Connect with us
Επιμελητηρίο

Navarino Agora

H Navarino Agora φιλοξενεί την έκθεση “by way of” με έργα τεσσάρων καλλιτεχνών με καταγωγή από τη Μεσσηνία

Ανέβηκε

στις

H Navarino Agora φιλοξενεί την έκθεση “by way of” με έργα τεσσάρων καλλιτεχνών με καταγωγή από τη Μεσσηνία 5
Κοινοποιησέ το

H Navarino Agora φιλοξενεί την έκθεση “by way of” με έργα των PAVLOS, Μάρθας Δημητροπούλου, Διονύση Χριστοφιλογιάννη και Ηλία Χριστόπουλου σε συνεργασία με το Μουσείο Ηλιόπουλου

Το Σάββατο 29 Ιουνίου η επίσημη παρουσίαση της έκθεσης που επιμελήθηκε η Χριστίνα Στριμπάκου από το Μουσείο Ηλιόπουλου

Η Navarino Agora, ο διαδραστικός, πολυπολιτισμικός χώρος της Costa Navarino, ανοικτός σε όλους όσοι ζουν ή επισκέπτονται τη Μεσσηνία, φιλοξενεί σε συνεργασία με το Μουσείο Ηλιόπουλου, την έκθεση “by way of”, με έργα τεσσάρων καλλιτεχνών με καταγωγή από τη Μεσσηνία.

Η έκθεση την οποία επιμελήθηκε η Χριστίνα Στριμπάκου, παρουσιάζει έργα σύγχρονης τέχνης του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη PAVLOS καθώς και μια εικαστική διαδρομή στους εξωτερικούς χώρους της Navarino Agora με γλυπτά των: Μάρθα Δημητροπούλου, Διονύση Χριστοφιλογιάννη και Ηλία Χριστόπουλου.  Η επίσημη παρουσίαση της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Ιουνίου στη Navarino Agora (19:30-21:30), με την παρουσία των τριών καλλιτεχνών, οι οποίοι θα μιλήσουν για τα έργα τους.

Η φιλοξενία της έκθεσης “by way of” εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών της Navarino Agora για την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της Μεσσηνίας, προβάλλοντας έργα καταξιωμένων αλλά και ανερχόμενων καλλιτεχνών με καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή.

Ο τίτλος της έκθεσης, σημαίνει ταξίδι και διαδρομή, μια πορεία που ακολουθούν οι καλλιτέχνες κατά τη δημιουργική διαδικασία, η οποία είναι εξίσου σημαντική με τον τελικό προορισμό. Υπογραμμίζει την τέχνη ως μέσο μεταμόρφωσης και μετάβασης, έναν αγωγό μέσω του οποίου οι ιδέες και τα υλικά δεν παρουσιάζονται απλώς, αλλά μεταμορφώνονται βαθιά, καθοδηγώντας τον θεατή μέσα από διάφορες καταστάσεις κατανόησης και αντίληψης.

O καλλιτέχνης PAVLOS, Παύλος Διονυσόπουλος, γνωστός για την πρωτοποριακή χρήση ανακυκλωμένων υλικών, είχε δημιουργήσει μια νέα οπτική της γλυπτικής και της ζωγραφικής, μετατρέποντας απλά, καθημερινά υλικά σε κομμάτια που επαναπροσδιορίζουν την καλλιτεχνική δημιουργία. Ο ίδιος επικεντρώθηκε στην κατασκευή έργων με κομμάτια από αφίσες, κομμένες στο massicot, προσδίδοντας σε αυτές όγκο και δύναμη – καθώς και στη δημιουργία πρότυπων γλυπτών.

H Navarino Agora φιλοξενεί την έκθεση “by way of” με έργα τεσσάρων καλλιτεχνών με καταγωγή από τη Μεσσηνία 9

Το installation “TεFRα” της Μάρθας Δημητροπούλου με τις ερμητικά σφραγισμένες τεφροδόχους, φτιαγμένες από πευκοβελόνες, υποδεικνύει ένα μονοπάτι προς την ηρεμία, μέσω της αποδοχής της παροδικότητας και της φθοράς. Παράλληλα,  επεξηγεί τη διάσταση της θνητότητας και του εφήμερου αλλά και την αρχέγονη σχέση του ανθρώπου με τον θάνατο μέσα από την άνιση πάλη του σύγχρονου πολιτισμού με τη φύση.

H Navarino Agora φιλοξενεί την έκθεση “by way of” με έργα τεσσάρων καλλιτεχνών με καταγωγή από τη Μεσσηνία 10

Στη συνέχεια, τα μαρμάρινα καρπούζια από τη δημιουργία “Παιδικά όνειρα σε μάρμαρο” του Διονύση Χριστοφιλογιάννη, λειτουργούν ως συναισθηματικός σύνδεσμος μεταξύ των παιδικών αναμνήσεων του καλλιτέχνη και του ιστορικού κόλπου του Ναβαρίνου, αλλά και ως σύμβολο νοσταλγίας.

Η έκθεση ολοκληρώνεται με τους “Σπονδύλους” του Ηλία Χριστόπουλου, έργο που εξερευνά την ανθρώπινη ανατομία, ως μεταφορά για τις θεμελιώδεις πτυχές της ζωής και της σκέψης. Το έργο αποτελεί μελέτη του ανθρώπινου σώματος, εστιάζοντας συγκεκριμένα στα οστά των σπονδύλων ως βάση για τη δημιουργία ενός κεραμικού καλουπιού, όπου για τον καλλιτέχνη, η έννοια του σπονδύλου αποτελεί το μέσο ενοποίησης πολλών στοιχείων.

Η έκθεση είναι ανοικτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο, ενώ τα έργα των καλλιτεχνών, εκτίθενται σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της Navarino Agora, προσκαλώντας τους επισκέπτες να περπατήσουν και να βιώσουν την έκθεση με έναν δυναμικό και συναρπαστικό τρόπο.

https://pralina.gr/spourgitissesamikafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ