Connect with us

Εκλογές Μεσσηνία

Επεισόδια, βαριές καταγγελίες και ήττα Τσώνη εκ των… έσω στο Δήμο Μεσσήνης!

Ανέβηκε

στις

επεισόδια, βαριές καταγγελίες και ήττα τσώνη εκ των… έσω στο δήμο μεσσήνης! 1
Κοινοποιησέ το

Ήττα Τσώνη

AΙΣΘΗΣΗ έχει προκαλέσει σε ολόκληρη τη Μεσσηνία, το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης στο Δήμο Μεσσήνης, όπου εξελέγη δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή, ο Γιώργος Αθανασόπουλος.

tsonis_04

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Ο απερχόμενος δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, το ίδιο βράδυ, επισκέφθηκε με τη σύζυγό του στο εκλογικό του κέντρο τον κ. Αθανασόπουλο για να τον συγχαρεί και λίγη ώρα αργότερα, έκανε μια ιδιαίτερη αποτίμηση της ήττας του, προβαίνοντας σε δηλώσεις που αν μη τι άλλο, θα συζητούνται για πολύ καιρό, ενώ προφανώς, θα προκαλέσουν και εξελίξεις, σε πολλά επίπεδα.
Αυτό, γιατί όλοι γνώριζαν –τουλάχιστον δημοσκοπικά και αφουγκραζόμενοι την κοινωνία- τη δυναμική της ΝΔ και το ενδεχόμενο προώρων εκλογών. όλοι «πόνταραν» σε δίδυμα… φωτιά σε Περιφέρειες και Δήμους, όπως αυτοί της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου, κανείς όμως δεν μπορούσε να σκεφτεί, πως ο δήμαρχος που έχασε παρά την προσφορά έργου περίπου 45 εκατ. ευρώ όπως είπε, ηττήθηκε από τον… ίδιο του τον εαυτό, καθώς απέδωσε μεγάλο μέρος της ευθύνης σε ορισμένους συνεργάτες του. Προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα πιο πέρα, ο κ. Τσώνης, μίλησε με ονοματεπώνυμα, τονίζοντας πως δικοί του σύμβουλοι, στην πραγματικότητα… δούλευαν για τον Γιώργο Αθανασόπουλο, αφού σαμπόταραν τον ίδιο τους το συνδυασμό για να… εξοντώσουν την αντιδήμαρχο, Γεωργία Παναγοπούλου.

Η ΗΤΤΑ ΗΡΘΕ ΑΠΟ… ΜΕΣΑ!

«Οι εκλογές χάθηκαν γιατί το αποφάσισαν οι Νησιώτες! Βεβαίως! Και καλά έκαναν και το αποφάσισαν οι Νησιώτες, αφού αυτό δεν τους επαρκούσε αυτό που εμείς προσφέραμε και τους αρκεί το… τίποτε των δεκαετιών πέρασαν. Αυτό τους αρέσει και αυτό θα απολαμβάνουν από ‘δω και στο εξής! Θέλω όμως να σταθώ και στους συνεργάτες μου. Τους αντιδημάρχους μου και κάποιους… απ’ έξω! Μερικοί από εμάς εδώ -και να το ακούσει όλος ο κόσμος- δεν είχαν με τίποτε άλλο να ασχοληθούν… Ούτε να προβάλουν το έργο του δημάρχου, ούτε τις μεγάλες επιτυχίες για τον τόπο. Ένας ήταν ο στόχος τους και πρέπει να το μάθει η κοινωνία . Ο στόχος τους, ήταν να εξοντώσουν τη Γωγώ Παναγοπούλου. Θα τα πούμε όλα όπως έχουν, με αλήθειες! Επειδή η Γωγώ Παναγοπούλου είναι ένα αστέρι αυτοδιοικητικό που ανέτειλε στο Δήμο Μεσσήνης με τεράστιες προδιαγραφές και ικανότητες και επειδή ταυτιζόταν μαζί μου και παλεύαμε μέρα – νύχτα μαζί, ώρες ατελείωτες, νύχτες ατέλειωτες για τον τόπο και την παράταξη, το μοναδικό τους μέλημα, ήταν πως θα εξοντωθεί η αντιδήμαρχος Γωγώ η Παναγοπούλου. Ντροπή τους, ντροπή τους, ντροπή τους και θα λογοδοτήσουν στην κοινωνία του Δήμου μας αυτοί οι άνθρωποι! Αρκετά! Αρκετά έκανα υπομονή και δεν μίλησα! Έβλεπα, άκουγα και δεν μίλησα… Εγώ αγαπητοί μου φίλοι και συνδημότες, έδωσα τη ζωή μου, ό,τι καλύτερο γινόταν για το Δήμο και με αυτά που έχουν δρομολογηθεί από εμάς, δε θα έχει ανάγκη ο κ. Αθανασόπουλος… Αρκεί να λέει μια «καλημέρα» κάθε χρόνο και θα βγαίνει για 20 χρόνια δήμαρχος και μπράβο του και τον συγχαίρω, γιατί αυτό θα κάνει στην πορεία», δήλωσε μεταξύ πολλών άλλων ο απερχόμενος δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, ο οποίος προκάλεσε αίσθηση και με τις βαριές καταγγελίες στις οποίες προέβη, κυρίως ύστερα από θερμό επεισόδιο που σημειώθηκε την ώρα που έκανε δηλώσεις σε ζωντανή μετάδοση, καταγγέλλοντας την Αστυνομία για… ανεπάρκεια!

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΟΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

«Δυστυχώς, η βία, η νοθεία και οι τραμπουκισμοί, συνεχίζονται και το 2019. Δυστυχώς, ζήσαμε και τώρα αυτό το γεγονός, που το ζούμε από τις 8 το πρωί. Αυτό που συνέβη στη Μεσσήνη σήμερα, είναι πρωτοφανές και την ευθύνη ολοκληρωτικά, την έχει η Ελληνική Αστυνομία», δήλωσε ο απερχόμενος δήμαρχος ύστερα από τη διακοπή στην οποία υποχρεώθηκε κατά τις δηλώσεις του, λόγω θερμού επεισοδίου έξω από το εκλογικό του κέντρο και συνέχισε, ακόμη πιο επικριτικός. «Γίνεται νοθεία και εκβιασμοί. Οι άνθρωποι που ενεπλάκησαν τώρα, προπηλακίζονται και απειλούνται εδώ και δύο μήνες. Φτάνει πια! Ελληνική Αστυνομία, κύριε Διευθυντά! Φτάνει πια! Από το πρωί καταγγέλλω ότι γίνεται νοθεία, ότι γίνονται τραμπουκισμοί και εγκληματικές πράξεις. Είναι καταγεγραμμένα στο κινητό μου όλα και δεν βρέθηκε κανείς να σταματήσει αυτό το τερατούργημα, αυτό το έγκλημα! Όλη την ημέρα μέχρι το απόγευμα, όταν γίνονταν τα αίσχη και παρακαλούσα να έρθουν εδώ, οι αστυνομικοί έπιναν καφέ στου κ. Χριστοφιλόπουλου… Όλοι… αγκαλιά και ο κ. Χριστοφιλόπουλος έκανε πάρτυ… Φτάνει πια!», δήλωσε μιλώντας ξανά με ονοματεπώνυμα ο Γιώργος Τσώνης, που εξέφρασε την πικρία του, από την αντιμετώπιση των δημοτών στο πρόσωπό του, αφού όπως είπε, δεν αναγνωρίστηκε το μεγάλο έργο που παρήγαγε.

Η ΠΙΚΡΙΑ

«Έχουμε νικητή από την πρώτη Κυριακή τον Γιώργο Αθανασόπουλο, τον οποίο επισκέφθηκα και συνεχάρην όπως του άξιζε και του ευχήθηκα καλή θητεία, με την ελπίδα να συνεχίσει το έργο που αφήνουμε! Ένα τεράστιο έργο 44 εκατ. ευρώ για τη Μεσσήνη, η οποία με καταψήφισε. Αυτό εννοείται ότι είναι παράπονο, όμως οι συνδημότες μου έτσι έκριναν, έτσι έκαναν και το αποτέλεσμα, είναι σεβαστό! Εγώ προσπάθησα σε όλη την πορεία μου. Έδωσα την ψυχή μου, την καρδιά μου, τα χρήματά μου, την περιουσία μου, τα κατέθεσα όλα σε αυτό το Δήμο, γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Η πληρωμή ήρθε… Δε στενοχωριέμαι γιατί έχασα τις εκλογές! Στενοχωριέμαι γιατί γι’ αυτόν τον Δήμο έδωσα τη ζωή και την ψυχή μου και ειδικά στη Μεσσήνη, όπου πάλεψα και αγωνίστηκα εξασφαλίζοντας 44 εκατ. ευρώ για έργα, ξεχωριστά από τον Πάμισο, τα έργα για τον οποίο θα φτάσουν τα 40 εκατ. ευρώ! Ήθελα να αλλάξω αυτήν την πόλη και δρομολόγησα την αλλαγή αυτή! Στόχος μου, ήταν να γίνει πόλη πρότυπο και να διεκδικήσω το βραβείο της καλύτερης πόλης, γιατί έχω πει πολλές φορές ότι αυτά τα προγράμματα και τα χρήματα που έχουν έρθει στο Δήμο, δεν μπορεί κανείς να τα πάρει πίσω… Είναι ενταγμένα! Δυστυχώς, οι Νησιώτες με… πλήρωσαν με αυτό το νόμισμα! Τους ευχαριστώ πάρα πολύ για την… πληρωμή και την αγάπη τους», είπε με πικρία και συνέχισε στο ίδιο ύφος, μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του, όταν στάθηκε στην οικογένειά του. «Ταυτόχρονα, θέλω να ευχαριστήσω όλους του συνδημότες μου που με στήριξαν και κυρίως τα νέα πρόσωπα που ήρθαν στον συνδυασμό και αγωνίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο! Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και δε θα το ξεχάσω ποτέ! Θέλω όμως να ευχαριστήσω και αυτούς που με καταψήφισαν γιατί μου έκαναν ένα μεγάλο καλό! Το… λάθος που έκανα το 2014 από ευαισθησία, φιλότιμο και αγωνία γι’ αυτόν τον τόπο, να έρθω να ασχοληθώ εδώ, το… διορθώνουν επαναφέροντάς με στην τάξη! Και με επαναφέρουν στην τάξη της οικογένειάς μου, στα παιδιά μου, τα εγγόνια μου και το καινούριο, το τρίτο εγγονάκι μου που έρχεται και θα είναι κι αυτός, Γιώργος Τσώνης, να τους χαρώ και να τους απολαύσω! Κι επίσης, όσα χάλασα, όσα ξόδεψα γι’ αυτόν τον τόπο, να… ξεκινήσω πάλι για να τα κερδίσω από την αρχή, αφού έχω δηλώσει πολλές φορές πως εγώ, δεν είμαι ανεπάγγελτος. Πάω στην επιχείρησή μου και τη δουλειά μου, να βγάλω όσα ξόδεψα και τους ευχαριστώ που με… χαρίζουν στα παιδιά μου, στη γυναίκα μου και στα εγγόνια μου. Πραγματικά τους ευχαριστώ πάρα πολύ, μέσα από την ψυχή μου! Καλή τύχη σε όλους», δήλωσε καταληκτικά, ο πρώην πια, δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, με το βλέμμα όλων, μετά τις δηλώσεις αυτές, να είναι στραμμένο στην επόμενη μέρα, αφού το μέλλον της παράταξης βρίσκεται στον… αέρα!

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ