Connect with us

Πολιτικά

Έργα με την υπογραφή Τατούλη παρουσιάζει ως «πατερούλης» δικά του ο κ. Νίκας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Έργα με την υπογραφή Τατούλη παρουσιάζει ως «πατερούλης» δικά του ο κ. Νίκας 1

Δελτίο τύπου της «Νέας Πελοποννήσου»

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Κορινθίας

Γιώργος Πετρίτσης

«Ευποιίας ης έτυχες, μνημόνευε.» Να μνημονεύεις τις ευεργεσίες που έχεις λάβει.

Κλεόβουλος ο Ρόδιος

 

Σε προηγούμενο δελτίο τύπου είχα γράψει: «Για εμάς, τα μέλη του συνδυασμού -Νέα Πελοπόννησος-, τα έργα δεν έχουν «πατέρα» , ξεκινάνε  από το όραμα που έχει κάθε αιρετός, αλλά και από τις ανάγκες κάθε τοπικής κοινωνίας».

Δυστυχώς όμως ο κ. Νίκας όπως προκύπτει από τα συνεχιζόμενα δελτία τύπου, προσπαθεί να παρουσιαστεί ως «πατερούλης» των έργων και μάλιστα τα παρουσιάζει ως δικά του έργα για τα οποία βέβαια η συνεισφορά του  είναι από ελάχιστη έως μηδενική. Αποκορύφωμα αυτής της απαράδεκτης και λαϊκίστικής τακτικής του, είναι πρόσφατο δελτίο τύπου για τα έργα Πολιτισμού, όπου δήθεν ο κ.Νίκας θα χρηματοδοτούσε με 20 εκατομμύρια ευρώ σε όλη την Πελοπόννησο.

Είμαι υποχρεωμένος λοιπόν προς αποκατάσταση της αλήθειας να πω ότι σε ότι αφορά τα έργα Πολιτισμού, είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι τα έργα που προγραμματίστηκαν, εντάχθηκαν και υλοποιήθηκαν, φέρουν την υπογραφή αποκλειστικά του Πέτρου Τατούλη. Είναι γνωστή η ευαισθησία του για τον Πολιτισμό και με δεδομένη την εμπειρία που απέκτησε ως Υφυπουργός Πολιτισμού, η Πελοπόννησος κατάφερε τα προηγούμενα 9 χρόνια να υλοποιήσει πολύ σημαντικά έργα στο συγκεκριμένο τομέα.

Δεν θα ήθελα να αναφερθώ ιδιαίτερα σε  έργα ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος του τόπου μας ιδιαίτερης αξίας, που υλοποιήθηκαν στην Κορινθία την προηγούμενη περίοδο και τα οποία τα γνωρίζουν άπαντες οι πολίτες, όπως π.χ η στερέωση – αποκατάσταση της Ι.Μονής Προφήτη Ηλία στη Ζάχολη , η  μελέτη δομικής αποκατάστασης των δύο κούρων από την Κλένια, η αποκατάσταση – αναστήλωση της Ι.Μονής Παναγίας Βράχου Νεμέας, οι στερεωτικές εργασίες στον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου ( Μάη Θανάσης ) στα Πίσια, η αποκατάσταση του αρχαιολογικού χώρου του Αγιονορίου  καθώς και οι έξι ανασκαφικές έρευνες με τον  συνολικό προϋπολογισμό για τα έργα αυτά να ανέρχεται σε 5.644.000€.

Θα αναφερθώ όμως σε έργα Πολιτισμού που ανακοίνωσε πρόσφατα σε δελτίο τύπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου και αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Κορινθίας:

https://www.ppel.gov.gr/erga-20-ek-evro-ston-tomea-tou-politismou-stin-periferia-peloponnisou/

Η πραγματικότητα όμως είναι :

Έργο: «ΣΤΕΡΕΩΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣH ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΟΙΠΩΝ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΚΕΓΧΡΕΩΝ»

 

Ημερομηνία Ένταξης :10/07/2019 με Προϋπολογισμό: 719.800 €

 

Έργο: «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ-AΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΙΟΛΚΟΥ »

Ημερομηνία Ένταξης :10/07/2019 με Προϋπολογισμό: 3.010.300  €

Έργο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΕΝΕΤΙΚΗΣ ΥΔΑΤΟΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΣΣΟ, ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»

Ημερομηνία Ένταξης :10/07/2019 με Προϋπολογισμό:420.000  €

Έργο: «ΚΤΙΡΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ – ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ  ΚΟΡΙΝΘΟΥ»

Ημερομηνία Ένταξης :15/5/2019  με Προϋπολογισμό:1.270.000  €

Εκτιμώ ότι είναι το λιγότερο μπαμπεσιά από μεριάς σας κ. Περιφερειάρχη,  να βγάζετε αυτό το δελτίο τύπου και να ανακοινώνετε έργα που είναι σε εξέλιξη στον τομέα του Πολιτισμού στην Περιφέρεια  Πελοποννήσου, προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ και να αναγράφετε ( εσκεμμένως ) την ημερομηνία υπογραφής σύμβασης και όχι της ένταξης του κάθε έργου.

Δεν είναι δίκαιο αυτό και το γνωρίζετε καλά.

Και δεν είναι δίκαιο,  γιατί η τελική  υπογραφή είναι το αποτέλεσμα μιας όχι μόνο  πολύ συστηματικής δουλειάς αλλά  και πολλών εγκρίσεων  από τα αρμόδια Υπουργεία, ενέργειες στις περισσότερες των οποίων, εσείς δεν είχατε την παραμικρή συμμετοχή.

Εσείς κ.Περιφερειάρχη είστε και φιλόλογος και άρα δεν δικαιολογείται να σας διαφεύγει εύκολα η ρήση ενός εκ των 7 σοφών της Αρχαίας Ελλάδας του  Κλεόβουλου του Ρόδιου : «Ευποιίας ης έτυχες, μνημόνευε»

Και την αναφορά την κάνω σε εσάς προσωπικά κ.Περιφερειάρχη, γιατί ειλικρινά δεν περιμένω από κάποιον άλλον θεσμικό παράγοντα της Περιφέρειας να το πράξει. Δεν περιμένω  π.χ  από τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Αναστάσιο Γκιολή,  να πει έστω μια θετική κουβέντα για το έργο που παραδώσαμε, αφού  κατ’ αυτόν παρέλαβε μηδενικό έργο και χάος,  οπότε και στον Πολιτισμό χάος θα βρήκε !!!

Τώρα το ότι  ο ίδιος ο κος Αναστάσιος Γκιολής κομπάζει ιδιαίτερα,  πως υλοποιεί  ένα μεγάλο έργο στην Κορινθία, ενώ στην ουσία υλοποιεί στο ακέραιο το δήθεν  ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΡΓΟ  που παραδώσαμε εμείς,  είναι ερμηνεία άλλων κλάδων της επιστήμης και πιθανόν της πιο ακραίας λαϊκίστικης πολιτικής !!!

Ειλικρινά θα πω ότι  δεν έχουμε ανάγκη να ειπωθούν θετικές κουβέντες από εσάς.

Η κοινωνία της Κορινθίας γνωρίζει πολύ καλά τον καθένα.

Απλά πίστευα ότι ένας άνθρωπος που ασχολείται με τα κοινά και δη της αυτοδιοίκησης, θα πρέπει, αν δεν διαθέτει άλλα προσόντα,  να έχει  τουλάχιστον  γενναιοψυχία  για να αναγνωρίσει το έργο κάποιου άλλου.

Δυστυχώς εσείς  δεν διαθέτετε ούτε αυτό.

ΥΓ.1  Κάποια στιγμή από την Αντιπεριφέρεια Κορινθίας θα πρέπει να δοθεί πειστική απάντηση γιατί τα έργα καθαρισμού  χείμαρρων και ρεμάτων που πράγματι  γίνονται αυτή την περίοδο,   δημοπρατούνται ακόμα  και τώρα με  το άρθρο 32 του Ν.4412/2016 (διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση για έργα που χρήζουν έκτακτης παρέμβασης λόγω θεομηνιών ) στις οποίες οι εκπτώσεις που δίνονται είναι της τάξεως του 5-10 % ενώ  αν γινόταν  κανονικός διαγωνισμός  θα υπήρχαν εκπτώσεις για αυτού του τύπου έργα της τάξεως του  50-65 % . Γιατί άραγε οι άλλες Περιφερειακές Ενότητες προχωρούν με αυτού του τύπου τους διαγωνισμούς και μόνο η Κορινθία συνεχίζει να δημοπρατεί με το άρθρο 32;

ΥΓ.2 Καλό θα  ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης  Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής να μας εξηγήσει γιατί διατρανώνει ότι  «έπεσαν»  οι υπογραφές για το γήπεδο των Ροζενών, του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ενώ ακόμα όχι μόνο δεν έχει γίνει η δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου,  αλλά ούτε καν έχει εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο;

                                                      Για την Παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου»

Ο  Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Κορινθίας

                                                            Γιώργος Πετρίτσης

Πολιτικά

Kασιδιάρης: «Να υπάρξουν αντίποινα εάν γίνει τζαμί η Αγία Σοφία – Να εφαρμοστεί η αρχή της αμοιβαιότητας»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Kασιδιάρης: «Να υπάρξουν αντίποινα εάν γίνει τζαμί η Αγία Σοφία – Να εφαρμοστεί η αρχή της αμοιβαιότητας» 6

Kασιδιάρης για την Αγία Σοφία

Μύδρους εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, σε πρόσφατη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στον δημοσιογράφο Γιώργο Βαθιώτη και την εκπομπή Χωρίς Χρώμα του High TV.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του κόμματος Έλληνες για την πατρίδα απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την επικείμενη χρήση της Αγιάς Σοφιάς σαν τζαμί, επικαλούμενος την αρχή της αμοιβαιότητας, πρότεινε να δωθεί σκληρή απάντηση στον Τούρκο πρόεδρο απο το Ελληνικό κράτος.

Παράλληλα κατακεραύνωσε την εθνομηδενιστικη, όπως την αποκάλεσε, πολιτική που ασκείται εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης στα εθνικά θέματα και στην μεταναστευτική πολιτική.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη που παραχώρησε o Ηλίας Κασιδιάρης στο High Tv

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Κ. Σακελλαροπούλου: Η απόφαση της Τουρκίας προκαλεί ευθέως την ιστορική μας μνήμη

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σε δήλωση για την άκρως προκλητική απόφαση στην Τουρκία, για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, προχώρησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η Αγία Σοφία, μνημείο με οικουμενικό χαρακτήρα, ανήκει στην ανθρωπότητα και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Είναι σύμβολο της ορθοδοξίας και ολόκληρου του χριστιανικού κόσμου», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η απόφαση της Τουρκίας να την μετατρέψει σε τζαμί προκαλεί ευθέως την ιστορική μας μνήμη, υπονομεύει ανεπανόρθωτα τις αξίες της ανεκτικότητας και του διαλόγου των θρησκειών και επιφέρει σοβαρό πλήγμα στις σχέσεις της με την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα», πρόσθεσε.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης για την Αγία Σοφία και τον Ερντογάν

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης

Μίλτος Χρυσομάλλης για την Αγία Σοφία

Η απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μασκαρεμένη πίσω από την απόφαση της «ανεξάρτητης» τουρκικής δικαιοσύνης, να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, μετά από 85 χρόνια από την ανακήρυξή της ως μουσείου, προσβάλλει κατάφορα τον Ελληνισμό αλλά και ολόκληρο τον δυτικό πολιτισμό.

Με αφορμή την προσβλητική αυτή εξέλιξη ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης δήλωσε:

«Σήμερα προσβάλλεται ξανά η ιστορία μας, η ορθόδοξη πίστη μας και η παράδοσή μας.

Σήμερα ματώνει η Ορθοδοξία, ματώνει μαζί της και ο Ελληνισμός.

Αυτή τη φορά η τουρκική ιταμότητα δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη!

Τρέμουν την ψυχή μας! Τρέμουν την Ελλάδα,!  

Ως εδώ! Η μνήμη του λαού μας καίει άκαυτη βάτος!»

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ