Connect with us

Περίεργα

Εξωγήινος του Ρόσγουελ: Κάτι παραπάνω από ένας απλός μύθος! – Αυτή είναι η διασημότερη ιστορία UFO

Ανέβηκε

στις

εξωγήινος του ρόσγουελ: κάτι παραπάνω από ένας απλός μύθος! - αυτή είναι η διασημότερη ιστορία ufo 7
Κοινοποιησέ το

Ήταν η μεγαλύτερη ανακάλυψη στον πλανήτη μας; Ή η πιο καλοσχεδιασμένη συγκάλυψη στην ιστορία ή απλά μια καλοστημένη φάρσα; Το πιθανότερο είναι να μην μάθουμε ποτέ για μια επιχείρηση που δεν υπάρχουν «εύκολες» απαντήσεις.

Τα συντρίμμια που ανακαλύφθηκαν τον Ιούλιο του 1947 κοντά στο Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού έμελλε να σηματοδοτήσουν ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του σύγχρονου κόσμου.

Η ανάκτηση του συγκεκριμένου υλικού αποτέλεσε αντικείμενο έντονης φημολογίας και αμφισβήτησης. Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν τελείως διαφορετικές εκδοχές του τι πραγματικά συνέβη, ενώ η διαμάχη υπήρξε έντονη για το ποιες τελικά αποδείξεις είναι αποδεκτές και ποιες όχι.

Στο πρώτο επίσημο ανακοινωθέν του στρατού γινόταν λόγος για «ιπτάμενο δίσκο», ωστόσο στη συνέχεια το συγκεκριμένο αντικείμενο μετατράπηκε σε… υψίστης μυστικότητας ερευνητικό μπαλόνι. Αυτό επί της ουσίας έκανε πολλούς υποστηρικτές των ΑΤΙΑ (Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα) να κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη επιχείρηση συγκάλυψης στην ιστορία του πλανήτη μας.

Το περιστατικό του Ρόσγουελ είναι πλέον παγκοσμίως γνωστό και για πολλούς ανθρώπους αποτελεί συνώνυμο των UFO. Θεωρείται ως ένα από τα πλέον διαφημισμένα περιστατικά ΑΤΙΑ.

Το χρονικό κι η επίσημη εκδοχή

Στις 7 Ιουλίου 1947 ένας αγρότης ανακάλυψε ορισμένα περίεργα χαλάσματα στο ράντσο του στο Νέο Μεξικό και ζήτησε τη βοήθεια των Αρχών. Μια ερευνητική ομάδα της γειτονικής Στρατιωτικής Βάσης του Ρόσγουελ στάλθηκε για να μελετήσει και να μαζέψει τα συντρίμμια, έχοντας επικεφαλής τον αντισμήναρχο, Τζέσι Μάρσελ.

Ο υπολοχαγός, Ουόλτερ Χοτ, ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου της 509ης Πτέρυγας Μάχης που στρατοπέδευε στη βάση του Ρόσγουελ. Ως εκ τούτου, ήταν κι αυτός που έπειτα από σχετική εντολή του συνταγματάρχη Μπλάνσαρντ, εξέδωσε το ιστορικό Δελτίο Τύπου, το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Η έντονη φημολογία αναφορικά με τους ιπτάμενους δίσκους έγινε χθες πραγματικότητα, όταν ο υπεύθυνος αξιωματικός της 509ης Πτέρυγας Μάχης … ήταν αρκετά τυχερός ώστε να αποκτήσει πρόσβαση σε έναν ιπτάμενο δίσκο».

jesse-marcel.jpg
Ο Τζέσι Μάρσελ (δεξιά) κι η ερευνητική του ομάδα εξετάζουν τα συντρίμμιαYoutube

Η παραδοχή της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ότι είχε ανασύρει έναν ιπτάμενο δίσκο, όπως ήταν φυσιολογικό έκανε σε λίγες ώρες τον γύρο του κόσμου, αναγκάζοντας την να ανασκευάσει τα όσα αρχικά υποστήριξε. Κάπως έτσι ο «ιπτάμενος δίσκος» έγινε… μετεωρολογικό μπαλόνι. Το… κακό, όμως, είχε γίνει κι όπως είχε δηλώσει στην Denver Post, o Χοτ«Όταν αυτό (βλ. Δελτίο Τύπου) βγήκε στις ειδήσεις, ο κόσμος τελείωσε λίγο-πολύ, όσο με αφορούσε φυσικά. Το τηλέφωνό μου χτύπαγε και χτύπαγε και χτύπαγε».

Ο Χοτ, ουσιαστικά, κλήθηκε να πει μια εντελώς διαφορετική εκδοχή στο νέο Δελτίο Τύπου, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο στόχαστρο του Τύπου των ΗΠΑ. Εκεί γινόταν λόγος για πειραματικό μετεωρολογικό αερόστατο μεγάλου υψομέτρου και όχι σε ΑΤΙΑ, με αποτέλεσμα να δεχθεί πολύ μεγάλη κριτική και τελικά να εξελιχθεί σε αντικείμενο χλευασμού. Ο ίδιος κράτησε το στόμα του κλειστό όσο ήταν εν ενεργεία αξιωματικός, αλλά αργότερα θα έδινε… τροφή στους συνωμοσιολόγους με όσα αποκάλυψε.

Η εμπλοκή του υπολοχαγού Χοτ στο περιστατικό που έγινε γνωστό ως «Εξωγήινος του Ρόσγουελ» πέρασε από πολλά στάδια, ωστόσο αυτός που παρέμεινε σταθερός ήταν ο ισχυρός του ότι «κατά κανέναν τρόπο» οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση, ήτοι ο Τζέσι Μάρσελ, δεν θα μπέρδευαν μια γήινη μετεωρολογική συσκευή με ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο.

walter-haut.jpg

«Δεν φτιάχτηκαν από ανθρώπινο χέρι»

Πριν από λίγο καιρό, η οικογένεια του αντισμήναρχου Μάρσελ, ο οποίος ήταν κι ο υπεύθυνος της έρευνας, αποκάλυψε ότι υπάρχει ένα ημερολόγιο από εκείνη την εποχή. Σύμφωνα με το γραπτό υλικό, ο Μακ Μπρέιζελ εντόπισε τα συντρίμμια στις 3 Ιουλίου 1947 κι ήταν διασκορπισμένα σε μεγάλη ακτίνα κοντά στον επαρχιακό δρόμο.

Ο συγκεκριμένος αγρότης ήταν αυτός που ενημέρωσε και τον τοπικό σερίφη, ο οποίος με τη σειρά απευθύνθηκε στην γειτονική αεροπορική βάση. Επίσης, ο Μπρέιζελ είχε πει στα ΜΜΕ ότι τα συντρίμμια ήταν φτιαγμένα από χάρτινα υλικά και τυλιγμένα σε γυαλιστερό αλουμινόχαρτο, ενώ υπήρχαν κομμάτι από ελαφρύ ξύλο και πλαστικό.

Πριν από λίγο καιρό, η οικογένεια του αντισμήναρχου Μάρσελ, ο οποίος ήταν κι ο υπεύθυνος της έρευνας, αποκάλυψε ότι υπάρχει ένα ημερολόγιο από εκείνη την εποχή. Σύμφωνα με το γραπτό υλικό, ο Μακ Μπρέιζελ εντόπισε τα συντρίμμια στις 3 Ιουλίου 1947 κι ήταν διασκορπισμένα σε μεγάλη ακτίνα κοντά στον επαρχιακό δρόμο.

Ο συγκεκριμένος αγρότης ήταν αυτός που ενημέρωσε και τον τοπικό σερίφη, ο οποίος με τη σειρά απευθύνθηκε στην γειτονική αεροπορική βάση. Επίσης, ο Μπρέιζελ είχε πει στα ΜΜΕ ότι τα συντρίμμια ήταν φτιαγμένα από χάρτινα υλικά και τυλιγμένα σε γυαλιστερό αλουμινόχαρτο, ενώ υπήρχαν κομμάτι από ελαφρύ ξύλο και πλαστικό.

Επίσης, ο εγγονός του ΜάρσελΤζέσι, υποστηρίζει πλέον ότι ο παππούς του «εξέτασε τα άφθαρτα συντρίμμια στο χωράφι και κατέληξε πως δεν φτιάχτηκαν από ανθρώπινο χέρι». Ουσιαστικά το ημερολόγιο είναι εναρμονισμένο με την πρώτη επίσημη εκδοχή, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο το αν είναι αυθεντικό.Εδώ αξίζει να τονίσουμε ότι το ημερολόγιο είναι γραμμένο σε μια κωδικοποιημένη γλώσσα, την οποία μόνο ο Μάρσελ γνώριζε, κάτι που για πολλούς είναι απόδειξη ότι περιέχει πληροφορίες που δεν ήθελε να μάθει όλος ο κόσμος.

Επίσης, ο αντισμήναρχος ήταν εκείνος που επανέφερε στο προσκήνιο το περιστατικό του Ρόσγουελ, το οποίο είχε ουσιαστικά ξεχαστεί. Ο Μάρσελ, όμως, τριάντα χρόνια μετά, σε συνέντευξη του μίλησε ξεκάθαρα για συγκάλυψη του γεγονότος.

Τη δική της σημασία έχει κι η μαρτυρία του πιλότου μαχητικού, Κένεθ Άρνολντ, ο οποίος λίγες μόλις εβδομάδες πριν το περιστατικό στο Ρόσγουελ είχε αναφέρει συνάντηση στον αέρα με μυστηριώδη αντικείμενα, τα οποία περιέγραψε σαν «λευκές σφαίρες που χοροπηδούσαν σαν ιπτάμενοι δίσκοι».

Ο πρώην πράκτορας της CIAΜπεν Σμιθ, ο οποίος ασχολείται με το μυστήριο του Ρόσγουελ, είχε πει ότι: «Η κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι είχαν ανασύρει ένα UFO, εξέδωσαν και ανακοινωθέν γι’ αυτό. Καμία άλλη κυβέρνηση του κόσμου δεν έχει πει ‘‘βρήκαμε ένα διαστημόπλοιο’’ και την επόμενη μέρα υπάρχει ξαφνικά νέο δελτίο Τύπου που λέει ‘‘μην ασχολείστε, ήταν απλώς ένα μετεωρολογικό μπαλόνι”».

εξωγήινος του ρόσγουελ: κάτι παραπάνω από ένας απλός μύθος! - αυτή είναι η διασημότερη ιστορία ufo 8
Ο πρώην πράκτορας της CIA, Μπεν Σμιθ, ο οποίος ασχολείται με το μυστήριο του Ρόσγουελwearethemighty.com

Επιχείρηση… αποκρυπτογράφηση

Τόσο ο Χοτ, όσο κι ο Μάρσελ άλλαξαν πολλές φορές τις καταθέσεις τους. Μάλιστα, ο δεύτερος εμφανίζεται σε φωτογραφίες, όπου είναι δίπλα σε κομμάτια ενός αντικειμένου που είναι πράγματι μετεωρολογικό μπαλόνι μεγάλου υψομέτρου. Όπως και να έχει σημαντικό κομμάτι της ιστορίας αποτελεί το μυστικό ημερολόγιο που προέκυψε στα τέλη του 2020.

Η αποκρυπτογράφηση του μπορεί να μας αποκαλύψει πολλές πληροφορίες για το περιστατικό στο Ρόσγουελ, καθώς θα ρίξει περισσότερο φως και θα δώσει μια κατεύθυνση. Το History Channel έχει αναλάβει να το εξετάσει και μάλιστα οι υπεύθυνοι του έχουν υποσχεθεί ότι θα προχωρήσει σε αποκαλύψει στο ντοκιμαντέρ «Roswell: The First Witness».

Αξίζει, άλλωστε, να τονίσουμε ότι η κοινή γνώμη έχει διαμορφώσει απόψη από τον τρόπο που το μετέφερε η τοπική εφημερίδα Roswell Daily Record στις 8/7/1947. Σε εκείνο το φύλλο δεν είχε δημοσιευθεί το Δελτίο Τύπου του Χοτ, αλλά οι δηλώσεις του Τζέσι Μάρσελ«Το γραφείο πληροφοριών της 509ης Πτέρυγας Μάχης στην Αεροπορική Βάση του Ρόσγουελ ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι πως η βάση έχει στην κατοχή της έναν Ιπτάμενο Δίσκο», ανέφερε η εφημερίδα.

«Μπορεί να είσαι ο πρώτος άνθρωπος που να βλέπει εξωγήινη επιγραφή»

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Μάρσελ δεν ήταν κάποιος τυχαίος αξιωματούχος, αλλά παρασημοφορημένος και λαμπρός στρατιωτικός. Είχε μάλιστα ενεργό ρόλο στις ατομικές βόμβες που έριξαν οι Αμερικανοί σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι το 1945, αλλά και στις πυρηνικές δοκιμές στην ατόλη του Μπικίνι. Εν ολίγοις, ήξερε τι είδε.

Ο Μάρσελ πέθανε στις 24 Ιουνίου 1986, ωστόσο η ιστορία παραμένει ζωντανή μέσα από τα εγγόνια του, τον Τζέσι και τον Τζον, οι οποίοι μάλιστα υποστήριξαν ότι ο παππούς τους δεν είχε αλλάξει ποτέ τη μαρτυρία του, αλλά εξαναγκάστηκε να αρνηθεί αυτά που πραγματικά είδε! «Τον έκαναν να είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος», είχε πει χαρακτηριστικά ο Τζέσι και υπογράμμισε ότι: «Ήταν επικεφαλής των πληροφοριών στο Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού και ακολουθούσε εντολές».

εξωγήινος του ρόσγουελ: κάτι παραπάνω από ένας απλός μύθος! - αυτή είναι η διασημότερη ιστορία ufo 9
Τα εγγόνια του Μάρσελ, ο Τζον (αριστερί) κι ο Τζέσι (δεξιά)History Channel

Μάλιστα, τα δύο εγγόνια αποκάλυψαν κι ορισμένες ενδιαφέρουσες ιστορίες, όπως ότι ο Μάρσελ προσπάθησε να τρυπήσει ένα από τα κομμάτια, ωστόσο όχι μόνο δεν τα κατάφερε, αλλά το τρυπάνι έσπασε! Επίσης, υποστήριξαν ότι πήρε ένα κομμάτι στο σπίτι του, με τον πατέρα των Τζέσι και Τζον να τους περιγράφει ότι: «Έβγαζε μια λάμψη και είδε ένα μοβ φως μέσα, με ένα σύμβολο σφραγίδας», ενώ στη συνέχεια της ιστορίας, ανάφερε πως: «Ο παππούς μου είπε ‘‘μπορεί να είσαι ο πρώτος άνθρωπος στη Γη που να βλέπει μια εξωγήινη επιγραφή’’».

Το μυστικό ημερολόγια πέρασε από τον παππού στον πατέρα κι πλέον βρίσκεται στην κατοχή των εγγονών του. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να καταλάβει τι λένε οι χαρακτήρες που περιέχει. Ένας από τους ανθρώπους που το έχουν δει είναι ο Μπεν Σμιθ, ο οποίος το αναλύει με την ομάδα του. «Υπάρχουν κενά στο ημερολόγιο που δεν είναι σαφή, μπορεί όμως να είναι μυστικός κώδικας … Το κοιτάω με ουδέτερο τρόπο. Θέλω να ξεδιαλύνω την αλήθεια πίσω από τον μύθο», έχει αναφέρει ο πρώην πράκτορας της CIA, για να υπογραμμίσει: «αν πίστευα πως δεν υπάρχουν περισσότερα σε αυτή την ιστορία, δεν θα είχα ασχοληθεί με την υπόθεση». Η έρευνα του βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και έναν χρόνο.

Είδαν κάτι ζωντανό…

Δεκαετίες αργότερα μετά το συμβάν, ο Χοτ είχε πει ότι είδε τόσο το εξωγήινο σκάφος, όσο και τα εξωγήινα πτώματα! «Νομίζω πως ήταν μια εξαιρετικά καλοσχεδιασμένη συγκάλυψη» είχε αναφέρει ξεκάθαρα το 1997, μιλώντας για το… διορθωτικό Δελτίο Τύπου.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του έδωσε μάχη για να ρίξει φως στην υπόθεση, ενώ το 2002 υπέγραψε ένορκη κατάθεση, στην οποία περιέγραφε με μεγάλη λεπτομέρεια τη… συνάντηση του τόσο με το εξωγήινο σκάφος, όσο και με τα πτώματα των πλασμάτων με τα μεγάλα κεφάλια. Μετά τον θάνατο του, το 2007, εκδόθηκε ένα βιβλίο βασιζόμενο στις αποκαλύψεις του και το οποίο έκανε λόγο για «τη μεγαλειώδη συγκάλυψη 60 ετών».

Ο Μάρσελ από την πλευρά του δεν είπε ποτέ ότι τα είδε με τα μάτια του, ωστόσο στη συνέντευξη που παραχώρησε 30 χρόνια αργότερα, είχε αναφέρει ότι εκείνη την εποχή υπήρχαν αρκετές πτώσεις ιπτάμενων δίσκων. Μάλιστα, όπως ανέφερε «αξιωματικοί μου είπαν πως είδαν κάτι ζωντανό ή κάτι που ήταν κάποτε ζωντανό».

εξωγήινος του ρόσγουελ: κάτι παραπάνω από ένας απλός μύθος! - αυτή είναι η διασημότερη ιστορία ufo 10
Η εφημερίδα Roswell Daily Record της 8ης Ιουλίου 1947, δημοσιεύει την ανάκτηση “Ιπτάμενου Δίσκου”Wikipedia

Βέβαια, ο Χοτ την εποχή που ακόμα υποστήριζε πως δεν γνώριζε κάτι, έλεγε ότι «δεν είχα ακούσει γι’ αυτό μέχρι ο Τζες (σ.σ. Μάρσελ) να πεταχτεί ως τα υπόστεγα», για να συμπληρώσει: «Ήταν κάτι που δεν είχε δει ποτέ και δεν πίστευε πως ήταν από αυτόν τον πλανήτη. Εγώ εμπιστεύομαι την κρίση και τη γνώση του. Νομίζω ότι υπάρχει μια τεράστια συγκάλυψη εδώ».

Επίσης, στην ένορκη κατάθεση που κλήθηκε να δώσει το 1993 είχε υπογραμμίσει: «Πιστεύω ότι ο συνταγματάρχης Μπλάνσαρντ είδε το υλικό, γιατί έμοιαζε σίγουρος για το τι ήταν αυτό το υλικό. Δεν υπάρχει περίπτωση να το είχε μπερδέψει με μετεωρολογικό μπαλόνι! Ούτε υπάρχει περίπτωση να λάθεψε τόσο ο επισμηναγός Μαρσέλ».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ένας τόσο έμπειρος αξιωματούχος όπως ο Τζέσι Μάρσελ ήξερε να καλά να κρατάει μυστικά. Συνεπώς, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι ήταν αυτό που είχε δει…

Newsbomb.gr

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ