Connect with us
Επιμελητηρίο

Αστυνομικό δελτίο

Η απολογία του 30χρονου: «Την έσπρωξα στον γκρεμό γιατί με ενέπαιζε και με υποτιμούσε»

Ανέβηκε

στις

Η απολογία του 30χρονου: «Την έσπρωξα στον γκρεμό γιατί με ενέπαιζε και με υποτιμούσε» 1
Κοινοποιησέ το

«Μόλις φώναξε βοήθεια, θόλωσα, κλείδωσε το μυαλό μου», φέρεται να υποστήριξε κυνικά ο 30χρονος κατηγορούμενος στην απολογία του για τη δολοφονία της Γαρυφαλιάς στη Φολέγανδρο.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, στην εξέτασή του από τον ανακριτή, ο 30χρονος, που κρίθηκε προφυλακιστέος, είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως σκότωσε τη Γαρυφαλλιά επειδή… «τον κορόιδευε» και «τον ενέπαιζε». Οπως φέρεται να υποστήριξε, είχε μια έντονη λογομαχία μαζί της, επειδή είχαν χάσει τον δρόμο με το αυτοκίνητο. Ανέφερε ότι το θύμα τον προκαλούσε και πως το μόνο που θυμάται είναι ότι υπήρξε μια ένταση και την έσπρωξε μάλλον προς τον γκρεμό.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Αρχικά, δεν κατάλαβα πώς έφυγε το αμάξι από τον δρόμο.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς και για ποιον λόγο διαπληκτιστήκατε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τη συγκεκριμένη φορά ο λόγος ήταν ότι δεν παρακολουθούσε πώς θα πάμε στο μέρος που πηγαίναμε να φάμε. Πηγαίναμε από άλλον δρόμο και μετά ξαναγυρίσαμε πίσω.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Το αμάξι σας έφυγε ή το ρίξατε εσείς εκεί;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μου έφυγε. Ήμασταν στο κέντρο του δρόμου και έπρεπε να κάνω στροφή και, ενώ διαπληκτιζόμασταν, το αμάξι έφυγε από τον δρόμο. Προσέκρουσε σε πέτρες.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο διαπληκτισμός τι μορφή είχε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Υπήρχε έντονη λογομαχία. Δε θυμάμαι συγκεκριμένα. Εγώ της είπα ότι αυτό με τον χάρτη έχει γίνει πολλές φορές. Αυτή έλεγε ότι δεν πειράζει, πάμε από άλλον δρόμο, αν σε ενοχλεί τόσο πολύ αυτοκτόνα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεν υπήρχαν ύβρεις, προσβολές ή σωματική βία;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Είχατε λογομαχήσει ξανά προηγουμένως;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είχαν γίνει διάφοροι διάλογοι, άλλες φορές πιο έντονοι. Μου έλεγε ότι έχουμε έρθει διακοπές μαζί και δεν περνάμε καλά. Είχα προτείνει εγώ να κλείσουμε εισιτήρια να γυρίσουμε πίσω, αφού δεν περνούσαμε καλά, αλλά η Γαρυφαλλιά επέμενε να μείνουμε.

Αναφερόμενος στη γνωριμία τους, είπε:

«Είχαμε γνωριστεί πέρυσι το καλοκαίρι στην Κόρινθο. Είχαμε ελεύθερη σχέση. Εγώ δεν είχα παράλληλη σχέση, εκείνη πιθανόν να είχε. Από κοντά βρισκόμασταν μία με τρεις φορές την εβδομάδα. Επικοινωνούσαμε σχεδόν καθημερινά στο κινητό και στον υπολογιστή. Και οι δύο συμφωνούσαμε στην ελεύθερη σχέση. Κανείς από τους δύο δεν είχε εκφράσει επιθυμία για στενότερη σχέση».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αναφέρατε προανακριτικά ότι θέλετε να ξεφύγετε, να ηρεμήσετε από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Τι εννοούσατε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ίσως να υπήρχε ψυχική κούραση από την καραντίνα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιος πρότεινε να πάτε διακοπές;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η Γαρυφαλλιά το πρότεινε. Επιλέξαμε το ελεύθερο κάμπινγκ, γιατί τα δωμάτια ήταν ακριβά. Είχαμε και οι δύο ξανακάνει ελεύθερο κάμπινγκ και μαζί και χωριστά. Και οι δύο συμφωνήσαμε για το ελεύθερο κάμπινγκ.
Περιγράφοντας τις κινήσεις τους την ημέρα του εγκλήματος, είπε:
«Την ημέρα εκείνη είχαμε κάνει μπάνιο, δεν θυμάμαι πόσες ώρες πριν το συμβάν. Σηκωθήκαμε κατά τις εννιά το πρωί. Πήραμε καφέ στον Αγιο Νικόλαο και πήγαμε για μπάνιο στην παραλία της περιοχής Λυγαριά. Δεν θυμάμαι ακριβώς την περιοχή. Έχει και βράχια. Είχαμε πάει και σε άλλες παραλίες και κοιτάξαμε στον χάρτη και αποφασίσαμε να πάμε εκεί, γιατί ήταν η πιο κοντινή. Η πρόσβαση ήταν εύκολη. Δεν κάναμε μπάνιο στο σημείο που έγινε το συμβάν, κάναμε μπάνιο στην παραλία της περιοχής Λυγαριά, όχι στο σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο».

Όπως εξήγησε ο ίδιος, φεύγοντας από την παραλία που έκαναν μπάνιο ήθελαν να πάνε για φαγητό. «Όμως χαθήκαμε και αναγκαστήκαμε να επιστρέψουμε στον χωματόδρομο με κατεύθυνση αυτή τη φορά από τον Άγιο Γεώργιο προς Λυγαριά. Περί τα 100-200 μέτρα μετά την παραλία της Λυγαριάς, πίσω, προς Άνω Μεριά, σε απόκρημνο σημείο έγινε το συμβάν».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μέχρι τότε ήταν όλα καλά;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν είχαμε καλή επικοινωνία, δεν περνούσαμε καλά. Καθίσαμε για μπάνιο περίπου μία ώρα και αποφασίσαμε μαζί να φύγουμε, να πάμε κάπου να φάμε.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τον χάρτη τον είχε η Γαρυφαλλιά;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ουσιαστικά, ψάχναμε με το GPS του κινητού της.

«Με ενέπαιζε και με υποτιμούσε»

Ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει δηλώσει ότι το θύμα δεν τον σεβόταν, με αποτέλεσμα ο ανακριτής να του θέσει το σχετικό ερώτημα, ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με το τι εννοούσε με αυτή τη φράση.

«Υπάρχουν κάποια γεγονότα, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος να το αναφέρω. Με ενέπαιζε, παριστάνοντας πως πήγε να πάρει τσιγάρα, και πήγαινε αλλού και μετά γέλαγε. Το βασικό ήταν ότι υπήρχε αυτό έντονα στο νησί. Με οδηγούσε εσκεμμένα σε λάθος κατευθύνσεις, καταλήγαμε σε χωματόδρομο και μετά με κορόιδευε. Ήταν μια επανειλημμένη συμπεριφορά και ήταν τόσο έντονο που μου χαλούσε την καλή διάθεση που είχα στην αρχή. Το έκανε εδώ και 5- 6 μήνες. Παρόμοια συμπεριφορά, αλλά όχι συνεχόμενα, κάποιες φορές. Προσπαθούσε να με εκθέσει είτε όταν ήμασταν μόνοι μας είτε με παρέα. Εγώ είχα πει αρκετές φορές να σταματήσουμε να βρισκόμαστε γι’ αυτόν τον λόγο, αλλά εκείνη επέμενε να συνεχίσουμε. Για κάποια θέματα είχαμε βρει λύσεις, σε άλλα σημεία έκανε τα ίδια».

Ο κατηγορούμενος δεν ήξερε να απαντήσει ούτε σχετικά με το πού βρίσκεται το κινητό του θύματος, ούτε το δικό του, και επανερχόμενος στη στιγμή του εγκλήματος, υποστήριξε ότι η 26χρονη «βγήκε από το αμάξι επειδή φοβήθηκε. Φώναξε γιατί βγήκαμε από τον δρόμο και φοβήθηκε, ενώ δεν ήταν κάτι εσκεμμένο. Νομίζω μια φορά φώναξε βοήθεια. Εκείνη τη στιγμή θόλωσα, κλείδωσε το μυαλό μου. Εγώ κατάλαβα ότι φωνάζει για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι εγώ φταίω σε κάτι και να με εκθέσει για άλλη μία φορά. Είχαμε τσακωμό μπροστά στο αμάξι. Το αμάξι δεν το έβαλα σε λειτουργία. Δεν θυμάμαι πόσα μέτρα απέχει το αμάξι από το χείλος του γκρεμού».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι έγινε ακριβώς;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μόνο μία ένταση θυμάμαι.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Σας χτύπησε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τη χτυπήσετε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι
ΕΡΩΤΗΣΗ: Την ακουμπήσατε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι θυμάστε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Την έσπρωξα. Δεν θυμάμαι πόσες φορές την έσπρωξα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Προς τα πού τη σπρώξατε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Νομίζω προς τον γκρεμό. Δεν είχε παραλία.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Έπεσε στον γκρεμό;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Την έσπρωξα και έπεσε κι αυτό που θυμάμαι εγώ ήταν ότι ήταν στο νερό. Δεν την είδα να χτυπάει στα βράχια.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Την είδατε να πέφτει;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν είδα πώς κατέληξε μέσα στο νερό. Εγώ κατέβηκα κάτω και ήταν μέσα στο νερό. Δεν θυμάμαι αν είχε αίματα. Ίσως είχε στο πρόσωπο αίμα. Δεν θυμάμαι σε πιο σημείο του προσώπου. Δεν θυμάμαι τι φορούσε. Όταν την είδα ήταν σαν να συντονίστηκα. Μπήκα στο νερό, την έβγαλα έξω και προσπάθησα να της κάνω τεχνητές αναπνοές. Δεν γνωρίζω την τεχνική. Την τράβηξα με τα χέρια. Ήταν βαθιά εκεί. Δεν γνωρίζω πώς βρέθηκε το φόρεμα και τα σανδάλια δίπλα στο σημείο που ανασύρθηκε η Γαρυφαλλιά. Ούτε τα σκουλαρίκια και το κολιέ. Δεν υπήρχε κάποια πάλη. Όταν έκανα τεχνητές αναπνοές δεν αντιδρούσε, στην αρχή έβγαλε κάτι απ’ το στόμα της σαν αφρό και μετά δεν έκανε κίνηση. Δεν ανέπνεε. Πήρα σφυγμό αλλά δεν αντελήφθην σφυγμό. Δεν άκουσα τη φωνή της και δεν θυμάμαι αν είχε ανοιχτά τα μάτια. Θυμάμαι μόνο ότι τα χείλη της ήταν μελανιασμένα».
Προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί δεν κάλεσε σε βοήθεια, ισχυρίστηκε ότι τα είχε χάσει και δεν ήξερε τι έκανε. «Τα είχα χάσει. Εγώ έφυγα από την αντίθετη μεριά από το σημείο, κολυμπώντας. Δεν θυμάμαι πόση ώρα μετά έφυγα. Δεν θυμάμαι πόση ώρα κολυμπούσα. Κολύμπησα αρκετή ώρα και βγήκα σε βράχια. Απ’ ό,τι θυμάμαι, την τσάντα μου την έριξα στη θάλασσα. Τη Γαρυφαλλιά την άφησα στο βράχο πάνω. Το βράδυ εκείνο κοιμήθηκα στον λόφο. Δεν ξέρω γιατί γύρισα πίσω στο αμάξι και δεν θυμάμαι αν και γιατί άφησα τα αλάρμ ανοιχτά».

Ο ισχυρισμός του για τα ψυχολογικά προβλήματα

«Εμφάνισα ψυχιατρικό επεισόδιο πρώτη φορά το 2014-2015 με έντονη εγκεφαλική λειτουργία, έντονο άγχος, ζαλάδες, φοβίες και παραισθήσεις ότι με παρακολουθούν. Για τον λόγο αυτό μετά από παρότρυνση των γονιών μου επισκέφθηκα ιδιώτη ψυχίατρο στην Κόρινθο. Στη συνέχεια το 2015 εξετάστηκα στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Αγίων Αναργύρων Αττικής, όπου και διαγνώστηκα με διπολική διαταραχή και μου χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή, την οποία ουδέποτε έλαβα. Ακολούθως, το 2020 εκδήλωσα ψυχιατρικό επεισόδιο στον χώρο εργασίας μου και συγκεκριμένα κρίσεις πανικού, έντονο άγχος και παραισθήσεις. Έτσι εξετάστηκα από ιδιώτη ψυχίατρο, συνοδευόμενος από τους γονείς μου, στην οποία έκανα συνεδρίες επί τέσσερις μήνες και μου χορήγησε το φάρμακο (…), το οποίο όμως διέκοψα αυθαίρετα ύστερα από 5-6 μήνες. Τελευταία φορά επισκέφθηκα τον Ιούνιο του 2021 τον ψυχίατρο Κορίνθου και έκανα μαζί του τρεις συνεδρίες, την τελευταία 7 Ιουλίου 2021, ο οποίος δεν μου χορήγησε φαρμακευτική αγωγή. Τον τελευταίο ψυχίατρο τον επισκέφθηκα γιατί νόμιζα πάλι ότι με παρακολουθούν, ότι δεν μπορούσα να επικοινωνήσω, είχα ασυνεννοησία και προβλήματα με τη Γαρυφαλλιά. Είχα προσπαθήσει πολλές φορές να διακόψω τη σχέση μαζί της, αλλά μετά με καλούσε να ξαναβρεθούμε συνέχεια. Εγώ το συνέχιζα και προσπαθούσα να κατανοήσω τους λόγους που γινόταν αυτό στα ανθρώπινα πλαίσια και στα πλαίσια του αλληλοσεβασμού».

Καταλήγοντας, είπε: «Γι’ αυτό που συνέβη σίγουρα δεν ήμουν ο εαυτός μου. Πραγματικά λυπάμαι γι’ αυτό που συνέβη και μακάρι να είχαν έρθει τα πράγματα αλλιώς».

Κόλαφος η ιατροδικαστική έκθεση: Η Γαρυφαλλιά ξυλοκοπήθηκε βάναυσα

Τη βαρβαρότητα της δολοφονίας της Γαρυφαλλιάς αποκαλύπτει η νεκροψία- νεκροτομή.

Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης συγκλονίζουν, καθώς αποκαλύπτουν ότι η Γαρυφαλλιά ξυλοκοπήθηκε βάναυσα, πριν ο 30χρονος την σπρώξει στα βράχια και την αφήσει να πνιγεί. Η πλήρης σύνταξη της οποίας αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά την αποπεράτωση όλων των εργαστηριακών εξετάσεων, τα αίτια θανάτου της 26χρονης φαρμακοποιού είναι «πνιγμός εντός θαλασσίου ύδατος, επί εδάφους πολλαπλών κακώσεων κεφαλής- θώρακος- άνω και κάτω άκρων».

Την ίδια ώρα, στη δημοσιότητα ήρθαν πληροφορίες σχετικά με τα όσα είπε ο δράστης κατά την απολογία του. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, στην εξέτασή του από τον ανακριτή, ο 30χρονος είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως σκότωσε τη Γαρυφαλλιά επειδή… «τον κορόιδευε» και «τον ενέπαιζε».

Η ιατροδικαστική έκθεση για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς

Οι κυριότερες κακώσεις που διαπιστώθηκαν κατά την διάρκεια της νεκροψίας- νεκροτομής είναι:

Εκδορές άνω άκρων και κορμού κυρίως, με ελάχιστες στην οπίσθια πλευρά του δεξιού γλουτού (εν ζωή γενόμενες). Οι κακώσεις αυτές δηλώνουν σύρσιμο και προστριβή στα βράχια.
Στην κεφαλή ευρέθησαν οι κάτωθι κακώσεις:

Εκχύμωση δεξιού οφθαλμικού πεδίου (θλαστικό τραύμα από θλων όργανο γενόμενη)
Εκχύμωση και θλαστικό τραύμα στα μαλακά μόρια βρεγματικής περιοχής δεξιά, δια θλώντος όργανου προκληθείσα
Θλαστικό τραύμα και τομή 4-5 εκατοστά περίπου, στη δεξιά βρεγματο-ινιακή χώρα των μαλακών μορίων τριχωτού κεφαλής, δια τέμνοντος και θλώντος όργανου προκληθέν.
Διάνοιξη των μετωπιαίων και βρεγματικών ραφών των οστών του κρανίου με αιμορραγική διήθηση των χειλέων αυτών, που σημαίνει ότι έγινε εν ζωή , όπως και οι υπόλοιπες κακώσεις κεφαλής.
Κατά τις διατομές ευρέθη άφθονη ποσότητα θαλασσινού ύδατος στη τραχεία, τους βρόγχους και στο πνεύμονα καθώς και αφρώδες υγρό στο λάρυγγα και στα ρινικά.
Η ανωτέρω εύρεση του θαλασσινού ύδατος μέχρι και των κάτω λοβών πνεύμονος, σημαίνει ότι το θύμα εσύρθηκε εν ζωή στη θάλασσα και μετά την εισρόφηση του θαλάσσιου ύδατος, πνίγηκε.
Έφερε αιμορραγική διήθηση μαλακών μορίων δεξιού μαστού, από θλων όργανο προκληθείσα.
Σύμφωνα με το συμπέρασμα του ιατροδικαστή κ. Ηλία Μπογιόκα, οι κακώσεις που έφερε η 26χρονη Γαρυφαλλιά, κυρίως της κεφαλής, της προκάλεσαν αναισθησία και έντονο άλγος με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της, αλλά και να είναι αδύναμη να σωθεί με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Κούγιας: Ο 30χρονος σχεδίασε με απόλυτη ηρεμία τη δολοφονία της Γαρυφαλιάς

Ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Γαρυφαλιάς στη Φολέγανδρο είναι υγιέστατος ψυχικά και σχεδίασε με απόλυτη ηρεμία το έγκλημα, υποστηρίζει ο συνήγορος της οικογένειας της 26χρονης, Αλέξης Κούγιας. Οπως τόνισε, καμία από τις δύο γνωματεύσεις που προσκόμισε ο 30χρονος δεν επιβεβαιώνουν ότι πάσχει από διπολική διαταραχή, όπως υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή.

Πέραν τούτου, ο κ. Κούγιας εκτιμά ότι ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος «σχεδίασε με απόλυτη ηρεμία την ανθρωποκτονία εις βάρος της αείμνηστης Γαρυφαλλιάς, με την οποία, όπως ο ίδιος παραδέχεται, ευρίσκετο σε μια συνεχή αντιπαράθεση λόγω του ανωτέρου μορφωτικού επιπέδου της και των συντηρητικών απόψεών της».

Ο συνήγορος της οικογένειας της Γαρυφαλιάς, επικαλείται και την ιατροδικαστική έκθεση του κ. Μπογιόκα, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο δράστης «σκοπίμως οδήγησε το αυτοκίνητό του σε αυτή τη βραχώδη ερημική περιοχή, ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα σωτηρίας του θύματος, πραγματοποίησε το ανθρωποκτόνο σχέδιό του χτυπώντας το ανυπεράσπιστο θύμα με τρομερά χτυπήματα στο κεφάλι, κατά τον ιατροδικαστή με θλων όργανο».

Ο Αλ. Κούγιας σημειώνει ακόμη ότι «όταν η κοπέλα εκλιπαρούσε να σταματήσει ζητώντας βοήθεια και προσπαθώντας να τον αποφύγει με όσες δυνάμεις της είχαν απομείνει, αυτός την κυνηγούσε, της έσκιζε τα ρούχα και συνέχιζε να τη χτυπά στο κεφάλι, με αποτέλεσμα τα ρούχα της, ένα κολιέ και ένα σκουλαρίκι να βρεθούν κατά τη μαρτυρική προσπάθεια διαφυγής της από το αυτοκίνητο μέχρι τη θάλασσα, έως το άκρο της βραχώδους περιοχής, απ’ όπου, αφού κατέρρευσε αναίσθητη, ο δράστης πιστεύοντας ότι είναι νεκρή, την εκσφενδόνισε στη θάλασσα, όπως συνέβη και στην υπόθεση της αείμνηστης Τοπαλούδη, για να εξαφανίσει το πτώμα της, ώστε πιθανότατα να ισχυριστεί ότι εκείνη εξαφανίστηκε, όχι γιατί αυτός τη δολοφόνησε, αλλά με δική της επιλογή».

Πηγή: iefimerida.gr

pralinaspourgitissesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ