fbpx
Πέμπτη , Αύγουστος 22 2019
Home / Ελεύθερος Χρόνος / Events / Ενημέρωση για τις πολλαπλές εφαρμογές και τα οφέλη των Ενεργών Μικροοργανισμών
ΕΝΕΓΟΊ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Ενημέρωση για τις πολλαπλές εφαρμογές και τα οφέλη των Ενεργών Μικροοργανισμών

Sharing is caring!

ΕΝΕΓΟΊ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Η Κοιν.Σ.Επ Ένταξης «ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ» η οποία έχει ως στόχο της επαγγελματική ένταξη ατόμων με ειδικές ικανότητες και

Η Α.Μ.ΚΕ «Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΟΥΣ»  η οποία εκπαιδεύει άτομα με ειδικές ικανότητες στην παραγωγή λαχανικών με την μέθοδο της Βιολογικής Γεωργίας  διοργανώνουν συνάντηση ενημέρωσης για τους Ενεργούς Μικροοργανισμούς του Δρ Τέρουο Χίγκα (ΕΜ®)

Το κάλεσμα αφορά τα ΜΜΕ της τοπικής κοινωνίας, αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, πολίτες και όλες τι υπηρεσίες καθώς και επιχειρηματίες, oι οποίοι διαχειρίζονται λύματα, απορρίμματα και υπόλοιπα πρασίνου ή ασχολούνται με την εξυγίανση υδάτων .

Στην συνάντηση θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις πολλαπλές εφαρμογές και τα οφέλη των ΕΜ, θα επικεντρωθούμε στην κομποστοποίηση οργανικών απορριμμάτων και θα κάνουμε πολλαπλασιασμό του ΕΜ1®

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο όπου εκπονείτε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου ¨Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΟΥΣ», στην Ιερή Ελιά, που βρίσκεται στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Λακωνικής 87, στις 23 Μαΐου 2019, ώρα 12:00 π.μ

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΕΓΟΊ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ΕΝΕΓΟΊ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙΕίναι μία σύνθεση διαφόρων ωφέλιμων μικροοργανισμών που υπάρχουν ελεύθεροι στη φύση και χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια μεμονωμένα στα τρόφιμά μας, όπως π.χ. στο ψωμί, γιαούρτι, κρασί κτλ. (μαγιά, βακτήρια γαλακτικού οξέος, βακτήρια φωτοσύνθεσης κ.α.)

Tο μείγμα  EM Effective Microorganisms®  και συγκεκριμένα το EM·1® ανακαλύφθηκε το 1968 από έναν Ιάπωνα φυτοκόμο καθηγητή του πανεπιστημίου Ryukyu της Οkinawa, τον Dr. Teruo Higa, ως μια εναλλακτική λύση στη χρήση χημικών ουσιών στη γεωργία. Σήμερα οι EM Effective Microorganisms® παράγονται παγκοσμίως σε πάνω από 50 χώρες και δεν χρησιμοποιούνται μόνο στη γεωργία αλλά και στην κτηνοτροφία, στην  βιομηχανία και στην υγεία, για τον εμπλουτισμό του περιβάλλοντος καθώς και στην καθαριότητα του σπιτιού.

ΓΕΩΡΓΙΑ Οι ΕΜ προωθούν την αύξηση των ωφέλιμων οργανισμών, που υπάρχουν στην φύση όταν έρχονται σε επαφή με την οργανική ύλη. Αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης τους με το περιβάλλον είναι η δημιουργία υγιών εδαφών και εύρωστων φυτών. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε υψηλή απόδοση και ποιοτική καρποφορία χωρίς την χρήση αγροχημικών. Οι ΕΜ μικροοργανισμοί χρησιμοποιούνται τόσο στην Συμβατική Γεωργία όσο και στην Βιολογική, για την οποία έχουν έγκριση.

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ / ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ Βοηθούν άμεσα στην καταπολέμηση ασθένειών και δημιουργούν ένα υγιές περιβάλλον μέσω της καλής μικροβιακής ισορροπίας που επιτυγχάνουν.  Μείωση των αντιβιοτικών και άλλων χημικών ουσιών, χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα ζωοτροφών και απομακρύνουν δυσάρεστες οσμές. Τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα των μελισσών.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ Με την χρήση των ΕΜ μπορούμε να ανακυκλώσουμε, κοπριά, οργανικά υπολείμματα κουζίνας, φύλλα, γρασίδι κ.α. και να τα μετατρέψουμε σε υψηλής ποιότητάς κομπόστα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε χωματερές και εγκαταστάσεις κομποστοποίησης και επιφέρουν ελαχιστοποίηση των μυγών και της δυσοσμίας.

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΥΔΑΤΟΣ Προάγουν τον πολλαπλασιασμό των ειδών στα οικοσυστήματα ποταμών, λιμνών και άλλων υδάτων. Με την δράση τους επιταχύνεται η αποικοδόμηση καθιζήσεων και απομακρύνονται άσχημες οσμές. Εφαρμόζονται για την εξυγίανση αποχετεύσεων, χρησιμοποιούνται σε πισίνες σε δεξαμενές κ.α.

ΧΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Τα ΕΜ χρησιμοποιούνται με πάρα πολλούς τρόπους στην καθημερινή ζωή. Μπορούμε να τους ψεκάσουμε στο μπάνιο, την κουζίνα και σε όλο το σπίτι. Απομακρύνουν δυσάρεστες οσμές και αναστέλλουν την ανάπτυξη μυκήτων. Τα καθαριστικά ΕΜ περιέχουν επιπλέον αλκοόλ και ξύδι τα οποία αυξάνουν την αντιβακτηριδιακή δράση τους. Ακίνδυνα 100% για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Περισσότερες πληροφορίες για τους Ενεργούς Μικροοργανισμούς και τις εφαρμογές του, μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες www.emhellas@otenet.gr και  www.emrojapan.com

 

 

Υπεύθυνες Ενημέρωσης

Κωνσταντίνα Ζαφειροπούλου

Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος των  ΕΜ® στην Ελλάδα

Ελευθερία Ξαγοράρη

Γεωπόνος Α.Π.Θ.

Υπεύθυνος σχεδιασμού και συντονισμού του εκπαιδευτικού προγράμματος ¨Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΟΥΣ»

Πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ. Ένταξης «ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ»

Ελέγκτρια του Πιστοποιητικού Οργανισμού ΔΗΩ

ΕΝΕΓΟΊ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
shares