Connect with us

πρέπει να δεις

Η Best Cybernetics για τη συμμετοχή της στην έκθεση Πελοπόννησος EXPO

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Η Best Cybernetics για τη συμμετοχή της στην έκθεση Πελοπόννησος EXPO 1

Η Best Cybernetics για τη συμμετοχή της στην έκθεση Πελοπόννησος EXPO

Για δεύτερη χρονιά η εταιρία σας θα συμμετέχει στην έκθεση Πελοπόννησος EXPO που θα λάβει χώρα στην Τρίπολη. Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρία BEST CYBERNETICS.

 

Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω το kalamata Times που μας δίνει την ευκαιρία και την δυνατότητα να μας γνωρίσει το κοινό της Μεσσηνίας.

Η εταιρία Best Cybernetics, από το 2009, αναπτύσσει καινοτόμα πληροφοριακά συστήματα και παρέχει υπηρεσίες σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων, ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shop), εφαρμογών λογισμικού κατά παραγγελία (custom applications) και εφαρμογών κινητών τηλεφώνων (mobile applications).

Η συνεισφορά της εταιρείας καλύπτει όλα τα στάδια του κύκλου ζωής λογισμικού και διαδικτυακών εφαρμογών: ανάλυση απαιτήσεων, σχεδιασμό, υλοποίηση, έλεγχο & δοκιμές, εκπαίδευση και διαρκή υποστήριξη.

 

Η εταιρεία συνεργάζεται με Ευρωπαϊκά ερευνητικά ιδρύματα, ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς και εταιρείες, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να συμμετέχει σε εξειδικευμένα έργα σε τομείς ενδιαφέροντος όπως η καινοτομία, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η επαγγελματική κατάρτιση ενηλίκων, η προώθηση της επιστήμης και των νέων τεχνολογιών, η διείσδυση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ η Best Cybernetics συμμετέχει ως εταίρος και τεχνολογικός συντονιστής σε αρκετά Ευρωπαϊκά έργα.

Ποιες οι υπηρεσίες που παρέχει η επιχείρησή σας και ποια τα οφέλη για τους πελάτες σας;

Η Best Cybernetics προσφέρει τις εξής υπηρεσίες:

 1. Δημιουργία ιστοσελίδων και e-shop:
  Στην Best Cybernetics θέλουμε να παρέχουμε ξεχωριστές ιστοσελίδες και e-shop στους πελάτες μας. Δίνουμε σημασία στο design και στην λειτουργικότητα, ώστε μαζί με το εξειδικευμένο μας promotion να γίνεται η σελίδα ολοένα και πιο ελκυστική. Ταυτόχρονα όλα τα site και e-shop είναι σχεδιασμένα να είναι responsive, δηλαδή να ανταποκρίνονται σε όλων των ειδών τις συσκευές (pc, tablet, smartphone κλπ), καθώς και να είναι φιλικά ως προς τον χρήστη.
 2. Δημιουργία Custom και Mobile εφαρμογών:
  Η εμπειρία της Best Cybernetics έχει προκύψει από τη συνεργασία της με πελάτες από πολλούς διαφορετικούς τομείς και με ιδιαίτερες απαιτήσεις, με αποτέλεσμα να την έχει φέρει στη θέση να μπορεί να παράσχει αφενός εξαιρετικά ισχυρές λύσεις, αφετέρου ιδιαίτερα πλήρεις ώστε να καλύπτουν ολοκληρωμένα τις ανάγκες κάθε πελάτη, με ένα συνολικά χαμηλό κόστος κτήσης (TCO – Total Cost of Ownership). Κατανοούμε απολύτως τις προοπτικές ανάπτυξης κάθε επιχείρησης, με αποτέλεσμα ο σχεδιασμός των λύσεων να πραγματοποιείται έχοντας λάβει υπόψη και τις απαιτήσεις που θα προκύψουν στο μέλλον.
 3. Δημιουργία E-Learning πλατφορμών:
  H νέα εποχή στην εκπαίδευση έφτασε και η Best Cybernetics σας βάζει για τα καλά μέσα σε αυτή. Με την δημιουργία e-learning πλατφόρμων, την ψηφιοποίηση εκπαιδευτικού υλικού, καθώς και την δημιουργία εφαρμογών, η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται πιο ευχάριστη και φιλική.
 4. Graphic Design:
  To brand σας είναι ο καθρέφτης της επιχείρησης. Στην Best Cybernetics δημιουργούμε ολοκληρωμένα brands και εταιρικές ταυτότητες που κάνουν αίσθηση, είτε πρόκειται για επαγγελματίες (λογότυπο, επαγγελματικές κάρτες, επιστολόχαρτα), είτε για καταστήματα (κατάλογοι, διαφημιστικά φυλλάδια, μενού εστιατορίων), είτε για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη παρουσιαστεί.
 5. Web Hosting:
  Oι ιστοσελίδες που δημιουργούμε φιλοξενούνται σε ταχύτατους dedicated servers της Βest Cybernetics, απαλλάσσοντας σας από κολλήματα και δυσλειτουργίες που κάνουν κακό στην ψηφιακή σας εικόνα.
 6. Consulting:
  Το άρτια καταρτισμένο προσωπικό μας θα σας ακούσει και θα σας βοηθήσει σε οποιοδήποτε επιχειρηματικό σας προβληματισμό.
 7. Digital Marketing:
  Διαφημιστείτε μέσω της Best Cybernetics για να είστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές σας. Search Engine Optimization, Social Media Marketing, Google Adwords και e-mail Marketing είναι κάποια από τα εργαλεία που θα εκτοξεύσουν την επιχείρηση σας. Η εξειδικευμένη ομάδα Digital Marketing της Best Cybernetics είναι εδώ για να σας βοηθήσει με το ψηφιακό Marketing και σας εγγυάται απόλυτη επιτυχία.

Γιατί μια επιχείρηση να εμπιστευτεί εσάς για την προβολή της;

Γιατί κάθε μέρα στη Best Cybernetics είναι μια καινούρια ημέρα δημιουργίας. Γιατί έχουμε νέους ανθρώπους με φρέσκιες ιδέες και πάθος για αυτό που κάνουν. Γιατί προσφέρουμε τις υπηρεσίες και τις γνώσεις μας σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Γιατί τα έργα που έχουμε αναλάβει σε ελληνικό και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο εγγυώνται ότι είμαστε ο σύμμαχος που ψάχνετε για την αναβάθμιση της επιχείρησής σας. Γιατί τα έργα μας έχουν «ψυχή», αγάπη και μεράκι και η επιτυχία σας είναι και δική μας επιτυχία!

 

Το όραμα της Best Cybernetics είναι η δημιουργία έργων που το καθένα ξεχωριστά χαρακτηρίζεται από υψηλή αισθητική, πάθος, τεχνογνωσία και άρτια λειτουργικότητα. Τα project που έχουμε αναλάβει, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό, μπορούν να σας δώσουν την εγγύηση, ότι επιλέγοντας την ομάδα της Best Cybernetics, θα μείνετε παραπάνω από ευχαριστημένοι!

Ποιες οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της πληροφορικής και πώς αυτές μπορούν να ωφελήσουν τους συνεργάτες σας;

Οι υπολογιστές και το διαδίκτυο αποτελούν ήδη μέρος σχεδόν όλων των πτυχών μιας επιχείρησης. Η τεχνολογία της πληροφορίας διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο τα τελευταία χρόνια ως παράγοντας αλλαγής στη γεωργία, τη μεταλλεία, τη βιομηχανία και τις βιομηχανίες υπηρεσιών. Η τάση αυτή θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια και θα επηρεαστεί ένας μεγαλύτερος αριθμός δραστηριοτήτων από την πληροφορική, καθώς η τεχνολογία βρίσκει ταχύτερους και απλούστερους τρόπους για να γίνει η δουλειά.

 

Μερικοί από τους σημαντικούς νέους τομείς στον τομέα της τεχνολογίας των πληροφοριών είναι:

Cloud Computing – Αυτό συνεπάγεται τη χρήση υπολογιστικών υπηρεσιών μέσω του διαδικτύου. Οι επιχειρήσεις δεν χρειάζεται να επενδύουν σε υλικό ή λογισμικό για τις απαιτήσεις τους. Αντ ‘αυτού, μπορούν να επιλέξουν το IaaS (υποδομή ως υπηρεσία), το PaaS (πλατφόρμα ως υπηρεσία) και το SaaS (λογισμικό ως υπηρεσία). Ένα άλλο πλεονέκτημα που κερδίζουν οι επιχειρήσεις με το cloud computing είναι ότι ολόκληρος ο οργανισμός, ανεξάρτητα από τη θέση των εργαζομένων, χρησιμοποιεί ακριβώς τους ίδιους διακομιστές και συσκευές αποθήκευσης. Αυτό επιτρέπει μεγαλύτερη τυποποίηση και άμεση πρόσβαση στις ίδιες πληροφορίες σε όλη την εταιρεία.


Digital Analytics – Πρακτικά όλες οι εταιρείες καταγράφουν μεγάλο όγκο δεδομένων σχετικά με τους πελάτες τους μέσω των ιδιοτήτων ιστού και των εφαρμογών για κινητά. Ωστόσο, η χρήση αυτών των δεδομένων και η παροχή πληροφοριών που βοηθούν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών ή τη λήψη νέων, είναι μια πολύπλοκη διεργασία. Η ψηφιακή ανάλυση είναι η χρήση αυτών των πληροφοριών για την επίτευξη μεγαλύτερης ικανοποίησης των πελατών, αύξηση των ποσοστών απόκτησης πελατών και βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών που επισκέπτονται την ιστοσελίδα της εταιρείας. Η εξειδικευμένη ομάδα της Best Cybernetics μπορεί να σας βοηθήσει να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις δυνατότητες της ψηφιακής εποχής.

 

Internet of Things – Αυτό αναφέρεται σε μια κατάσταση, όπου τα καθημερινά αντικείμενα έχουν συνδεσιμότητα δικτύου, που τους επιτρέπει να στέλνουν και να λαμβάνουν δεδομένα. Τα βασικά συστατικά που απαιτούνται για να συμβεί αυτό έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ, καθώς το ευρυζωνικό διαδίκτυο γίνεται φθηνότερο και ευρύτερα διαθέσιμο. Επιπλέον, δημιουργούνται περισσότερες συσκευές με δυνατότητες Wi-Fi σύνδεσης και η διείσδυση των smartphone αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Καθώς οι συσκευές έχουν τη δυνατότητα να “μιλάνε” με κεντρικό εξυπηρετητή και μεταξύ τους, οι δυνατότητες των επιχειρήσεων να χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες ανοίγουν νέους δρόμους.

 

Εφαρμογές για κινητά – Όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και σε ιστοσελίδες εταιριών μέσω smartphone και tablet, αντί για επιτραπέζιους ή φορητούς υπολογιστές. Αυτή η τάση αναμένεται να επιταχυνθεί και οι επιχειρήσεις πρέπει να αναπτύξουν responsive ιστοσελίδες, που να ανταποκρίνονται σε όλες τις συσκευές, και εφαρμογές για κινητά, εάν επιθυμούν να διατηρήσουν τους υπάρχοντες πελάτες ή και να προσελκύσουν νέους. Η έμπειρη ομάδα της Best Cybernetics είναι ο κατάλληλος συνεργάτης σας σε αυτό το εγχείρημα και μπορεί να σας βοηθήσει ώστε να έχετε την καλύτερη δυνατή online παρουσία.

 

Το ερώτημα για τις επιχειρήσεις δεν είναι πια το αν θα επενδύσουν σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία της πληροφορίας ή όχι. Δεν είναι καν το κατά πόσον οι υπάλληλοι σε ολόκληρο τον οργανισμό πρέπει να κατανοούν την τεχνολογία και να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις υποδομές που διαθέτουν. Η σημερινή πρόκληση για τους ηγέτες των επιχειρήσεων όλων των μεγεθών είναι ο τρόπος με τον οποίο θα χρησιμοποιήσουν το ψηφιακό τους πλεονέκτημα για να διατηρήσουν τον ανταγωνισμό.

 

Μία από τις φιλοδοξίες σας είναι να στεγάσετε με στο  e-Sisifos την ιστορία, τη λαογραφία και την παράδοση της Κορινθίας. Μιλήστε μας για και για την προσφορά αυτού του έργου στην Κορινθία γενικότερα.

Η Best Cybernetics θα βρίσκεται για 2η χρονιά στην Peloponnisos Expo και φέτος έχει την χαρά και την τιμή να παρουσιάζει το έργο e-sisifos, που υλοποιεί σε συνεργασία με την RapMedia και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

 

Το e-sisifos είναι ένα έργο που δημιουργήθηκε και συνεχίζει να εξελίσσεται με σεβασμό στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Αποτελεί το Ψηφιακό Χρονολόγιο της Κορινθιακής Λαογραφίας μέσω της δημιουργίας μιας νέας διαδραστικής διαδικτυακής πύλης (portal) στην οποία χρήστες (πολιτιστικοί φορείς, ειδικοί του χώρου, λάτρεις-ερασιτέχνες της Λαογραφίας κλπ) αναρτούν αρχειακό υλικό σε ψηφιακή μορφή, μέσω τεχνικών πληθοπορισμού (crowdsourcing) που φέρει λαογραφικό πρόσημο.
Επιπλέον, έχει δημιουργηθεί μια ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα (e-learning), που απευθύνεται στην εκπαιδευτική κοινότητα, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και τροφοδοτείται από αυτήν, παρέχοντας στους εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα αξιοποίησης θεμάτων της πύλης, με ελκυστικά εργαλεία πρόσληψης, γνώσης και αξιολόγησης.
Τέλος, έχει δημιουργηθεί και μια εφαρμογή για sma
rtphones με τεχνικές προσωποποιημένης πληροφόρησης σχετικά με σημαντικά και ενδιαφέροντα πολιτιστικά σημεία της περιφερειακής ενότητας Κορινθίας.

 

Βασικός στόχος είναι η ενδελεχής και συγκεντρωτική καταγραφή και η μετέπειτα ψηφιοποίηση του αρχειακού υλικού, που θα διευκολύνει την αναζήτηση, τη διαθεσιμότητα και τη διάδραση των ενδιαφερομένων με αυτό. Επίσης, μέσω του e-sisifos καθίσταται εφικτή η παραγωγή νέας γνώσης και η δημιουργία μιας έγκυρης και ανεξάντλητης πηγής πληροφόρησης.
Τέλος, ενθαρρύνεται η συμμετοχή συλλόγων, τοπικών φορέων, οργανισμών και προσωπικοτήτων της Κορινθιακής κοινότητας, ώστε να καλλιεργηθεί η αξία της ενασχόλησης με τον πολιτισμό και να ενισχυθεί η σημασία της διατήρησης της ιστορικής και συλλογικής μνήμης για τον σύγχρονο άνθρωπο.

 

Που και πως μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας κάποιος ενδιαφερόμενος;

Η εταιρία Best Cybernetics έχει έδρα στην Πάτρα (Ταγματάρχου Ζακυνθινού 6). Την περίοδο 13 με 17 Νοεμβρίου θα βρισκόμαστε στην Peloponnisos Expo, που λαμβάνει χώρα στην Τρίπολη και θα μπορέσει όποιος επιθυμεί να έρθει στο περίπτερο 183-185 για να μας γνωρίσει καλύτερα και να συζητήσουμε για τεχνολογία, καινοτομία και όχι μόνο.
Η Best Cybernetics για τη συμμετοχή της στην έκθεση Πελοπόννησος EXPO 2

Διαφορετικά οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μπορεί να μας προσεγγίσει με τους εξής τρόπους:

 1. Στον χώρο μας – Ταγματάρχου Ζακυνθινού 6, ισόγειο
 2. Τηλεφωνικώς – 2610 270 093, 6972297108
 3. Με e-mail – info@bestcybernetics.com
 4. Μέσω της ιστοσελίδας μας – https://bestcybernetics.com/el/
 5. Μέσω του Facebook – Best Cybernetics 

Θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε.

Η Best Cybernetics για τη συμμετοχή της στην έκθεση Πελοπόννησος EXPO

πρέπει να δεις

Σαν σήμερα: Η άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς Τούρκους

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Σαν σήμερα: Η άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς Τούρκους 15

Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Αν και η Βυζαντινή Αυτοκρατορία δεν είχε καμία σχέση με την αίγλη και την δύναμη του παρελθόντος, και είχε περιοριστεί στην ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης και στο δεσποτάτο του Μυστρά, οι κίνδυνοι ήταν πολλοί. Η Κωνσταντινούπολη, μετά από την πρώτη άλωσή της το 1204 από τους Σταυροφόρους, είχε αποδειχτεί και στην πράξη πως δεν ήταν απόρθητο φρούριο. Η ταλαιπωρημένη αυτοκρατορία είχε περάσει πολλά και είχε αντέξει. Αλλά ήταν κάτι σαν «φάντασμα του παρελθόντος».

Το Βυζάντιο υπό των φόβο των Οθωμανών, που επεκτείνονταν παντού, μπορούσε να ελπίζει μόνο σε βοήθεια. Η βοήθεια αυτή θα ερχόταν από την καθολική Ευρώπη, που όμως κάθε κάτοικος του Βυζαντίου μισούσε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Οι κάτοικοι είχαν χωριστεί στους «Ενωτικούς» και τους «Ανθενωτικούς». Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, στην απέλπιδα προσπάθειά του να προστατεύσει την αυτοκρατορία, έστειλε στον πάπα Νικόλαο Ε’, μια επιτροπή. Ο πάπας έβαλε ως όρο την Ένωση των Εκκλησιών για ακόμα μια φορά. Ωστόσο, δέχθηκε να στείλει ιερείς στην Κωνσταντινούπολη, ώστε να προσπαθήσουν να πείσουν τον λαό, να ταχθεί υπέρ της «Ένωσης».

Σαν σήμερα: Η άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς Τούρκους 16

Οι απεσταλμένοι του Πάπα, ο καρδινάλιος Ισίδωρος και ο Αρχιεπίσκοπος Μυτιλήνης Λεονάρδος, τέλεσαν λειτουργία μέσα στην Αγία Σοφία. Ο κόσμος εξαγριώθηκε και γέμισε τις εκκλησίες όπου είχαν μαζευτεί οι «Ανθενωτικοί», με επικεφαλής τον μετέπειτα Πατριάρχη, Γεννάδιο Σχολάριο.

Το μίσος που έτρεφαν για τους Λατίνους, όπως τους έλεγαν, δεν ήταν μόνο δογματικό και θρησκευτικό. Η βαρβαρότητα που είχαν επιδείξει οι Σταυροφόροι στην πρώτη Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1204, δεν είχε ξεχαστεί ποτέ από τους βυζαντινούς, οι οποίοι αντιδρούσαν και για την καταπίεση των Ορθόδοξων στις περιοχές που είχαν επικρατήσει οι Καθολικοί.

Οι Οθωμανοί, μέχρι τότε τουλάχιστον, είχαν καλύτερη συμπεριφορά απέναντι στους Χριστιανούς. Οι τελευταίοι κυριαρχούσαν στο εμπόριο, ενώ πολλοί είχαν υψηλές θέσεις και στην Οθωμανική διοίκηση. Στην Κωνσταντινούπολη, μια μερίδα του πληθυσμού, ήταν θετικοί απέναντι στους Οθωμανούς.

Όμως από τις αρχές του 1453, ο Μωάμεθ ετοιμαζόταν για την κατάληψη της πόλης. Συγκρότησε στρατό 150.000 ανδρών στην Ανδριανούπολη και ναυτικό που είχε στόλο 400 πλοίων. Στις 7 Απριλίου, έστησε την σκηνή του μπροστά από την Πύλη του Αγίου Ρωμανού και ξεκίνησε την πολιορκία της Κωνσταντινούπολης.

Σαν σήμερα: Η άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς Τούρκους 17

Οι Βυζαντινοί είχαν μόλις 7.200 άνδρες. Οι 2.000 από αυτούς ήταν μισθοφόροι, Ενετοί και γενουάτες, ενώ ο πληθυσμός έφτανε τις 50.000 και είχε σοβαρότατη έλλειψη τροφής. Η πόλη είχε γύρω γύρω ένα διπλό τείχος με τάφρο. Για περισσότερα από 1.000 χρόνια, το τείχος αυτό είχε βοηθήσει ώστε η Βασιλεύουσα να αποκρούει επιτυχημένα όλες τις εχθρικές επιθέσεις. Ο Σουλτάνος το έβαλε στο στόχαστρο και από τις 12 Απριλίου ξεκίνησε να ρίχνει με τα κανόνια του. Οι Οθωμανοί προσπάθησαν να σπάσουν την αλυσίδα που έφραζε τον Κεράτιο Κόλπο και προστάτευε την ανατολική πλευρά της πόλης.

Στις 20 Απριλίου, ο στολίσκος του πλοιάρχου Φλαντανέλλα έσπασε τον τουρκικό κλοιό και μπήκε στον Κεράτιο, αναπτερώνοντας το ηθικό και την ελπίδα των πολιορκημένων. Ο Μωάμεθ κατάλαβε πως έπρεπε να πλήξει τον Κεράτιο, αφού μόνο με το πυροβολικό, το τείχος μπορούσε να κρατήσει για πολύ καιρό. Στις 22 Απριλίου περίπου 70 πλοία έφυγαν από τον Βόσπορο και έπλευσαν προς τον Κεράτιο Κόλπο. Η κατάσταση έγινε απελπιστική. Σε εκείνη την πλευρά δεν υπήρχαν τείχη και οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να αποσπάσουν δυνάμεις από τα τείχη.

Κράτησαν ακόμα 5 εβδομάδες. Στις 29 Μαΐου του 1453, οι Τούρκοι έκαναν μαζική επίθεση. Η πόλη ήταν σχεδόν ανυπεράσπιστη. Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος έπεσε ηρωικά στην μάχη, έχοντα αρνηθεί τις προτάσεις συνθηκολόγησης που του έκανε ο Μωάμεθ. «Εάλω η Πόλις» ακούστηκε και η βασιλεύουσα έπεσε στα χέρια των Οθωμανών Τούρκων. Την ίδια ημέρα ο Μωάμεθ μπήκε πανηγυρικά στην Κωνσταντινούπολη, μπήκε στον ναό της Αγίας Σοφίας και προσευχήθηκε στον Αλλάχ…

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Έρχεται χαράτσι και σε αυτοκίνητα δεκαετίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Έρχεται χαράτσι και σε αυτοκίνητα δεκαετίας 18

Περιβαλλοντικό τέλος σε αυτοκίνητα δεκαετίας

Το υπουργείο Μεταφορών σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος εκτός από κίνητρα για αγορά ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου σχεδιάζουν την επιβολή περιβαλλοντικού τέλους σε όλα τα αυτοκίνητα δεκαετίας.

Στο νομοσχέδιο για τα κίνητρα που αφορούν την απόκτηση ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, περιλαμβάνεται διάταξη για επιβολή περιβαλλοντικού Τέλους έως και 4.000 ευρώ, στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ενώ παράλληλα θα απαγορεύεται η εισαγωγή πολύ παλαιών οχημάτων.

Στα οχήματα που πληρούν την οδηγία ρύπων Euro5 το υπουργείο Περιβάλλοντος εξετάζει να επιβάλλει Περιβαλλοντικό Τέλος ύψους 2.000 ευρώ.

Αντίστοιχα στα οχήματα που πληρούν την οδηγία ρύπων Euro4 το αντίστοιχο Περιβαλλοντικό Τέλος αυξάνεται στις 4.000 ευρώ.

Όσον αφορά στα οχήματα που πληρούν την οδηγία ρύπων Euro3, Euro2, Euro1 ή Euro 0 το υπουργείο Περιβάλλοντος εξετάζει να μην επιτρέπει την εισαγωγή τους.

Ηλεκτροκίνηση

Έρχεται χαράτσι και σε αυτοκίνητα δεκαετίας - Εικόνα 1

Για το πρόγραμμα επιδότησης για την αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, σκούτερ και ποδηλάτων, μίλησε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Εξήγησε ότι τα ακριβή ποσά θα ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν πλήρως οι ενδοκυβερνητικές συνεννοήσεις. «Μέχρι και την επόμενη εβδομάδα θα μπορούμε να κάνουνε ανακοινώσεις αναλυτικές και θα αφορούν όχι μόνο τα αυτοκίνητα, αλλά και τα ποδήλατα και τα σκούτερς», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης. Εξήγησε ότι σε κάθε περίπτωση οι επιδότηση δεν θα είναι κλιμακωτή προκειμένου να υπάρχει κοινωνικό πρόσημο, δηλαδή «δε σημαίνει ότι όταν πάρεις ακριβότερο αυτοκίνητο θα σου δίνουμε μεγαλύτερη επιδότηση».

Για τα δίτροχα, ο υπουργός είπε ότι η επιδότηση θα είναι πιο συμφέρουσα συγκριτικά με την τιμή αγοράς. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να γίνει ένα άνοιγμα στα ποδήλατα «γιατί αυτός είναι ο σύγχρονος τρόπος μετακινήσεως» και αναφέρθηκε στην ρύθμιση για τη δημιουργία προσωρινών ποδηλατοδρόμων λόγω του κορωνοϊού.

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Η Ανάληψη του Κυρίου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Η Ανάληψη του Κυρίου 19

Της Αναλήψεως

Δεσποτική εορτή, που αναφέρεται στην ανάβαση του Χριστού στους ουρανούς και θεωρείται στην εκκλησιαστική παράδοση ως η ολοκλήρωση της αποστολής του Κυρίου επί της Γης.

Η Ανάληψη εορτάζεται από την Εκκλησία την 40η ημέρα από την Ανάσταση του Κυρίου (28 Μαΐου 2020). Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσες φέρουν το όνομα Ανάληψη.

Το εκκλησιαστικό γεγονός της Αναλήψεως περιγράφεται από τους ευαγγελιστές Μάρκο (ιστ’, 19), Λουκά ( κδ’, 50-52) και Ιωάννη (στ’, 62 και κ’, 17), στις Πράξεις των Αποστόλων (α’ 2-9), στις επιστολές του Αποστόλου Παύλου (Προς Εφεσίους δ’ 8-10, Προς Εβραίους δ’,14 και ζ’, 26, Α’ Προς Τιμόθεον γ’, 16) και στην Α’ Καθολική Επιστολή του Αποστόλου Πέτρου (γ’ 22). Μόνο ο ευαγγελιστής Ματθαίος παραλείπει κάθε μνεία για το γεγονός αυτό.

Σύμφωνα με τις ως άνω περιγραφές της Καινής Διαθήκης, η Ανάληψη έγινε στο Όρος των Ελαιών στην Ιερουσαλήμ μπροστά στους μαθητές του Χριστού, οι οποίοι παρακολούθησαν με δέος την απομάκρυνση του Διδασκάλου. Η πατερική παράδοση τονίζει ιδιαίτερα τον υπερφυσικό χαρακτήρα της Αναλήψεως του Κυρίου, το όποιο περιλήφθηκε στη δογματική διδασκαλία της Εκκλησίας με τη χαρακτηριστική αναφορά στο Σύμβολο της Πίστεως («και ανελθόντα εις τους ουρανούς και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης…»). Τόσο στις Πράξεις των Αποστόλων, όσο και στο Σύμβολο της Πίστεως («Πιστεύω») διακηρύσσεται η σχέση της Αναλήψεως με τη Δευτέρα Παρουσία.

Η Ανάληψη του Χριστού συνεορταζόταν με την Πεντηκοστή, κατά τους πρώτους αιώνες. Από τον 4ο αιώνα, όμως, άρχισε η προοδευτική διάκριση και ο αυτοτελής εορτασμός της.

Απολυτίκιο

Ανελήφθης εν δόξη, Χριστέ ο Θεός ημών, χαροποιήσας τους μαθητάς, τη επαγγελία του Αγίου Πνεύματος· βεβαιωθέντων αυτών δια της ευλογίας, ότι συ ει ο Υιός του Θεού, ο λυτρωτής του κόσμου.

Λαογραφία

Η γιορτή της Αναλήψεως εκτός από την επίσημη ονομασία της έχει και πολλές λαϊκές ονομασίες όπως:

 • Αναληψού, στη Σαντορίνη.
 • Αναληψιός, στη Θράκη.
 • Τ’ Αγιού Αναληψιού, στην Ίμβρο.
 • Συναληψιού, στη Ρόδο.
 • Τα Σαράντα της Πασκαλιάς, στην Κομοτηνή.
 • Γαλατοπέφτη, στη Μύκονο, στη Σίφνο, στη Σκύρο κ.α, διότι την ημέρα αυτή οι τσοπάνηδες συνηθίζουν να μοιράζουν γάλα δωρεάν στα χωριά τους «για το καλό του κοπαδιού».

Η ονομασία της γιορτής χρησιμοποιείται και μεταφορικά σε λέξεις και φράσεις που δηλώνουν την εξαφάνιση και την κλεψιά: «αναλήφθηκε το αρνί», «έγινε της Αναλήψεως». Λέγεται και για άνθρωπο που αναχώρησε απροειδοποίητα και ξαφνικά.

Είναι γνωστή η παλαιότερη συνήθεια να πηγαίνουν της Αναλήψεως στη θάλασσα για το πρώτο μπάνιο και να περνούν από σαράντα κύματα (Ίσως να σχετίζεται με το γεγονός αυτό η παροιμία «πέρασε από σαράντα κύματα»,που αναφέρεται σε αυτόν που αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια ή δυσκολεύεται από μια χρονοβόρα και γεμάτη εμπόδια κατάσταση). Μάλιστα, σε ορισμένα μέρη γέμιζαν με θαλασσινό νερό, τα «σαράντα κύματα», ένα μπουκάλι που το φύλαγαν για φάρμακο σε πρηξίματα, δαγκώματα και διάφορους πόνους.

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ