Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Εθελοντική αιμοδοσία με Το Χαμόγελο του Παιδιού στην Καλαμάτα «Ζήσε Αθλητικά»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Εθελοντική αιμοδοσία - Το Χαμόγελο του Παιδιού
Κοινοποιησέ το

Εθελοντική αιμοδοσία – Το Χαμόγελο του Παιδιού

Την Παρασκευή 22 Μαΐου από τις 09:00 έως 13:00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, εθελοντική αιμοδοσία, από την Κινητή Μονάδα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο 24ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, ως προτεραιότητα στη θεματολογία της διαδικτυακής καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Στον χώρο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, βρέθηκε και ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος σε δηλώσεις ανέφερε ότι βρίσκετε στην πόλη της καρδιάς του μιας και στην Καλαμάτα έζησε τα παιδικά του χρόνια και ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι μόνο με συνεργασίες και συνεργίες μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα καθώς και την επικείμενη συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας κατόπιν συνεννόησης με τον δήμαρχο καλαματας με νέο κτίριο και υπηρεσίες που αφορά την πρακτική αντιμετώπιση των θυμάτων.

Πιο αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί με τις δηλώσεις του Δημάρχου Καλαμάτας και του πρόεδρου του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστα Γιαννόπουλου

Δείτε φωτογραφίες κανοντας κλικ στο εικονίδιο του fb που ακολουθεί:


Εθελοντική αιμοδοσία - Το Χαμόγελο του Παιδιού


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Κινητοποίηση φοιτητών στη Καλαμάτα με σύνθημα: “ένας χρόνος κλειστά πανεπιστήμια… ως εδώ”

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Σήμερα, Πέμπτη 21/1, φοιτητές από την Καλαμάτα έκαναν συμβολική κινητοποίηση, τηρώντας τα μέτρα προστασίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα  Φοιτητικών Συλλόγων από όλη τη χώρα.

Ένωσαν τη φωνή τους μαζί με όλους τους φοιτητές της χώρας :<< Ένας χρόνος κλειστά Πανεπιστήμια….ως εδω! Θέλουμε να γίνουμε ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΞΑΝΑ>>.Ταυτόχρονα εξέφρασαν την αντίθεση τους στα σχέδια της κυβέρνησης για ένταση της καταστολής στα Πανεπιστήμια με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και τις νέες πειθαρχικές αλλαγές όπως επίσης και στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Απαίτησαν:

Την επαναλειτουργία των σχολών μας από το εαρινό εξάμηνο! Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Υγείας μας.

Την απόσυρση του Νομοσχεδίου !!! Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών.

Ούτε σκέψη για Πανεπιστημιακή Αστυνομία! Οι φοιτητές που παλεύουν για σπουδές, δουλειά και δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες!

Ούτε σκέψη για πειθαρχικό δίκαιο. Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες!Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Ευχές Κοσμόπουλου στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δ. Σ. Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοσμόπουλος
Κοινοποιησέ το

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, πριν την έναρξη της 1ης/2021 συνεδρίασής του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, στο γραφείο του Δημάρχου Κλάματος, έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Ο επικεφαλής της Δημ. Παράταξης «Καλαμάτα Μπροστά»Βασίλης Κοσμόπουλος έστειλε ευχές και μηνύματα στην δημοτική αρχή για “διαφάνεια”… στις προσλήψεις των συμβασιούχων και των απ’ ευθείας αναθέσεων που γίνονται από το Δήμο Καλαμάτας.

Αναλυτικά:

Σεβασμιώτατε , κε Πρόεδρε, κε Δήμαρχε, αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί συνδημότες

 

Σας εύχομαι ολόψυχα Χρόνια Πολλά , με Υγεία, Τύχη , Ευτυχία Δημιουργικότητα και ευόδωση των στόχων τους οποίους καθένας μας έχει.

 

Είθε η πανδημία αυτή η οποία πλήττει σήμερα την ανθρωπότητα να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν. Διατρανώνοντας την αισιοδοξία μας για την επιτυχή έκβαση αυτής της περιπέτειας , γνωρίζουμε ότι την επόμενη ημέρα, που ευχόμαστε να είναι κοντά, τίποτα δεν θα είναι ίδιο και γι’ αυτό μέλημα όλων μας πρέπει να είναι να αξιοποιήσουμε τη σημερινή εμπειρία για μία πιο ανθρωποκεντρική κοινωνία .

 

Είθε να μας δοθεί η δυνατότητα να εορτάσουμε τα 200 χρόνια από τη κήρυξη του απελευθερωτικού μας αγώνα με δράσεις ουσιαστικές και όχι εντυπωσιασμού.

Είθε η Πολιτεία να αναγνωρίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και τη συμβολή της πόλης μας στον αγώνα αυτόν και να την τιμήσει ανάλογα , όχι μόνο με τις προσήκουσες αναφορές αλλά και με εμβληματικά έργα.

 

Εύχομαι οι δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε να μην καταστούν ο ανασταλτικός παράγοντας για την προώθηση και εκτέλεση των έργων που έχει ανάγκη ο Δήμος μας.

 

Εύχομαι να υπάρξει διαφάνεια στις προσλήψεις των συμβασιούχων και των απ’ ευθείας αναθέσεων που γίνονται από το Δήμο. Βέβαια η επικρατούσα σήμερα αντίληψη διατρέχει όλη τη χώρα , έρχεται από πολύ παλιά και παίρνει εντονότερη μορφή τις περιόδους των εκτάκτων γεγονότων.

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης στο διήγημά του «Βαρδιάνος στα Σπόρκα» (Φύλακας σε περίοδο και περιοχή Καραντίνας) με αφορμή πραγματικά περιστατικά το 1865 αναφέρει:

  • Εκ δευτέρου ήχησε το σφυρίον του κήρυκος ,και ηκούσθη πάλιν το «Κατεκυρώθη». Αύτη ήτο δευτέρα δημοπρασία. Την πρώτην φοράν επρόκειτο περί προμηθείας ξυλείας, και εκ δύο εμποροπλοιάρχων, οίτινες είχον φέρει ξυλικήν με τα πλοία των , επροτιμήθη ως έχον τας καλυτέρας συστάσεις ο είς. Την δευτέραν φοράν επρόκειτο περί εργολαβίας προς κατασκευήν παραπηγμάτων, και μεταξύ τριών η τεσσάρων ανταγωνιστών επροτιμήθη πάλιν είς , ως «παρέχων όλας τας ευκολίας». Εις την μίαν περίπτωσιν, και εάν ο δεύτερος επρόσφερεν ευθυνότερον το πράγμα , δεν θα ήτο δεκτός, διότι είναι «κατεπείγον» και διότι «κατεκυρώθη».

Είθε να διαψεύσουμε πανηγυρικά τη φράση του από το ίδιο διήγημα ότι «Θα έλεγέ τις ότι η χώρα αύτη ηλευθερώθη επίτηδες δια να αποδειχθή ότι δεν ήτο ικανή προς αυτοδιοίκησιν» .

 

 

Τελειώνοντας εύχομαι μία παραγωγική και δημιουργική χρονιά στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, στα Συλλογικά μας Όργανα , στα Νομικά Πρόσωπα και στις Υπηρεσίες του Δήμου μας.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Ξεκίνησαν οι εργασίες διάνοιξης οδού στη Δημοτική Κοινότητα Βέργας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Εκκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του έργου «Βελτίωση τοπικής οδού Άνω – Κάτω Βέργας, τμήμα έργου διάνοιξης οδού στη Δημοτική Κοινότητα Βέργας (άνω τμήμα)». Πρόκειται για έργο με προϋπολογισμό μελέτης 800.000€, το οποίο έχει λάβει έκπτωση 48,39%.

Για τις εργασίες και τον προγραμματισμό που έχει τεθεί ως προς την υλοποίηση της εν λόγω σημαντικής παρέμβασης, ενημερώθηκε σήμερα, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021, σε επιτόπια επίσκεψή του, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος. Η ενημέρωση έγινε από τον ανάδοχο του έργου Ευστάθιο Τσικάκη και τον επιβλέποντα της Δ.Τ.Υ. μηχανικό Βασίλη Χρονόπουλο, παρουσία του Αντιδημάρχου Νίκου Μπασακίδη και του Προέδρου της Κοινότητας Βέργας Γιώργου Κουρεντζή.

Πρόκειται για ένα έργο που θα αποφέρει σημαντική βελτίωση της συγκοινωνίας με την Άνω Βέργα με τις θετικές επιπτώσεις να είναι:

– Η ασφαλής σύνδεση της Επαρχιακής Οδού Καλαμάτας-Αρεόπολης με την Άνω Βέργα και η σύγχρονη με ασφάλεια μείωση της απόστασης προς τον τόπο της αγροκτηνοτροφικής απασχόλησης των κατοίκων.

– Η εξασφάλιση της αντιπυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής και η προστασία γενικότερα του φυσικού και δασικού περιβάλλοντος.

– Η υποστήριξη και προστασία της πολυδιάστατης κτηνοτροφικής, αγροτικής και δασοπονικής δραστηριότητας.

– Η έγκαιρη επισήμανση των πυρκαγιών και η δημιουργία των προϋποθέσεων ταχείας και αποτελεσματικής επέμβασης.

– Η βελτίωση της πρόσβασης σε υφιστάμενες γεωργικές εκμεταλλεύσεις της Άνω Βέργας.

– Η ανάπτυξη των υποδομών για τις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής της Άνω Βέργας.

– Η εξυπηρέτηση ορισμένων μορφών αγροτουρισμού.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ