Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Επαναλειτούργησαν με φυσική παρουσία οι Σχολές της Κ.Ε. «Φάρις»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Επαναλειτούργησαν με φυσική παρουσία οι Σχολές της Κ.Ε. «Φάρις» 1
Κοινοποιησέ το

Επαναλειτούργησαν οι Σχολές της Κ.Ε. «Φάρις»

Χθες, Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 ξεκίνησαν να λειτουργούν εκ νέου με φυσική παρουσία οι Σχολές της Κ.Ε. «Φάρις», εφαρμόζοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Η μεγάλη επιθυμία των μαθητών για επιστροφή στα μαθήματα τους, έφερε και μεγάλη ανταπόκριση κατά την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας. Στο Δημοτικό Ωδείο υπήρξαν ήδη τρεις νέες εγγραφές και τα μαθήματα που πραγματοποιούνται είναι ατομικά. Εξαιρούνται σύμφωνα με τις οδηγίες τα πνευστά, τα κρουστά και η μονωδία.

Όσον αφορά τα εικαστικά, πραγματοποιούνται τα μαθήματα ενηλίκων με τμήματα ζωγραφικής, χαρακτικής, κεραμικής και αγιογραφίας. Από αυτή την εβδομάδα θα ενταχθούν εκ νέου και τα μαθήματα εφήβων, ενώ προγραμματίζεται ήδη η μεγάλη έκθεση για το τέλος Ιουνίου.

Τέλος, κανονικά ξεκίνησαν τα μαθήματα χορού και στη Δημοτική Σχολή του Δήμου για παιδιά από 12 ετών και άνω και σύντομα θα ξεκινήσουν και τα μαθήματα ενηλίκων.

Οι μικρότεροι μαθητές συνεχίζουν διαδικτυακά τα μαθήματα τους σε όλες τις Σχολές. Οι καθαρισμοί στα κτήρια των Σχολών είναι καθημερινοί και τακτικοί καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθημάτων.


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Εορτάζουμε και τιμάμε τον Άγιο Νικόλαο από το σπίτι μας μέσω Youtube

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

αγιος νικολαος
Κοινοποιησέ το

Με δελτίο τύπου ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, μας ενημερώνει πως ο Ενοριακός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου του “Φλαρίου” της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας, λόγω των υγειονομικών μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας και την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού, ο φετινός  εορτασμός δεν θα πραγματοποιηθεί με κόσμο αλλα όποιος επιθυμεί θα μπορεί να παρακολουθήσει τον εσπερινό της παραμονής και τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής, διαδικτυακά μέσω του Youtube

Αναλυτικα:

 

Εορτάζουμε και τιμάμε τον Άγιο Νικόλαο από το σπίτι μας μέσω Youtube 10Υπενθυμίζουμε στους ευσεβείς ενορίτες μας, ότι κατά το διήμερο 5 & 6 Δεκεμβρίου εκάστου έτους εορτάζει μεγαλόπρεπα ο Ενοριακός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, ο επονομαζόμενος του “Φλαρίου”. Ο φετινός όμως εορτασμός του Αγίου Νικολάου μας βρίσκει σε περίοδο δοκιμασίας, όχι μόνο τοπικού χαρακτήρα αλλά δοκιμασίας η οποία καλύπτει όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου. Καλούμαστε λοιπόν να τιμήσουμε τον Άγιο Νικόλαο μέσα από το σπίτι μας, μακριά από τον Ναό του σωματικά, αλλά μέσα σε αυτόν νοερά.

Γνωρίζω πως οι χιλιάδες των συμπολιτών μας που κάθε χρόνο επισκέπτονταν τον Ναό μας αυτό το διήμερο, θα έχουν τη σκέψη τους και την προσευχητική τους αγάπη στραμμένη στον Άγιο μας και τους διαβεβαιώ πως και η δική μας προσευχητική αγάπη και σκέψη θα βρίσκεται μαζί τους, κατά την ώρα της τέλεσης της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Νικολάου.

Με αυτές τις σκέψεις εκφράζω την αγάπη και την σκέψη μου προς όλους τους ευσεβείς χριστιανούς της ενορίας και της πόλης μας και εύχομαι η μορφή και η διδασκαλία του Αγίου Νικολάου να είναι οδηγός στη ζωή του καθενός μας.

Σημείωση: Όσοι επιθυμούν δύνανται να παρακολουθήσουν τον εσπερινό της παραμονής και τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής, διαδικτυακά μέσω του Youtube στο κανάλι του Ναού μας :

Αγ. Νικόλαος Καλαμάτας

 https://www.youtube.com/channel/UC4bcHB26YZHrOsMJeRGuNOA?view_as=subscriber


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Ένταξη σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα το έργο δικτύων αποχέτευσης σε Άρι, Άμμο και Μικρομάνη

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ένταξη σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα το έργο δικτύων αποχέτευσης σε Άρι, Άμμο και Μικρομάνη 11
Κοινοποιησέ το

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, υπέβαλε σήμερα, Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2020 προς ένταξη και χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, ένα ακόμα σημαντικό έργο που μελέτησε η ΔΕΥΑ Καλαμάτας. Πρόκειται για το έργο «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Άριος Άμμου και Μικρομάνης», προϋπολογισμού 3.900.000,00 €.

Το έργο αυτό σκοπό έχει την κατασκευή των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων των Τοπικών Κοινοτήτων Άριος, Άμμου και Μικρομάνης και των κεντρικών αγωγών μεταφοράς από τις τρεις προαναφερθείσες κοινότητες έως τους υφιστάμενους κεντρικούς αγωγούς αποχέτευσης ακαθάρτων, που προσάγουν τα ακάθαρτα στην ΕΕΛ Καλαμάτας.

Το δίκτυο εκκινεί από τον πλέον απομακρυσμένο από την ΕΕΛ, οικισμό του Άμμου. Ο κεντρικός συλλεκτήρας ακολουθώντας νοτιοανατολική κατεύθυνση τοποθετείται σε υφιστάμενους οδούς εντός των ορίων των οικιστικών ζωνών Άμμου και Άρι και παραλαμβάνει τα λύματα των δύο οικισμών. Στο τμήμα αυτό ο κεντρικός συλλεκτήρας παραλαμβάνει τα λύματα μέσω των δευτερευόντων αγωγών ή και με απευθείας συνδέσεις. Στη συνέχεια ο Κεντρικός Αποχετευτικός Αγωγός είναι αγωγός μεταφοράς, τοποθετείται σε υφιστάμενους δρόμους και ακολουθώντας νοτιοανατολική πορεία παραλαμβάνει τα λύματα της Μικρομάνης. Τέλος στρέφεται προς νότο και καταλήγει στον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό (ΚΑΑ) της Μεσσήνης.

Για την ολοκλήρωση της αποχέτευσης των τριών τοπικών Κοινοτήτων θα κατασκευαστούν συνολικά 26.360 μέτρα δικτύων.

Αναλυτικότερα θα κατασκευαστούν:

1. Αγωγός διατομής Φ200 μήκους 15.332 μέτρων υλικού PVC

2. Αγωγός διατομής Φ250 μήκους 1.500 μέτρων υλικού PVC

3. Αγωγός διατομής Φ315 μήκους 913 μέτρων υλικού PVC

4. Αγωγός διατομής Φ355 μήκους 480 μέτρων υλικού PE πίεσης λειτουργίας PN6

5. Αγωγός διατομής Φ400 μήκους 3.230 μέτρων υλικού PE πίεσης λειτουργίας PN6

6. Αγωγός διατομής Φ75 μήκους 461 μέτρων υλικού PE πίεσης λειτουργίας PN10

7. Αγωγός διατομής Φ90 μήκους 558 μέτρων υλικού PE πίεσης λειτουργίας PN10

8. Αγωγός διατομής Φ110 μήκους 351 μέτρων υλικού PE πίεσης λειτουργίας PN10

9. Αγωγός διατομής Φ140 μήκους 3.536 μέτρων υλικού PE πίεσης λειτουργίας PN10

Για την ορθή λειτουργία του έργου πλέον των δικτύων που αναφέρθηκαν πιο πάνω συνολικά προβλέπεται να κατασκευαστούν έξι αντλιοστάσια. Το κεντρικό αντλιοστάσιο για το σύνολο των λυμάτων των οικισμών Άρι και Άμμου (Α/Σ Α1), το Α/Σ Μικρομάνης για το σύνολο των λυμάτων της Μικρομάνης και τέσσερα μικρότερα που καλύπτουν τμήματα του δικτύου των λυμάτων του Άρι και του Άμμου (Α/Σ Άρι 1, Α/Σ Άρι 2, Α/Σ Άμμου 1 και Α/Σ Αμμου2). Όλα τα αντλιοστάσια θα είναι υπόγεια, και προβλέπεται να τοποθετηθούν σε δρόμους, έχουν παρόμοια διάταξη, ορθογωνική μορφή αλλά διαφορετικές διαστάσεις που εξαρτώνται από τη στάθμη των αγωγών συμβολής και τον αναγκαίο όγκο ρύθμισης.

Τέλος για να είναι πλήρως λειτουργικό το έργο θα κατασκευαστούν και όλες οι ιδιωτικές συνδέσεις Το σύνολο των προβλεπόμενων ιδιωτικών συνδέσεων εκτιμήθηκε από τον αριθμό των κατοικιών της πλέον πρόσφατης απογραφής ίσο με 1060 τεμ. Αναλυτικά οι ιδιωτικές συνδέσεις ανά οικισμό θα είναι:

1. Τοπική Κοινότητα Άριος 620 συνδέσεις

2. Τοπική Κοινότητα Άμμου 140 συνδέσεις

3. Τοπική Κοινότητα Μικρομάνης 300 συνδέσεις

Όπου είναι εφικτό ο αγωγός οικιακής σύνδεσης θα εκβάλλει σε φρεάτιο επίσκεψης του δικτύου ακαθάρτων. Στις λοιπές θέσεις θα συνδέεται με τον αγωγό ακαθάρτων. Οι συνδέσεις των σωλήνων των ιδιωτικών συνδέσεων με τους αγωγούς ακαθάρτων θα είναι απόλυτα στεγανές με τη χρησιμοποίηση σαμαριών μηχανικής σύσφιξης.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Πρόταση 3,7 εκατ. € από τη ΔΕΥΑΚ για διαχείριση ενέργειας και αξιοποίηση Α.Π.Ε.

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πρόταση 3,7 εκατ. € από τη ΔΕΥΑΚ για διαχείριση ενέργειας και αξιοποίηση Α.Π.Ε. 12
Κοινοποιησέ το

Δυναμικά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει τεθεί, ο Δήμος Καλαμάτας μέσω της ΔΕΥΑΚ διεκδικεί ποσό άνω των 3,7 εκατ. € από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος υπέβαλε σήμερα, Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2020, πρόταση στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί το έργο «Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων ΔΕΥΑ Καλαμάτας». Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 3.729.400,00 € και το έργο χωρίζεται σε τέσσερα (4) υποέργα.

Αναλυτικά:

ΥΠΟΕΡΓΟ 1: Ο βασικός σκοπός της ΔΕΥΑ Καλαμάτας μέσω της υλοποίησης του συγκεκριμένου υποέργου είναι η:

  • Βελτιστοποίηση των ρυθμίσεων λειτουργίας που αφορούν στις γεωτρήσεις και τα αντλιοστάσια του δικτύου και επαγόμενη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης τους και αποδοτικότερη χρήση της ενέργειας.
  • Μεγιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης του εξοπλισμού.
  • Ελαχιστοποίηση του αναγκαίου χρόνου λειτουργίας του σχετικού εξοπλισμού και των υποσυστημάτων των εγκαταστάσεων μέσω κατάλληλων συστημάτων ελέγχου.
  • Λειτουργία αντλιών σύμφωνα με τη  ζήτηση παροχής νερού-μεταβολή των στροφών, επηρεάζουμε τη χαρακτηριστική της αντλίας.

ΥΠΟΕΡΓΟ 2: Ο βασικός σκοπός της ΔΕΥΑ Καλαμάτας μέσω της υλοποίησης του συγκεκριμένου υποέργου είναι η:

  • Ενεργειακή αυτονομία της ΔΕΥΑΚ με χρήση εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού σύμφωνα με την ισχύουσα σχετική νομοθεσία.

Βασική παράμετρος που λαμβάνεται υπόψη και για τα δύο υποέργα είναι ότι ο Δήμος Καλαμάτας όχι μόνον παρουσιάζει τις τελευταίες δεκαετίες έντονη ανάπτυξη με αποτέλεσμα την αύξηση της κατανάλωσης του νερού αλλά αυτή η τάση προβλέπεται να επιταχυνθεί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου κυρίως λόγω της Τουριστικής ανάπτυξης  σε συνδυασμό με την επιδείνωση των κλιματολογικών φαινομένων.

ΥΠΟΕΡΓΟ 3: Ο βασικός σκοπός της ΔΕΥΑ Καλαμάτας μέσω της υλοποίησης του συγκεκριμένου υποέργου είναι η προετοιμασία και σύνταξη  φακέλου υποβολής αίτησης χρηματοδότησης σύμφωνα με την σχετική σύμβαση.

ΥΠΟΕΡΓΟ 4: Ο βασικός σκοπός της ΔΕΥΑ Καλαμάτας μέσω της υλοποίησης του συγκεκριμένου υποέργου είναι η κάλυψη της εκτιμώμενης δαπάνης σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΚ σχετικά με το κόστος σύνδεσης των δυο φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος 999.50 KWp<Ppv<1 το κάθε ένα με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ