Connect with us

Φωτογραφία

Η φωτογραφία από τη φλεγόμενη Ελαφόνησο που «έριξε» το Instagram

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Η φωτογραφία από τη φλεγόμενη Ελαφόνησο που «έριξε» το Instagram 1

Ήταν περίπου μία εβδομάδα πριν όταν ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην Ελαφόνησο, σε περιοχή χαμηλής βλάστησης. Η φωτιά μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη που σχεδόν 10.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το νησί, ενώ εκκενώθηκε δύο φορές το κάμπινγκ, αλλά και σπίτια και καταλύματα στον οικισμό Παναγιά και στην περιοχή του Σίμου.

Δεκάδες βίντεο και φωτογραφίες κυκλοφόρησαν που αναδείκνυαν το μέγεθος της καταστροφής, με αποκορύφωμα ένα καρέ που δημοσίευσε στο Instagram ο χρήστης “kirillsamarits” και που έκανε “πάταγο“.

 

Στο καρέ βλέπουμε ένα εpωτευμένο ζευγάρι να ανταλλάζει ένα φιλί, ενώ βρίσκεται μέσα σε θάλασσα στην Ελαφόνησο. Στο background ο ουρανός είναι μαύρος από τη φωτιά και τη στάχτη.

“Θυμήθηκα το ζευγάρι στο Μάτι που βρέθηκε αγκαλιασμένο και απανθρακωμένο πέρυσι από τις φωτιές. Αυτό θυμήθηκα και τους έβγαλα φωτογραφία γιατί τους ήθελα ζωντανούς”, ανέφερε ο φωτογράφος ονόματι Kirill Samarits.

 

Events

Το ΚΝΚ και ο Ιωάννης Κόσσυβας μας συστήνουν τον υπέροχο κόσμο της μονόχρωμης φωτογραφίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Το ΚΝΚ και ο Ιωάννης Κόσσυβας μας συστήνουν τον υπέροχο κόσμο της μονόχρωμης φωτογραφίας 8

ΚΝΚ και Ιωάννης Κόσσυβας

Έχετε αγάπη για τη φωτογραφία; Ειδικά για τις ασπρόμαυρες εικόνες; Το ιδανικό εργαστήριο γίνεται από το Κέντρο Νέων Καλαμάτας που έχει την ευχαρίστηση να φιλοξενήσει τον Ioannis Kossyvas.

Όντας μέλος του Culture of Balkans cultural group, ο Ioannis είναι ειδικός σε αυτό το είδος φωτογραφίας και με χαρά θα μοιραστεί τις γνώσεις του με όσους επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τη δουλειά του και για αυτή την καταπληκτική τέχνη. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα δώσει ορισμένες συμβουλές σχετικά με τον υπέροχο κόσμο της μονόχρωμης φωτογραφίας.

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί αύριο, 19 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ. στο χώρο του Κέντρου Νέων Καλαμάτα.

Συνέχεια ανάγνωσης

Φωτογραφία

Έκθεση φωτογραφίας «Προπαγάνδα» από τη Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Έκθεση φωτογραφίας «Προπαγάνδα» από τη Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας 9

Έκθεση φωτογραφίας «Προπαγάνδα» από τη Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας

Έκθεση φωτογραφίας «Προπαγάνδα» από τη Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας 10Η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας – Φ.Ο.ΚΑΛ παρουσιάζει την ετήσια δημιουργική εργασία της για το 2019 με θέμα: «Προπαγάνδα». Το συγκεκριμένο project έχει την προσωπική σφραγίδα των μελών της ομάδας, που επέλεξαν να το υλοποιήσουν, ως προς το ύφος, τη σκέψη και τελικά τη φωτογραφική τους ματιά. Κάθε συμμετέχων εκθέτει μέχρι πέντε φωτογραφίες, οι οποίες είναι το αισθητικό αποτέλεσμα μιας έρευνας που έχει συγκεκριμένα στάδια• αυτά καταγράφονται σε ένα τετράδιο (sketchbook), ανάλογα με την αισθητική και το ύφος του καθενός. Η θεωρητική εργασία ολοκληρώνεται με ένα μικρό κείμενο, το οποίο αποτελεί τη σύνοψη της όλης έρευνας και ταυτόχρονα τη “γέφυρα” που τη συνδέει με τις φωτογραφίες που εκτίθενται.

Το project «Προπαγάνδα» παρουσιάζεται στην εφημερίδα “Θάρρος” (πιεστήριο), Σταδίου 45 στην Καλαμάτα, από 15 έως 22 Δεκεμβρίου 2019.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19:00.

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη τις καθημερινές 18:00 – 20:00 και τις Κυριακές 18:00 – 22:00.

Έκθεση φωτογραφίας «Προπαγάνδα» από τη Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας 11

Έκθεση φωτογραφίας «Προπαγάνδα» από τη Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας

Συνέχεια ανάγνωσης

Φωτογραφία

Έκθεση ζωγραφικής σε φύλλα δένδρων “…στο κύμα”

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Έκθεση ζωγραφικής σε φύλλα δένδρων "...στο κύμα" 12

Έκθεση ζωγραφικής σε φύλλα δένδρων “…στο κύμα”

Ο “Πολιτιστικός Αντίλογος” , με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Σωματείου για την Τέχνη και την Φύση “ΝΑΡΤΟΥΡΑ” , παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής σε φύλλα δένδρων της κυρίας Γεωργίας Ραντέλοβα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν “μετά μουσικής” την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και ώρα 7.30 στο καφέ “…στο κύμα” (Ναυαρίνου ) στην παραλία της Καλαμάτας.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 19 / 1 / 2020 και θα λειτουργεί από τις 10.00 έως τις 17.00 κάθε μέρα.

Λίγα λόγια για την ζωγράφο

Η Γεωργία Ραντέλοβα γεννήθηκε το 1955 στη Φιλιππούπολη Βουλγαρίας Κατοικούσε και εργαζόταν στη Φιλιππούπολη και στη Σόφια της Βουλγαρίας. Από το 2010 κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα , αρχικά στη Μήλο και τώρα στην Αθήνα. Όπως λέει η ίδια αισθάνεται και Ελληνίδα. Σπούδασε, σε Ωδείο, “Φωνητική Παιδαγωγική” με ειδικότητα “Διευθύντρια Χορωδίας”. Με τη ζωγραφική ασχολείται από μικρή. Ως εικαστικός καλλιτέχνης έχει συμμετάσχει και εξακολουθεί να συμμετέχει σε διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις και φιλανθρωπικά μπαζάρ, στη Βουλγαρία και στην Ελλάδα.

Έκθεση ζωγραφικής σε φύλλα δένδρων "...στο κύμα" 13

Έκθεση ζωγραφικής σε φύλλα δένδρων “…στο κύμα”

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ