Κυριακή , 23 Φεβρουαρίου 2020

Η Παναγία η Σουμελά κινδυνεύει από βράχο 350 τόνων!

Sharing is caring!

Από το πρωί έχει γίνει γνωστό ότι η Παναγία Σουμελά απειλείται από βράχο 350 τόνων! Είχαν ξεκινήσει εργασίες συντήρησης του μοναστηριού πριν τέσσερα χρόνια έχουν φτάσει σχεδόν στο τέλος τους.

Βράχος 350 τόνων απειλεί το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο DHA, σύμφωνα με το οποίο έχουν αρχίσει οι εργασίες για να αφαιρεθεί ο βράχος ώστε να ανοίξει το μοναστήρι στις 18 Μαΐου.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, έχουν φτάσει σχεδόν στο τέλος οι εργασίες συντήρησης του μοναστηριού οι οποίες είχαν ξεκινήσει πριν τέσσερα χρόνια, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής τα ειδικά συνεργεία τα οποία εργάζονται στο μοναστήρι καθάρισαν βράχους 4 χιλιάδων τόνων.

Γιατί η NASA προσπαθεί να εξηγήσει γιατί πάντα υπάρχει πάνω από την Ελλάδα ένα φως;

Παναγία Σουμελά

Όπως αναφέρει το e-pontos, ο πρώην καθηγητής του Τεχνικού Πανεπιστημίου Μαύρης Θάλασσας, γεωλόγος Οσμάν Μπεκτάς, δήλωσε ότι και στο μέλλον θα συνεχίσουν να υπάρχουν πτώσεις βράχων και πως είναι αδύνατον να εμποδιστεί πλήρως η πτώση τους. “Στο παρελθόν δεν υπήρξε κανένας θάνατος ή τραυματισμός από πτώση βράχων, αλλά παρότι θα ανοίξει για τους επισκέπτες, υπάρχει κίνδυνος πτώσης βράχων.

Με αυτές τις εργασίες που γίνονται σήμερα γίνεται προσπάθεια να μειωθεί αυτός ο κίνδυνος. Ποτέ δεν θα εκλείψει εντελώς αυτός ο κίνδυνος”, ανέφερε. Πρόσθεσε ότι γίνονται δυο ειδών εργασίες αυτή τη στιγμή. Η πρώτη αποκαλείται ‘δραστική εργασία’ και αφορά την αφαίρεση βράχων που μπορεί να πέσουν. Η δεύτερη είναι η ‘παθητική εργασία’ που αφορά την παρεμπόδιση ζημιών με συρματόπλεγμα από πιθανή πτώση βράχων.

Τι έγινε στην Τουρκία και προκάλεσε χαμό; Το χαμόγελο της Παναγίας που προκαλεί δέος!

Ωστόσο, ο δήμαρχος της περιοχής Μάτσκα Κοράι Κοτζχάν είπε ότι με τις εργασίες δεν θα υπάρχει κίνδυνος πτώσης βράχων και πως οι τουρίστες θα μπορούν να επισκέπτονται το μοναστήρι με ασφάλεια. “Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρός μας, το μουσείο θα ανοίξει σε πρώτη φάση την παγκόσμια Ημέρα Μουσείων μέσα στον Μάιο. Για την περιοχή το μοναστήρι Σουμελά είναι πολύ σημαντικό τουριστικό κέντρο. Πριν κλείσει το μοναστήρι είχε 600 χιλιάδες επισκέπτες. Ακόμη και μετά το κλείσιμό του επισκέφθηκαν την περιοχή 400 χιλιάδες.

Όσο γίνονταν οι εργασίες συντήρησης κι εμείς δεν μείναμε με δεμένα τα χέρια, κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες”, ανέφερε ο δήμαρχος Μάτσκα, λέγοντας ότι από ειδικές ταράτσες οι τουρίστες μπορούσαν από μακριά να βλέπουν το μοναστήρι αλλά και το εσωτερικό του ακόμη.

ΠΗΓΗ 

Δες και αυτό

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάζεται η Κοίμηση της Θεοτόκου

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΌταν ο θάνατος γίνεται γιορτή και δεν αποκαλείται θάνατος, αλλά μετάσταση… Όταν …

shares