μεσσηνίας παρομοίου αντικειμένου(πχ Αναπτυξιακή Μεσσηνίας στην οποία μετέχει ο Δήμος Καλαμάτας);

Ειδικά για την ανάπλαση της Μικρής Μαντίνειας η δυνατότητα παρέμβασης του Δήμου Καλαμάτας αλλά και της τοπικής κοινότητας είναι ιδιαίτερα περιορισμένη αφού ο δήμος Καλαμάτας δεν μετέχει στο ΔΣ της Αναπτυξιακής του Πάρνωνα.

Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Μικρής Μαντίνειας είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή και θα πρέπει να γίνει με βάση τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, της αειφορίας και της συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας και σαφώς να συμπεριλάβει και την περιοχή έμπροσθεν του κληροδοτήματος Παναγιώταρου που θα πρέπει να αναβαθμιστεί σε ένα παραθάλασσιο πάρκο αναψυχής.

Μανώλης Μάκαρης


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Βασιλόπιτες εκοψαν οι τάξεις του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Σήμερα 15 Ιανουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στο 6ο Δημοτικό σχολείο, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η καθιερωμένη κοπή πίτας, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας που επιβάλλονται για τη μη διασπορά της πανδημίας.

Οι πρωτοχρονιάτικες πίτες μοιράστηκαν σε όλα τα τμήματα όλων των τάξεων του σχολείου και οι τυχεροί παρέλαβαν μια δωροεπιταγή.

Στο τέλος, οι δάσκαλοι του σχολείου έκοψαν και τη δική τους βασιλόπιτα.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ