Connect with us

Events

Ενημέρωση για τις πολλαπλές εφαρμογές και τα οφέλη των Ενεργών Μικροοργανισμών

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ενημέρωση για τις πολλαπλές εφαρμογές και τα οφέλη των Ενεργών Μικροοργανισμών 1

ΕΝΕΓΟΊ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Η Κοιν.Σ.Επ Ένταξης «ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ» η οποία έχει ως στόχο της επαγγελματική ένταξη ατόμων με ειδικές ικανότητες και

Η Α.Μ.ΚΕ «Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΟΥΣ»  η οποία εκπαιδεύει άτομα με ειδικές ικανότητες στην παραγωγή λαχανικών με την μέθοδο της Βιολογικής Γεωργίας  διοργανώνουν συνάντηση ενημέρωσης για τους Ενεργούς Μικροοργανισμούς του Δρ Τέρουο Χίγκα (ΕΜ®)

Το κάλεσμα αφορά τα ΜΜΕ της τοπικής κοινωνίας, αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, πολίτες και όλες τι υπηρεσίες καθώς και επιχειρηματίες, oι οποίοι διαχειρίζονται λύματα, απορρίμματα και υπόλοιπα πρασίνου ή ασχολούνται με την εξυγίανση υδάτων .

Στην συνάντηση θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις πολλαπλές εφαρμογές και τα οφέλη των ΕΜ, θα επικεντρωθούμε στην κομποστοποίηση οργανικών απορριμμάτων και θα κάνουμε πολλαπλασιασμό του ΕΜ1®

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο όπου εκπονείτε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου ¨Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΟΥΣ», στην Ιερή Ελιά, που βρίσκεται στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Λακωνικής 87, στις 23 Μαΐου 2019, ώρα 12:00 π.μ

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΕΓΟΊ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Ενημέρωση για τις πολλαπλές εφαρμογές και τα οφέλη των Ενεργών Μικροοργανισμών 2Είναι μία σύνθεση διαφόρων ωφέλιμων μικροοργανισμών που υπάρχουν ελεύθεροι στη φύση και χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια μεμονωμένα στα τρόφιμά μας, όπως π.χ. στο ψωμί, γιαούρτι, κρασί κτλ. (μαγιά, βακτήρια γαλακτικού οξέος, βακτήρια φωτοσύνθεσης κ.α.)

Tο μείγμα  EM Effective Microorganisms®  και συγκεκριμένα το EM·1® ανακαλύφθηκε το 1968 από έναν Ιάπωνα φυτοκόμο καθηγητή του πανεπιστημίου Ryukyu της Οkinawa, τον Dr. Teruo Higa, ως μια εναλλακτική λύση στη χρήση χημικών ουσιών στη γεωργία. Σήμερα οι EM Effective Microorganisms® παράγονται παγκοσμίως σε πάνω από 50 χώρες και δεν χρησιμοποιούνται μόνο στη γεωργία αλλά και στην κτηνοτροφία, στην  βιομηχανία και στην υγεία, για τον εμπλουτισμό του περιβάλλοντος καθώς και στην καθαριότητα του σπιτιού.

ΓΕΩΡΓΙΑ Οι ΕΜ προωθούν την αύξηση των ωφέλιμων οργανισμών, που υπάρχουν στην φύση όταν έρχονται σε επαφή με την οργανική ύλη. Αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης τους με το περιβάλλον είναι η δημιουργία υγιών εδαφών και εύρωστων φυτών. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε υψηλή απόδοση και ποιοτική καρποφορία χωρίς την χρήση αγροχημικών. Οι ΕΜ μικροοργανισμοί χρησιμοποιούνται τόσο στην Συμβατική Γεωργία όσο και στην Βιολογική, για την οποία έχουν έγκριση.

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ / ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ Βοηθούν άμεσα στην καταπολέμηση ασθένειών και δημιουργούν ένα υγιές περιβάλλον μέσω της καλής μικροβιακής ισορροπίας που επιτυγχάνουν.  Μείωση των αντιβιοτικών και άλλων χημικών ουσιών, χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα ζωοτροφών και απομακρύνουν δυσάρεστες οσμές. Τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα των μελισσών.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ Με την χρήση των ΕΜ μπορούμε να ανακυκλώσουμε, κοπριά, οργανικά υπολείμματα κουζίνας, φύλλα, γρασίδι κ.α. και να τα μετατρέψουμε σε υψηλής ποιότητάς κομπόστα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε χωματερές και εγκαταστάσεις κομποστοποίησης και επιφέρουν ελαχιστοποίηση των μυγών και της δυσοσμίας.

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΥΔΑΤΟΣ Προάγουν τον πολλαπλασιασμό των ειδών στα οικοσυστήματα ποταμών, λιμνών και άλλων υδάτων. Με την δράση τους επιταχύνεται η αποικοδόμηση καθιζήσεων και απομακρύνονται άσχημες οσμές. Εφαρμόζονται για την εξυγίανση αποχετεύσεων, χρησιμοποιούνται σε πισίνες σε δεξαμενές κ.α.

ΧΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Τα ΕΜ χρησιμοποιούνται με πάρα πολλούς τρόπους στην καθημερινή ζωή. Μπορούμε να τους ψεκάσουμε στο μπάνιο, την κουζίνα και σε όλο το σπίτι. Απομακρύνουν δυσάρεστες οσμές και αναστέλλουν την ανάπτυξη μυκήτων. Τα καθαριστικά ΕΜ περιέχουν επιπλέον αλκοόλ και ξύδι τα οποία αυξάνουν την αντιβακτηριδιακή δράση τους. Ακίνδυνα 100% για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Περισσότερες πληροφορίες για τους Ενεργούς Μικροοργανισμούς και τις εφαρμογές του, μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες www.emhellas@otenet.gr και  www.emrojapan.com

 

 

Υπεύθυνες Ενημέρωσης

Κωνσταντίνα Ζαφειροπούλου

Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος των  ΕΜ® στην Ελλάδα

Ελευθερία Ξαγοράρη

Γεωπόνος Α.Π.Θ.

Υπεύθυνος σχεδιασμού και συντονισμού του εκπαιδευτικού προγράμματος ¨Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΟΥΣ»

Πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ. Ένταξης «ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ»

Ελέγκτρια του Πιστοποιητικού Οργανισμού ΔΗΩ

Συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Events

Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα Παιδιά με χαμόγελα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα Παιδιά με χαμόγελα 3

Διαγωνισμός Ζωγραφικής – Παιδιά με χαμόγελα

«Μικροί ζωγράφοι όλου του κόσμου, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη, πάρτε τα πινέλα σας και δημιουργήστε την πιο όμορφη ζωγραφιά με θέμα Παιδιά με χαμόγελα».

Στείλε μας την πιο όμορφη ζωγραφιά σου μέχρι τις 30/6/2020 με θέμα Παιδιά με χαμόγελα και δώσε χρώμα στην κινητή μονάδα του συλλόγου μας.

Η πιο όμορφη ζωγραφιά θα ντύσει την κινητή μονάδα μας

Οι ζωγραφιές μπορούν να αποσταλούν στη διεύθυνση:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

ΤΘ 1484 ΤΚ19004 ΝΕΑΠΟΛΗ ΣΠΑΤΑ

Ή ηλεκτρονικά μέσα από το info@spaan.gr

Για περισσότερες πληροφορίες: τηλέφωνο 6975688814

H πιο όμορφη ζωγραφιά θα κερδίσει ένα δώρο έκπληξη

Συνέχεια ανάγνωσης

Events

Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας: Bazar με αγαπημένα ρούχα second hand

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας: Bazar με αγαπημένα ρούχα second hand 4

Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Εκδήλωση της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, με Bazar από αγαπημένα ρούχα second hand (δεύτερο χέρι), όπου μπορεί όποιος επιθυμεί να προσφέρει και να προμηθευτεί από τη Δευτέρα 18 μέχρι την Κυριακή 24 Μάη 2020 κάθε απόγευμα 6.00-8.00 στα γραφεία της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, Ευριπίδου 2

  • Τι κάνετε αγαπημένα ρούχα που είναι «του κουτιού», αλλά δεν τα χρησιμοποιείτε;
  • Τι κάνετε παλτά, ταγιέρ φορέματα που αγαπήσατε πολύ και είναι δύσκολο να τα πετάξετε, αλλά ωστόσο δεν τα φοράτε  πια;
  • Τα πετάτε ή τα χαρίζετε;

Εμείς τα χαρίζουμε!

  • Τα χαρίζουμε για να μην τα πετάξουμε και  αυξηθούν κι άλλο τα σκουπίδια μας.
  • Τα χαρίζουμε για να συνεχίσει να τα χρησιμοποιεί κάποιος άλλος
  • Τα χαρίζουμε για να πάρετε κάτι με «ιστορία» που να το αξιοποιήσετε καλύτερα.

Αν θέλετε να πλουτίσετε την γκαρνταρόμπα σας δωρεάν, με ελεύθερη συνεισφορά, δεν έχετε παρά να έλθετε στην Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, Ευριπίδου 2, από τη Δευτέρα  18 μέχρι την Κυριακή 24 Μάη 2020 κάθε απόγευμα 6.00-8.00.

Παλτά, ταγιέρ ,φορέματα, μπλούζες, καλοκαιρινά και χειμωνιάτικα.

Ρούχα αγαπημένα, ποιότητας, σας περιμένουν.

Μπορείτε να πάρετε και να φέρετε, αλλά σίγουρα θα συνεισφέρετε!

Στο χώρο θα υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα βοηθήσουν στο ανέβασμα της παράστασης «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ» της θεατρικής ομάδας του συλλόγου και στη διοργάνωση του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας.

Προσοχή: Για τα εκτιθέμενα ενδύματα έχουν παρθεί όλα τα μέτρα προστασίας (αποστείρωση με ατμό), και οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες παρακαλούμε να φορούν μάσκα, Εμείς θα προσφέρουμε γάντια.

Τα ρούχα που δεν θα βρουν σπίτι θα δοθούν σε κοινωνικές δομές.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2721021653, 21721082864, 6971540945, 6977437279

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Events

Θεσ/νίκη: Πάρτι σε… καρότσα για το τέλος της καραντίνας (VIDEO)

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Θεσ/νίκη: Πάρτι σε… καρότσα για το τέλος της καραντίνας (VIDEO) 5

Θεσσαλονίκης καρότσα παρτυ

Τη λήξη της καραντίνας σε ξέφρενους ρυθμούς γιόρτασε ομάδα νεαρών, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και πάνω σε καρότσα φορτηγού.

Η κινητή συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη από τον δήμο Αθηναίων, φάνηκε πως αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους…κεφάτους νεαρούς της πόλης.

Oι νεαροί, έχοντας ανεβάσει και στήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό πάνω στην καρότσα, ξεχύθηκαν στο κέντρο και με δυνατή μουσική διασκέδασαν περαστικούς αλλά και κατοίκους που ζουν στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Δείτε την κινητή συναυλία στη Θεσσαλονίκη:

Θεσ/νίκη: Πάρτι σε… καρότσα για το τέλος της καραντίνας (VIDEO) 6

Μάλιστα, στη συμβολή της Αγίας Σοφίας με την Τσιμισκή αστυνομικοί σταμάτησαν το φορτηγό κάνοντας τον απαραίτητο έλεγχο. Προς στιγμή, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, οι αστυνομικοί πήγαν να βεβαιώσουν παράβαση στους νεαρούς, ωστόσο -σύμφωνα με την αστυνομία- κάτι τέτοιο δεν συνέβη καθώς οι διοργανωτές προσκόμισαν τα απαραίτητα έγγραφα.

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ