Connect with us
Επιμελητηρίο

πρέπει να δεις

Η Πόλα Ρούπα αποφυλακίστηκε και έρχεται Καλαμάτα στο πατρικό της

Ανέβηκε

στις

Η Πόλα Ρούπα αποφυλακίστηκε και έρχεται Καλαμάτα στο πατρικό της 1
Κοινοποιησέ το

https://www.navarinochallenge.com/

Το μέλος της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», Πόλα Ρούπα εξέτισε μεικτή ποινή φυλάκισης 13,5 χρόνια, δηλαδή, 8,5 χρόνια μέσα στη φυλακή στα οποία προστίθεται το χρονικό διάστημα της προσωρινής κράτησης κι αυτός είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο το Δικαστικό Συμβούλιο των φυλακών της Θήβας έκανε δεκτή την αίτησή της για υφ’ όρων απόλυση και δεν έπαιξε ρόλο ότι είναι μητέρα ανήλικου τέκνου, όπως αναφέρθηκε χθες από μέσα ενημέρωσης.

Θυμίζουμε ότι η πρωτόδικη ποινή που της είχε επιβληθεί για την συμμετοχή της σε τρομοκρατικές ενέργειες του «Επαναστατικού Αγώνα» ήταν ισόβια κάθειρξη. Ποινή που στη πορεία και μετά από σειρά δικών, συγχωνεύτηκε στα 20 χρόνια κάθειρξη. Η Πόλα Ρούπα εξέτισε 13,5 χρόνια, δηλαδή τα 3/5 της ποινής της, όπως ορίζει ο νόμος.

Η Πόλα Ρούπα μετά την αποφυλάκισή της φιλοξενείται προσωρινά σε σπίτι φιλικού της προσώπου στην Αθήνα και αναμένεται να αναχωρήσει για την Καλαμάτα όπου είναι το πατρικό της, για μόνιμη εγκατάσταση. Ο γιος της φοιτά στη 1η Γυμνασίου σε σχολείο της Καλαμάτας και διαμένει μαζί με την αδερφή της Πόλας Ρούπα.

Σύμφωνα με την δικηγόρο της, Μαριζάνα Κίκιρη, «ορθώς εφαρμόστηκε το άρθρο 105 Β του ΠΚ, πράγμα που δεν εφαρμόστηκε κακώς στην περίπτωση του συντρόφου της Νίκου Μαζιώτη και που πρέπει να εφαρμοστεί και να σταματήσει να υφίσταται ένα καθεστώς εξαίρεσης. Επίσης, να σημειωθεί, ότι στην υφ όρο απόλυση δεν προβλέπεται πουθενά στο νόμο, απόλυση λόγω μητρότητας ανηλίκου».

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Μαζιώτης συνεχίζει να κρατείται στις φυλακές Δομοκού παρά τις τρεις αιτήσεις αποφυλάκισης, που έχει κάνει το τελευταίο χρόνο.

Η δράση της Πόλα Ρούπα και η σύλληψη

Η 54χρονη σήμερα Πόλα Ρούπα συνελήφθη αρχικά τον Απρίλιο του 2010 μαζί με πέντε ακόμη συνεργούς της και τον σύντροφό της Νίκο Μαζιώτη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας». Προφυλακίστηκε στον Κορυδαλλό απ’ όπου αποφυλακίστηκε τον Οκτώβριο του 2011 λόγω συμπλήρωσης του 18μήνου, δηλαδή του ανώτατου χρονικού ορίου προφυλάκισης.

Τους αμέσως επόμενους μήνες, η Ρούπα όπως και ο σύντροφός της έδιναν το «παρών» στο 5ο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα». Τον Ιούνιο του 2012, ωστόσο, Μαζιώτης και Ρούπα δεν παρουσιάστηκαν όπως όφειλαν στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων και επέστρεψαν στην παρανομία.

Τον Ιούλιο του 2014 ο Νίκος Μαζιώτης που –όπως και η Πόλα Ρούπα– είχε στο μεταξύ καταδικαστεί ερήμην σε ποινή φυλάκισης 50 ετών για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» εντοπίστηκε στο Μοναστηράκι και συνελήφθη μετά από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς. Λίγες ημέρες αργότερα, αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είχαν εντοπίσει στην οδό Υψηλάντου στην Πεύκη το διαμέρισμα-κρησφύγετο του ζεύγους των τρομοκρατών, όχι όμως και την Πόλα Ρούπα, η οποία είχε προλάβει να διαφύγει παίρνοντας μαζί της τον ανήλικο γιο της, ένα λάπτοπ κι ένα πιστόλι.

Η Πόλα Ρούπα επανεμφανίστηκε ένα χρόνο αργότερα, τον Ιούνιο του 2015. Μαζί με συνεργούς της λήστεψε το υποκατάστημα τράπεζας το οποίο λειτουργεί στο εσωτερικό του νοσοκομείου «Σωτηρία» αρπάζοντας από τα ταμεία 125.000 ευρώ.

Σε κείμενο που είχε συντάξει τότε η ίδια και δημοσιεύσει αργότερα στο Διαδίκτυο, είχε παραδεχθεί ότι μέρος της λείας είχε διαθέσει προκειμένου να οργανώσει το σχέδιο απόδρασης με ελικόπτερο του Νίκου Μαζιώτη και μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» από τις φυλακές Κορυδαλλού, τον Φεβρουάριο του 2016. Το σχέδιο της Ρούπα είχε αποτύχει, καθώς ο πιλότος του ελικοπτέρου που είχε αποπειραθεί να καταλάβει η 48χρονη είχε αντιδράσει αρνούμενος να υπακούσει στις διαταγές της.

Η τελευταία «εμφάνιση» της Πόλας Ρούπα πριν από τη σύλληψή της τον Ιανουάριο του 2017 στην Ηλιούπολη, ήταν σε ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στη Μαλεσίνα τον Σεπτέμβριο του 2016 με λεία 180.000 ευρώ.

protothema.gr

https://pralina.gr/spourgitissesamikafemauroeidis
Κοινοποιησέ το

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ