Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καλαμάτα με ανακοινώσεις σημαντικών έργων

Ανέβηκε

στις

επίσκεψη κυριάκου μητσοτάκη στην καλαμάτα με ανακοινώσεις σημαντικών έργων 9
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

Την Μεσσηνία επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα μετά τις 9 το πρωί, Πεμπτη 16 Ιουνίου 2022, για να παραβρεθεί και να μιλήσει στο διήμερο Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, με τίτλο «Τι ΝΕΟ φέρνει το ΝΕΟ ΕΣΠΑ 2021–2027» στην Καλαμάτα.

Αφού προσγειώθηκε στον διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας, ενημερώθηκε για τα ζητήματα του αεροδρομίου απ’ την αερολιμενάρχη Καλαμάτας Ακριβή Βλάχου, στη συνέχεια μετέβει στο δημαρχείο της Μεσσήνης, όπου και συναντήθηκε με το δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο, επόμενος σταθμός της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Μεσσηνία ήταν το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, όπου πραγματοποίησε ομιλία στο διήμερο Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.

επίσκεψη κυριάκου μητσοτάκη στην καλαμάτα με ανακοινώσεις σημαντικών έργων 10

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου παρευρέθηκαν σημαντικοί ομιλητές, μεταξύ των οποίων εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Υπουργοί, Υφυπουργοί και στελέχη της Κυβέρνησης, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κ.ά..

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Καλαμάτα και στο πλαίσιο της περιοδείας του ανακοίνωσε τρεις σημαντικές παρεμβάσεις που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση όλης της Πελοποννήσου.

επίσκεψη κυριάκου μητσοτάκη στην καλαμάτα με ανακοινώσεις σημαντικών έργων 11

Ειδικότερα:

Η πρώτη παρέμβαση αφορά στην αναβάθμιση και επέκταση του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη μέσω ΣΔΙΤ, προϋπολογισμού 252 εκατομμυρίων ευρώ. Η συμβασιοποίηση αναμένεται να γίνει εντός του φθινοπώρου και οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός πέντε ετών.

Η δεύτερη αφορά στον διαγωνισμό για την παραχώρηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», όπως έχει γίνει με πολλά περιφερειακά αεροδρόμια, με σκοπό τη ριζική αναβάθμιση των υποδομών του, ώστε να βελτιωθεί ουσιαστικά η αεροπορική σύνδεση με την περιοχή, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της τουριστικής βιομηχανίας.

«Ήδη το ΤΑΙΠΕΔ έχει δρομολογήσει τη διαδικασία για τη σύμβαση παραχώρησης του αεροδρομίου Καλαμάτας, ως ανεξάρτητο έργο. Και αν δει κανείς πόσο επιτυχημένες ήταν οι παρεμβάσεις που έγιναν στα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια, τα 14 τα οποία αυτή τη στιγμή τα διαχειρίζεται η Fraport, μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας για την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Και βέβαια είναι ένα αεροδρόμιο το οποίο έχει διπλό χαρακτήρα, καθώς εδώ θα γίνει και η μεγάλη παρέμβαση, η μεγάλη επένδυση, η οποία θα αναβαθμίσει και τις δυνατότητες της Πολεμικής μας Αεροπορίας να εκπαιδεύει με υπερσύγχρονα αεροσκάφη τους νέους πιλότους μας», ανέφερε –μεταξύ άλλων- ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο αεροδρόμιο Καλαμάτας.

Η τρίτη παρέμβαση αφορά στην ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του βιολογικού καθαρισμού, ενός σημαντικού έργου κόστους περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ.

επίσκεψη κυριάκου μητσοτάκη στην καλαμάτα με ανακοινώσεις σημαντικών έργων 12

«Δεν νοείται πια τη σημερινή μέρα τουριστική ανάπτυξη η οποία να μη σέβεται το περιβάλλον και να μην κάνει πράξη τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας. Αυτό σημαίνει ολοκλήρωση βασικών υποδομών, εκκρεμότητες που έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί από το παρελθόν. Έχω δώσει προσωπική εντολή ώστε να εξευρεθούν οι πόροι και να ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ο βιολογικός καθαρισμός, ένα σημαντικό έργο περίπου 15 εκατομμύρια, όμως ένα έργο το οποίο θα δώσει μία ανάσα σε ολόκληρη την περιοχή. Φαντάζομαι ότι θα διαχειρίζεται λύματα πολλών διαφορετικών οικισμών, και με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ότι και οι τουριστικές επενδύσεις οι οποίες θα γίνουν θα δώσουν στους επισκέπτες τη δυνατότητα να έρχονται σε έναν τόπο που προστατεύει το περιβάλλον αλλά φυσικά αυτό αφορά και όλους τους δημότες της περιοχής», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση στο δημαρχείο Μεσσήνης,

Επίσης, δρομολογείται η υλοποίηση δύο ακόμη έργων, τα οποία πρόκειται να επεκτείνουν και αναβαθμίσουν το αρδευτικό δίκτυο της περιοχής, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 144.000.000 ευρώ .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στη συνέχεια στο κέντρο της Μεσσήνης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και καταστηματάρχες.

Τον πρωθυπουργό συνόδευσαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, οι βουλευτές Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης.

επίσκεψη κυριάκου μητσοτάκη στην καλαμάτα με ανακοινώσεις σημαντικών έργων 13

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ